ρωτησα εναν μαστορα εδω πιο πανω απο το σπιτι μου για την περιπτωση που καποιος εκοψε κατα λαθος την αλυσιδα του κοντυτερη.
λοιπον εστω οτι απο μαλακια μας την κοψαμε 1 η 2 η 3 link κοντυτερη. Λογικα θα εχουμε τα περισσεια link αν την εχουμε αγορασει καινουρια. Κοβουμε τα link που θελουμε και για να την συνδεσουμε στο τελευταιο ακρο χρησιμοποιουμε εναν πιρο τον οποιο ομως εχουμε αφαιρεσει με το σωστο εργαλειο. Βαζουμε τα κομματια που θελουμε να συνδεσουμε [αλυσιδα+παραπανω link η συνδεδεμενα links] στην μεγγενη και πιεζουμε μεχρι να πιασει ο πιρος. Μετα χρησιμοποιουμε σφυρι και με καποιο αξονα χτυπαμε αναμεσα στους 2πιρους. Ειμαστε ΟΚ.
Δεν ξερω ομως αν τιθεται θεμα ασφαλειας με αυτον τον τροπο.. Συμφωνα με τα λεγομενα του μαστορα τον οποιο εμπιστευομαι δεν τιθεται κανενα εφοσον ο πιρος δεν ειναι τροχισμενος και εχει βγει με εργαλειο.. Εχω μια μικρη αμφιβολια ομως..
Ολα αυτα θεωρητικα παντως μιας και δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο.. Απλως ο katanas το ανεφερε και το εψαξα μιας και θα με ενδιεφερε σε περιπτωση στραβης![]()