στατικο sag ρυθμιστηκε.αυριο τα υπολοιπα..
το αλλενακι πανω στο αμορτισερ παλι ειναι στην απο μεσα θεση (για να ειναι σωστο το sag),οποτε πρεπει να ξαναβγαλω το αμορτισερ για να το σφιξω,μολις τελειωσω και με το δυναμικο sag?![]()
![]()
στατικο sag ρυθμιστηκε.αυριο τα υπολοιπα..
το αλλενακι πανω στο αμορτισερ παλι ειναι στην απο μεσα θεση (για να ειναι σωστο το sag),οποτε πρεπει να ξαναβγαλω το αμορτισερ για να το σφιξω,μολις τελειωσω και με το δυναμικο sag?![]()
![]()
statiko και δυναμικο ρυθμιζονται και τα δυο μονο με την καταλληλη επιλογη του ελατηριου και την επαρκη προφορτιση.Αρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
μολις τελειωσω και με το δυναμικο sag?![]()
![]()
αφου ρυθμισες το στατικο ανεβα πανω ορθιος με φουλ εξοπλισμο (ή εστω πλησιον στο τελικο ολικο σου βαρος) , ενα φιλαρακι σου να σε κραταει σε ισσοροπία (ή ακουμπα αμυδρά το τιμονι σε εναν τοιχο) και ενα αλλο φιλαρακι να μετραει την αποσταση του αξονα του τροχου απο το σταθερο σημειο του φτερου που μετρας και τις αλλες φορες.
φορτισε και αποφορτισε το ελατηριο προκειμενου να πετυχεις τιμες που βρισκονται μεσα στο φασμα που γραφει το μανιουαλ (στο δυναμικο μπορεις να πιασεις και τα 115 χιλ διχως προβλημα)
![]()
απορια που μολις γεννηθηκε...να φορτισω,δηλαδη προφορτιση + και -??και δεν θα χαλασει ετσι το στατικο sag?Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
φορτισε και αποφορτισε το ελατηριο προκειμενου να πετυχεις τιμες που βρισκονται μεσα στο φασμα που γραφει το μανιουαλ (στο δυναμικο μπορεις να πιασεις και τα 115 χιλ διχως προβλημα)
![]()
(σορυ για τις πολλες ερωτησεις)![]()
![]()
![]()
ΜΕΤΡΑ to δυναμικο οπως ειναι τωρα, αν ειναι μεχρι 120 χιλ εισαι οκΑρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
απορια που μολις γεννηθηκε...να φορτισω,δηλαδη προφορτιση + και -??και δεν θα χαλασει ετσι το στατικο sag?
(σορυ για τις πολλες ερωτησεις)![]()
![]()
![]()
ποσο εχεις προφορτησει το ελατηριο; μερησες το μηκος του τωρα (με τον τροχο στον αερα - ακομα καλυτερα διχως τροχο για να μην εχει βαρος)
thanks,εξελιξεις απο βδομαδα, γιατι μπηκε η θεια μου νοσοκομειο απο εγκεφαλικο κ τρεχω σα το bolt(τον wayne)![]()
να μαστε καλα λοιπον κι ευχαριστω κ παλι για τη σπουδαια βοηθεια![]()
Σταυρή, πολλά είναι για MXC ...Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
ΜΕΤΡΑ to δυναμικο οπως ειναι τωρα, αν ειναι μεχρι 120 χιλ εισαι οκ
(από 95 - 105 θα είναι καλύτερα..)
Με 120mm δυναμικό sag το μηχανάκι θα "ψαρεύει" στα πολλά και σε αμμώδες έδαφος και θα ψάχνεται άδικα με το μπροστινό του ...
@sotiris68: Το 13άρι τεπόζιτο έχεις ή έβαλες μεγαλύτερο ?
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
το 13αρι εχω,δεν εχω αλλαξει.(και το προηγουμενο 13αρι που μου τρυπησε,με το ιδιο το αντικατεστησα)Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
@sotiris68: Το 13άρι τεπόζιτο έχεις ή έβαλες μαγαλύτερο ?![]()
Με φουλαρισμένο τεπόζιτο και εσύ κομπλέ, θα έλεγα να μην πάς πάνω από 110mm maximun, γιατί κινδυνεύεις να φας καμιά γερή στον κώλο...
(και αν σκάσει επάνω σου το μηχανάκι - πίστεψέ με - πονάει ..)
ο.κ.thanks μαν(η γνωμη σου ειναι σα χρυσαφι,το ξερουμε οι περισσοτεροι αυτο)..Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Με φουλαρισμένο τεπόζιτο και εσύ κομπλέ, θα έλεγα να μην πάς πάνω από 110mm maximun, γιατί κινδυνεύεις να φας καμιά γερή στον κώλο...
(και αν σκάσει επάνω σου το μηχανάκι - πίστεψέ με - πονάει ..)
δεν καταλαβα τη γερη στο κωλο πως θα τη φαω να ομολογησω,αλλα δε πειραζει κραταω το πολυτιμο 110 max![]()
Αν έχεις 120mm sag σημαίνει ότι το ελατήριο είναι μάλλον "μαλακό" για τα κιλά σου, οπότε αν δεν κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στις αποσβέσεις (πολύ απόσβεση συμπίεσης για "βοήθεια" στο μαλακό ελατήριο και μέτρια απόσβεση επαναφοράς) σε συνδυασμό με το "φάγωμα" 10 - 15 mm από την διαδρομή του ελατήρίου, κινδυνεύει να "κλειδώσει" σε κάποια φάση η ανάρτηση και τότε θα το αισθανθείς (όχι ευχάριστα, θα έλεγα..)Αρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
δεν καταλαβα τη γερη στο κωλο πως θα τη φαω να ομολογησω![]()
ok,θα δουμε με τις μετρησεις σε πρωτη ευκαιρια,αν δε παει εκει που ειπες,παω για πιο σκληρο ναρκωτικο.(συγνωμη ελατηριοΑρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν έχεις 120mm sag σημαίνει ότι το ελατήριο είναι μάλλον "μαλακό" για τα κιλά σου, οπότε αν δεν κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στις αποσβέσεις (πολύ απόσβεση συμπίεσης για "βοήθεια" στο μαλακό ελατήριο και μέτρια απόσβεση επαναφοράς) σε συνδυασμό με το "φάγωμα" 10 - 15 mm από την διαδρομή του ελατήρίου, κινδυνεύει να "κλειδώσει" σε κάποια φάση η ανάρτηση και τότε θα το αισθανθείς (όχι ευχάριστα, θα έλεγα..)![]()
).πραγματικα ευχαριστω για τις σπουδαιες πληροφοριες
(αν μας τις δινανε μαστοροι,θα τις πληρωναμε χρυσαφι)
![]()
ο.κ..το καταφερα να το κανω,πηγα δυναμικο sag,110![]()
![]()
δοκιμασα μετα να ρυθμισω αποσβεσεις συμπιεσης κ επαναφορας σε αμορτισερ κ καλαμια,και βρηκα οτι οι προηγουμενες ρυθμισεις ηταν αλλαν νταλον...στις βιδες κατω απο τα καλαμια το ενα ηταν στα 4 κλικ,το αλλο στο 15
στους πανω στα καλαμια πλαστικους ρυθμιστες ειχα ενα προβλημα,γιατι στο αριστερα καλαμι οταν πηγα να το βιδωσω τερμα δεξια,αυτο δεν σταματησε ποτε,γυρναει τρελλα
![]()
οποτε η ειμαι για σερβις αναρτησεων,η προσπαθω να το βγαλω και να το ξαναβαλω μονος μου,με το manual
βοηθεια![]()
αν εχει κανεις καμμια ιδεα για το πως μπορει να βγαινει αυτο,η αν δεν πρεπει να το πειραξω καθολου..
φυσικα ευπροσδεκτη![]()
![]()
το νοιωθεις να κανει κλικ; (ειναι μια μπιλια με ελατηριο μεσα...) αν δεν το νοιωθεις λειπει η μπιλια.Αρχικά δημιουργήθηκε από sotiris68
αυτο δεν σταματησε ποτε,γυρναει τρελλα![]()
οποτε η ειμαι για σερβις αναρτησεων,η προσπαθω να το βγαλω και να το ξαναβαλω μονος μου,με το manual
βοηθεια![]()
αν εχει κανεις καμμια ιδεα για το πως μπορει να βγαινει αυτο,η αν δεν πρεπει να το πειραξω καθολου..
αν το νοιωθεις και κανει απο τεραμ ξεβιοδωτο πανω απο 35 κλικ γι ανα τερματησει σφιχτό τοτε υπαρχει προβλημα με το καλαμακι που εχει εσωτερικα και πιεζει την βαλβιδα επαναφορας...
![]()
δεν σταματαει πουθενα,γυρναει ατερμονα οσες φορες κι αν το γυρισω..οποτε service ,γιατι νατο ανοιξω μονος μου δε νομιζω,το φοβαμαι...![]()
![]()