πλακωσαν κι οι ρεβιζιονιστές τωρα...
![]()
πλακωσαν κι οι ρεβιζιονιστές τωρα...
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Ο καπετανιος ξερει τους σοσιαλΗστες του πασοκ μονο.Ουτε το ΑΚΕ ξερει ουτε το ΣΕΚΕ.Αρχικά δημιουργήθηκε από alres
Εκείνη την εποχή έτσι τους έλεγαν![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Δεν έχει σημασία τι ξέρει κανείς.Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ο καπετανιος ξερει τους σοσιαλΗστες του πασοκ μονο.Ουτε το ΑΚΕ ξερει ουτε το ΣΕΚΕ.
Σημασία έχει αν έχει έγνοια να μάθει, να συν-χωρέσει, να πλατύνει την καρδιά του τόσο που σήμερα, στο 2010, με όλους τους διαόλους στη γύρα, να μπορεί και να λέει καθημερνινά ότι ναι, πιστεύω στην ισότητα, στην κοινοκτημοσύνη, στη συζήτηση και κάθετι που χτυπά αλύπητα την ιδέα ότι κάποιος αξίζει κάτι περισσότερο από κάποιον άλλο.
Ο Αντύπας έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά για τύπους που σήμερα τους λένε λαθρο-κάτι, εγκληματίες, ύποπτους, επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και όλα τα συναφή. Πονάει, αλλά είναι αλήθεια. Και σήμερα, θα είχε την ίδια τύχη, με πλήθη αλαλάζοντα πάνω από τον τάφο του, για τον θολοκουλτουριάρη που νοιαζότανε για τα "σκουπίδια"....Σωστά;
Υπάρχει και ο Ταμτάκος, πιο πρόσφατος. Μπαρμπαγιάννης Ταμτάκος, τσαγκάρης το επάγγελμα.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι για προσκύνημα, σαν τους αγίους ένα πράγμα.
Θα 'θελες...Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ο καπετανιος ξερει τους σοσιαλΗστες του πασοκ μονο.Ουτε το ΑΚΕ ξερει ουτε το ΣΕΚΕ.
Ο ενας παππους εγραφε στο περιοδικο "Γρακχος" σαν φοιτητής και άλλος μελος του ΣΕΚΕ Ιωαννινων![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Α:Εχω παθει την πλακα μου.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Θα 'θελες...
Ο ενας παππους εγραφε στο περιοδικο "Γρακχος" σαν φοιτητής και άλλος μελος του ΣΕΚΕ Ιωαννινων![]()
Β:Το Αγρινιο δεν ειναι και πολυ μακρια απο τα Γιαννενα.Μπορει να πινανε κανα τσιπουρο οι παππουδες μας παρεα.
Γ:Εσυ "χτυπησες" στη γεννα?
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Αυτό που πάντα συλλογιόμουν, εγώ πάντως, ήταν πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι κλώτσησαν τη πολυθρόνα δίπλα στη θράκα του τζακιού και το τραπέζι με το πλούσιο φαγητό, τα απαρνήθηκαν όλα για μια ιδέα, μια μεγάλη ιδέα-γι αυτούς-, ιδέα ζωής που στάθηκε η αφορμή να φάνε το κεφάλι τους (όχι πως τους ένοιαζε και πολύ δηλαδή-το κεφάλι τους).
Για μας είναι ψιλά γράμματα, ίσως και ακατανόητα ή γελοία ή ακόμα και γραφικά για πολλούς...
Σημασία έχει πως όλοι αυτοί οι Αντύπες, οι Βελουχιώτες και τόσοι άλλοι άλλαξαν το ρου της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Και αν δεν έφεραν τα πάνω-κάτω τουλάχιστον φύτεψαν τον σπόρο...
Το τελευταίο πάντως που δεν θα ήθελαν, αν ζούσαν, θα ήταν οι ταμπέλες.
Ειδες;Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Α:Εχω παθει την πλακα μου.
Β:Το Αγρινιο δεν ειναι και πολυ μακρια απο τα Γιαννενα.Μπορει να πινανε κανα τσιπουρο οι παππουδες μας παρεα.
Γ:Εσυ "χτυπησες" στη γεννα?
Το Αγρινιο κοντά ειναι, ειδικα εαν σκεφτείς οτι το πατρικο μου σόι καταγεται απο Αγρινιο (έχω το κοινο επώνυμο της περιοχής....)
Για τη γέννα δε θυμαμαι και πολλά και θα σε γελάσω![]()
Για να γυρίσουμε στο θεμα, αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε περα απο τη δράση του Αντυπα γιατι πολλοι άνθρωποι νιώθουν ενα "καλεσμα" στη ζωή τους καποια στιγμή και γινονται κατι άλλο, ειναι οτι οι κολληγοι ένιωσαν το βαρυ ζυγό βαρύτερο, όταν η Θεσσαλια εγινε ελληνική και τα κτήματα τα αγόρασαν έλληνες απο τους οσμανλήδες...![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Σεβασμός.
Νοτάκο,![]()
![]()
![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Σόρρυ αλλά....Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Αυτό που πάντα συλλογιόμουν, εγώ πάντως, ήταν πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι κλώτσησαν τη πολυθρόνα δίπλα στη θράκα του τζακιού και το τραπέζι με το πλούσιο φαγητό, τα απαρνήθηκαν όλα για μια ιδέα, μια μεγάλη ιδέα-γι αυτούς-, ιδέα ζωής που στάθηκε η αφορμή να φάνε το κεφάλι τους (όχι πως τους ένοιαζε και πολύ δηλαδή-το κεφάλι τους).
Για μας είναι ψιλά γράμματα, ίσως και ακατανόητα ή γελοία ή ακόμα και γραφικά για πολλούς...
Σημασία έχει πως όλοι αυτοί οι Αντύπες, οι Βελουχιώτες και τόσοι άλλοι άλλαξαν το ρου της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας. Και αν δεν έφεραν τα πάνω-κάτω τουλάχιστον φύτεψαν τον σπόρο...
Το τελευταίο πάντως που δεν θα ήθελαν, αν ζούσαν, θα ήταν οι ταμπέλες.
Τα πιστεύεις όλα αυτά από πάνω;![]()
![]()
Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ο Αντύπας σας "διαχειριστής" του Φέουδου του θείου του έμενε στις ίδιες καλύβες με τους κολλίγους.....
Τώρα ποιος και τι άλλαξε στην Ελλάδα, από ιδρύσεως του κράτους, είναι μια άλλη ιστορία.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
μπα...Νομίζουμε ότι πίστευε στο όλα για όλους, ιδιαιτέρως ενοχλητικό γι αυτούς που θέλουν να έχουν τα πολλά γι αυτούς και τα περισσέματα γι αυτούς που τα δημιουργούν. Κομμουνιστικά πράγματα τώρα, καταλαβαίνεις...Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σόρρυ αλλά....
![]()
Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι ο Αντύπας σας "διαχειριστής" του Φέουδου του θείου του έμενε στις ίδιες καλύβες με τους κολλίγους.....
Τώρα ποιος και τι άλλαξε στην Ελλάδα, από ιδρύσεως του κράτους, είναι μια άλλη ιστορία.
Κατά τ' άλλα πιστεύω ότι ήταν τροτσκιστής (πριν την Οκτωβριανή ε; ) και ήταν μέσα στους πλούσιους για να τους αλλώσει από τα μέσα και να τους κάνει μεροκαματιάρηδες. Κάπου τα χαλάσανε στο ποιος θα κάνει τι και τον φάγανε πισώπλατα από παρεξήγηση![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σόρρυ αλλά....
![]()
Ο ρεαλισμός και ο ρομαντισμός χωρίζονται από μια πολύ λεπτή γραμμή.
Άλλος βρίσκεται στη μια όχθη και άλλος στην άλλη.
Το αν άλλαξαν κάποια πράγματα είναι άλλη ιστορία, σημασία έχει πάντα η προσπάθεια...
Ο παππους μου απαρνηθηκε την πατρικη περιουσια,αλλαξε το ονομα του κι απο Αλεξας εγινε Αλεξοπουλος.Απο γιος τσιφλικα (ο προπαππους ηταν παντα σε κοντρα με τον Παπαστρατο,ποιος εχει τα πιο πολλα λεφτα,χωραφια κλπ) εγινε καπνεργατης.Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σόρρυ αλλά....
![]()
Σε πληροφορω λοιπον οτι ηταν τρανο παραδειγμα για εκεινους που δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα.Φυσικα δεν ηταν ο μονος που ξεβολεψε τον εαυτο του και παλεψε γι αυτο που θεωρουσε σωστο.
Δεν σε ξέρω - δεν με ξέρεις και προφανώς δεν αναφερόμουν σε εσένα (στον παππού σου δλδ) πιο πάνω....Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ο παππους μου απαρνηθηκε την πατρικη περιουσια,αλλαξε το ονομα του κι απο Αλεξας εγινε Αλεξοπουλος.Απο γιος τσιφλικα (ο προπαππους ηταν παντα σε κοντρα με τον Παπαστρατο,ποιος εχει τα πιο πολλα λεφτα,χωραφια κλπ) εγινε καπνεργατης.
Σε πληροφορω λοιπον οτι ηταν τρανο παραδειγμα για εκεινους που δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα.Φυσικα δεν ηταν ο μονος που ξεβολεψε τον εαυτο του και παλεψε γι αυτο που θεωρουσε σωστο.
πρέπει να ομολογήσεις όμως ότι μλκία έκανε ο παππούς ε;![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.