Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 72

Θέμα: Σύστημα Abs

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Ε, κάτι παραπάνω θα ξέρεις...
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

ειναι λογικο να εγγαταληψεις το οχημα στις εξεις δυο περιπτωσεις

1. οταν βλεπεις οτι το οχημα-μηχανη μπορει να σε παρασιρει (λογο μεγαλυτερης μαζας αρα και ορμης) σε μερη που δεν θα ηθελες να πας (π.χ γκρεμος, ρεμα, σε αλμα)
    2. οταν το οχημα ειναι πηθανο να παρασηρει ή να εγκλοβησει καποιο ακρο του οδηγου και να προκαλεσει σοβαρη ζημια σε αυτο (π.χ. να σου πλακωσει το ποδι, να σου γυρισει το χερι ή και να βρεθεις κατω απο το μηχανημα)

τωρα οσον αφορα τα ΑΒS εχω ξαναυποστηριξει οτι βοηθουν σε μερικες περιπτωσες (λιγες και σπανιες κατα την γνωμη μου για την ελλαδα) και απο την στηγμη που μπορουν και να προκαλεσουν αρνητικες αντιδρασεις (απο το συνηθισμενο) δεν θα επρεπε να ειναι σε μηχανες (τουλαχιστον οχι παντα ΟΝ)

η ολη ουσια και ασφαλεια της μηχανης ειναι η αισθηση... χωρις αυτην πανε ολα περηπατο...

και τελος καλυτερα να μαθεις και να αναπτηξεις τις ικανοτητες σου σαν οδηγος παρα να εισαι εξαρτημενος απο το computer του ABS.

σε λιγο θα ζητησουμε να βαλουν και αντισπιν και αντισουζικα προγραμματα στις μοτοσικλετες...

προσωχη και εξασκηση!!

Καταρχην θα απαιτησω λιγο σοβαροτητα!!!

Θα θεωρησω μονο τις αποψεις οσων εχουν abs εμπεριστατομενες και ολων των αλλων ...τουλαχιστον αστειες.

Μην γραφετε πραγματα εαν δεν εχετε ιδιαν αποψην που λενε...μη γινοσαστε ημιμαθεις δηλαδη (σορρυ για το καυστικο) αλλα τουλαχιστον ετσι θα θεωρουσα εναν ο οποιος λεει για κατι που ακουσε απο καποιον που εκανε εκεινο και τα αλλο και δεν εχει οδηγησει ποτε του και να το βαλει και σε λειτουργια abs!

Σοβαρευτειτε με τα θεματα ασφαλειας και μη λετε μ@#!κιες μας βλεπει και κοσμος!!!!

Μπορειτε να μου πειτε ρε εξασκημενοι εσεις πως θα φρεναρατε πανω σε λαδια
    πανω σε γαρμπιλια
    πανω σε βρεγμενο
    με ασφαλεια;

Σημειωτεον οτι ο μηχανικος μου ηταν αντιθετος με το abs εχοντας οδηγησει bmw παλαιοτερα....οδηγωντας το δικο μου αλλαξε γνωμη αφου μου λεει τσακωθηκα αγρια με το abs και μου απεδειξε οτι σταματαει με ασφαλεια και γρηγορα!

Τωρα ολα τα αλλα:
    -εγω φρεναρω καλυτερα σε δρομο και εγω ειμαι εκπαιδευμενος (οχι πιστα ετσι) εγω τα χαρακτηριζω τουλαχιστον φαιδρα

Εννοειται οτι υπο μεγαλη κλιση ενα abs δεν θα σε σωσει αλλα απο στατιστικα εχει αποδειχτει οτι τα φρενα πανικου συνηθως ειναι σε ορθια θεση και σταματανε ....

και ελεος τι λετε ρε παιδια προσπαθησε ο αλλος να διωξει τον κωλο της μηχανης και δεν τον αφησε το abs ...τι ταρζανιες ειναι αυτες που λετε.....θελω χρονο αν και τα εχω γραψει παλαιοτερα οτι το abs μειωνει το χρονο της αντιδρασης του οδηγου πως;

Πολλοι οφηγοι απο εμας φοβουμενοι την ολισθηροτητα του δρομου δεν φρεναρουμε 100% ιδιως σε οριακες καταστασεις ...εκει ερχεται το abs να βελτιωσει αυτην την κατασταση.

Εαν ο φιλος με το bmw τα τσαρουχωνε ολα και εδινε μια πολυ μικρη κλιση το abs θα τον κραταγε!
    Το οτι δεν το εκτιμησε η δεν ηξερε πως να το εκμεταλευτει δεν σημαινει οτι φταιει το συστημα

Οταν βρω χρονο θα βαλω και μελετες για το θεμα

Προς το παρων φρεναρετε με τις κοντρες !!!!!

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    εγω Σταθη δεν "τον εχω φαει" μηπος πρεπει να τον "φαω" για να κρινω αν κανουν καλα οι GAY? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ποτε δεν ειπα οτι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ειναι καλυτερο να μην εχουν ABS...

για ΕΜΕΝΑ ομως ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ γιατι χρησιμοποιω drifting καμια φορα για να αποφυγω διαφορες μ@@@κιες και καταστασεις...

ασε που μου αρεσει να "παιζω"

το εχω πει πολλες φορες και το ξαναλεω ...

"ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ---- ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΑΞΙ!!!

σιγα μη σε σωσει το abs απο σοβαρο ατυχημα... στα πολλα χλμ ή σε λαδια κτλ που αναφερεις παραπανω, η αποσταθεροποιηση της μηχανης ειναι αρκετη να σε ριξει κατω ασχετα αν μπλοκαρει η οχι ο τροχος

στα λιγα χλμ, και περισσοτερο στη πολη, ΝΑΙ κατι θα κανει το abs για σε σωσει απο "χαζοπτωσεις" και αυτο το παραδεχομαι!!!

αλλα η μοτο ειναι πρωτα και κυρια "παιχνιδι" και μετα μεσο μεταφορας

σε λιγο δηλ να κανουμε στανταρ το abs Και το antispin και να μη κανουμε σουζες και εντο ε?

ολα τα απαραπανω ειναι προσωpικες ισως "ακραιες" αποψεις ....kids don't try this at home

Γιωργ μου δεν μιλαμε για kids dont try this at home.....!!!

Μιλαω για τον μεσο οδηγο εκτος πιστας το ξαναπα εαν θες εσυ να πηγαινεις στα λιμανακια (θελω να ππιστευω πως δεν το κανεις,ειλικρινα!) και μου ντριφταρεις κλπ κλπ τι να πω απο εκει και περα ....και δεν αποσταθεροποιειται η μοτοσυκλεττα μπαινοντας το abs ποσες φορες θα το πω ...και ναι με abs αμα πατησεις λαδια δεν πεφτεις απο διπλωμα μπροστινου τροχου η πεταγμα πισω τροχου...δηλαδη σου ειναι τοσο δυσκολο να το πιστεψεις ρε γιωργο;;;;

ναι η τεχνολογια εχει προχωρησει τι να κανουμε τωρα!!!

Θεωρεις δηλαδη οτι αμα ειναι και σε ενα φρενο πανικου σου διπλωσει το μπροστινο (πραγμα μερικες φορες ανεξελεγκτο) προτιμας να πεσεις...δεν θα δεχτω οτι μπορεις να το σωσεις διοτι δεν μπορεις

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22

τωρα οσον αφορα τα ΑΒS εχω ξαναυποστηριξει οτι βοηθουν σε μερικες περιπτωσες (λιγες και σπανιες κατα την γνωμη μου για την ελλαδα) και απο την στηγμη που μπορουν και να προκαλεσουν αρνητικες αντιδρασεις (απο το συνηθισμενο) δεν θα επρεπε να ειναι σε μηχανες (τουλαχιστον οχι παντα ΟΝ)

η ολη ουσια και ασφαλεια της μηχανης ειναι η αισθηση... χωρις αυτην πανε ολα περηπατο...

εγω νομιζω οτι οι περιπτωσεις μπορει να ειναι πολλες και συχνες , αφου πολλοι ελληνικοι δρομοι ειναι και πιστες πατιναζ.
    επισης η χρηση abs επιτρεπει την διατηρηση κατευθυντικοτητας και αρα σου αφηνει την αισθηση που βρισκονται οι τροχοι και τι κανουν.
    τωρα καπου ειπωθηκε για οδηγηση στον παγο. Στον παγο λοιπον
    σωφρον οδηγος μηχανης δεν οδηγαει εκτος αν εχει λαστιχα με καρφια.
    ο φιλος μας με το bmw μπορουσε να πλαγιασει την μηχανη με καρφωτα κατεβασματα. Αλλα συμφωνω με την αποψη οτι πρωτα φρεναρουμε δυνατα για να μειωσουμε οσο μπορουμε την ταχυτητα και αρα την ορμη που καθε προσκρουση θα κληθει να ελλατωσει. και οπως ειπαμε με το συστημα αντιμπλοκαρισματος εχεις και πιθανοτητες να στριψεις προς το χωραφι η οπου αλλου βρεις κενο και κρινεις οτι ειναι καλυτερα να κατευθυνθεις.
    εχω μηχανη με abs και οταν ζεσταθουν τα λαστιχα σπανια αντιλαμβανεσαι την υπαρξη του. τωρα για τη χρησιμοτητα του σε καταστασεις πανικου ελπιζω να μην το μαθω ποτε. Οπως ειπε και καποιος καλο ειναι να προλαμβανουμε τετοιες καταστασεις κοβοντας σε διασταυρωσεις και πρασινα φαναρια, προσπερνωντας απο αριστερα και με συνεση, πηγαινοντας με τα ποδια οταν εχει παγο κλπ

σε μηχανη με ABS δεν εχω βρεθει ουτε ος συνεπηβατης...

αλλα εχω τιχει σε αυτοκινητο στην παραλιακη οπου καποιος μπικε στην λοριδα μας ενω πηγεναμε με 140-150..

δεν το ηξερα οτι ειχε abs και οταν ρωτησα το παλικαρι τι εγινε μου απαντησε απλα οτι το φρενο απλα το τσαρουχωσε και αν δεν ειχαι abs θα ειμαστν αγγαλια με τους φοινικες.
    το παλικαρι αυτο δεν θα μαθει ποτε να φρεναρει μονο του...και οκ εχει ABS. Αμα ομως παρει αλλουνου το τουτου για μια βολτα?

στο αυτοκινητο το ABS ειναι απαρετητο γιατι ενα πενταλ ελεγχει 4 τροχους που ο καθενασ απο αυτους βλεπει αλλο κοματι του δρομου...

στην μηχανη δοξα το θεο εχουμε σε καθε ροδα και ενα πολυ καλο φρενο. αμα μαθετε να το πατατε και να εχετε αναδραση (feedback) απο αυτο, πιστευω πωσ ειστε καλυμενοι στο 90% των περιπτωσεων ακομα και για τους πιο γλυστερους και χαλικομενους δρομους...

το ABS στα αυτοκινητα απενεργωποιητε αν πατησεις επανηλημενα τον πενταλ του φρενου... στις μηχανες?

και γενικα απο οσα εχω διαβασει γνωριζω οτι ενα αυτοκινητο σε φρενα πανικου φρεναρει πιο αργα αν εχει ABS (για καλουτσικο οδοστρομα παντα)

γενιακα θα ημουν υπερ να υπηρχε δυνατοτητα για ABS αλλα μονο εφοσων ειχε μαθει πρωτα ο οδηγος να φρεναρει καλα χωρις αυτο, ωστε να ξερει να ελεγχει με το σωμα τις αντιδρασεις της μηχανης. δεν μπορουμε αλλοστε να ειμαστε στην τσιτα παντα...

και κατι τελευταιο... αν πατησουμε λαδια χωρις ABS θα πεσουμε απο μπροστινο
    με ABS θα περασουμε στο αντιθετο ρευμα κυκλοφωριας... ε?

περημενω τα στατηστικα του Hornet για να μαθω οσα δεν ξερω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Τίποτα..η λύση είναι ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί.Έτσι καλύπτεις όλη την γκάμα των μοτοσυκλετιστών(τους υπέρ και κατά λεω).

Το abs διατηρεί την κατευθυντικότητα της μηχανής και μπορείς να αποφύγεις με ελιγμό τον κίνδυνο. Αλλά πάνω απ’όλα υπάρχει η εμπειρία και η ικανότητα του οδηγού.
    Δεν θα απορυψουμε την τεχνολογία για να γυρίσουμε στους ξύλινους τροχούς επειδή ντριφτάρανε πιο εύκολα. Γιατι και το ελαστικό νεα τεχνολογία ήταν και πρόσφερε ασφάλεια τότε, όπως το abs σήμερα.

Τώρα για το<< όποιος φοβάται να πάει με αμάξι>> προτείνω σε αυτόν που δεν φοβάται, να βγάλει την φόρμα και το κράνος γιατί δείχνει φοβισμένος. :rotflmao: :rotflmao:

Παλιοχάλια

Απαντω στον sonic

Καταρχην στον προβληματισμο τον τελευταιο:

Εννοεις οτι θα πατησεις φρενο πανω σε στροφη για να βγεις αντιθετο ;
    Ε μαλλον εκει τα πραγματα ειναι χαμενα εφοσον εχει λαδια αλλα θα σου πω κατι αλλο εαν σε ευθεια πατησεις λαδια φρεναριστος ειναι δεδομενο οτι θα χασεις το μπροστινο και θα πεσεις και τοτε μπορει να καταληξει η μοτοσυκλεττα η και εσυ στο αντιθετο σε κανα χαντακι η σε κανα τοιχο
    Τωρα εαν πατησεις με abs λαδια φρεναριστος σε ευθεια δεν θα πεσεις θα σταματησεις ευθεια και τελος!

Εαν σου πεταχτει κατι μπροστα σου και τσαρουχωσεις αποτομα πολυ πιθανον και να πεσεις ετσι χυμα...με το abs δεν θα πεσεις!!!

Παρε και ενα λινκακι
    http://www.ibmwr.org/prodreview/abstests.html

ειναι λιγο παλιο φυσικα

ενα αλλο

http://www.conti-online.com/generato...t_2004_en.html

και το τελευταιο και συγκλονιστικοτερο αρθρακι ενος τυπου που εργαζεται σε εταιρια που κατασκευαζει abs

http://www.fim-cmt.org/oms-main/page...-article-2.pdf

και αυτο

http://www.nhtsa.dot.gov/people/inju...ycle45-46.html

πρωην μελος Το avatar του/της idi
    Δε με πείθεις

Δε με πείθεις
    ........o αντιδραστικός :rotflmao: :rotflmao:
    Όταν η πόλη κοιμάται.......

"safer panic-stopping capability for motorcyclists"

εκει πιστευω πως βρισκετε ή διαφορα στην αντιληψη που εχουμε επι του θεματος...

πανικος... ειναι χειροτερος και απο τους ταξιτζηδες...

συμφωνω πως τα ABS μπορουν να αποβουν σωτηρια

αλλα επηδει σε μια μηχανη εχουμε δυναμικη ισορροπια (και οχι στατικη οπως στα κουτια) αμα δεν εχει καταλλαβει ο οδηγος πως αντιδρα το μηχανημα οταν φρεναρουμε δεν θα πεσει απο φρενα αλλα απο την αλλη μαλ%#$ που θα κανει με το σωμα και το τιμονι...

και κατι τελευταιο για τα λαδια... αμα πατησεις λαδια σε στροφη θα πεσεις.. πατησεις δεν πατησεις φρενο
    τωρα στην ευθεια σωστο αυτο που λες αλλα τα abs θα αρχισουν να ξαναδουλευουν οταν θα καθαρισουν τα λαστιχα απο λαδια δλδ σε πολυ μεγαλη αποσταση
    και εκτος και αν εισαι τυχερος σαν τον tropea ολο και καποιο εμποδιο θα βρεις μροστα σου οποτε στην παραμικρη κινηση του τιμονιου εισαι κατω..

η μια η αλλη δλδ...

για αυτο ειπα πως τα ABS χρειαζονται σε ελαχιστες πραγματικα περιπτωσεις.. αμα γλιστραει τωσο πολυ θα εχεις πεσει απο γκαζι ή απο πλαγιασμα

μηπωσ να βαζαμε και κανα δυο συστηματακια για τον ελεγχω της κλησης αναλογα με το οδοστρομα και μερικα αντισπιν ισος και μερικες βοηθητικες ροδες?

και η τεχνολογια ειναι καλο να πιγαινει μπροστα αλλα προς πια κατευθηνση...

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Η δική μου άποψη είναι ότι το ABS είναι άχρηστο (σχεδόν) για ταχύτητες κάτω των 20 χιλιομέτρων (το ίδιο ισχύει κατά τη γνώμη μου και για το αμάξι)! Όταν πηγαίνεις στην κίνηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα για παράδειγμα και ξαφνικά πεταχτεί σε απόσταση αναπνοής εμπόδιο a.k.a. πεζός αυτό που θέλεις είναι να μπλοκάρουν οι τροχοί ώστε να σταματήσεις άμεσα σε αντίθεση με το ABS που ίσως χάσεις 1-2 πολύτιμα μέτρα!!! Αντίθετα το ABS είναι κυριολεκτικά σωτήριο στο φρενάρισμα με μεγαλύτερη ταχύτητα ή οταν υπάρχουν λάδια και αποτρέπει πιθανό δίπλωμα ή ανατροπή του οχήματος!! Φυσικά μετράει η εμπειρία και η εξάσκηση!! Αυτό που θα ήταν καλύτερο είναι να υπάρχει ένας διακόπτης που το ενεργοποιεί και το απενεργοποιεί (υπάρχει στα BMW) ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες του χρήστη!!

Καποιος ειπε γιατι δεν χρησιμοποιηται ABS στους αγωνες!

Ειναι επειδη εχει απαγορευτει,και οχι για λογους ασφαλειας,αλλα επειδη βαζει στην πριζα τα R & D για να φτιαξει καλυτερα φρενα/λαστιχα

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF