Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Εργαλειο για κοψιμο αλυσιδας..

Ανήσυχο Μέλος...
    ρωτησα εναν μαστορα εδω πιο πανω απο το σπιτι μου για την περιπτωση που καποιος εκοψε κατα λαθος την αλυσιδα του κοντυτερη.

λοιπον εστω οτι απο μαλακια μας την κοψαμε 1 η 2 η 3 link κοντυτερη. Λογικα θα εχουμε τα περισσεια link αν την εχουμε αγορασει καινουρια. Κοβουμε τα link που θελουμε και για να την συνδεσουμε στο τελευταιο ακρο χρησιμοποιουμε εναν πιρο τον οποιο ομως εχουμε αφαιρεσει με το σωστο εργαλειο. Βαζουμε τα κομματια που θελουμε να συνδεσουμε [αλυσιδα+παραπανω link η συνδεδεμενα links] στην μεγγενη και πιεζουμε μεχρι να πιασει ο πιρος. Μετα χρησιμοποιουμε σφυρι και με καποιο αξονα χτυπαμε αναμεσα στους 2πιρους. Ειμαστε ΟΚ.

Δεν ξερω ομως αν τιθεται θεμα ασφαλειας με αυτον τον τροπο.. Συμφωνα με τα λεγομενα του μαστορα τον οποιο εμπιστευομαι δεν τιθεται κανενα εφοσον ο πιρος δεν ειναι τροχισμενος και εχει βγει με εργαλειο.. Εχω μια μικρη αμφιβολια ομως..

Ολα αυτα θεωρητικα παντως μιας και δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο.. Απλως ο katanas το ανεφερε και το εψαξα μιας και θα με ενδιεφερε σε περιπτωση στραβης
    "Whatever you do, don't forget to RECYCLE! Ride your bike again & again!"

Ρε σεις ακουστε με λιγο!

Οι ασφαλειες καταργουνται σιγα σιγα διοτι εχουν παρατηρηθει οτι σπανε!!!
    Δεν λεω οτι δεν θα κανει τη δουλεια θα τη κανει εννοειται !!!

Αλλα δεν σου εγγυαται κανενας οτι δεν θα σπασει η ασφαλεια του συνδεσμου...εαν σου δινεται η δυνατοτητα να βαλεις κλειστη αλυσιδα ειναι καλυτερα ...αυτο ειπα

Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    Ρε σεις ακουστε με λιγο!

Οι ασφαλειες καταργουνται σιγα σιγα διοτι εχουν παρατηρηθει οτι σπανε!!!
    Δεν λεω οτι δεν θα κανει τη δουλεια θα τη κανει εννοειται !!!

Αλλα δεν σου εγγυαται κανενας οτι δεν θα σπασει η ασφαλεια του συνδεσμου...εαν σου δινεται η δυνατοτητα να βαλεις κλειστη αλυσιδα ειναι καλυτερα ...αυτο ειπα
    Μαλλον δεν καταλαβατε καλα αυτο που ειπα παραπανω...
    Για κλειστο συνδεσμο λεω για την δικια μου 525 κανει γυρω στα 6-7 ευρω την βαζεις την πατας και τελος....
    Αλλα με νεο συνδεσμο και αφου κοψεις πρωτα την αλυσιδα οχι με παλια κομματια.
    1.την κοβεις
    2.βαζεις νεο συνδεσμο (κλειστο+κλειστη αλυσιδα )
    Α Υ Τ Α ...............
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ POWER
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11736&perpage=5&pagenumber=4

Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
    ρωτησα εναν μαστορα εδω πιο πανω απο το σπιτι μου για την περιπτωση που καποιος εκοψε κατα λαθος την αλυσιδα του κοντυτερη.

λοιπον εστω οτι απο μαλακια μας την κοψαμε 1 η 2 η 3 link κοντυτερη. Λογικα θα εχουμε τα περισσεια link αν την εχουμε αγορασει καινουρια. Κοβουμε τα link που θελουμε και για να την συνδεσουμε στο τελευταιο ακρο χρησιμοποιουμε εναν πιρο τον οποιο ομως εχουμε αφαιρεσει με το σωστο εργαλειο. Βαζουμε τα κομματια που θελουμε να συνδεσουμε [αλυσιδα+παραπανω link η συνδεδεμενα links] στην μεγγενη και πιεζουμε μεχρι να πιασει ο πιρος. Μετα χρησιμοποιουμε σφυρι και με καποιο αξονα χτυπαμε αναμεσα στους 2πιρους. Ειμαστε ΟΚ.

Δεν ξερω ομως αν τιθεται θεμα ασφαλειας με αυτον τον τροπο.. Συμφωνα με τα λεγομενα του μαστορα τον οποιο εμπιστευομαι δεν τιθεται κανενα εφοσον ο πιρος δεν ειναι τροχισμενος και εχει βγει με εργαλειο.. Εχω μια μικρη αμφιβολια ομως..

Ολα αυτα θεωρητικα παντως μιας και δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο.. Απλως ο katanas το ανεφερε και το εψαξα μιας και θα με ενδιεφερε σε περιπτωση στραβης
    Αν θες να βαλεις παραπανω απο 2 συνδεσμους ( κλειστους )
    ΞΕΧΝΑ ΤΟ
    παρε αλλη αλυσιδα κοστιζει φτηνοτερα.
    Δεν πιστευω να θες να μεινεις απο αλυσιδα ( το επαθα κια αυτο καποτε ) σε μια μεγαλη βολτα
    ΚΑΡΔΙΤΣΑ POWER
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11736&perpage=5&pagenumber=4

Παλαιό μέλος
    Εχει κανεις τετοιο κιτ; Ειναι μονο για τοποθετηση της αλυσιδας ή και για την αφαιρεση/σπασιμο της παλιας;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Χωρίς τίτλο.jpg 
Προβολές:	95 
Μέγεθος:	19,5 KB 
ID:	459985

Παλαιό μέλος
    Στο temu έχει με 2-3€.. σε εμένα έκανε μια χαρά δουλειά στο να αφαιρέσει τον πείρο και να κοντινών μια αλυσιδα

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    εγώ το έχω πάνω από δεκαετία,από ημπεη.
    για κόψιμο βάζεις τροχό και την κόβεις,δεν είναι θέμα.
    στο πρεσαρισμα είναι.
    την πρώτη φορά που το έκανα,πρεσαρε μεν αλλά ο πιρος στραβωσε και αχρηστευτηκε.
    αν βρεις κάποιον να σου φτιάξει αντίστοιχο πιρο, σκληρότερο, έχει νόημα.
    γενικά αν το πάρεις για μία μόνο φορά,δεν έχει και πολύ νόημα καθώς και ένα συνεργείο πάνω από 20€ αν είναι τίμιος δε θα σου πάρει για να την περάσει.
    το σετάκι αυτό θυμάμαι το είχα πάρει κάπου εκεί γύρω, 15-20€.
    αν έχεις σκοπό να το δουλέψεις παραπάνω από μια φορά το ίσως αξίζει είτε να μπεις στον κόπο να φτιάξεις πιο δυνατό πιρο ή να πάρεις καλύτερης ποιότητας εργαλείο εξ αρχής.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ψάχνω κάτι να μου μείνει και για το μέλλον. Υπάρχει και ένα σετ που φαίνεται πιο ποιοτικό στα 30€.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250216_090158.jpg 
Προβολές:	67 
Μέγεθος:	51,4 KB 
ID:	459991

Παρεμπιπτόντως, τροχό δεν έχω.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Βοηθεια για επιλογη αλυσιδας
    από p@nos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 07/09/2009, 14:08
  2. Κλειδι για τεντωμα αλυσιδας