Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 20 από 20

Θέμα: Air-bag Do-It-Yourself!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
    Σου πουλάω το δικό μου, €150,00

Interested???

Σοβαρά μιλάω
    Τι μέγεθος είναι? Είμαι 1.70 και 73 κιλά. Εσύ που είσαι; (θα κάνω και λίγη βιομηχανική κατασκοπεία!)

Παλαιό μέλος
    Νέες πληροφορίες: τα σωσίβια ανοίγουν αργά (μερικά δευτερόλεπτα) άρα δεν κάνουν.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
    Τι μέγεθος είναι? Είμαι 1.70 και 73 κιλά. Εσύ που είσαι; (θα κάνω και λίγη βιομηχανική κατασκοπεία!)
    Δε σου κάνει, είναι L

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Specialized
    Ξεκίνησα να ψάχνομαι σε αυτό το θέμα από το ατύχημα φίλου μου και τα σπασίματα πλευρών, ώμου, χεριού και ποδιού. Απ ότι βλέπω η προστασία θώρακα δεν είναι συνηθισμένη αν και θα έπρεπε. Έψαξα για προϊόντα και είτε είναι κακής εφαρμογής είτε ανύπρακτα και γενικά πολύ ακριβά για το κόστος που θεωρω εγώ ότι απαιτούν για σχεδιασμό-κατασκευή. Ουσιαστικά μόνο οι "κροκόδειλοι" προσφέρουν κάτι το εργονομικό και αποδοτικό.

Για τον αερόσακο: Το σχήμα, η ταχύτητα απόκρισης καθώς και η τριβή είναι τα κυριότερα θέματα στην κατασκευή. Θεωρώ ότι η ταχύτητα πλήρωσης του σωσιβίου θα είναι πολύ γρήγορη (μπορώ να ρωτήσω στο Λάλιζα) και οι υπόλοιποι αερόσακοι λειτουργούν με αμπούλες αερίου (και όχι με εκρηκτικά όπως τα αυτοκίνητα) άρα δεν περιμένω μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα. Η τριβή δεν νομίζω να είναι μεγάλο θέμα γιατί αυτό που απασχολεί πιο πολύ είναι η αντίσταση κατά την πρόσκρουση (πρώτη κρούση) και δευτερευόντως η τριβή (υποθέτω ότι αν δεχθεί την δύναμη προσκρουσης μετά την τριβή την αναλαμβάνουν τα διάφορα προστατευτικά τα οποία και πρέπει να υπάρχουν). Εκεί που παίζεται το παιχνίδι είναι στο σχήμα του αερόσακου. H Dainese βλέπω να έχει διαφορετικό από την πλειονότητα των άλλων προιόντων. Οι περισσότεροι ακολουθούν το σχήμα του κλασικόυ σωσίβιου, με μια προσθήκη και στην πλάτη.

Όσον αφορά το "οπτικό" κομμάτι, δεν με απασχολεί ο σχολιασμός από τους γύρω, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια μου. Αν μπορώ να επιτύχω κάτι θα το κάνω. Ήδη κυκλοφορώ με αυτές τις προστασίες που εγώ θεωρώ απαραίτητες (κράνος, μπουφάν, γάντια, ενίοτε επιγονατίδες, παπούτσι και όχι παντόφλα) και η πλειονότητα των οδηγών τα θεωρεί υπερβολικά. Ελπίζω όταν θα τα χρειαστούν να μη τους λείψουν!
    το ότι ψάχνεσε και τα βλέπεις με κριτική ματιά είναι καταρχήν πολύ καλό!

ωστόσο, το σωσίβιο έχει κατασκευαστεί για συγκεκριμένη χρήση και σκοπό.
    η οποία χρήση οπως καταλαβαίνεις είναι εντελώς διαφορετική απο αυτήν των αερόσακων στα μπουφάν μοτοσυκλετας.
    πέρα απο θεματα αντοχής σε τριβή/πρόσκουσης, έχουν διαφορες και στον όγκο/πίεση του αεροθαλαμου, ταχύτητας πλήρωσης κλτ κλτ
    το σωσίβιο σκοπό έχει να σε κρατάει στην επιφάνεια του νερού. ενδεχομένος (πολύ πιθανών θεωρώ) να μην έχει τις αντοχές να αντέξει στην αύξηση της πίεσης του αεροθαλάμου όταν θα συμπιεστεί αναμεσα στην άσφαλτο και το σώμα σου και να σκάσει.
    (έαν είχες την επιλογή, θα επέλεγες τον αερόσακο για να σωθείς απο ναυάγιο; )

το ότι έχουν το ίδιο σχήμα και φιλοσοφία λειτουργίας, δεν σημαίνει ότι κάνουν και την ίδια δουλειά!
    σκέψου την μηχανή σου και τις MOTOGP. ίδιο σχήμα και τρόπος λειτουργιας αλλά μάλλον δεν έτρεχες με την μηχανή σου σε αγώνα θεωρώντας ότι έχεις πιθανότητες να νικήσεις ε;

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    το ότι ψάχνεσε και τα βλέπεις με κριτική ματιά είναι καταρχήν πολύ καλό!

το ότι έχουν το ίδιο σχήμα και φιλοσοφία λειτουργίας, δεν σημαίνει ότι κάνουν και την ίδια δουλειά!
    σκέψου την μηχανή σου και τις MOTOGP. ίδιο σχήμα και τρόπος λειτουργιας αλλά μάλλον δεν έτρεχες με την μηχανή σου σε αγώνα θεωρώντας ότι έχεις πιθανότητες να νικήσεις ε;

Ξέρεις γιατί ψάχνομαι? Εκτός ότι μου αρέσει (όπως είπες κι εσύ), γιατί πράγματα που έπρεπε να μπορούμε να τα αποκτήσουμε για την ασφάλεια μας, τα πωλούν πολύ ακριβά, τα παρουσιάζουν ως ΤΟ τεχνολογικό επίτευγμα και τελικά δεν τα φορά κανείς! Ο αερόσακος στη μοτοσυκλέτα νομίζω ότι είναι ένα σωτήριο αξεσουάρ, χωρίς εξεζητημένη τεχνολογία, κόστος ή υλικά και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσιτός. Είναι όμως δυστυχώς νέο προϊόν και ακολουθεί τους νόμους της κακούργας της αγοράς!

Ψάχνομαι να πάρω προστατευτικό θώρακα, αν θες ψάξε κι εσύ να δεις τι κυκλοφορεί και σε τι τιμές! (δες επίσης αξεσουάρ υποστήριξης του αυχένα 250-600? ! )

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ραμπα Μοτο Do it Yourself
    από sapila racing στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 92
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2023, 21:27
  2. do it yourself-motorbike
    από george 1981 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2009, 03:19
  3. Do it yourself : Βάση για camera on board...
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2007, 15:16
  4. Do it yourself : Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 30
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2005, 19:06
  5. Do it yourself : Parking brake / Disk lock reminder
    από McGyver στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2005, 23:43

Κανόνες δημοσιεύσεων