Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 19 από 19

Θέμα: Απο 15 χρονών στο Γκουαντάναμο

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Αν και είμαι από τους τελευταίους που θα χαρακτήριζες πατριώτες, μου κάθεται πιο καλά στο λαιμό ο θάνατος για έναν ανώτερο σκοπό όπως πατρίδα, θεός, you name it, παρά κέρδος, δόξα, δύναμη, πετρέλαιο, αέριο, νερό, you name it again.

Σχεδόν συμφωνώ, μόνο που κανείς ποτέ δεν πάει να πολεμήσει για κέρδος, δύναμη κλπ. Αυτός που πάει, νομίζει ότι πάει για τον ανώτερο σκοπό. Αυτός που τον βάζει να πάει, ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι!

Ματαιοδοξία ρε πστ μου που έχουμε τα παράσιτα για παγκόσμια κυριαρχία. Και μετά τι?
    Μην αγχώνεσαι! Το μετά θα το δούμε σύντομα! Το παίζουν τα κανάλια στο προσεχώς!!!
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS Σχεδόν συμφωνώ, μόνο που κανείς ποτέ δεν πάει να πολεμήσει για κέρδος, δύναμη κλπ. Αυτός που πάει, νομίζει ότι πάει για τον ανώτερο σκοπό. Αυτός που τον βάζει να πάει, ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι![/COLOR] [/B]
    Πόλεμος = μαζική αυτοθυσία των ανόητων στον βωμό των παλιανθρώπων.

Δεν θυμάμαι ποιος το είπε.
    Συμφωνώ μαζί σου.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    Σου διαφευγει η ουσια. Μονο τo διαβατηριο του λεει καναδος. Ο πιτσιρικος δεν την επεσε στους αμερικανους σε τετραωρη μαχη επειδη αισθανοταν καναδος. Προφανως αισθανοταν κατι αλλο. Ισως Ταλιμπαν, ισως αλ καιντα, ισως τατζικος, ισως υπερασπιστης του ισλαμ σε τζιχαντ. Κατι υπερασπιζοταν. Πατριδα δεν ειναι μονο το χωραφι.Και μια ιδεολογια μπορει να ειναι μια "πατριδα" μεταφορικα, οπως ηταν για ενα αιωνα ο κομουνισμος πχ. Το ξαναλεω Το ζητημα αν ειναι ενηλικος ανηλικος ειναι δευτερευον. Πρωτο ειναι αν ειναι πολιτικη κοινωνικη ή ποινικη πραξη. Οι αμερικανοι δε διανοουνται να συζητησουν το ενδεχομενο να μην ειναι ποινικη-τρομοκρατικη πραξη γιατι αυτο θα αρει τη νομιμοτητα τους εκει. Το αν σημφωνεις εσυ ή εγω με τον αγωνα του ειναι αλλης συζητησης
    Έστω ρε φίλε για την οικονομία της συζήτησης, ότι πρωτεύον είναι αν η πράξη είναι κοινωνική ή ποινική! Πως θεωρείς ότι ο "πιτσιρίκος" (15 χρονών), απέκτησε την κριτική ικανότητα να συνειδητοποιήσει τι εστί ταλιμπάν, θρησκεία ή το οτιδήποτε άλλο πίστευε και πολέμαγε γι' αυτό και να αποφασίσει ότι αξίζει να πεθάνει για να το υπηρετήσει? Τι επιλογές είχε αυτό το παιδί? Μάλλον καμία γιατί αν τις μισές του τις αφαιρέσανε οι "κακοί" αμερικάνοι, τις υπόλοιπες δεν του τις δώσανε ποτέ οι οικογένεια και ο υπόλοιπος κοινωνικός του κύκλος!

ΥΓ Απλά το σημειώνω γιατί μου έκανε εντύπωση: Γράφεις τους ταλιμπάν με κεφαλαίο Τ και τους αμερικάνους με μικρό α! Ψάξτο λίγο, δηλώνει έλλειψη αμεροληψίας
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
    Έστω ρε φίλε για την οικονομία της συζήτησης, ότι πρωτεύον είναι αν η πράξη είναι κοινωνική ή ποινική! Πως θεωρείς ότι ο "πιτσιρίκος" (15 χρονών), απέκτησε την κριτική ικανότητα να συνειδητοποιήσει τι εστί ταλιμπάν, θρησκεία ή το οτιδήποτε άλλο πίστευε και πολέμαγε γι' αυτό και να αποφασίσει ότι αξίζει να πεθάνει για να το υπηρετήσει? Τι επιλογές είχε αυτό το παιδί? Μάλλον καμία γιατί αν τις μισές του τις αφαιρέσανε οι "κακοί" αμερικάνοι, τις υπόλοιπες δεν του τις δώσανε ποτέ οι οικογένεια και ο υπόλοιπος κοινωνικός του κύκλος!

ΥΓ Απλά το σημειώνω γιατί μου έκανε εντύπωση: Γράφεις τους ταλιμπάν με κεφαλαίο Τ και τους αμερικάνους με μικρό α! Ψάξτο λίγο, δηλώνει έλλειψη αμεροληψίας

Δε θα κρινω εγω το πως ο πιτσιρικος απεκτησε την κριτικη του ικανοτητα.Ουτε ειμαι σε θεση εγω ενας μικροαστος μιας νοτιοευρωπαικης μπανανιας να καταλαβω τι γινεται στη ψυχη ενος Μουτζαχεντιν του οποιου η χωρα που συνεληφθει να πολεμα ,βρισκεται σε πολεμο απο το 73', 37 συναπτα ετη με μονη περιοδο μαυρης ειρηνης τη δεκαετια 93-03 περιπου των Ταλιμπαν. Αν θες την αποψη μου ο πιτσιρικας υπερασπηστικε καποιους δικους του. Οταν η οικογενεια σου ειναι "φανατικοι μουτζαχεντιν" το πιθανοτερο ειναι να γινεις κι εσυ.

Οι "φανατικοι" μουσουλμανοι αντιμετωπιζουν εναν απτο και περιγραψιμο εχθρο ο οποιος δε φαινεται να εχει κανενα σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη. 500.000 παιδια νεκρα απο το εμπαργκο φαρμακων μονο στο ιρακ. αλλες 500000 θυματα σε ολη την Αφρικη υπολογιζονται απο την καταστροφη της φαρμακοβιομηχανιας στο σουδαν. Αυτα πριν το 2001.Κι εκτος οποιασδηποτε πολεμικης συραξης Πηγη: Νοαμ Τσομσκι "9.11".
    Οι "φανατικοι" μουσουλμανοι φαινεται να εχουν οσα επιχειρηματα χρειαζονται για να στρατολογουν υποστηριχτες μεσα στο δυτικο κοσμο και μαλιστα μεσα στα λυκνα του πολιτισμου της δυσης, τα πανεπιστημια της.Μαλλον θα εχουν πολυ γερα επιχειρηματα, πολυ καλητερα απο τα δικα μου.

Ευχαριστω για τις υποδειξεις σου.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2008, 18:16
  2. Μετα απο 15 χρονια. ....
    από patelis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 60