Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: μονοκυλινδρα σε ταξιδι (?)

Γατάκιαααααα....... Το avatar του/της arxaios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
    προσωπικά τα καλύτερα ταξίδια τα χω κανει με άβολο μονοκύλινδρο.Ηταν ας πούμε τα πιο περιπετειώδη....πιο ''ηρωϊκα''.... με τα τετρακύλινδρα δε το ευχαριστιέμαι τόσο.

σίγουρα παίζει ρόλο και η ηλικια που αναφερθηκε παραπάνω.
    Συμφωνώ απολύτως .......... αρκεί ο κ@λος σου να αντέχει .......... και όπου να ΄ναι πας !!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Η πιο καλη αγορα αυτη την περιοδο για τη χρηση που θελεις ειναι το Bandit 650.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Kalopaido3
    ευχαριστω παιδια
    ειμαι αναμεσα σε xtr, xtz, cbf600, vstrom, gsx650f, er6n..
    δε ξερω και με τα τεκμηρια τι παιζει γμτ..
    για καιvουρια παvτα μιλαω.... χμμμμ
    Όλα μπορούν να κάνουν αυτό που θες. (Καθημερινή μετακίνηση, βόλτες, ταξίδια μια φορά το χρόνο)
    Το xtr υπολείπεται σημαντικά έναντι των υπολοίπων στα ταξίδια.
    Από 'κει και πέρα με το καθένα θα αναγκαστείς να συμβιβαστείς με διαφορετικά πράγματα.
    Sent from me using a computer.

Λεπα αντικτεντ

στα 20 ειμαι παιδια..
    βασικα δεν εχω μπει ΠΟΤΕ σε χωμα... και δεν εχω ασχολιθει ουτε καν ξερω ας πουμε που μπορω να βολταρω μακρινες διαδρομες σε χωμα... αλλα φαινεται πολυ μπομπε το χωμα ε και το βλεπω πιο πολυ γαματο να μη κολωνει πουθενα το μοτορι
    απο κει και επειτα, το xtr μου αρεσει πιο πολυ απο τα υπολοιπα μονοκυλιδρα λογο της σελαρας του -σε σχεση με τα αλλα- αλλα και λογο του οτι η γιαμαχα ακουγεται πιο αξιοπιστη απο κτμ -αποσο ξερω δηλαδη. μου αρεσει πολυ η fazer επεισης απλως θελει λιγο πιο σκυφτος και εκει υπαρχει θεματακι και μου φαινεται κ καπως πολυ γρηγορη, οχι οτι δε μπορω να την κανω καλα, δε ξερω κιολας, αλλα για πρωτη μηχανη καλυτερα κατι λιγοτερο δυνατο (?)
    τεσπα, για gsx650f το βλεπω πολυ αν ψηθω για 4c
    Aλλα, θα ακουστει λιγο γελοιο αλλα βλεπω και το μοτορι απο θεμα ζημιας πχ εγω παω φοιτητης τωρα, αν φαω φετα με το gsxf πχ πως διαολο θα πληρωνω τη ζημια? κ τωρα θα μου πειτε καλα ρε βλαμενο αυτο σκεφτεσαι? σκεφτομαι ΚΑΙ αυτο -κακα τα ψεματα

στα 20 ειμαι παιδια..
    βασικα δεν εχω μπει ΠΟΤΕ σε χωμα... και δεν εχω ασχολιθει ουτε καν ξερω ας πουμε που μπορω να βολταρω μακρινες διαδρομες σε χωμα... αλλα φαινεται πολυ μπομπε το χωμα ε και το βλεπω πιο πολυ γαματο να μη κολωνει πουθενα το μοτορι
    απο κει και επειτα, το xtr μου αρεσει πιο πολυ απο τα υπολοιπα μονοκυλιδρα λογο της σελαρας του -σε σχεση με τα αλλα- αλλα και λογο του οτι η γιαμαχα ακουγεται πιο αξιοπιστη απο κτμ -αποσο ξερω δηλαδη. μου αρεσει πολυ η fazer επεισης απλως θελει λιγο πιο σκυφτος και εκει υπαρχει θεματακι και μου φαινεται κ καπως πολυ γρηγορη, οχι οτι δε μπορω να την κανω καλα, δε ξερω κιολας, αλλα για πρωτη μηχανη καλυτερα κατι λιγοτερο δυνατο (?)
    τεσπα, για gsx650f το βλεπω πολυ αν ψηθω για 4c
    Aλλα, θα ακουστει λιγο γελοιο αλλα βλεπω και το μοτορι απο θεμα ζημιας πχ εγω παω φοιτητης τωρα, αν φαω φετα με το gsxf πχ πως διαολο θα πληρωνω τη ζημια? κ τωρα θα μου πειτε καλα ρε βλαμενο αυτο σκεφτεσαι? σκεφτομαι ΚΑΙ αυτο -κακα τα ψεματα
    Με όποια και να φας χύμα ......... φασκελοκουκούλωστα !!!

Το Fazer (πρώην κάτοχος για 2 χρόνια) είναι καταπληκτικό μηχανάκι ........... αλλά υψηλόστροφο !!!
    Κάνει για τα πάντα ........... αλλά με 1 άτομο !!!
    Με δύο πρέπει να δουλεύεις ψηλά αλλιώς λόγω περίεργης καμπύλης ροπής και ιπποδύναμης θα νομίζεις ότι καβαλάς 400άρι !!!
    Ψηλά όμως ξυρίζει .......... είναι το δυνατότερο από όσα ανέφερες .......
    Στις μεσαίες μονός είναι καλό αλλά με δύο άτομα .......... στα έγραψα ήδη και στα ταξίδια δεν μπορείς να πηγαίνεις συνέχεια με το γκάζι καρυδωμένο .........

Νομίζω ότι εξ' ίσου καλή αγορά είναι και το ΥΑΜΑΗΑ XJ DIVERSION με φέρινγκ και ABS ........
    Καλύτερο πιστευω από το FAZER για τη χρήση που θες .......

Λεπα αντικτεντ
    το διχρονακι μου καπως ετσι δουλευει.. απο καποιες στροφες κ μετα τα πεταει ολα..
    τωρα βεβαια αυτο στροφαρει πριν καν λυγισει ο καρπος :wacko:
    καπως ετσι δουλευει να υποθεσω και το fazer? -σε διαφορετικη κλιμακα με τα kmh-
    ή ακυρος συλλογισμος?
    ευχαριστωωωω

το διχρονακι μου καπως ετσι δουλευει.. απο καποιες στροφες κ μετα τα πεταει ολα..
    τωρα βεβαια αυτο στροφαρει πριν καν λυγισει ο καρπος :wacko:
    καπως ετσι δουλευει να υποθεσω και το fazer? -σε διαφορετικη κλιμακα με τα kmh-
    ή ακυρος συλλογισμος?
    ευχαριστωωωω
    Το 4χρονο δεν γίνεται 2χρονο, ούτε και το ανάποδο !!!

Κράτα αυτό που σου είπα ........ δικάβαλο σε ταξίδι έχει ένα μικρό θέμα ........... όχι κάτι το τρομερό αλλά καμμιά φορά με κούραζε, ειδικά σε κλειστές διαδρομές ή προσπεράσεις έπρεπε να κατεβάσεις 2 σχέσεις κάτω για να έχεις τη δύναμη που χρειαζόσουν ............ ψηλά ήταν πυραυλάκι !!!

Moderator
    Φίλε για την πόλη θέλεις ομοιογένεια στην απόδοση, μικρό όγκο, ψηλό τιμόνι, μεγάλο κόψιμο, χαμηλή κατανάλωση.

Στο ταξίδι, καλή προστασία απ' τον αέρα, άνετη σέλα, μεγάλη αυτονομία, χώρους για αποσκευές, χώρους για αποσκευές και δεύτερο άτομο.

Σαν φοιτητής, φθηνή συντήρηση, φθηνά ανταλλακτικά.

Κατά τη γνώμη μου τα μηχανάκια που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σου είναι Τενερε για μονοκύλιδρο και Versys για δικύλινδρο. Ίσως και το Transalpακι. Το Versys ίσως ζοριστείς, λίγο περισσότερο απ' τα υπόλοιπα, για να το πουλήσεις μετά.
    Το Fazer δεν κάνει κατά τη γνώμη μου λόγο κινητήρα. Ο arxaios τα είπε πολύ καλά. Δεν σου χρειάζεται υστερικός κινητήρας. Ομοιογένεια είναι αυτό που θέλεις απ' την πρώτη σου μηχανή και ελαστικό κινητήρα για χρήση μέσα στην πόλη.
    Το Vstrom πάλι όχι. Για ένα μεγάλο ταξίδι το χρόνο δεν αξίζει να κουβαλάς κάθε μέρα τόσο όγκο και βάρος και άθλια φρένα.
    Gsxf, cbf, er6n, diversion κτλ τα αφήνω σε άλλους που τα γνωρίζουν καλύτερα καθότι απ' αυτά τα 4 μόνο το bandit γνωρίζω λιγουλάκι.
    Όπως και να έχει πάντως αυτό που θα επιλέξεις πρέπει να σου αρέσει και να το έχεις οδηγήσει πριν το πάρεις.

Το χαμηλότερο κόστος πτώσης το έχει το Tenere. Σε χαζοπτώσεις δεν πληρώνεις τίποτα. Σε πτώσεις με πολύ λίγα χλμ πληρώνεις από τίποτα μέχρι 20 ευρώ για να αντικαταστάσεις τα προστατευτικά του ρεζερβουάρ.
    Για τα υπόλοιπα υπάρχουν μανιτάρια που κάνουν πολύ καλή δουλειά σε χαζοπτώσεις.

Καλησπερα φιλε
    πιο πολυ ρολο παιζει η ορεξη και η διαθεση, μια χαρα ειναι τα μονοκυλινδρα, ειμαι 55 και ι γυναικα μου 50 και πηγαμε το καλοκαιρι που μας περασε Ιαπωνια με ενα 650 Φαντουρο του 97. Εχω και ενα 1200 GT, αλλα τελικα καλυτερα που πηγαμε με το 650. Ενα καταπλικτικο μηχανακι, δεν σπαει δεν χαλαει, μονο κανενα ανορθωτη καιει Ετσι ταξιδευε το 650.
    Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.

[Προσπαθω να βαλω και μια φοτο απο το μιχανακι , αλλα δεν μπορω
    Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από prismagr
    Καλησπερα φιλε
    πιο πολυ ρολο παιζει η ορεξη και η διαθεση, μια χαρα ειναι τα μονοκυλινδρα, ειμαι 55 και ι γυναικα μου 50 και πηγαμε το καλοκαιρι που μας περασε Ιαπωνια με ενα 650 Φαντουρο του 97. Εχω και ενα 1200 GT, αλλα τελικα καλυτερα που πηγαμε με το 650. Ενα καταπλικτικο μηχανακι, δεν σπαει δεν χαλαει, μονο κανενα ανορθωτη καιει Ετσι ταξιδευε το 650.
    :a19: για το ταξίδι σου φίλε μου αλλά μη τα λες σε αυτόν γιατί το θρεντάκι είναι 8 μηνών. Σε μας να τα πεις. Σοβαρά τώρα.. Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι ο μόνος που θέλει να γράψεις ταξιδιωτικό για Ιαπωνία.

Την φωτογραφία όμως να την βάλεις, έτσι για το γαμώτο!

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
    Πόσων χρονών είσαι ;;;

Αν είσαι 20-28 πας παντού !!!

Στα 44 που είμαι εγώ θες πιό πολλές ανέσεις ......... μεγαλύτερες ΜΩΤ, πιό μαλακιά σέλλα, λιγότερους κραδασμούς κ.λ.π.
    Eχεις απολυτο δικιο!
    Στα 30 μου ξεκινησα με το Vstrom...
    Μεγαλωνοντας οντως πηρα κατι πολυ πιο ανετο στο ταξιδι(DRZ...)
    Και τωρα στα 40 εχω το 690!
    Με το καλο στα 45 να γυριζω με 300αρι διχρονο!
    Να το κοιταξω γιατρε μου?:rotflmao:
    Παρτε το χαμπαρι μαγκες για τις Ελληνικες συνθηκες αν θες να γυριζεις παντου ασφαλτο και χωμα(για να δεις τα ομορφα μερη) το μονοκυλινδρο(καποιο με αρκετα κυβικα) ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Νέο μέλος Το avatar του/της std
    Το fazer όντως ανοίγει πολύ στις ψηλές στροφές. Γίνετε άλλο μηχανάκι μετά τις 7.000 στροφές.

Όσον αφορά την επιλογή σου, ψηφίζω αυτό:

http://www.giviusa.com/attachfile/co...ki_gsx650f.jpg

δες μόνο πως μπορείς να το φτιάξεις για να κάνεις ταξίδια... Ξέρει η Honda να βγάζει μηχανάκια τι να λέμε...

κυκλοφορώ με ένα fz6 γυμνό και μπορεί να μην έχω fairing αλλά δε σκάω και πολύ. Η ομαλότητα και το ρολάρισμα που έχει ο 4κύλινδρος κινητήρας είναι απόλαυση και με αποζημιώνει.
    Yamaha FZ6n

Geia soy bre kalopaido!!

Exontas kanei 52000 xlm se 2,5 xronia, ena pragma mporw na pw gia thn XTR.
    Kanei ta panta, kai taksidia.

To megalytero moy taksidi htan Athina-boreia Boylgaria. 1200 xlm seri.
    To ergaleio den masaei kai den katalabainei tipota.
    Gyrisame dikabalo me th gynaika moy.

Eksairetikh mhxanh, xwris problhmata, ropath, poly statherh sto dromo akoma kai gyrw sthn telikh ths sta 170. An soy ftanei h taxythta twn 130 gia taksidi, parth. Oyte thermokrasies anebazei, oyte ladia kaiei. An ths baleis kai ena pio agrio lastixo, tha se paei se opoio kwlodromo mporei na paei mia mhxanh 172 kilwn.

Dystyxvs, otan thn agorasa egw, den perimena oti tha phgainame tosa taksidia me th syzygo, pragma to opoio einai koyrastiko gia ton synepibath logw selas. Me lyph thn poylhsa gia mia gymnh street. Kata ta alla, eksairetikh mhxanh se ola ths. Timia, aksiopisth kai mayros skylos an ths kaneis ta service ths.

Mporeis epishs na koitakseis kai thn XT660Z, poy exei megalyterh aytonomia kai perissoterh anesh. Kai fysika ton dokimasmeno kinhthra ths XT.

Sygxwrese ta greeklish moy. Grafo se daneiko PC apo th Sofia.

Kales agores kai kales boltes eyxomai.
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σε ταξιδι μεχρι ποσα χλμ / στροφες ΧΤ 600
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2010, 04:08
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2009, 10:12
  3. λαστιχο σε ταξιδι
    από nikforos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2006, 14:03