Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 80

Θέμα: Εισαγωγή σε ΤΕΙ με 0.9

Δικύλινδρο μέλος Το avatar του/της aris_n
    Ααααχχχ ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα παίδες και μακάρι να είχα όλες τις απαντήσεις αλλά δυστυχώς δεν τις έχω. Έχω γίνει μάρτυρας πολλών τερατουργημάτων στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση....Έχω ρωτήσει τριτοετείς φοιτητές στο πολυτεχνείο να μου βρουν μέσω του πυθαγορείου θεωρήματος μια πλευρά και πήρα απάντηση...."Πυθαγόρειο;;;μωρε κάπου το κάναμε αλλα...." κτλ κτλ.
    Για μένα η αρχή του κακού είναι κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ. Η λογική αυτή του να βλέπει κανείς τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ως μοχλό οικονομικής στήριξης της επαρχίας οδήγησε σε απαξίωση της 3οβάθμιας..., υπερ εξειδίκευσης των επιστημονικών αντικειμένων (για να βολευτούν ημέτεροι του καθηγητικού κατεστημένου), βαρεμάρα των φοιτητών, μεταγραφολογία στο φούλ, απαξίωση του έργου των καθηγητών, υποχρηματοδότηση και πολλά άλλα.
    Η απεμπλοκή της 2οΒάθμιας απο την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
    Άλλο κεφάλαιο που το ακούμε έτη και έτη στην Ελλάδα και δυστυχώς παραμένει στις καλένδες επι σειρά ετών. Έχω την άποψη οτι ένας καλός παπαγάλος θα μπορούσε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες μόνο και μόνο με ένα καλό "πακετάκι". Δυστυχώς ή Γ' λυκείου δεν υπάρχει σαν σχολική χρονιά. Είναι ένας αγώνας δρόμου μάθησης όσο το δυνατόν περισσότερων ασκήσεων, όσο το δυνατόν περισσότερων αρχαίων κειμένων και όσο το δυνατόν περισσότερων ιστορικών εδαφίων. Είναι μάθηση αυτό ή τηλεπαιχνίδι απομνημόνευσης;
    Ένα άλλο θέμα που το συνάντησα κατα κόρον στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι η απαξίωση των σπουδών απο τους ίδιους τους φοιτητές. Ξέρετε πόσες φορές προσπάθησα να πείσω φοιτητές να δείξουν λίγο μεγαλύτερη σπουδή σε αυτό που κάνουν; Να σας πω και την αποστομωτική τους απάντηση; "Άντε ρε δάσκαλε και να δείξουμε σπουδή. Άντε και το πήραμε το πτυχίο....τί θα το κάνουμε; Ανεργία, μπάρμπας στην Κορώνη κτλ"... Για να μην μιλήσω για το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων....Ίσως να μην το γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος αλλά πληθώρα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι ΧΩΡΙΣ επαγγελματικά δικαιώματα. Παίρνουν ένα χαρτί ΚΕΝΟ. Τί να πείς σε αυτά τα παιδιά;;;
    Πάσχουμε δυστυχώς απο το "κατοχικό σύνδρομο της εκπαίδευσης" όπως το ονομάζω εγώ. Πάρε ένα χαρτί-δεν πάει χαμένο. Ναι αλλά τι χαρτί παίρνεις τελικά; Ποιόν αφορά; Πόσο μπορείς να το υποστηρίξεις;
    Επίσης χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
    Περιμένουμε όλοι απο τον κρατικό κορβανά ο οποίος είναι ως γνωστόν μείον. Γιατί να μην μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την έρευνα; Γιατί να μην έρθει ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει μια εταιρεία οποιασδήποτε μορφής και θέλει να αγοράσει τεχνογνωσία, να μην πληρώσει αδρά τον κόπο των φοιτητών που θα δουλέψουν σε ενα εργαστήριο. Ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι φοιτητές δουλεύουν σε καφετέριες και μοιράζουν φυλλάδια (εγώ ως προπτυχιακός δούλευα σε συνεργείο μοτοσυκλετών π.χ).
    Εδω στην Αμερική οι εταιρείες τα σκάνε χοντρά και όταν λέω χοντρά εννοώ χοντρά σε ομάδες φοιτητών που δουλεύουν σε θέματα που τους αφορούν.
    Άλλο μεγάλο θέμα οι επαγγελματικές συντεχνίες και ειδικότερα το ΤΕΕ. Στην Ελλάδα δυστυχώς σε κρίνουν με το βασικό σου τίτλο. Τι είσαι; χημικός; Στο σχολείο να διδάξεις χημεία ή άντε το πολύ σε κανένα οινολογείο να κάνεις αναλύσεις. Έχεις κάνει Μάστερ στην κατάλυση και θές να δουλέψεις σε ανανεώσιμες πηγές;;;Σόρρυ δεν είσαι Χημικός Μηχανικός. Μα ξέρεις τη δουλειά;;;Ναι αλλα δε μπορείς να υπογράψεις. Αμε στο καλό. Τα ίδια και για τους Φυσικους. Εδώ δεν τους ενδιαφέρει αν ο βασικός σου τίτλος είναι στη ζωγραφική ή στις πλαστικές τέχνες. Λες οτι μπορείς να φτιάξεις πυρηνικό αντιδραστήρα; Φτιάχτον και αν δουλεύει σε χρυσοπληρώνω. Το σύστημα λειτουργεί και ανάποδα. Λες οτι είσαι Διαστημικός Αεροναυπηγός και σου δείχνουν το Columbia σε φωτογραφία και λες οτι είναι Hayabusa Κ8;Δε πα να έχεις τελειώσει και το Harvard;Στα Μακ Ντόναλτς θα πιάσεις δουλειά.
    Σας κούρασα τώρα το ξέρω. έγραψα πολλά και σκόρπια αλλά με την κουβέντα θα έχουμε πολλά να πούμε.....

Ανθρώπινο μελος Το avatar του/της manos*gsxr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aris_n
    Πολλα εγραψες κι ομως τοσα λιγα ειπες.....κι εχεις τοσο δικιο.Θεματα που σηκωνουν πολυ μεγαλη συζητηση.Εγω κραταω το ρεζουμε..Η νοοτροπια μας ειναι αυτη που μας οδηγησε εδω.Τωρα βεβαια οτι εγινε εγινε και πρεπει να δουμε πως θα σωθουμε, αλλα δυστυχως και η σωτηρια μας , απο εμας εξαρταται....
    Ποτέ μια δυνατή καρδιά
    στον πόνο δε λυγίζει,
    ακόμα και αν θα πληγωθεί
    κατέχει να ελπίζει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ggelos

Για μένα η αρχή του κακού είναι κάθε πόλη και πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και ΤΕΙ. Η λογική αυτή του να βλέπει κανείς τα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ως μοχλό οικονομικής στήριξης της επαρχίας οδήγησε σε απαξίωση της 3οβάθμιας..., υπερ εξειδίκευσης των επιστημονικών αντικειμένων (για να βολευτούν ημέτεροι του καθηγητικού κατεστημένου), βαρεμάρα των φοιτητών, μεταγραφολογία στο φούλ, απαξίωση του έργου των καθηγητών, υποχρηματοδότηση και πολλά άλλα.
    Δυστυχώς ως Έλληνες είμαστε θύματα αστυφιλίας…

Περιμένουμε όλοι απο τον κρατικό κορβανά ο οποίος είναι ως γνωστόν μείον. Γιατί να μην μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την έρευνα; Γιατί να μην έρθει ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει μια εταιρεία οποιασδήποτε μορφής και θέλει να αγοράσει τεχνογνωσία, να μην πληρώσει αδρά τον κόπο των φοιτητών που θα δουλέψουν σε ενα εργαστήριο.

Γι αυτό και τα ιδιωτικά κολέγια έχουν τρελή άνθηση στη χώρα μας. Μαγκιά τους αφού τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν τα χειρότερα εργαστήρια και χρηματοδοτούν με ψίχουλα πολύ ενδιαφέρουσες και με μέλλον έρευνες

Ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι φοιτητές δουλεύουν σε καφετέριες και μοιράζουν φυλλάδια (εγώ ως προπτυχιακός δούλευα σε συνεργείο μοτοσυκλετών π.χ).

Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι 2 ώρες τη μέρα στη γραμματεία η τη βιβλιοθήκη της σχολής έναντι 200€…

Είναι ορθότατοι οι προβληματισμοί σου φίλε μου αλλά εντελώς άλυτοι για τοΕλλαδιστάν
    If you gonna die...

... die with your boots on

Και μια λύση (που δεν ξέρω αν είναι λύση αλλά τουλάχιστον στην Αμερική δουλεύει καλά).
    Κάποιος φίλος είπε τα τμήματα να αποφασίζουν τους εισακτέους τους και με δικά τους θέματα να δίνεις στις σχολές. Κάτι παρόμοιο ισχύει και εδώ μόνο που το σύστημα δε πάει έχω 100 θέσεις στο Berkeley π.χ ελάτε γράψτε και αν τα θέματα είναι δύσκολα και πατώσετε θα σας πάρω όλους γιατί προκήρυξα π.χ 100 θέσεις και ήρθατε 100 άρα θα σας πάρω όλους. Εδώ το Berkeley λέει για το κάθε τμήμα. Είμαι τμήμα Φυσικής και είμαι τμήμα του 2ου καλύτερου Πανεπιστημίου στον κόσμο. Για να διατηρήσω το επίπεδο ψηλά θέλω GPA 4/5. Δεν το έπιασες;;; Next time. Έχω 95 θέσεις κενές γιατί απο τις 100 που προκήρυξα και είχα προυπολογίσει λεφτά, μπήκανε 5;No problem, περισσότερα λεφτά γι' αυτούς τους 5. Σαν να λέει λοιπόν το Φυσικό Αθήνας. Έχω 100 θέσεις. Θεωρώ οτι για να βγεί κάποιος απο το τμήμα στα 4 χρόνια και να έχει γνώσεις πρέπει ο μέσος όρος του να είναι 17000/20000 μόρια. Εκεί πρέπει να φτάσεις. Να σου λέει αυτό την βάση και όχι το σύστημα, μπείτε μέχρι να γεμίσουν οι θέσεις ανεξαρτήτως βαθμού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ggelos
    Και μια λύση (που δεν ξέρω αν είναι λύση αλλά τουλάχιστον στην Αμερική δουλεύει καλά).
    Κάποιος φίλος είπε τα τμήματα να αποφασίζουν τους εισακτέους τους και με δικά τους θέματα να δίνεις στις σχολές. Κάτι παρόμοιο ισχύει και εδώ μόνο που το σύστημα δε πάει έχω 100 θέσεις στο Berkeley π.χ ελάτε γράψτε και αν τα θέματα είναι δύσκολα και πατώσετε θα σας πάρω όλους γιατί προκήρυξα π.χ 100 θέσεις και ήρθατε 100 άρα θα σας πάρω όλους. Εδώ το Berkeley λέει για το κάθε τμήμα. Είμαι τμήμα Φυσικής και είμαι τμήμα του 2ου καλύτερου Πανεπιστημίου στον κόσμο. Για να διατηρήσω το επίπεδο ψηλά θέλω GPA 4/5. Δεν το έπιασες;;; Next time. Έχω 95 θέσεις κενές γιατί απο τις 100 που προκήρυξα και είχα προυπολογίσει λεφτά, μπήκανε 5;No problem, περισσότερα λεφτά γι' αυτούς τους 5. Σαν να λέει λοιπόν το Φυσικό Αθήνας. Έχω 100 θέσεις. Θεωρώ οτι για να βγεί κάποιος απο το τμήμα στα 4 χρόνια και να έχει γνώσεις πρέπει ο μέσος όρος του να είναι 17000/20000 μόρια. Εκεί πρέπει να φτάσεις. Να σου λέει αυτό την βάση και όχι το σύστημα, μπείτε μέχρι να γεμίσουν οι θέσεις ανεξαρτήτως βαθμού.
    Βεβαίως εκεί γίνονται ΜΑΘΗΜΑΤΑ και όχι ότι να’ ναι μαθήματα. Από τη στιγμή που δεν δίνεται ενδιαφέρον από τους ίδιους τους φοιτητές και ένα τεράστιο αμφιθέατρο έχει μόνο 5 άτομα να παρακολουθούν συστηματικά κάτι φταίει…

Οι περισσότεροι συμφοιτητές μου ορθός λένε πως δεν νοιάζονται τόσο για τα μαθήματα διότι οι περσότεροι πιστεύουν ότι θα τα μάθουν στην πρακτική άσκηση. Δεν έχουν ιδιαίτερα άδικο. Με τις υπερβολικές θεωρίες χωρίς νόημα και με τα λιγοστά μαθήματα που θα σε στείλουν στην αγορά εργασίας είναι απόλυτα λογικό πέφτουν τα επίπεδα των πανεπιστημίων.
    If you gonna die...

... die with your boots on

Λες οτι είσαι Διαστημικός Αεροναυπηγός και σου δείχνουν το Columbia σε φωτογραφία και λες οτι είναι Hayabusa Κ8;Δε πα να έχεις τελειώσει και το Harvard;Στα Μακ Ντόναλτς θα πιάσεις δουλειά.
    Αν σου δειξουν ομως ΑΥΤΟ και πεις Hayabusa θα σε πανε στο ''Ναυπηγων Μηχανολογων Μηχανικων''???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ναι γίνονται μαθήματα αλλά υπάρχει αιτία γιατί γίνονται σοβαρά μαθήματα.
    Ο λόγος είναι απλός και δεν είναι άλλος απο τα λεφτά (money makes the world go arround που λένε και οι Αμερικάνοι)
    Και εξηγούμαι.
    Το τμήμα έχει ΛΕΦΤΑ με ουρά --> Έχει καθηγητές που δεν αισθάνονται ζητιάνοι και δουλεύουν με όρεξη, γιατί όση όρεξη και να έχεις, όσες ιδέες και να κατεβάζεις, αν δεν έχεις στοιχειώδεις οικονομικούς πόρους να αγοράσεις μια συσκευή για το εργαστήριο σου ή να πληρώσεις ενα φοιτητή να κάτσει να τρέξει πείραμα απογεύματα ολόκληρα, είσαι απλά ενα κασετόφωνο που έχει έρθει να διεκπεραιώσει μια διάλεξη και να φύγει. --> Ο φοιτητής θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον το μάθημα, γιατί με τα λεφτά που θα έχει αγοράσει ο καθηγητής την συσκευή για το εργαστήριο του, πιθανότατα με αυτή έβγαλε μια πολύ ωραία δημοσίευση και όλοι τρέχουν να μάθουν τι είναι αυτό το καινούριο. --> Ο φοιτητής αυτός θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για να γίνει μέλος αυτής της ομάδας, διότι θα απολαύσει "το τερπνόν με τα του ωφελίμου". Δηλ, και θα γεμίζει το νου του με γνώσεις και θα αισθάνεται δημιουργικός και χρήσιμος, αλλά παράλληλα θα μπορεί να παίρνει κάποιο ποσό ανταποδοτικού χαρακτήρα για να μπορεί να στηρίζει τις σπουδές του και να κάνει και λίγο τη ζωή του έχοντας ενα μικρό χαρτζιλίκι να κεράσει τη γκόμενα μια μπύρα. Γιατί ως γνωστόν πτυχίο με γνώσεις και δίσκο στην καφετέρια είναι κομμάτι δύσκολο.
    Για τα καθημερινά/κτηριακά/ψηφιακά μέσα που θα χρησιμοποιεί ο καθηγητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος ωστε να κάνει το μάθημα ελκυστικότερο και αποδοτικότερο είναι προφανές πόσο βοηθούν τα χρήματα.
    Επίσης κάτι που γίνεται κατα κόρον στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια.
    Γίνεται ένα έργο π.χ στην Πολιτεία της California που είμαι εγώ και ο τοπικός κυβερνήτης (Για μας ο Άρνι) δεν θα πάει πρώτα στο τοπικό Μπόμπολα (Άκτωρ-Ατεμκε-Χοκτιφ), αλλά Ω του Θαύματος θα πάει στα Πανεπιστήμια!!! Και θα πεί το εξής απλό. Θέλω να κάνω ένα δρόμο να συνδέει το Σαν Φραντζίκσο με το Λος Άντζελες. Έχεις 600 φοιτητές όλων των βαθμίδων στο Πανεπιστήμιο. Θα συγκροτήσετε ομάδες και η κάθε μια θα αναλάβει την μελέτη 4 χλμ. Οι φοιτητές που θα δουλέψουν θα αποζημιωθούν γι' αυτό και κάποια αποτελέσματα θα τα παρουσιάσουν και σαν διπλωματική εργασία (Τι ωραίο ε; Να είσαι πολιτικός μηχανικός και μόλις αποφοιτείς να παρουσιάζεις διπλωματική κάτι τέτοιο και οχι μια απλή βιβλιογραφική ανασκόπηση για την ταλάντωση-του-σκυροδέματος-σε-εγκαρσια-υπερβραχέα-κύματα). Έτσι λοιπόν το έργο κατασκευάζεται απο ανθρώπους που είναι στην αιχμή της τεχνολογίας και της επιστημονικής γνώσης, αποκτούν εμπειρίες σημαντικότατες για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους, δεν χάνονται εκατομμύρια σε μίζες και τσέπες και όσα λεφτά και αν δοθούν ξέρουν οτι πάνε σε τσέπες παιδιών και πολλά απο αυτά μένουν και στα Πανεπιστήμια. Η Ελλάδα απο το 2000 που φτιάχτηκαν αεροδρόμια, αττικές, οδοί, γέφυρες ρίου κτλ κτλ, είδε κανείς να πηγαίνει κανένα φράγκο στα Πανεπιστήμια;;; Εκεί δεν υπάρχουν πολιτικοί μηχανικοί;;;Εκεί δεν υπάρχουν επιστήμονες;;;Όλους ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης τους προσέλαβε;;;

Υποβαθμιση σχολων...
    Υποβαθμιση μυαλων...
    Κατεδαφιση της εξειδικευμενης μορφωσης.

Ο καθε τεμπελης φραπεδοφορος θα περναει στην τελευταια σχολη του πουθενα, και οι γονεις του εν χορω θα φωναζουνε για την επιτυχια του χαιδεμενου τους.

Μια φιλη μου, αντι να διαβασει συμμετειχε στα καλλιστεια (μις γιανγκ), και χθες ολο χαρα μου ανακοινωσε οτι περναει με 1,9 σε ΤΕΙ διοικησης επιχειρησεων.
    Εγω τωρα τι να πω?οτι χαρηκα?
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
    Μια φιλη μου, αντι να διαβασει συμμετειχε στα καλλιστεια (μις γιανγκ), και χθες ολο χαρα μου ανακοινωσε οτι περναει με 1,9 σε ΤΕΙ διοικησης επιχειρησεων.
    Εγω τωρα τι να πω?οτι χαρηκα?
    Οχι να μας τη γνωρισεις

Sorry για το σπαμ

Re: Εισαγωγή σε ΤΕΙ με 0.9

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    ....
    χωρίς ή με απειροελάχιστες γνώσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης....
    ....
    Αυτό νομίζω οτι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Μην σου πω και καθόλου με την δευτεροβάθμια που έχουμε....

Για αυτά που γράφει ο φίλος από το αμέρικα έχω να πω ότι μιλάμε για άλλον πλανήτη.
    Εδώ, ο μαθητής που θέλει να σπουδάσει ανθοκόμος, διαγωνίζεται στα ίδια μαθήματα(σχεδόν) με αυτόν που θέλει να γίνει γιατρός. Τί ψάχνουμε.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    πιστευω οτι αν τα μαθηματα επρεπε να τα περνας ολα υποχρεωτικα για να περασεις στο επομενο ετος θαταν καλυτερα. ενοωντας μεσα στο πανεπιστημιο.

φυσικα με ελευθερη εισαγωγη σε αει τει. η λεω βλακειες;
    Γιαννης

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    σε ολες τις σχολες, οι πιο πολλοι μπαινουν και βγαινουν τουριστες...στο τει ζαμπονοκοπτικης σας πειραξε?

βγαινουν γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι νυχτα απο σχολες...και ειανι και η πλειοψηφια μαλιστα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σε ολες τις σχολες, οι πιο πολλοι μπαινουν και βγαινουν τουριστες...στο τει ζαμπονοκοπτικης σας πειραξε?

βγαινουν γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι νυχτα απο σχολες...και ειανι και η πλειοψηφια μαλιστα...
    To ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικής με 0.9 όπως και το ΑΕΙ Αλλαντοποιείας με ηλιέλαιο με 4.9 είναι απλά η αφορμή για συζήτηση..

Πάμε γι'άλλα!!! Το avatar του/της al_tzamp
    Ααααχχχ ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα παίδες και μακάρι να είχα όλες τις απαντήσεις αλλά δυστυχώς δεν τις έχω. Έχω γίνει μάρτυρας πολλών τερατουργημάτων στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση....Έχω ρωτήσει τριτοετείς φοιτητές στο πολυτεχνείο να μου βρουν μέσω του πυθαγορείου θεωρήματος μια πλευρά και πήρα απάντηση...."Πυθαγόρειο;;;μωρε κάπου το κάναμε αλλα...." κτλ κτλ.
    Η απεμπλοκή της 2οΒάθμιας απο την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
    Άλλο κεφάλαιο που το ακούμε έτη και έτη στην Ελλάδα και δυστυχώς παραμένει στις καλένδες επι σειρά ετών. Έχω την άποψη οτι ένας καλός παπαγάλος θα μπορούσε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες μόνο και μόνο με ένα καλό "πακετάκι". Δυστυχώς ή Γ' λυκείου δεν υπάρχει σαν σχολική χρονιά. Είναι ένας αγώνας δρόμου μάθησης όσο το δυνατόν περισσότερων ασκήσεων, όσο το δυνατόν περισσότερων αρχαίων κειμένων και όσο το δυνατόν περισσότερων ιστορικών εδαφίων. Είναι μάθηση αυτό ή τηλεπαιχνίδι απομνημόνευσης;
    Ένα άλλο θέμα που το συνάντησα κατα κόρον στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι η απαξίωση των σπουδών απο τους ίδιους τους φοιτητές. Ξέρετε πόσες φορές προσπάθησα να πείσω φοιτητές να δείξουν λίγο μεγαλύτερη σπουδή σε αυτό που κάνουν; Να σας πω και την αποστομωτική τους απάντηση; "Άντε ρε δάσκαλε και να δείξουμε σπουδή. Άντε και το πήραμε το πτυχίο....τί θα το κάνουμε; Ανεργία, μπάρμπας στην Κορώνη κτλ"... Για να μην μιλήσω για το θέμα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων....Ίσως να μην το γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος αλλά πληθώρα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι ΧΩΡΙΣ επαγγελματικά δικαιώματα. Παίρνουν ένα χαρτί ΚΕΝΟ. Τί να πείς σε αυτά τα παιδιά;;;
    Πάσχουμε δυστυχώς απο το "κατοχικό σύνδρομο της εκπαίδευσης" όπως το ονομάζω εγώ. Πάρε ένα χαρτί-δεν πάει χαμένο. Ναι αλλά τι χαρτί παίρνεις τελικά; Ποιόν αφορά; Πόσο μπορείς να το υποστηρίξεις;
    Επίσης χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
    Περιμένουμε όλοι απο τον κρατικό κορβανά ο οποίος είναι ως γνωστόν μείον. Γιατί να μην μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει την έρευνα; Γιατί να μην έρθει ένας επιχειρηματίας ο οποίος έχει μια εταιρεία οποιασδήποτε μορφής και θέλει να αγοράσει τεχνογνωσία, να μην πληρώσει αδρά τον κόπο των φοιτητών που θα δουλέψουν σε ενα εργαστήριο. Ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι φοιτητές δουλεύουν σε καφετέριες και μοιράζουν φυλλάδια (εγώ ως προπτυχιακός δούλευα σε συνεργείο μοτοσυκλετών π.χ).
    Εδω στην Αμερική οι εταιρείες τα σκάνε χοντρά και όταν λέω χοντρά εννοώ χοντρά σε ομάδες φοιτητών που δουλεύουν σε θέματα που τους αφορούν.
    Άλλο μεγάλο θέμα οι επαγγελματικές συντεχνίες και ειδικότερα το ΤΕΕ. Στην Ελλάδα δυστυχώς σε κρίνουν με το βασικό σου τίτλο. Τι είσαι; χημικός; Στο σχολείο να διδάξεις χημεία ή άντε το πολύ σε κανένα οινολογείο να κάνεις αναλύσεις. Έχεις κάνει Μάστερ στην κατάλυση και θές να δουλέψεις σε ανανεώσιμες πηγές;;;Σόρρυ δεν είσαι Χημικός Μηχανικός. Μα ξέρεις τη δουλειά;;;Ναι αλλα δε μπορείς να υπογράψεις. Αμε στο καλό. Τα ίδια και για τους Φυσικους. Εδώ δεν τους ενδιαφέρει αν ο βασικός σου τίτλος είναι στη ζωγραφική ή στις πλαστικές τέχνες. Λες οτι μπορείς να φτιάξεις πυρηνικό αντιδραστήρα; Φτιάχτον και αν δουλεύει σε χρυσοπληρώνω. Το σύστημα λειτουργεί και ανάποδα. Λες οτι είσαι Διαστημικός Αεροναυπηγός και σου δείχνουν το Columbia σε φωτογραφία και λες οτι είναι Hayabusa Κ8;Δε πα να έχεις τελειώσει και το Harvard;Στα Μακ Ντόναλτς θα πιάσεις δουλειά.
    Σας κούρασα τώρα το ξέρω. έγραψα πολλά και σκόρπια αλλά με την κουβέντα θα έχουμε πολλά να πούμε.....

...μιά χαρά τα λές Άρη!
    Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς...!

Σελίδα 2 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. :wave2: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
    από Tropeas στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 07:24
  2. Απαντήσεις: 79
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2007, 12:37
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2006, 20:16
  4. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/07/2005, 11:53

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε