Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 47

Θέμα: Προβληματίζομαι...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
    Για το κράνος στο ποδήλατο το θεωρώ υπερβολή όπως θεωρώ και υπερβολή 9 χρονος να οδηγεί ποδήλατο χύμα στους δρόμης μεγαλούπολης (επαρχία είναι αλλιώς τα πράγματα). Απαράδεκτο θεωρώ οι γονείς να μη τα βρίσκουν μπροστά στο παιδί..καθώς σύντομα θα καταλάβει ο 9χρονος οτι δε ξέρετε τι σας γίνεται άρα θα κάνει του κεφαλιού του 10 φορές περισσότερο.

Συμπέρασμα εσύ μην είσαι υπερβολικός με το κράνος (εξήγησε στο ίδιο το παιδί τι κάνει το κράνος) κι αν νιώθεις ανασφάλεια με τον μικρό και το ποδήλατο πήγαινέ τον σ ενα πάρκο και με την προσοχή σου ας κάνει κ ότι θέλει, όχι στο δρόμο, όχι μόνος του (ας χτυπήσει κ όλας, θα μάθει ρε αδερφέ). Για την γυναίκα ενώ την δικαιολογώ, μάθε της οτι ακόμα και λάθος να κάνεις μπροστά στο παιδί σε μια άποψη-γνώμη-κανόνα σου, να μη σε βγάζει "ψεύτη" στα μάτια του, εδώ ισχύει και το ανάποδο (κοινή γραμμή μπροστά στο παιδί, όσο κι αν διαφωνήτε μεταξύ σας, λύστε το μόνοι σας).

μάλλον κάτι λάθος καταλάβατε, ΔΕΝ παίζει να βγει στον δρόμο με το ποδήλατο (αυτό μας έλειπε) σε πάρκο, πλατείες, αλάνες και ΜΟΝΟ! όμως ακόμα κι εκεί παίζουν παγίδες, κράσπεδα, λακούβες, ξεχαρβαλωμενα πλακάκια κ.λ.π τα οποία είναι αρκετα να σε κανουν (ειδικά οταν δεν το κατέχεις καλά ακόμα το άθλημα) να πέσεις και να γίνει τριαντάφυλλο το κεφάλι σου (μου έκατσε περίπτωση μπρος στα μάτια μου πριν αρκετά χρόνια)

για το δεύτερο σκέλος, δυστυχώς με εχει βγάλει "ψεύτη" ουκ ολίγες... άσχετα, όπως είπες, αν έχω δίκιο η όχι
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Είσαι υπερβολικός τότε αν μιλάμε για πλατείες και αλάνες ίσως επειδή σου είχε τύχει το περιστατικό, ίσως να σε χαρακτηρίζω κ έτσι επειδή δεν έχω παιδιά και "δεν ξέρω", αλλά έτσι μεγαλώσαμε όλοι. Κακό βέβαια δεν είναι να μάθει το παιδί να χρησιμοποιεί το κράνος με όλα τα δίτροχα απο μικρό (οδηγική παιδεία)..

Για το 2ο κομμάτι με τη γυναίκα σου βρείτε τα κάπως.."σηζητήστε" το θέμα έστω και με τη βοήθεια ψυχολόγου κτλ..ίσως να σας βάλει μυαλό. Δε τα ρίχνω όλα πάνω της, ίσως φταίς και εσύ που σε αμφισβητεί. Το οτι το κάνει μπροστά στο παιδί πρέπει να μάθει να χειρίζεται..ώστε να ΜΗΝ το κάνει. Σε κάθε περίπτωση ξεκινάς με την κουβέντα και οποιοδήποτε μέσο (ψυχολόγους-φίλους γνωστούς, σηζητήσεις επι του θέματος) και καταλήγεις στις σφαλιάρες (ναι είμαι υπέρ της ισότητας viva simon de beauvoir!) που πάντα αν και έσχατη λύση προβληματίζουν το "ασθενές?" φύλο :P
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    ενα ωραιο και απλο video (που το ειχε βαλει συμφωρουμιτης)

που θα ηταν ωραιο να το δουν και οι δυο.....

video

καθαρά θέμα επιλογής του πως θα διαπαιδαγωγήσει το παιδί του ο άνθρωπος
    Η δεν θα το καταπιέσει καθόλου και θα μάθει ποδήλατο με τον τρόπο τον δικό μας δλδ με σημάδια και τύχη γιατί το ποδήλατο ειναι ενα παιχνίδι πανω απ'ολα
    η θα πει στην γυναικα του με το καλό να πείσουν μαζί το παιδί
    ή με τσαμπουκά στο να μην ανακατεύεται οταν μιλάει αυτός

στην συνέχεια θα πιέσει το παιδί
    είτε με μπλάμπλά που να του σπάσει τα @@ μέχρι, να φοβάται και να βάζει το κράνος μην τυχόν του πιάσει κουβέντα παλι ο πατέρας του και του σπάσει τα @@
    είτε με το παλαιό και αποδοτικό "βάλε κράνος μην σου γαμήσω το ταμ-τιριρι σου ρε τσογλάνι"

το καράβι πόντος το κουμανταρει ο καπετάνιος, και την βάρκα την πάει ο ναύτης κατα πως του λέει ο καπετάνιος μέχρι να μαθει να την πηγενει μονος του
    και ο νοών καπίτο

Λεωφορειολωριδάκιας
    Γειά χαρά

Ο μικρός μου είναι 3ών τώρα και έχει ποδήλατο παρίπου 1 χρόνο. Το πήραμε μαζί με κρανάκι και του εξηγήθηκα απο την αρχή, ποδήλατο και κράνος πάνε πακέτο. Κατά καιρούς μου βγάζει κόντρες και δεν θέλει να το φορέσει ή είναι πάνω και το βγάζει κλπ,κλπ. Τον κατέβαζα στο καπάκι και του εξηγούσα πάλι το παραμύθι. Πόλλες φορές δε κατέληγα στο "το φοράς γιατι το λέει ο μπάμπας"

Βέβαια και η μαμά είναι κάθετη σ'αυτό, οχι τόσο απο φόβο ατυχήματος αλλά επειδή υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ μας. Το αποτέλεσμα είναι οτι ο μικρός πλέον ζητάει το κράνος του να πάμε βόλτα...

Δεν είσαι υπερβόλικος για μένα.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν και θεωρώ ότι το κράνος είναι πάντα καλή ιδέα, αν μιλάμε μόνο για αλάνες-πάρκα καταλαβαίνω και τη γυναίκα σου. Προσωπικά έχω κατασκοτωθεί μικρός με ποδήλατα όπως όλοι, ευτυχώς στο κεφάλι δε χτύπησα ποτέ (όλα τα άλλα τα σάπισα).

Επειδή δεν έχει νόημα να τσακωθείς με τη γυναίκα σου, συζήτησέ το μαζί της. Το ότι οι άλλοι δεν το κάνουν δεν είναι επιχείρημα, οι άλλοι δε φοράνε και ζώνη/κράνος όταν πάνε γ@μιώνας με τα μοτόρια τους. Από απαίδευτους και ηλίθιους δόξα τω Θεώ έχουμε αρκετούς. Στο παιδί πρέπει να φαίνεται ότι έχετε ομοφωνία.

Τον μικρό αντί να τον αναγκάσεις, προσπάθησε να τον κερδίσεις. Δείξε του κανένα βιντεάκι bmx όπου οι επαγγελματίες φοράνε κράνος και προστατευτικά (ΟΚ, αυτοί κάνουν παλαβά πράγματα αλλά είναι υποδείγματα)
    http://www.youtube.com/watch?v=abFUAI6cN8U
    http://www.youtube.com/watch?v=kFdQ4...eature=related

Εξήγησέ του ότι με προστασία θα μπορεί να παίρνει και κάπως μεγαλύτερα ρίσκα (αυτό δε θα σου αρέσει εσένα....). Μετά δείξε του κάτι τέτοιο:
    http://www.youtube.com/watch?v=Zv47Zqgs-7c
    http://www.youtube.com/watch?v=SJgOhvmTEJc

Α, και φρόντισε το κράνος του να είναι λίγο κουλ, όχι εκείνα τα ξενέρωτα ποδηλατικά με τις χίλιες τρύπες και τα χαζοχαρούμενα χρώματα αλλά κάτι που θα διαλέξει το παιδί και δε θα ντρέπεται να το φοράει (νεκροκεφαλές κι'ετς)

Μέλος Το avatar του/της fotis3
    πουλα το ποδηλατο και παρτου ενα minibike. ε δεν πιστευω να πει οχι στο κρανος η μαμα

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gia
    Γειά χαρά

Ο μικρός μου είναι 3ών τώρα και έχει ποδήλατο παρίπου 1 χρόνο. Το πήραμε μαζί με κρανάκι και του εξηγήθηκα απο την αρχή, ποδήλατο και κράνος πάνε πακέτο. Κατά καιρούς μου βγάζει κόντρες και δεν θέλει να το φορέσει ή είναι πάνω και το βγάζει κλπ,κλπ. Τον κατέβαζα στο καπάκι και του εξηγούσα πάλι το παραμύθι. Πόλλες φορές δε κατέληγα στο "το φοράς γιατι το λέει ο μπάμπας"

Βέβαια και η μαμά είναι κάθετη σ'αυτό, οχι τόσο απο φόβο ατυχήματος αλλά επειδή υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ μας. Το αποτέλεσμα είναι οτι ο μικρός πλέον ζητάει το κράνος του να πάμε βόλτα...

Δεν είσαι υπερβόλικος για μένα.

thanks φίλε μου

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    καθαρά θέμα επιλογής του πως θα διαπαιδαγωγήσει το παιδί του ο άνθρωπος
    Η δεν θα το καταπιέσει καθόλου και θα μάθει ποδήλατο με τον τρόπο τον δικό μας δλδ με σημάδια και τύχη γιατί το ποδήλατο ειναι ενα παιχνίδι πανω απ'ολα
    η θα πει στην γυναικα του με το καλό να πείσουν μαζί το παιδί
    ή με τσαμπουκά στο να μην ανακατεύεται οταν μιλάει αυτός

στην συνέχεια θα πιέσει το παιδί
    είτε με μπλάμπλά που να του σπάσει τα @@ μέχρι, να φοβάται και να βάζει το κράνος μην τυχόν του πιάσει κουβέντα παλι ο πατέρας του και του σπάσει τα @@
    είτε με το παλαιό και αποδοτικό "βάλε κράνος μην σου γαμήσω το ταμ-τιριρι σου ρε τσογλάνι"

το καράβι πόντος το κουμανταρει ο καπετάνιος, και την βάρκα την πάει ο ναύτης κατα πως του λέει ο καπετάνιος μέχρι να μαθει να την πηγενει μονος του
    και ο νοών καπίτο

:rotflmao: :rotflmao: να πω την αλήθεια μου πέρασε ΕΝΤΟΝΑ από το μυαλό....

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το κάθε ζευγάρι έχει δικό του τρόπο συνεννοήσης και δεν είμαι ούτε καν άξιος να μπώ στην διαδικασία ... το μόνο που θα πω είναι οτι τέτοιες συζητήσεις είναι καλό να μην γίνονται μπροστά στο παιδί γιατί όντως το μπερδεύουν περισσότερο.

Τώρα είπα και πριν...

Οτιδήποτε φέρει ρόδες, κινείται σε δρόμο, έχει μηχανική κίνηση και κουβαλάει ανθρώπινες ψυχές θέλει κράνος/ζώνη. Τις μαλακίες που κάναμε εμείς μικροί καλό είναι να μην τις έχουμε σαν πρότυπα για τα δικά μας παιδιά.

Το περιβάλλον έχει αλλάξει στις πόλεις (οχήματα , αντικείμενα κτλ..) και επιπλέον να υπενθυμίσω σε πολλούς μήπως σκισίματα σε φρύδια, σαγόνια, κτλ... στο κεφάλι μας ενώ κάναμε ποδήλατο;

Και τώρα το παιδάκι είναι 9 ετών και πες οτι μπορεί ο γονιός να το προσέχει και ενίοτε να του απαγορεύει ποδήλατο σε δρόμους.... θα μπορεί να το κάνει όταν είναι έφηβος στα 13-15;;;; ... η χειρότερα ακόμα όταν έχει μάθει να οδηγεί δίκυκλο με μοτέρ στα 17 του, πως θα του μπεί η ιδέα του κράνους;... διά της θείας επιφοίτησης;

Η κόρη μου σήμερα είναι 11 ετών... Στο αυτοκίνητο δεν κάθεται αν δεν βάλει ζώνη. Μάλιστα γκρινιάζει αν κάποια στιγμή κάποιος άλλος δεν βάλει!!!!

Τα παιδιά μικρά μαθαίνουν για να μην κάνουν μαλακίες ώς μεγάλοι. Μην ζητάμε οδηγική παιδεία μετά όταν οι ίδιοι ώς γονείς αποτυγχάνουμε λόγω δικής μας βλακείας να την περάσουμε στα παιδιά μας. Αυτό ονομάζουμε ΠΑΙΔΕΙΑ... και οχι αυτό που παίρνουν απο το σχολείο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER

Re: Προβληματίζομαι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak

τι λέτε να κάνω;
    παρτου ενα μινι μπαικ και βγαλτον στο βουνο με φουλ εξοπλισμο.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Re: Προβληματίζομαι...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
    Καλημέρα στο φόρουμ.

έχω το παιδάκι στο αβατάρ μου, είναι 9 ετών.
    του αγόρασε η μάνα του ενα BMX (είχε ένα απλό μικρό πριν) το οποίο δεν καλοκουμαντάρει ακόμα
    στις παραινέσεις μου να φοράει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το κράνος που του είχα πάρει πέρσι, δεν βρήκα ανταπόκριση ούτε από τον μικρό (λογικό) αλλά ούτε και από την μάνα του (παράλογο κατ'εμέ)
    με την δικαιολογία (άκουσον άκουσον) ότι οι άλλοι πατεράδες δεν το επιβάλλουν στα παιδιά τους και τα αφήνουν να κανουν ποδήλατο και ταρζανιες χωρίς έστω τα στοιχειώδη!

τι λέτε να κάνω; όσες προσπάθειες έκανα να της δώσω να καταλάβει ότι η ταχύτητα δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο αν χτυπήσει π.χ. σε κανά κράσπεδο με το κεφάλι του πέφτοντας.
    απο τον τροπο γραφης σου αντιλαμβανομαι οτι ειστε χωρισμενοι...

πολυ πιθανον λοιπον η μανα να αντιδρα,απλως και μονο για να αντιδρασει κι ολο αυτο να μην εχει να κανει με το θεμα ασφαλειας...

θα ελεγα λοιπον να κανετε μια ωραια συζητησουλα αναφορικα με το κατα ποσο θα επρεπε οι προσωπικες σας διαφορες να επηρρεαζουν τον μικρο...

μπορει βεβαια να καταλαβα λαθος οποτε γραψε ακυρο για ολο το παραπανω...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος
    Ο Παπανδρεου δεν ηταν που εδωσε ψηφο στις γυναικες????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    H κορη μου 3 χρονων,ΜΙΑ φορα δανείστηκε ενα ποδηλατακι απο ενα αλλο παιδακι και δεν ειχε το κρανος της μαζι..
    Μια ωρα αργοτερα ετρεχα για ραμματα και γλυτωσαμε ευτυχως τα χειροτερα..
    Παντα κρανος..
    The only easy day was yesterday.

ξεκινα τον με μοτοκρος 50 και full εξοπλισμο
    το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προβληματίζομαι, γενικά ο Δίας....
    από EVI στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2009, 06:42
  2. Προβληματίζομαι
    από matmat στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2005, 01:58

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα