Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 42

Θέμα: Πισω φρενο και βροχη..

Βελτιωμένος Ύπνος...... Το avatar του/της maintenance
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Κατ' αρχήν μιλάμε για φρενάρισμα μέχρι σταμάτημα, ή φρενάρισμα
    για να ελλατώσουμε ταχύτητα?

για σταματημα λεω εγω... δεν πιστευω να λεμε τοση ωρα για ελλατωση, γιατι χανουμε τον χρονο μας.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
    για σταματημα λεω εγω... δεν πιστευω να λεμε τοση ωρα για ελλατωση, γιατι χανουμε τον χρονο μας.
    Γιατί τον χάνουμε? Εϊναι εξίσου σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, και το πως θα ελαττώσεις και το πως θα σταματήσεις. Εξ άλλου για να σταματήσεις, πρέπει να ελαττώσεις. Ετσι δεν ειναι;

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
    Ναι στο χόρνετ πχ, ο πίσω δίσκος δεν υπάρχει περίτπωση να σταματήσει μόνος του το μηχανάκι. Θα τσουλίσει μέχρι να βρεις τον μπροστινό, ή αν το τσαρουχιάσεις θα μπλοκάρει. Χωρίς τους δυο μποροστινούς δεν σταματά με τίποτα.
    Έχεις μια σχέση κάτω, κλείνοντας το γκάζι σε φρενάρει ο κινητήρας, πόδια στο ντεπόζιτο, χέρια στο τιμόνι χαλαρά, πατάς το πίσω προοδευτικά, τσιμπάς το μπροστινό σου. Αν το φρένο απ' τον κινητήρα δεν είναι αρκετό κατεβάζεις μια. Τώρα και λίγο παραπάνω να πατήσεις το πίσω ο τροχός δεν θα μπλοκάρει τόσο εύκολα. Η μηχανή έχει "κάτσει" και μπορείς να ασκήσεις, προοδευτικά πάντα, ακόμα λίγο πίεση στο μπροστινό σου χωρίς να πέφτεις πάνω στο τιμόνι. Αν δεν σταματήσεις έγκαιρα στην βρεγμένη Θηβών σημαίνει πως πήγαινες γρήγορα.

Και στο δικό μου το πίσω φρένο είναι πιο δυνατό απ' ότι θα το ήθελα, ακόμα και για στεγνό. Είναι όμως, ο μόνος τρόπος να έχω πίσω φρένο με την μηχανή φορτωμένη και δικάβαλο.
    Sent from me using a computer.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Γιατί τον χάνουμε? Εϊναι εξίσου σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, και το πως θα ελαττώσεις και το πως θα σταματήσεις. Εξ άλλου για να σταματήσεις, πρέπει να ελαττώσεις. Ετσι δεν ειναι;
    ελλατωση = φτανει ενα δυο κατεβασματα και εκοψες.

Αλλα χανομαστε σε θεωριες μου φαινεται.

Αν δεν δεις την συμπεριφορα της καθε μηχανης, την ταχυτητα που εχεις, φρενα πανικου ή οχι, δρομος κατω, και ενα σωρο αλλους παραγοντες, εγω τουλαχιστον νομιζω οτι εχουμε καλυψει το θεμα "φρενο σε βρεγμενο"

Ολα τα παρελκομενα, δεν συζητιουνται.... απλα βιωνονται.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Moderator
    ελλατωση = φτανει ενα δυο κατεβασματα και εκοψες.

Αλλα χανομαστε σε θεωριες μου φαινεται.

Αν δεν δεις την συμπεριφορα της καθε μηχανης, την ταχυτητα που εχεις, φρενα πανικου ή οχι, δρομος κατω, και ενα σωρο αλλους παραγοντες, εγω τουλαχιστον νομιζω οτι εχουμε καλυψει το θεμα "φρενο σε βρεγμενο"

Ολα τα παρελκομενα, δεν συζητιουνται.... απλα βιωνονται.
    Ναι αλλά πρέπει να ξέρεις την θεωρία για να την εφαρμόσεις σωστά. Και ένας καλός τρόπος για να την εφαρμόσεις, τουλάχιστον για όσους έχουν On-Off, είναι το χώμα.

Όσο περισσότερη εξάσκηση κάνουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να φρενάρουμε σωστά σε περιπτώσεις πανικού. Αλλιώς θα τσαρουχώσουμε ότι βρούμε μπροστά μας, το μπροστινό δλδ γιατί οι περισσότεροι (ελπίζω) οδηγούμε με τα δύο δάχτυλα στην μανέτα του φρένου και θα τα γ@@ όλα. Στο βρεγμένο θα τσακιστούμε και στο στεγνό η μηχανή θα διπλώσει όταν ακουμπήσουμε το πίσω φρένο και άντε να σταματήσεις μετά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
    Ναι αλλά πρέπει να ξέρεις την θεωρία για να την εφαρμόσεις σωστά. Και ένας καλός τρόπος για να την εφαρμόσεις, τουλάχιστον για όσους έχουν On-Off, είναι το χώμα.
    Aυτό ακριβώς!

Όσο περισσότερη εξάσκηση κάνουμε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να φρενάρουμε σωστά σε περιπτώσεις πανικού. Αλλιώς θα τσαρουχώσουμε ότι βρούμε μπροστά μας, το μπροστινό δλδ γιατί οι περισσότεροι (ελπίζω) οδηγούμε με τα δύο δάχτυλα στην μανέτα του φρένου και θα τα γ@@ όλα. Στο βρεγμένο θα τσακιστούμε και στο στεγνό η μηχανή θα διπλώσει όταν ακουμπήσουμε το πίσω φρένο και άντε να σταματήσεις μετά.
    ευτυχως ξεκινησα απο χωμα, μια σταση σε street, ξανα χωμα, και ελπιζω να μεινω σε on off.

δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου, αλλα ξαναλεω, και το λεω σε νεοφερτους "δικους μου" αναβατες.

""" μαζευτε χιλιομετρα και μαθετε την μηχανη σας""" Ειναι το βίωμα που ειπα παραπανω.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Moderator
    και με κροκκαλα σε καρακατηφορα και αχνη σκονη κατω με super tenere 750 και 23 λιτρα καυσιμο στο τεποζιτο, διαφορετικα φρεναρεις.

Εννοειται οτι οταν αλλαζουν οι συνθηκες οδοστρωματος, αλλαζεις και τις παραμετρους φρεναρισματος. Η βαση ομως μενει ιδια.

Φυσικά τα πάντα αλλάζουν, όπως είπες, από διάφορες παραμέτρους. Η Αττική οδός βρεγμένη κρατάει περισσότερο απ' τη Θηβών στεγνή. Η βάση είναι πως όσο η πρόσφυση μειώνετε τόσο πιο φειδωλοί είμαστε με το μπροστινό μας. Δεν φρενάρουμε παντού 70/30, δεν είναι αυτή η βάση. Αυτό είναι το ιδανικό σε ιδανικό οδόστρωμα.

Moderator
    ευτυχως ξεκινησα απο χωμα, μια σταση σε street, ξανα χωμα, και ελπιζω να μεινω σε on off.

δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου, αλλα ξαναλεω, και το λεω σε νεοφερτους "δικους μου" αναβατες.

""" μαζευτε χιλιομετρα και μαθετε την μηχανη σας""" Ειναι το βίωμα που ειπα παραπανω.

Φυσικά τα πάντα αλλάζουν, όπως είπες, από διάφορες παραμέτρους. Η Αττική οδός βρεγμένη κρατάει περισσότερο απ' τη Θηβών στεγνή. Η βάση είναι πως όσο η πρόσφυση μειώνετε τόσο πιο φειδωλοί είμαστε με το μπροστινό μας. Δεν φρενάρουμε παντού 70/30, δεν είναι αυτή η βάση. Αυτό είναι το ιδανικό σε ιδανικό οδόστρωμα.
    παρατηρω μια αδυναμια με τη Θηβων... μα τι εχει ο αυτος ο δρομος? μια χαρα super motard με παπι κανεις εκει.
    η επιβίωση του Ηλιθίου!

www.icon-decoration.gr

Moderator
    παρατηρω μια αδυναμια με τη Θηβων... μα τι εχει ο αυτος ο δρομος? μια χαρα super motard με παπι κανεις εκει.
    Ναι της έχω αδυναμία είναι η αλήθεια. 3 χρόνια έμενα στο λόφο αξιωματικών στο περιστέρι και την έχω απολαύσει όλες τις εποχές. Και για να περπατήσεις ακόμα σε δαύτη, θέλεις παπούτσια με αντιολισθητικούς πάτους. Φυσικά δεν είναι η μοναδική!

Και πατινάζ χωρίς πατίνια κάνεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Ναι της έχω αδυναμία είναι η αλήθεια. 3 χρόνια έμενα στο λόφο αξιωματικών στο περιστέρι και την έχω απολαύσει όλες τις εποχές. Και για να περπατήσεις ακόμα σε δαύτη, θέλεις παπούτσια με αντιολισθητικούς πάτους. Φυσικά δεν είναι η μοναδική!

Και πατινάζ χωρίς πατίνια κάνεις.

εμεις που μενουμε απο την πισω μερια του γηπεδου του περιστεριου και εκει μαθαμε να οδηγαμε τι να πουμε ρε μεγαλε...

100αρες στην Θηβων με βεσπα 25αετιας, λαστιχα ανυπαρκτα και ταμπουρα....τι να λεμε τωρα?? τα παντα ολα!!
    :rotflmao: :rotflmao:

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
    εμεις που μενουμε απο την πισω μερια του γηπεδου του περιστεριου και εκει μαθαμε να οδηγαμε τι να πουμε ρε μεγαλε...

100αρες στην Θηβων με βεσπα 25αετιας, λαστιχα ανυπαρκτα και ταμπουρα....τι να λεμε τωρα?? τα παντα ολα!!
    :rotflmao: :rotflmao:
    Ρε συ έχεις τις σωστές βάσεις για να γίνεις παγκόσμιος μια μέρα.

Ο πατέρας του Σενα του έβρεχε την πίστα κάρτ όταν πιτσιρικάς για μάθει να οδηγεί. Γι αυτό ήταν τόσο καλός στο βρεγμένο.
    Για σένα φρόντισε ο Δήμος Αθηναίων. Και χωρίς βροχή παρακαλώ. Όταν βρέχει είναι για να εξασκηθούν οι άλλοι στον καλλιτεχνικό πατινάζ. :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Το να οδηγεις στο βρεγμενο ειναι οτι κανεις στο στεγνο με πολυ πιο ομαλες κινησεις ομως, σα να χαιδευεις τα χειριστηρια.
    Υπαρχει ομως μια βασικη διαφορα, δεν φρεναρεις τοσο με το μοτερ αλλα περισσοτερο με το πισω φρενο.
    Δεν ειναι αποψη μου το λενε πολλοι κορυφαιοι αν οχι ολοι.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    Το να οδηγεις στο βρεγμενο ειναι οτι κανεις στο στεγνο με πολυ πιο ομαλες κινησεις ομως, σα να χαιδευεις τα χειριστηρια.
    Υπαρχει ομως μια βασικη διαφορα, δεν φρεναρεις τοσο με το μοτερ αλλα περισσοτερο με το πισω φρενο.
    Δεν ειναι αποψη μου το λενε πολλοι κορυφαιοι αν οχι ολοι.
    Για πίστα μιλάς;

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τσαρουχι το πισω φρενο και σαβουρα.
    από bocaros στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 28/07/2011, 12:18
  2. πισω φρενο και ???προβλημα???
    από p@nos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2008, 12:03
  3. Αλλαγή πίσω φωτιστικού και εξατμίσεις για Xt660x (περιέχει φώτο)
    από akfo7 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2005, 13:25
  4. Πίσω φρένο και «κωλιές»
    από johnpan στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2005, 18:32
  5. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2003, 13:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε