ρε γαμω το φελεκι μου τωρα ειδα το manual και λεει:
μπλα μπλα ... γεμιστε το καρτερ με λαδι συνιστωμενων προδιαγραφων περιπου 2,8 L ..
Ρε τον μαστορα..
μπλα μπλα ... γεμιστε το καρτερ με λαδι συνιστωμενων προδιαγραφων περιπου 2,8 L ..
Ρε τον μαστορα..
και αυτο σου εθεσε ως λογο για την παραπανω ποσοτητα λαδιουΑρχικά δημιουργήθηκε από dmf
. Ναι μου λεει, αλλα το 08+ εχει αλλους εκεντροφορους![]()
θελω να πιστευω οτι κατι δεν καταλαβες καλα...γιατι αν καταλαβες,υπαρχει ουσιαστικο προβλημα με τον μηχανικο...
frankly my dear, i dont give a damn...
ακριβως αυτο μου ειπε, αλλα επειδη ειμαι ασχετος το εκανα γαργαρα.
Στο manual πάντως γράφει αυτά στις τελευταίες σελίδες των προδιαγραφών:Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
ακριβως αυτο μου ειπε, αλλα επειδη ειμαι ασχετος το εκανα γαργαρα.
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
Λάδι κινητήρα
(Mετά την αποστράγγιση) 2,7 λίτρα
(Μετά την αποστράγγιση και την αλλαγή του φίλτρου λαδιού) 2,8 λίτρα
(Μετά την αποσυναρμολόγηση) 3,5 λίτρα
Στην δικιά μου που βάζει πάντα 3 λίτρα όποτε έχω τσεκάρει την στάθμη είναι στο ανώτατο επίπεδο.Περίεργο.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
τα ιδια λεει και μενα...
07 εχεις κι εσυ;
Το περιεργο ειναι οτι μου το εδειξε γραμμενο σε ενα τεραστιο βιβλιο και ελεγε καθαρα cb600f 03-07 3,8L
08-09 2,8L.
Και ρωτω τί σχεση εχει το hornet 07 με το 03,04,05,06???
Εμένα του 08 είναι αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν αλλαγές. Στο ίντερνετ δηλαδή που κοιτούσα δεν βρήκα καμιά. Και μόνο που του 07 είναι μαζί με τα προηγούμενα μάλλον για τυπογραφικό λάθος θα πρόκειται.Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
τα ιδια λεει και μενα...
07 εχεις κι εσυ;
Το περιεργο ειναι οτι μου το εδειξε γραμμενο σε ενα τεραστιο βιβλιο και ελεγε καθαρα cb600f 03-07 3,8L
08-09 2,8L.
Και ρωτω τί σχεση εχει το hornet 07 με το 03,04,05,06???
Απο περιέργια θα του πήγαινα το manual να το δει.
Πάντως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "(Μετά την αποσυναρμολόγηση) 3,5 λίτρα", ενώ προηγουμένως λέει "(Μετά την αποστράγγιση και την αλλαγή του φίλτρου λαδιού) 2,8 λίτρα".Αυτά τα 700ml που είναι? Θα το ρωτήσω την επόμενη φορά..
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
@dmf...αλλαζεις αμεσα μηχανικο...
frankly my dear, i dont give a damn...
Όταν αλλάζεις λάδια, πάντα μένει κάποια ποσότητα λαδιού σε σημεία που δεν μπορεί να φύγει. Αν κάνεις βίδες τον κινητήρα λογικό είναι να χρειάζεται περισσότερο λάδι .Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Πάντως δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "(Μετά την αποσυναρμολόγηση) 3,5 λίτρα", ενώ προηγουμένως λέει "(Μετά την αποστράγγιση και την αλλαγή του φίλτρου λαδιού) 2,8 λίτρα".Αυτά τα 700ml που είναι? Θα το ρωτήσω την επόμενη φορά..
Άρα μάλλον κάθε φορά μένει μέσα και κάπου μισό λίτρο του παλιού λαδιού ε? Η όχι? Μπορεί να προκαλέσει κάτι αυτό?Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Όταν αλλάζεις λάδια, πάντα μένει κάποια ποσότητα λαδιού σε σημεία που δεν μπορεί να φύγει. Αν κάνεις βίδες τον κινητήρα λογικό είναι να χρειάζεται περισσότερο λάδι .
Καλα εννοειται οτι δεν θα ξαναπαω. Και αυτη τη φορα πηγα γιατι ηταν γνωστος ενος συγγενη μου και υποτιθεται θα μου εκανε καλη τιμη...
Παντως το αστειο την υποθεσης ειναι οτι ολοι νομιζουν οτι ο μηχανικος τους ειναι ο καλυτερος. 2-3 που ρωτησα αν ξερουν κανεναν καλο μαστορα που να πηγαινουν το μοτορι τους, ολοι μου ειπαν "καλα ο δικος μου ειναι ο καλυτερος. Παω σ'αυτον χρονια, εχει και καλες τιμες"
Οταν πηγα σε αυτον που μου το συνεστισε και του ειπα για το ποσο με χρεωσε, και το θεμα με το λαδι, μου λεει "ρε τον πουστη. Μην το ξαναπας σε αυτον" :wacko:
Μου φαινεται για τις επομενες φορες θα προτιμησω το ATS. Πεφτει λιγο μακρυα, αλλα εχω ακουσει καλα λογια και τις λιγες φορες που εχω μιλησει μαζι του στο τηλ. ηταν πολυ εξυπηρετικος.
Εγω θα πηγαινα για το τζερτζελε και μονο να του πω να μου ξαναλλαξει και να ξαναβαλει 3.5 λιτρα μεσα μπροστα μου. Αν περισσεψουν, ξερεις που τα χρησιμοποιεις...![]()
Silence in the studio!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
μου λεει το xornet 07 παιρνει 3,8L και τα 08-10 2,8L![]()
![]()
Μου το εδειξε και σε ενα βιβλιο που ειχε.
Μα του λεω αφου ειναι ιδιο (ειδικα με το 08), ακριβως ιδιο μοτερ εχουν. Ναι μου λεει, αλλα το 08+ εχει αλλους εκεντροφορους (εδω τον εχασα λιγο και ειπα ΟΚ, με ενα κομπο στο λαιμο).
Το xornet 900 να παιρνει 2,7L και το δικο μου να παιρνει κοντα στα 4![]()
Παναγιά μου![]()
![]()
Μη μου πεις οτι θα ξαναπας !
4 λιτρα λαδι στο χορνετ δεν χωρανε με τιποτα, ουτε 3 σχεδον.Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Ρε τον μαστορα..
Στο ATS να πας την αλλη φορα.
Δεν τελειωνουν τα βασανα μου![]()
Σημερα το πρωι που πηρα την μηχανη για να παω στη σχολη, οδηγουσα αμεριμνος, και καποια στιγμη ενα λαμπακι που αναβοσβηνε στο κοντερ τραβηξε την προσοχη μου. Κοιταω και τί να δω; Το λαμπιονι του abs. Εχει γουστο λεω. Σταματαω στην ακρη σβηνω, περιμενω λιγο και ξαναναβω. Παλι αναβοσβηνε. Τί να εκανα εφυγα. Τα φρενα πιανανε κανονικα, αλλα δεν εκανα και υπορβολες γιατι ο δρομος ηταν βρεγμενος. Οταν εφυγα απο τη σχολη να γυρισω σπιτι, το λαμπακι δεν αναβοσβηνε, αλλα παρεμενε αναμενο συνεχεια. Σταματησα σε ενα βενζιναδικο και αλλαξα ολες τις ασφαλειες που ειχε, και παλι τα ιδια.
Υποτιθεται οτι το c-abs δουλευει μονο απο 10κμ/ω και πανω, οποτε σε ταχτυτητες <10κμ/ω πρεπει να ειναι αναμενο το λαμπακι.
Να μην σας τα πολυλογω, περναω στο ********* που ειναι κοντα μου, και του λεω το και το. Τον ειδα να κουναει το κεφαλι του και αμεσως ενιωσα ενα βαρος στην τσεπη μου![]()
Μου λεει οτι υπαρχουν 3 τινα: Ή εχει χαλασει ο πισω αισθητηρας, ή ο μπροστα, ή εχει χαλασει ολη η μοναδα. Τα δυο πρωτα δεν κοστιζουν πολυ να αλλαχθουν. Το τριτο ομως μου λεει κανει 700?!![]()
Με ρωτησε αν ξεκινησα ποτε με το λουκετο στο δισκοφρενο και εκανα ζημια. Του ειπα οχι. Ρε παιδια πραγματικα δεν εχει παθει τιποτα να πουμε. Ουτε χτυπηματα ουτε πεσιματα. Χτες μονο εφαγε μια βροχουλα, αλλα απο ζαχαρη ειναι? Τί να πω δηλαδη. Δοκιμασα γερο φρεναρισμα μονο με το πισω φρενο γιατι με το μπροστα μπορει να ετρωγα τα μουτρα μου, και δεν μπορω να καταλαβω αν δουλευει το abs ή οχι.. Μερικες φορες εχανα το πισω τροχο, αλλες φορες ακουγα εναν ήχο, αλλα δεν μπορουσα να διακρινω αν ήταν ο ηχος του abs αν και δοκιμασα πολλες φορες.
Γμτ![]()
Εχει καποιος καμια αναλογη εμπειρια;![]()
Εμένα σε cbf600s 07 άναψε το λαμπάκι του abs σταθερά επειδή είχα προβληματική μπαταρία. Με την καινούρια κανένα πρόβλημα.