Tην πρώτη μου μοτό μου την έκαναν δώρο
Ένα Honda CB400N '84. Mας την είχαν κλέψει και όταν βρέθηκε σχεδόν άθικτη μετά από 3 χρόνια, ο πατέρας μου είχε μια αναπηρία στο ένα του χέρι οπότε μου τη χάρισε
Πάντα όμως ήθελα Kawa. Μάζεψα λεφτά και πήγα να πάρω ένα ZXR400R μπλέ που είχα ερωτευτεί
Με το που πάω να το πάρω, έχει ήδη πουληθεί
Βλέπω ένα άλλο, σε μπορντώ. Λίγο ακριβότερο. Μαζεύω τα υπόλοιπα χρήματα και .... μια από τα ίδια Εκεί τότε τα είχα πάρει στο κρανίο... "Τι άλλο έχεις στα 400?" ρώτησα.... "Ένα CBR400RR Hurricane μόνο...". Το πήρα και έτσι, βρέθηκα πάλι με Honda να ζηλεύω τα Kawasaki... Αυτό που μου άρεσε περισσότερο με τα Kawa ήταν ο ήχος τους που φυσικά ακόμα μου αρέσει.
4 χρόνια μετά και 60.000 χλμ. αποφασίζω να αλλάξω κατηγορία. Αρραβωνιασμένος κιόλας, το Hondaki δεν είχε σέλα για 2ο άτομο. Τώρα πιά μετά από τόσο καιρό με ένα πολύ αξιόπιστο, παρότι ταλαιπωρημένο Honda, είμαι για 1η φορά μεταξύ ZX6-R και CBR600F4...
Επέλεξα το Honda για 2 βασικούς λόγους: Πολύ πιό άνετη 2η θέση. Υπήρχε και μιά κυρία που θα έπρεπε να μεταφέρεται, άρα έπαιζε ρόλο. Ο 2ος ήταν η συμβουλή του καλύτερού μου φίλου, μηχανικού μοτοσυκλετών στο επάγγελμα: "Αν θες να με ακούσεις, πάρε το Honda, είναι πολύ πιό αξιόπιστο". Μέχρι τελευταία στιγμή ήμουν στο μεταίχμιο, γιατί δεν μου άρεσαν τα χρώματα του CBR (μαύρο, κίτρινο, κλπ).
Ένα βράδυ όμως γυρνόντας από Χαλκίδα, το βλέπω. αθόταν σε μια βιτρίνα και με παρακαλούσε να το βγάλω έξω, να το αφήσω ελεύθερο να τρέξει... Χρώμα? Μπλέ-άσπρο-κόκκινο... Την επόμενη μέρα στις 9:00 ήμουν απ'έξω και περίμενα να ανοίξει. Μια εβδομάδα μετά την έκανα δική μου
Όπως βλέπετε, δεν με πολυένοιξαν ποτέ τα τεχνικά χαρακτηριστικά... Τα δαιβάζω για να τα ξέρω, αλλά ο 1ος λόγος είναι ο έρωτας...
’λλωστε πέραν από τους διαξιφισμούς, οι διαφορές σε αυτά τα κυβικά είναι ελάχιστες πιστεύω και δεν παίζουν ρόλο σε μιά σοβαρή απόφαση. Ούτε ο Rossi δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνει διαφορά από 1-2 άλογα παραπάνω ή λιγότερα...
Την καλησπέρα μου![]()