Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: αγορα μηχανης απο αρχαριο.βοήθεια!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    δεν μιλώ για το ΧΤ660 που σαν κόστος κτήσης θα πάς πάνω απο τα 3500 χιλιάρικα... μιλώ για το 600 που θα βρείς κάτι καλό στα 2500 συν το οτι τα ανταλλακτικά του πρώτου είναι 20-30% ακριβότερα απο του δεύτερου.

Για ασφάλεια θα δίνεις περίπου 250-300 ευρώ τον χρόνο. (ΠΑΝΤΑ + ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ)
    Για service (χωρίς τακάκια κτλ.. μονο λάδια-ξύδια-φίλτρα-μπουζί-βαλβίδες) θα πας κανά 150-200αρι.
    Για βενζίνη... χμ... με 15 λίτρα χ 1,5 ευρώ περίπου 22 ευρώ προσωπικά κάνω πολύ εύκολα 250-260χλμ με νορμάλ ρυθμούς. Στο ΧΤ υπολόγισε περίπου 13ltr x 1,5euro = περίπου 19 ευρώ κοντά στα 180-200χλμ λόγω καρμπυρατέρ και οχι injection.
    Σηματάκι αν δεν αλλάξει κάτι είσαι στα 45+ ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Αν θα πάρεις τώρα ενα 125αρι...

Service πάλι 150αρι κοντά είσαι.
    Ασφάλεια.. εδώ είσαι αρκετά χαμηλότερα κανά 200αρι πιστεύω.
    Βενζίνη... χα... εδώ είναι το κόλπο.. επειδή το 125αρι θα σέρνεται με νορμάλ ρυθμούς θα πρέπει να ανοίγεις γκάζι άρα και κατανάλωση καυσίμου. Θα φτάσεις σχεδόν στα επίπεδα ενός 600αριου κυρίως επειδή θα σε κουράζει το σιγανό της ταχύτητας του και θα το ανοίγεις παραπάνω. Το ξέρω απο εμένα καθώς όπως και να το κάνεις απο την στιγμή που οδηγεις ήδη , ξέρεις πόσο βαρετό είναι το 50-70 χλμ/ώρα.
    Σηματάκι χαμηλά ... δεν ξέρω ακριβώς αλλά μάλλον κανά 25αρι.

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.

Θα πάρεις ενα 125αρι λόγω φόβου , όπου δεν θα έχεις ικανή ενεργητική ασφάλεια, θα σε κουράζει , δεν θα πάρεις δεύτερο άτομο για μια κοντινή βόλτα καθώς θα σας κουράσει απίστευτα. Δεν θα έχεις και πολύ εύκολη μεταπώληση , καθώς 125αρι δύσκολα πουλιέται σε σύγκριση με κάτι μεγαλύτερο. Το κέρδος σου απο όλο αυτό θα είναι βία κανά 200-300αρι τον χρόνο σε ευρώ.

Όσον αφορά την περίπτωση ατυχήματος.... αν το μυαλό είναι στην θέση του και οχι στον δεξί καρπό θα έχεις τις ίδιες πιθανότητες να πάθεις κάτι με 600αρι , έστω και αν καβαλάς παπί (και στο μικρό είναι χειρότερα είπαμε γιατί δεν έχεις γκάζι , δεν σε βλέπουν κοκ).

Η επιλογη σαφώς είναι δική σου , αλλά με γνώμονα που θέτεις μόνο το οικονομικό σαν βασικό κριτήριο, όπως είπαν και πριν παιδιά, πάρε κανά παπάκι FX125 ή κάποιο innova που και καινούριο θα είναι σε αυτά τα χρήματα και θα έχει τα κυβικά , και χαμηλό κόστος συντήρησης που ψάχνεις.

Αν ψάχνεις μηχανή για να απολαύσεις και λίγο την αίσθηση της οδήγησης τα 125cc είναι πολύ λίγα και πολύ γρήγορα θα βαρεθείς και θα μετανιώσεις που έδωσες και αυτά που έδωσες.

Καλή τύχη στην επιλογή σου και καλό δρόμο φίλε μου... πάντα όρθιος.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

εχεις pm

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αφου σκεφτεσαι κατι σε οικονομικο on-off 8α σου προτεινω α) το ΑΧ1 HONDA250κυβικα και β) το SEROW YAMAHA (παλι νομιζω 250 )
    Το ΑΧ1 το ειχα παλια ,το ειχα αγοραει μεταχειρο γυρω στα 1700 και το κρατησα κανα 10μηνο...πανευκολο μηχανακι ηρεμο τιμιο και ευελικτο μεσα στην πολη αλλα και σε χωματοδρομο (αν τυχει και πας σε καποιο νησακι τωρα το καλοκαιρακι) δε μου εβγαλε καμια ζημια απλα το βαρε8ηκα και η8ελα να παω σε μεγαλυτερου κυβισμου μηχανη γι' αυτο το εδωσα. Τα ιδια και με το Γιαμαχακι που το ειχε φιλη μου.

Πιστευω για την πολη και κα8ημερινες διαδρομες ειναι και τα δυο ιδανικα! επισης 8α βρεις πολλα και σε καλες τιμες

διπλωμα εχεις βγαλει???
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Vamael
    Kawasaki Kle 250 για 250αρι και BMW F650GS για κάτι παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω πως το bmw είναι καλύτερο λόγο abs για αρχάριο.

Νέο μέλος
    Παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ για τις συμβουλές και τη βοήθειά σας

Φίλε gandalf, αν είναι τόσο το κόστος χρήσης (κυρίως τα πάγια-ασφάλεια,σερβις) τότε θα το σκεφτω σοβαρά, να μείνω στις 4 ρόδες. Βλέπεις, για μένα το πιο σημαντικό είναι το κόστος. Μπορεί να ξενίζει λίγο αυτό, αλλά ειλικρινα παιδιά δεν παει άλλο! δουλεύω και τα μισά λεφτά πηγαίνουν στα μεταφορικά.Κρίμα δεν είναι?

Ο σχετικός φόβος που έχω για κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα δεν αφορούσε τη μηχανή, δηλαδη αν είναι 125άρι ή 600άρι, αλλά γενικά με τις μηχανές. ΄Βέβαια,αυτό μάλλον θα πρέπει να το σκεφτώ κάλλα μόνος μου και να αποφασίσω.Το ρίσκο δικό μου. Παρόλα αυτά το μόνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί από τη μια δεν μου προτείνεις το 125άρι και μου προτείνεις παπί.....Δηλαδή θα βαρεθώ ένα ΧΤ 125 ενώ όχι ένα Innova 125???Αν μπορείς να μου το εξηγήσεις θα το εκτιμούσα.

Xalias1, καλό το XT σου και σ'ευχαριστω. Αλλά αν τελικά κάνω την κίνηση να μπω στον κόσμο των μηχανών, το βλέπω να γίνεται προς το τέλος του χρόνου.Θα δούμε...

Ευχαριστώ...προκαταβολικά!

Νέο μέλος

Oχι ακόμα,δεν είμαι διπλωματούχος

Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
    Αφου σκεφτεσαι κατι σε οικονομικο on-off 8α σου προτεινω α) το ΑΧ1 HONDA250κυβικα και β) το SEROW YAMAHA (παλι νομιζω 250 )
    Το ΑΧ1 το ειχα παλια ,το ειχα αγοραει μεταχειρο γυρω στα 1700 και το κρατησα κανα 10μηνο...πανευκολο μηχανακι ηρεμο τιμιο και ευελικτο μεσα στην πολη αλλα και σε χωματοδρομο (αν τυχει και πας σε καποιο νησακι τωρα το καλοκαιρακι) δε μου εβγαλε καμια ζημια απλα το βαρε8ηκα και η8ελα να παω σε μεγαλυτερου κυβισμου μηχανη γι' αυτο το εδωσα. Τα ιδια και με το Γιαμαχακι που το ειχε φιλη μου.

Πιστευω για την πολη και κα8ημερινες διαδρομες ειναι και τα δυο ιδανικα! επισης 8α βρεις πολλα και σε καλες τιμες

διπλωμα εχεις βγαλει???

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    το παπί είναι απειρως πιο οικονομικό ώς συντήρηση ακόμα και αν είναι στον ίδιο κυβισμό συγκριτικά με ενα enduro. Αυτός ειναι και ο μοναδικός λόγος που το προτείνω. Υπόψη όμως οτι εκεί είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα όσον αφορά χρήση εκτός άστυ.

Γενικά το κόστος χρήσης είναι χαμηλό των μηχανών σε σχέση με ενα Ι.Χ. αλλά οχι τόσο όσον αφορά αναλώσιμα , όσο σχετικά με το κόστος χρήσης όταν αναφέρεσαι σε καύσιμο, σε ευκολία και κέρδος χρόνου (σε 20 λεπτά με μοτό εκεί που θες 1 ώρα για το Ι.Χ.) κτλ.

Φυσικά όσο ανεβαίνεις κυβισμό , τόσο θα ανέβεις και σε κόστος συντήρησης κοκ.

Και πάλι όμως μια μηχανή on-off μονοκύλινδρη είναι απείρως οικονομικότερη απο ενα Ι.Χ. στα 1400cc ας πούμε.

Αν το μόνο σου κριτήριο είναι η οικονομία και απολύτως τίποτα άλλο, τότε μονόδρομος είναι το παπί και πάρε κανά 100αρακι μεταχειρισμένο HONDA ASTRA-GRAND τώρα που το σκέπτομαι ... με 5-7 ευρώ γεμίζει τεπόζιτο. Πάει παντού μέσα στην πόλη αλλά δεν είναι για βόλτες εκτός ... εκεί θες είτε Ι.Χ. είτε κάποια μοτό άνω των 250cc για να μην σε κουράζει.

Γνώμη μου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Μεταφερόμαστε στα "Μοντέλα".

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. H κλασσική πλέον ερώτηση : αγορά μηχανής από αρχάριο.
    από Aboulafia στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 210
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2012, 23:23
  2. Βοήθεια για αγορα μηχανης απο Κινα
    από Γιαννης2 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 16/04/2009, 06:45
  3. Αγορά μηχανής απο Ιταλία
    από Motoulis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2006, 09:23
  4. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2005, 08:34