Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 46

Θέμα: Μαμιεται ο ΟΣΕ !!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    κατσε τωρα που θα τους μπει η τροϊκα στον κωλο να δω πως θα αλλαξουν συμπεριφορα.

μια ζωη τεμπελιδες τους θυμαμαι

Πριν κανά 3μηνο, έχει ανακοινωθεί απεργία για Τετάρτη μεσημέρι.

Μια μέρα πριν έρχεται φίλη μου απο Λαμία - Αθήνα με επιστροφή την ίδια ημέρα. Επαναλαμβάνω, μια μέρα ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

Βγάζει κανονικά εισιτήριο στο Λιανοκλάδι (?) μετ' επιστροφής Τρίτη πρωί. Έρχεται Αθήνα, έχει μια σειρά εξετάσεων λόγο προβλημάτων υγείας και κατά τις 19:00 επιστρέφει ΟΣΕ να πάρει το τρένο της επιστροφής.
    Σχεδόν άδειος ο σταθμός, ρωτάμε μια υπάλληλο και μας λέει ότι δεν φεύγουν τρένα για σαλόνικα(αυτά εξυπηρετούν την Λαμία) επειδή έχει απεργία. Της λέμε ότι η απεργία είναι ΑΥΡΙΟ και όχι σήμερα. Και μας λέει το απίστευτο.
    "Ναι αλλά στις 00:00 δεν πρέπει ο οδηγός να ταξιδεύει οπότε σταματάμε απο τώρα τα τρένα"

Γιατί τώρα εγώ θα πρέπει να στεναχωρηθώ αν γίνει ιδιωτικός και τους κάνουν μετατάξεις ή και απολύσεις?
    Και εννοείτε ότι δεν πρέπει να προβλέψουν ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο εξόδου των υπαλλήλων σε πρόωρη συνταξιοδότηση όπως έκαναν σε Ολυμπιακό και ΟΤΕ...

Η να δουλέψουν ή στα σπίτια τους με απόλυση...

Γαμώ τη μονιμότητα

Πικραμένο μέλος Το avatar του/της guzzistas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss

Γιατί τώρα εγώ θα πρέπει να στεναχωρηθώ αν γίνει ιδιωτικός και τους κάνουν μετατάξεις ή και απολύσεις?
    Και εννοείτε ότι δεν πρέπει να προβλέψουν ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο εξόδου των υπαλλήλων σε πρόωρη συνταξιοδότηση όπως έκαναν σε Ολυμπιακό και ΟΤΕ...

Γαμώ τη μονιμότητα
    Οι μόνοι πιο ΗΛΙΘΙΟΙ από τους πολιτικούς, είναι οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    αυτός ο ΟΣΕ είναι μεγααααάλη πληγή για το κράτος και οι υπάλληλοι το παίζουν κλαψομούνια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Ναι από τώρα φαντάζομαι τα κλάματα που θα ρίξετε μόλις τον πουλήσουν και πάει το εισιτήριο 5 φορές πάνω.
    Αλλά οι Ελληνες δεν βλέπουν την φάκα, μόνο το τυρί.
    Ιδιωτικές Εθνικές οδοί ιδιωτικός ΟΣΕ ιδιωτικός αερομεταφορέας.
    Ωραίο σενάριο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Ναι από τώρα φαντάζομαι τα κλάματα που θα ρίξετε μόλις τον πουλήσουν και πάει το εισιτήριο 5 φορές πάνω.
    Ωραίο σενάριο.
    + οσα 8ες..

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Ωραίο σενάριο.
    Σωστά όλα αυτά. Αλλά τώρα πλερώνεις (έστω και τα υποπενταπλάσια απ όσα ίσως δίδεις αργότερα) για ανύπαρκτες υποδομές, τρένα φαντάσματα και μέσα στη βρώμα, δρομολόγια που δεν τηρούνται, για παμπάλαιες ντηζελοκίνητες μηχανές, υπάλληλους που απλά τα ξύνουν και τα λοιπά και τα λοιπά.
    Ξέρω 'γω βρε Στέφανε...
    Πάντως τώρα δεν λειτουργεί το σχήμα...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss

Γαμώ τη μονιμότητα
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Αλλά τώρα πλερώνεις (έστω και τα υποπενταπλάσια απ όσα ίσως δίδεις αργότερα) για ανύπαρκτες υποδομές, τρένα φαντάσματα και μέσα στη βρώμα, δρομολόγια που δεν τηρούνται, για παμπάλαιες ντηζελοκίνητες μηχανές, υπάλληλους που απλά τα ξύνουν και τα λοιπά και τα λοιπά.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Ωραίο σενάριο.
    Αν ιδιωτικός ΟΣΕ σημαίνει καλύτερη εξυπηρέτηση και να σταματήσω να πληρώνω σαν μαλάκας τις κλεψιές τους, το προτιμώ ως σενάριο.

Προς πώληση λοιπόν το 49% σε ιδιώτες και καθαρός από χρέη. Μάντεψτε ποιοί καραμαλάκες θα πληρώσουν τα 10 δις (!!!!!!!!!!) ? που μάζεψε ζημιές το μπουρδέλο.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=21/07/2010
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Τα τρένα είναι πολύ χρήσιμα ΤΕΛΟΣ. Το θέμα είναι ό,τι ο ΟΣΕ το έχει ξεφτυλίσει τα τελευταία χρόνια και ΔΕΝ
    παρέχονται οι υπηρεσίες όπως θα έπρεπε. Τώρα δέ νομίζω ό,τι και γι'αυτό φταίνε 'διεθνείς συνωμοσίες που θέλουν να
    μας καταστρέψουν'. Απ'ό,τι έχω ακούσει, κάποιοι έχουν φάει ΠΟΛΥ στον ΟΣΕ. Σίγουρα θα ιδιωτικοποιηθεί, γιατί μπαίνει υπερβολικά μέσα κάθε μέρα, και ειδικά τώρα ένα τέτοιο βάρος δέν μπορεί να σηκωθεί απο το δημόσιο. Θα δούμε πώς θα πάει. Δέν έχω καμία διάθεση όπως και κανένας να πληρώνω το πενταπλάσιο εισιτήριο, αλλά είναι νωρίς ακόμα για εικασίες, ακόμα δέν ιδιωτικοποιήθηκε.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Καμμένο μέλος Το avatar του/της ERRIKA
    Πιο πολύ κλαίμε τώρα που τον (χρυσο)πληρώνουμε (όλοι) ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε τον χρησιμοποιούμε είτε όχι. Καλύτερα να πληρώνουμε 5πλάσιο εισιτήριο αύριο ΟΤΑΝ και ΕΑΝ τον χρησιμοποιούμε. Εάν, δε, αναβαθμιστεί και ξεπεράσει την τεχνολογία της εποχής του Τρικούπη με την οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα σε πολλά τμήματά του, πιθανόν να τον χρησιμοποιούμε όλοι συχνότερα και χωρίς να κλαίμε το αντίτιμο του εισιτηρίου...
    Dura lex, sed lex.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της 950dim
    Κι αυτη η κατασταση που επικρατει εδω και χρονια με τους μονιμους τεμπεληδες του Δημοσιου δεν ειναι και πολυ δικαιη ετσι?

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=9528858#
    ...cause the place seems still alive...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober
    Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
    Κι αυτη η κατασταση που επικρατει εδω και χρονια με τους μονιμους τεμπεληδες του Δημοσιου δεν ειναι και πολυ δικαιη ετσι?

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=9528858#
    σαφως και δεν ειναι δικαιη..δεν διαβασα ολο το κειμενο γιατι απο τις πρωτες παραγραφους εφριξα! μου τη σπαει ομως που αφηνουν ολους αυτους ατιμωρητους και προβαλουν την ιδιοτικοποιηση σαν τη μονη λυση...
    Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Μέλος Έξτρα Σπέσιαλ Το avatar του/της MitsosNaked
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ERRIKA
    Πιο πολύ κλαίμε τώρα που τον (χρυσο)πληρώνουμε (όλοι) ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε τον χρησιμοποιούμε είτε όχι. Καλύτερα να πληρώνουμε 5πλάσιο εισιτήριο αύριο ΟΤΑΝ και ΕΑΝ τον χρησιμοποιούμε. Εάν, δε, αναβαθμιστεί και ξεπεράσει την τεχνολογία της εποχής του Τρικούπη με την οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα σε πολλά τμήματά του, πιθανόν να τον χρησιμοποιούμε όλοι συχνότερα και χωρίς να κλαίμε το αντίτιμο του εισιτηρίου...

Δίκιο έχεις. Εγώ που τον χρησιμοποιώ σχετικά αρκετές φορές το χρόνο, δέν έχω απαιτήσεις να έχει τα σούπερ-ντούπερ τρένα βέβαια, απλά θέλω να ξέρω ό,τι οι υπηρεσίες που παρέχει είναι εγγυημένες.

Εν τω μεταξύ για να κατέβω απο Τρίκαλα πήρα την αμαξοστοιχία desiro που είναι μιά χαρά και πολύ γρήγορη(καί απευθείας), και πλήρωσα 14 ευρώ. Όταν επέστρεφα, πήρα το βρωμερό intercity(υπάρχει και χειρότερο ξέρω), μέ ανταπόκριση, μέ καθυστέρηση μισαώρου στα βουνά, και πλήρωσα 24 ευρώ.
    ΘΕΛΩ ΤΟ ΜΠΑΣΟ ΜΟΥ ΑΤΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΟΥ ΣΛΙΚ !!!!

Wings for Life - Φιλανθρωπικός Οργανισμός με σκοπό την Θεραπεία Τραυμάτων στη Σπονδυλική Στήλη

http://www.wingsforlife.com

Τα πράγματα δεν ειναι τόσο απλά ώστε να λέμε οτι με μια ιδιωτικοποίηση θα σωθούν όλα.

Κατ' αρχήν δεν ιδιωτικοποιείται ο ΟΣΕ αλλα η Τραινοσε , δηλαδή η εταιρία παροχης σιδηροδρομικών υπηρεσιών (κι αυτή όχι όλη).

Η υποδομή (γραμμές, σταθμοι, εγκαταστάσεις, σηματοδότηση, τηλεπικοινωνίες) παραμένουν στον Εθνικο Διαχειριστή (ΕΔΙΣΥ)

Ο Οσε πληρώνει πολλές αμαρτίες. Κατ' αρχήν τη θεμειλώδη που ειναι η λογική διοίκησης μιας κρατικής εταιρίας (ΔΕΚΟ). Χρονια κομματικών διοικήσεων με επικεφαλής αποτυχημένους πολιτευτές.

Πληρης απουσία μακροχρόνιας σιδηροδρομικής πολιτικής, συντήρησης, διαχείρισης υλικου αλλα και ανθρώπων. Ο ΟΣΕ εχει να προσλάβει προσωπικό γραμμής/κυκλοφορίας απο το 1985/1986. Η τελευταία προσθήκη ήταν τα 150-200 ατομα της Proastiakos AE, γνωστά και ως "Βερελόπαιδα" μια και αρκετοι είχαν τοπο καταγωγής την Αιτωλοακαρνανία, οπου εβγαινε βουλευτής το τοτε Υπ.Μεταφορών Βερελής. Τυχαίο; Δε νομιζω

Προσωπικό γερασμένο (45-50 μ.ο), αλλοτριωμένο και αδιάφορο εν πολλοις. Ενταγμένο σε κομματικά στρατόπεδα.

Ανισα κατανεμημένο προσωπικό, πολύς κόσμος γενικα, αλλα λιγοι στις μηχανές να οδηγούν με αποτέλεσμα να δουλεύουν υπερωρίες και ρεπο και να παίρνουν τους μισθούς που ακούτε.

Ελάχιστος κόσμος στα εργοστάσια συντήρησης (Πειραιά, Λαρισσας και Θεσσαλονίκης) με αποτέλεσμα πολλές βλάβες.

Απηρχαιωμένος κανονισμός κυκλοφορίας που προβλέπει, προϊστάμενο ΚΑΙ συνοδό ακομα και σε κοντινά δρομολόγια, καμια τεχνολογική επένδυση (ακομα κόβονται εισιτήρια στο τρενο με το άθλιο μπλοκάκι), ανικανο μηχανογραφικο σύστημα, ηλίθια τιμολογιακή πολιτική που έχει ενα καρο συμπληρώματα στο βασικό κόστος (προτεραιότητας, ποιότητας, κλινης, παρακαμπτηρίου, αποστασης)

Κακός προγραμματισμος, κακή διαχείριση έργων. Εργα που τελειώνουν εκτός χρονοδιαγράμματος, παραδίδονται και μετά βγάινουν οφ. Παράδειγμα η σηματοδότηση του Αχαρναι (ΣΚΑ) - Κιάτο, η πλέον state of the art του δικτύου. Ναι αλλα... ειναι της siemens με αποτέλεσμα κανενας να μην τολμαει να υπογράψει συμβαση συντήρησης τώρα που έληξε η εγγυηση... Οι βλάβες αποκαθίστανται εκ των ενόντων...

Καμία επιδότηση περιφερειακών "αγονων" γραμμών, χρεη του κρατους στον ΟΣΕ, αχρηστα πλέγματα δρομολογίων (Κόρινθος-Τριπολη 3 δρομολόγια την ημέρα, κατανεμημένα έτσι ωστε να χρειάζονται 3 βάρδιες προσωπικου)

Ο σιδηρόδρομος χρειάζεται. Σαφώς. Φιλικός στο περιβάλλον, προσφέρει φτηνές και αξιοπιστες μεταφορές.

Απλά, άλλο σιδηρόδρομος, άλλο ΟΣΕ.

Ας απελευθερωθει και ουσιαστικά η αγορά (τυπικά έχει απελευθερωθει), να έρθουν σιδηροδρομικοι providers (επιβατικων και άλλων μεταφορών) οι οποίοι θα πληρώνουν τέλος χρησης στον διαχειριστη υποδομής (ΕΔΙΣΥ) και να γίνουν επενδύσεις σε νέες γραμμές εκει που δεν υπάρχουν. Η τελευταία προσθήκη νεας γραμμής στο δίκτυο ήταν το 1957 με το Αμυνταιο-Πτολεμαΐδα-Κοζανη.

Όλοι γνωρίζετε οτι στις ΗΠΑ τα προϊόντα ειναι γενικά φτηνα. Το 70% των χερσαίων μεταφορων γινεται με τρένα. Τυχαίο; Δε νομιζω

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΟΣΕ: Αθήνα-Θεσ/νίκη με 9 ευρώ
    από golis στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2011, 13:14
  2. ΟΣΕ και μηχανες
    από alex14 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 44