Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: Μειώσεις Μισθών

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    όχι ακριβώς.

Υπάρχει η ΕΓΣΣΕ (Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)
    υπάρχουν οι ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας)
    υπάρχουν οι ΔΑ (Διαιτητική Απόφαση)

που θέτουν κατώτατα όρια.

Από κει και πάνω είναι θέμα συμφωνίας του εργαζόμενου με τον εργοδότη
    Αυτό που λες είνα άλλο ζήτημα. Δεν μιλάμε για κατώτατα όρια. Μιλάμε για συμφωνηθέντες μισθούς εκτός των συλλογικών συμβάσεων. Λιγο καιρό πριν δεν μπορούσε ο εργοδότης να προχωρήσει σε μείωση για κανένα λόγο. Τώρα προφανώς επικαλούμενος την οικονομική κρίση , μπορεί.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm

Re: Re: Re: Μειώσεις Μισθών

Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Όχι δεν λέει για το μέλλον.
    Αυτό είναι σοβαρό θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με αυτά που λές , αν καποιος δεν υπογράψει το συμφωνητικό, απλά δεν μπορεί η εταιρία να μειωσει τον μισθό. Συνεπώς αν ακολουθήσει απόλυση θα είναι άκυρη. Όμως εικάζω ότι εκεί που θα πατήσει η εταιρία και θα δικαιωθεί στο δικαστήριο, θα είναι στο γεγονός ότι υπάρχει οικονομική κρίση. Άρα μάλλον καμία τύχη δεν έχει ένας εργαζόμενος που θα προσφύγει στα δικαστήρια.
    Θα είναι άκυρη αν κριθεί ως "βλαπτική" μεταβολή.
    Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
    π.χ. αν η εταιρεία είναι κερδοφόρα, ποια είναι η οικονομική της πορεία κλπ
    Είναι θέμα εκτίμησης του δικαστή και όπως καταλαβαίνεις όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
    Δεν λέω ότι, απαραίτητα θα κερδίσει η εταιρεία, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μα ο τζίρος (και τα κέρδη) μειώνονται γι' αυτό και προχωράνε σε μισθους. Το αν μειώνονται τόσο ωστε να δικαιολογεί μείωση μισθών ειναι άλλο θεμα.

Αρα και οι πελατες τους θα εχουν περιορισμενοι οικονομικη δυνατοτητα ως καταναλωτες με αποτελεσμα την συνεχιζομενη μειωση των καερδων τους και παει λεγοντας.

Καποτε μιλωντας μς ενα καταστηματαρχη ρουχων που μου γκρινιαζε για τις μειωμενες πωλησεις και την εισοδο των κινεζων στην αγορα, του ειπα οτι με "κινεζικους" μισθους μονο κινεζικα μπορουμε να αγορασουμε. Απλα πραματα.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αυτό που λες είνα άλλο ζήτημα. Δεν μιλάμε για κατώτατα όρια. Μιλάμε για συμφωνηθέντες μισθούς εκτός των συλλογικών συμβάσεων. Λιγο καιρό πριν δεν μπορούσε ο εργοδότης να προχωρήσει σε μείωση για κανένα λόγο. Τώρα προφανώς επικαλούμενος την οικονομική κρίση , μπορεί.
    α, οκ. Άλλο κατάλαβα.

Πάντως πάντοτε μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση μισθού, αλλά σίγουρα για πολύ λιγότερους έως ελάχιστους λόγους και σίγουρα για πιο δύσκολα δικαιολογήσιμους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Suzuki - Σφακιανακης.
    Τελειωνω το service στης 16:00 και αποχαιρετοντας λεω στα παιδια (μηχανικοι και γραμματεας) :
    -Αντε μια ωριτσα εμεινε ακομα , και μετα φευγετε κι εσεις.
    -Μπα , σε κανα 10 λεπτο την κανουμε.
    -Πως κιετσι ? 16:10 ?
    -Μειωση μισθου 10% σε ολους τους υπαλληλους και 15 ή 20% στα στελεχοι με ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ μειωση ωραριου εργασιας.
    -Ωπα ?

Για να το εχει κανει αυτο ενας ολοκληρος ομιλος σαν τον Σφακιανακη μαλλον γινεται πλεον νομιμα.

Προσοχη ομως , μαζι με τον μισθο και το ωραριο , οχι μονο ο μισθος.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Μα ο τζίρος (και τα κέρδη) μειώνονται γι' αυτό και προχωράνε σε μισθους. Το αν μειώνονται τόσο ωστε να δικαιολογεί μείωση μισθών ειναι άλλο θεμα.
    κοιτα, παντα υπαρχουν 2-3 τσουτσεκια golden boys η δεν ξερω και εγω πως σκατα λεγονται, που τους σταζει καθε μηνα οποιαδηποτε εταιρεια μισθους που φτανουν για να μην χασουν τη δουλεια τους 5 υπαλληλοι...

το κατοχικο συνδρομο των εργοδοτων - γερολαδαδων με τη κοντοφθαλμη και βραχυπροθεσμη λογικη του να φαω σημερα και αυριο εχει ο θεος ειναι που φταει...αφου ρε wannabe businessman θα παρετε τα @@δια σας αν διαλυσετε την εταιρεια σας η εχετε το συνολο των υπαλληλων δυσαρεστημενους, τι σκατα κανετε;

κριση; μειωση εσοδων; καθομαστε ολοι μαζι κατω ωστε να αντεπεξελθουμε, αλλα αν ειναι να κανουμε θυσιες τις κανουμε ολοι μαζι...οχι ο μαλακας ιδιοκτητης να βγαζει τα ιδια και περισσοτερα απο περσι και να στραγγαλιζει τους υπαλληλους...

μια μειωση στον μισθο ενος υπαλληλου - οικογενειαρχη εχει σοβαροτατο αντικτυπο στην ζωη του, τιθτεαι θεμα βιοπορισμου...μια μειωση στις απολαβες ενος εργοδοτη τι αντικτυπο εχει; αντε να μη παει για σκι στον Παρνασσο φετος και να ανοιξει λιγοτερα μποπουκαλια στους σκυλαδες...

σκατα στα μουτρα τους ξανα και σκατα στα δικα μας μουτρα πρωτιστως που καθομαστε και μα γ@μ@νε ασαλιωτα και δεν κανουμε τιποτα για αυτο (να πεις οτι μας αρεσε κιολας παει στο διαολο...)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalhsCr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    σκατα στα μουτρα τους ξανα και σκατα στα δικα μας μουτρα πρωτιστως που καθομαστε και μα γ@μ@νε ασαλιωτα και δεν κανουμε τιποτα για αυτο (να πεις οτι μας αρεσε κιολας παει στο διαολο...)
    +1000

Και εβγαλαν και ερευνα πριν 1-2 μερες και δινουν στους πρασινους 28% και 21% στους μπλε....
    Αφου μετα απ'ολα αυτα συνεχιζουν να τους προτιμουν ...καλη τυχη....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    μια μειωση στον μισθο ενος υπαλληλου - οικογενειαρχη εχει σοβαροτατο αντικτυπο στην ζωη του, τιθτεαι θεμα βιοπορισμου...μια μειωση στις απολαβες ενος εργοδοτη τι αντικτυπο εχει; αντε να μη παει για σκι στον Παρνασσο φετος και να ανοιξει λιγοτερα μποπουκαλια στους σκυλαδες...
    Και με ποιο δικαιωμα κανεις "εσυ" κουμαντο στην τσεπη του εργοδοτη ?
    Σ'οποιον δεν αρεσει , τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια , θα σου πει.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Portishead...

οι εταιρίες που το έκαναν και στο παρελθόν (προ κρίσης) σήμερα έχουν τόσο άσχημο όνομα στην αγορά εργασίας που ελάχιστοι ΙΚΑΝΟΙ θα σκεφτούν να πάνε και μόνο αν έχουν φάει άσχημο αγγούρι στην ανεργία.

Εχει μεγάλο αντίκτυπο το "πηδάω ασάλιωτα" τους υπαλλήλους απο μια εταιρία. Όσο και αν δεν τους φαίνεται... και στην συνέχεια έχει αντίκτυπο στην ποιότητα υπηρεσιών της κοκ...

Οι εταιρίες που μέχρι και σήμερα πληρώνουν φυσιολογικά τους υπαλλήλους τους, αυτοί και ανταποκρίνονται και αποδίδουν... και η πλάκα είναι οτι περνάνε και αυτές πιο ανώδυνα την κρίση απο άλλους.

Αλλά αυτό προϋποθέτει να έχεις και ικανά στελέχη διευθυντές... κάτι που στην Ελλάδα είναι τραγικό ανέκδοτο.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Και με ποιο δικαιωμα κανεις "εσυ" κουμαντο στην τσεπη του εργοδοτη ?
    Σ'οποιον δεν αρεσει , τα κουβαδακια του και σε αλλη παραλια , θα σου πει.
    Nαι αλλα ο μαγκας και πολλα βαρυς εργοδοτης που θα το πει αυτο, θα καταληξει με υπαλληλους στελεχη που φοβουνται και τον ισκιο τους και οι οποιοι αντι του να αποδιδουν δημιουργικα, θα εχουν ως στοχο την διατηρηση της θεσης τους με οποιοδηποτε κοστος...αν παει ποτε μπροστα επιχειρηση με τετοιο υπαλληλικο προσωπικο εμενα να με χεσεις...

για αυτο σου λεω, βαρχυπροσθεσμος πλουστισμος και κοντοφθαλμη λογικη...το μεγαλυτερο πσοσοτο των ελλινικων εταιρειων - επιχειρησεων ετσι λειτουργει, για αυτο και παιρνουν τα @@δια τους..."επιτυχια" θεωρουν το να μην βαλεις λουκετο και αυτο ισχυε και προ κρισης...τοσες ειναι οι φιλοδοξιες τους...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    βιασμος με την συγκαταθεση μας, πρωτη φορα βλεπω...

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Το κακό είναι ότι έχουν βρεί και πατάνε εγώ χθές με ειδοποίησαν ότι
    τελικά θα μου δώσουν πόδι αλλά με να υπογράψω λήξη σύμβασης
    και να μήν μου δώσουν απόλυση και αποζημίωση , βέβαια να λέω και τα άλλα είπανε ότι ήμουν ο πιό συνεπής και αποδοτικός (ε με extra
    στο ταμείο τής εταιρίας κοντά 20.000 ευρω σε 3 μήνες σε σχέση με 1000 και 2000 ευρω συναδέλφων που μέιναν ) και η πλάκα ότι 1 εβδομάδα πρίν μου είχαν πεί ότι με κρατάνε μέχρι τέλος σεπτεμβρίου!!! (για 15 ένσημα δέν μπαίνω ταμείο αλλά δέν έγλυψα και δέν θα γλείψω κανένα )

ε εγώ θα φταίω να ήν υπογράψω τήν σύμβαση ??? (εννοοίτε ότι όλοι είμαστε χωρίς καμία συμβαση και απλά μας λένε έλατε να υπογράψεται ότι τήν σύμβαση ότι τελειώνη ε και για αποζημίωση 0

με τραγικά ωράρια (τήν τελευταια μέρα μου δούλευα 5 το απόγευμα με 1 το πρωι και μετά 5 το πρωι 1 το μεσημέρη

non serviam Το avatar του/της kachius
    Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
    Το κακό είναι ότι έχουν βρεί και πατάνε εγώ χθές με ειδοποίησαν ότι
    τελικά θα μου δώσουν πόδι αλλά με να υπογράψω λήξη σύμβασης
    και να μήν μοιυ δώσουν απόλυση και αποζημίωση , βέβαια να λέω και τα άλλα είπανε ότι ήμουν ο πιό συνεπής και αποδοτικός (ε με extra
    στο ταμείο τής εταιρίας κοντά 20.000 ευρω σε 3 μήνες σε σχέση με 1000 και 2000 ευρω συναδέλφων που μέιναν ) και η πλάκα ότι 1 εβδομάδα πρίν μου είχαν πεί ότι με κρατάνε μέχρι τέλος σεπτεμβρίου!!!

ε εγώ θα φταίω να ήν υπογράψω τήν σύμβαση ??? (εννοοίτε ότι όλοι είμαστε χωρίς καμία συμβαση και απλά μας λένε έλατε να υπογράψεται ότι τήν σύμβαση ότι τελειώνη ε και για αποζημίωση 0

με τραγικά ωράρια (τήν τελευταια μέρα μου δούλευα 5 το απόγευμα με 1 το πρωι και μετά 5 το πρωι 1 το μεσημέρη
    Και γιατί να υπογράψεις κάτι τέτοιο
    (γιατί να το κάνεις ρωτάω)
    Ξέρω από βέσπα!

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    Και γιατί να υπογράψεις κάτι τέτοιο
    (γιατί να το κάνεις ρωτάω)

δέν πρόκειται άν και δέν είμαι τής φασαρίας και όπου έχω δουλέψη
    ακόμα λένε ότι ήμουν κύριος

αλλά γιατί νιωθω σκουπίδι ??????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalhsCr
    +1000

Και εβγαλαν και ερευνα πριν 1-2 μερες και δινουν στους πρασινους 28% και 21% στους μπλε....
    Αφου μετα απ'ολα αυτα συνεχιζουν να τους προτιμουν ...καλη τυχη....
    Καλα μην ψηνεσαι απο γκαλοπ ρωτανε 100 ανθρωπους τους λενε πρασινο ή κοκκινο ή κανενας
    60% τους λεει κανενας και το αλλο μοιραζεται ασε που δεν αντιπροσοπευει ολο τον πληθυσμο αντιθετα προσπαθει να το κατευθυνει αναλογα με την παραγγελια.

Οσο για το θεμα μας 4 μηνες δουλευουμε με περικοπη ωραριου και ενοειτε μισθου -20% απο τα βασικα που περναμε χωρις να χρειαστει να υπογραψουμε καν εχουν κανει τροποποηση της συμβασης στην επιθεωρηση υγρασιας.Ολο αυτο ειναι φαυλος κυκλος μιας και ο καθε εμπορακος ειναι που διαμαρτυρεται οτι δεν εχει πελατια και ο ιδιος κανει περικοπες.Συμπερασμα ολοι απο το δημοσιο ζουμε μιας και εκει κοπηκαν τα εξτραδακια που πηγαιναν στην αγορα..
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κατηγορίες μισθών
    από jimmy10 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2010, 16:42
  2. το θεωρημα των μισθων
    από mikes στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2010, 12:26
  3. Κατηγορίες μισθών...