Λουκι καλα μην εισαι τοσο σιγουρος και το ποδι εχει πολυ τραβηγμα λεμε...
http://www.mototraveldest.com/forum/...php?f=32&t=209
![]()
![]()
Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!
Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν μπορώ ποτέ να είμαι σίγουρα για κάτι...(clopy paste... παραφρασμένο...)Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
![]()
Σχετικά με το πόδι ίσως να μπορώ να το νοιώσω λίγο αλλά ας μην μπούμε σε λεπτομέριες...
Στην τελική ένα αστειάκι έκανα αλλά τα πληκτρολόγια δεν βοηθάνε...![]()
![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
Για 'μένα ήταν η ιδανική μοτοσικλέτα (είπαμε, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δεν είχε μανιβέλαΑρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Νομιζω οτι και ο Ηλιας δεν ειχε την ιδανικη μοτοσυκλετα ως αναφορα την ανεσει και ισως και την ασφαλεια σιγουρα αυτος γνωριζει καλυτερα αλλα διαβαζοντας και το ταξιδιωτικο του θα υπηρχαν ανθρωποι που του ειπαν που πας με αυτο το μηχανακι.Αλλα ο Ηλιας μπορει να μας πει ισως καλυτερα απο μενα αν ισχυει αυτο που λεω.
). Εννοείται ότι αμέτρητοι ήταν αυτοί που μου είπαν "πού πας με αυτό το μηχανάκι;", ειδικά πριν ξεκινήσω, που μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Νομίζω, όμως, ότι αυτό το άκουγα συνεχώς λόγο της παρανόησης που υπάρχει σχετικά με το τι μπορεί να κάνει ένα μηχανάκι.
Φυσικά συμφωνώ μαζί σου στο ότι δε μου προσέφερε άνεση, αλλά ποτέ δε ζητώ την άνεση και πολλές φορές την αποφεύγω κιόλας, γιατί κουβαλά μαζί της πολλά προβλήματα.
Όσο αφορά στην ασφάλεια, όμως, δε θα συμφωνήσω. Πιστεύω ότι ένα 250 είναι πολύ πιο ασφαλές από τα 650+, για του λόγους που αναλύω και στην ιστοσελίδα μου (http://www.madnomad.co.cc στο κεφάλαιο της οδήγησης στον Απολογισμό). Θα μου πείτε: ένα μεγαλύτερο μηχανάκι έχει καλύτερα φρένα. Ναι, αλλά έχει και πολύ περισσότερα γκάζια και μη μου πείτε ότι θα πας με το 650+ και δε θα ανοίξεις πουθενά πάνω από 80 χλμ./ώρα.
Μια άλλη σπουδαία παράμετρος είναι ότι τα καλύτερα φρένα δε μπορούν να κάνουν θαύματα σε δρόμους που η επιφάνειά τους γλιστρά σα γυαλί και φυσικά σχεδόν όλοι οι δρόμοι είναι έτσι σε τέτοιες χώρες.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πιστεύω πως άμα είχα πάει με την Αφρικάνα μου αντί για το XR 250, ίσως να μην ήμουν τώρα εδώ και πολύ πιθανόν να ήμουν εδώ, αλλά τραυματισμένος. Όσοι παρακολουθήσατε το ταξίδι μου θα ξέρετε ότι είχα τρεις μικρές συγκρούσεις. Δεν έπαθα ούτε γραντζουνιά, γιατί πήγαινα τόσο αργά, που είχα το χρόνο να αντιδράσω. Προφανώς, όμως, δε θα πήγαινα τόσο αργά αν ήμουν στην Αφρικάνα μου, ειδικά τότε που μπήκε η αγελάδα μπροστά μου, ενώ ήταν μια από τις ελάχιστες φορές που πάτησα σε αξιοπρεπή εθνική οδό στην Ινδία. Επίσης, με την Αφρικάνα θα είχα κινδυνέψει σε πολλές άλλες φάσεις, που με το XR τις πέρασα πιο αργά και σίγουρα.
Θα μου πείτε: "πώς πηγαίνουν τόσοι και τόσοι με μεγάλες μοτοσικλέτες και επιστρέφουν χωρίς ατυχήματα;". Πρώτον, φαντάζομαι, θα ξέρετε κι εσείς κάποιους που είχαν ατυχήματα. Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι οδηγούν λίγες χιλιάδες χλμ. σε χώρες όπως η Ινδία, ενώ εγώ οδήγησα 26.000 χλμ. αποκλειστικά στην Ινδία και παρόμοια είναι τα νούμερα και στις άλλες ασιατικές χώρες που επισκέφτηκα. Τρίτον, εγώ δεν έσερνα από πίσω μου ούτε γιατρούς ούτε έναν οποιονδήποτε συνοδοιπόρο, που θα μπορούσε να με σώσει, οπότε δε μ' έπαιρνε να πάθω το παραμικρό. Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να μου κάνει ένα απλό σπάσιμο ποδιού...
... το σκεπτικό του Ηλία για όσους ασχολήθηκαν, είναι γνωστό και κατανοητό... Προσωπική άποψη είναι ότι σωστά σκέφτηκε και έπραξε, δεν έκανε ένα απλό ταξίδι κάποιων ημερών και μερικών χιλίαδων χιλιομέτρων... Μετέφερε την ζωή του και την καθημερινότητά του εκεί που πήγε, έκανε την ζωή του ταξίδι και όχι το ταξίδι της ζωής του. Φαντάζομαι ότι είναι απερίγραπτο το συναίσθημα του "φεύγω με την μηχανή", χωρίς να υπάρχει ημερομηνία επιστροφής...Τεσπά, εγώ έτσι κάπως το βίωσα διαβάζοντας, αλλά μόνο αυτός που έχει δει το έργο μπορει και να μας το εξηγήσει...
Η ουσία παρόλα αυτά είναι ότι η οργάνωση ήταν κορυφαία σε όλα τα επίπεδα (για ιδιώτη...) και είχε φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες που θα έκαναν την "περιοδία" του ασφαλέστερη και ευκολότερη. Όπως και ο ίδιος είπε μόνο μια μανιβέλα του έλειπε και ίσως και 150 κυβικά, θα πω εγώ, αν και νομίζω το έχει πει και αυτό...![]()
![]()
![]()
Αυτό που σίγουρα δεν έλειπε ήταν το "πνεύμα μοτοσυκλετιστή"...![]()
![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια