Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 60

Θέμα: Έντονο "κοσκίνισμα" στο 950sm!

Νέο μέλος
    Φίλε τι λάστιχα έβαλες στη μηχανή σού? Την άνοιξες αφού τα άλλαξες?
    Αν πειράξεις τις αναρτήσεις πρόσεξε να μην έχουν απόκλιση +/- 40% από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής.
    Βγάλε τον αέρα από τα πιρούνια, έλεγξε τα μπροστά τακάκια, και 34-34 να είναι ο πίεση των ελαστικών αν είσαι ξεφόρτωτος.
    Άλλαξε κράνος(προσωπική εμπειρία)
    Και μια συμβουλή αφού κάνεις όλα αυτά: Η μηχανή μας έχει άθλια 6η ταχύτητα, οπότε άνοιξε μέχρι κόφτη όλες τις υπόλοιπες και μείνε στην 5η όσο πάει.
    Αυτά!!!

Και πρόσεξε μη πειράξεις την γεωμετρία του τούμπανου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από RtR
    Φίλε τι λάστιχα έβαλες στη μηχανή σού? Την άνοιξες αφού τα άλλαξες?
    Αν πειράξεις τις αναρτήσεις πρόσεξε να μην έχουν απόκλιση +/- 40% από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής.
    Βγάλε τον αέρα από τα πιρούνια, έλεγξε τα μπροστά τακάκια, και 34-34 να είναι ο πίεση των ελαστικών αν είσαι ξεφόρτωτος.
    Άλλαξε κράνος(προσωπική εμπειρία)
    Και μια συμβουλή αφού κάνεις όλα αυτά: Η μηχανή μας έχει άθλια 6η ταχύτητα, οπότε άνοιξε μέχρι κόφτη όλες τις υπόλοιπες και μείνε στην 5η όσο πάει.
    Αυτά!!!

Και πρόσεξε μη πειράξεις την γεωμετρία του τούμπανου.
    Μμμμ!Έχουμε και λέμε:
    Λάστιχα rosso corsa
    Τον αέρα απ'τα πιρούνια τον έβγαλα (από την σταυρωτή βίδα επάνω)
    Τα μπροστά τακάκια όταν γυρνώ τη ρόδα στον αέρα κάνουν χρουτς-χρουτς βρίσκουν λιγάκι δηλαδή
    Κράνος arai,shoei και......
    το rebound στην πίσω ανάρτηση έχει σκαλώσει η βίδα και δεν γυρίζει με τίποτα.Έβαλα WD40
    μα τπτ.
    Αυτά και συγνώμη αν σας τα έπρηξα!

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    τα ρουλεμάν τα εχεις κοιταξει;

Τεσπα, ειχα το μηχανάκι και τουλάχιστον σε αυτα τα χιλιομετρα ηταν βράχος. Οπότε κάτι συμβάινει με το δικό σου συγκεκριμένα.... Ξανατσεκαρε απο την αρχη, ελαστικα, μπροστινο, τζογοι, αναρτησεις, κλπ, κλπ....

δεν μπορει...

τα δισκοφρενα ειναι ισια;
    Ban 'em all

ΙΜΗΟ τόσο εντονο κοσκίνισμα ή ψάρεμα όσο περιγραφεται δεν δικαιολογείται από καμμιά ρύθμιση ανάρτησης. Ασε τις αναρτήσεις και τις πιέσεις ήσυχες και κοίτα 1. εμπρός τροχό 2. λαιμό και τιμονόπλακες 3. πίσω τροχό 4. ψαλίδι Κάτι ειναι στραβό, κολλημένο ή έχει μεγάλους τζόγους. Την ιστορία της μηχανής τη γνωρίζεις?

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
    ΙΜΗΟ τόσο εντονο κοσκίνισμα ή ψάρεμα όσο περιγραφεται δεν δικαιολογείται από καμμιά ρύθμιση ανάρτησης. Ασε τις αναρτήσεις και τις πιέσεις ήσυχες
    Στο σουπερ εντουρο που οδηγω, 3 στροφες στην μπροστινη προφορτιση και αλλα τοσα κλικ στις αποσβεσεις ειναι αρκετα για να μετατρεψουν τη μηχανη απο κατι που στριβει πολυ γρηγορα αλλα ειναι και πολυ νευρικο πανω απο 150κμ/ω σε κατι που σεν στριβει και τοσο γρηγορα αλλα 200ριζει χωρις κανενα προβλημα. Αυτη η συμπεριφορα ειναι κοινη σε μηχανες με γρηγορες γεωμετριες.

Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Στο σουπερ εντουρο που οδηγω, 3 στροφες στην μπροστινη προφορτιση και αλλα τοσα κλικ στις αποσβεσεις ειναι αρκετα για να μετατρεψουν τη μηχανη απο κατι που στριβει πολυ γρηγορα αλλα ειναι και πολυ νευρικο πανω απο 150κμ/ω σε κατι που σεν στριβει και τοσο γρηγορα αλλα 200ριζει χωρις κανενα προβλημα. Αυτη η συμπεριφορα ειναι κοινη σε μηχανες με γρηγορες γεωμετριες.

Μπορεί φίλε μου, μπορεί, δεν θα επιμείνω σε κάτι που δεν έχω ακριβώς προσωπική πείρα. Από την αλλη, να μην μπορεί να κρατηθεί πάνω όπως λέει....αλλο νευρικότητα αλλο φοβερά κοσκινίσματα και ψαρέματα. Βεβαίως αυτές οι εντυπώσεις είναι κάπως προσωπικές και μπορεί να τα παραλέει ελαφρώς.

Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
    Μπορεί φίλε μου, μπορεί, δεν θα επιμείνω σε κάτι που δεν έχω ακριβώς προσωπική πείρα. Από την αλλη, να μην μπορεί να κρατηθεί πάνω όπως λέει....αλλο νευρικότητα αλλο φοβερά κοσκινίσματα και ψαρέματα. Βεβαίως αυτές οι εντυπώσεις είναι κάπως προσωπικές και μπορεί να τα παραλέει ελαφρώς.
    Αν κρινω απο την δικη μου περιπτωση δεν τα παραλεει! Στα 150-160 κλεινεις το γκαζι γιατι απλα δεν σε παιρνει...

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    Τι λετε ωρε παιδια που δε πανε πανω απο 160 τα 950 σμ..και τρεμουν.
    δηλαδης αμα πας να παρεις ενα νιου θα κανει τα ιδια?
    ψαξτο φίλε δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ειναι το "φυσιολογικό" και σε καμια περιπτωση το 950 δε κουνα πανω απο τα 160..!!!!

κοιτα και τις γλυστρες στο ψαλιδι για την ρυθμιση της αλυσιδας να δεις οτι ειναι συμμετρικα ρυθμισμενες.

Μετρα και τα sag μπρος πισω. Ειδικα το πισω, αν την εχεις παρει μεταχειρισμενη, ποτε δεν ξερεις ποσο το εχει προφορτισει ο προηγουμενος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από billanti

το rebound στην πίσω ανάρτηση έχει σκαλώσει η βίδα και δεν γυρίζει με τίποτα.Έβαλα WD40
    μα τπτ.
    Αυτο πρεπει οπωσδηποτε να το κοιταξεις. Εν αναγκη βγαλε την αναρτηση και πηγαινε την στον Τασουλη.

Και εγένετο φως!
    Λοιπόν,έκανα soft τα μπροστινά και άφησα στο basic το πίσω.
    Ερχόμενος από Ηλιούπολη προς Μεσογείων στην ευθεία του 401 μετά την
    μεγάλη περατεταμένη έφτασα 180 χωρίς κιχ!Δυστυχώς είχε κίνηση παρακάτω
    και έκοψα.
    Βέβαια τώρα τα μπροστινά μου δίνουν μία αίσθηση Japan αλλά το πείραμα πέτυχε.
    Σκαλίζοντας το πίσω έσπασα τελείως την "μαγκωμένη" βίδα του rebound οπότε
    είμαι για Τασούλη ολοταχώς!
    Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια και κυρίως το Dr big.Ρε φίλε στην αρχή ήμουν
    σίγουρος ότι κάνεις λάθος.Ευτυχώς έχω μάθει να ακούω και μετά να σκαλίζω!

Ρε Μπιλακο, το δικο μου το σμ εφθανε 240 τελικη με το 17αρι και 230 με το 16αρι με normal και hard ρυθμισεις και δεν εκανε κιχ? Ειμαι πολυ περιεργος να δω τι θα σου πει ο Τασουλης γιατι με soft μπροστινο και να πηγαινει καλυτερα στα πολλα εμενα δε μου ακουγεται καλα.
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ιznogood
    γιατι με soft μπροστινο και να πηγαινει καλυτερα στα πολλα εμενα δε μου ακουγεται καλα.
    ειναι απλο

1)οσο πιο γρηγορη η γεωμετρια, τοσο πιο ευκολα μικρες διαταραχες απο το μπροστινο δημιουργουν ταλαντωσεις στο λαιμο που οδηγουν σε συντονισμους
    και
    2)οσο πιο σκληρο το μπροστινο, τοσο μεγαλυτερες ειναι αυτες οι διαταραχες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    ειναι απλο

1)οσο πιο γρηγορη η γεωμετρια, τοσο πιο ευκολα μικρες διαταραχες απο το μπροστινο δημιουργουν ταλαντωσεις στο λαιμο που οδηγουν σε συντονισμους
    και
    2)οσο πιο σκληρο το μπροστινο, τοσο μεγαλυτερες ειναι αυτες οι διαταραχες.
    Με το συμπαθειο Dr. αλλα θα περιμενω να ακουσω τι θα του πει ο Τασουλης. Προσωπικα νομιζω πως ειναι πειραγμενη η προφορτιση των ελατηριων στο πιρουνι και δε δουλευει σωστα και ελευθερα... ή εχουν διαφορετικες ρυθμισεις τα καλαμια. Οπως και να χει, περιμενω Τασουλη...
    "Στον πατέρα μου οφείλω το ζην, στον δάσκαλό μου το ευ ζην"
    Member of "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ" official club

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων