Eισαστε περα για περα κατανοητοι αλλα ακομα καμια διευθηνση (site) για κιτ υγραεριου δεν βλεπω.
Aντε καντε γρηγορα γιατι βλεπω το υγραεριο να το φτανουν μια η αλλη με την βενζηνη και μετα θα κλαιμε ολοι παρεα.
Eισαστε περα για περα κατανοητοι αλλα ακομα καμια διευθηνση (site) για κιτ υγραεριου δεν βλεπω.
Aντε καντε γρηγορα γιατι βλεπω το υγραεριο να το φτανουν μια η αλλη με την βενζηνη και μετα θα κλαιμε ολοι παρεα.
...εχω βαρεθει να βουλωνω τρυπες...
...δεν πληρωνω διοδια
Συγγνώμη ρε φιλε...Αρχικά δημιουργήθηκε από libali10
Δεν είχαμε χρονο να το ψαξουμε στο γκουγκλ ουτε να μπουμε σε φορουμ αυτοκινητων να ρωτησουμε.
Μπορεις να το κανεις εσυ ομως![]()
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Αυτα ειναι τα αυτονοητα και εχουν γινει αλλα δεν εχω βρει ακρη.
Μιλαω για αυτους που εχουν ασχοληθει.
Αλλα εσυ με τις εξυπναδες σου αν μπορεις κανε καμια αλλη δουλεια απο το να μας τα ζαλιζεις.
Τοσα θεματα υπαρχουν εδω μεσα.
Εμενα βρηκες?
Δηλαδη θες να σε παρακαλεσω.
Ρε τι ζορι τραβανε μερικοι.....
...δεν πληρωνω διοδια
Tροπος για να τοποθετεις σε ξενη χωρα (Βουλγαρια ΠΓΔΜ,Σερβια) υγραεριο σε αυτικινητο.
Ο τυπος παρακατω εξηγει αναλυτικα.Το κοστος ειναι αναλογα με το αυτοκινητο γυρο στα 500ε
και τα υλικα (Ιταλικα) ειναι ακριβως τα ιδια που χρισημοποιουν εδω στην Ελλαδα.
Γειά σας και απο εμένα. εγώ έχω 2 βδομάδες τώρα που ξεκίνησα σεμινάριο για ελεκτής Ι.ΚΤΕΟ και είχα την ίδια απορία και η απάντηση είναι η εξής: το πρόβλημα δεν είναι η Βουλγαρία αλλά όλες οι χώρες. Δηλαδή η μελέτη που θα δώσεις στο Μηχανολογικό πρέπει να είναι απο Έλληνα Μηχανολόγο για να μπορει να γίνει και ο έλεγχος της μελέτης οπου αλλού γίνει αυτή (είτε Βουλγαρία , είτε Αγγλία , είτε Γερμανία κ.τ.λ) δεν ισχύει γιατί είναι σε ξένη γλώσσα.( για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί κανείς να σου κανει έλεγχο ΚΤΕΟ στο εξωτερικό, γιατί το χαρτί που θα παρουσιάσεις δεν είναι στην μητρική γλώσσα της εκάστοτε χώρας). Αν τώρα θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση στην Bουλγαρία βρες και κάποιον Έλληνα Μηχανικό να σου κάνει και μια μελετη για να την παρουσιάσεις. Με την μελέτη και μια βεβαίωση απο τον Μηχανικό αλλάζεις την άδεια του αυτοκινήτου (να γράφει και τα 2 καυσιμά ) και μετά θα περάσεις τον έλεγχο ΚΤΕΟ απο ένα δημόσιο, αυτό μόνο για την πρώτη φορά- μαζί με την βεβαίωση . Τις υπόλοιπές μπορείς να πας και σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ αλλά θα πρεπεί να έχεις μαζι σου μια καινούργια βεβαιωση -η οποία ισχύει μόνο για μια βδομαδα- απο τον Μηχανικό που έκανε την εγκατάσταη οτι έκανε τον απαραίτητο έλεγχο και λειτουργεί σωστά- δηλαδή κάθε φορά που θα περνάς ΚΤΕΟ πρέπει να έχεις αυτήν την βεβαίωση.
Ελπίζω να βοήθησα.
...δεν πληρωνω διοδια
σύμφωνα με το link του captainΑρχικά δημιουργήθηκε από libali10
Tροπος για να τοποθετεις σε ξενη χωρα (Βουλγαρια ΠΓΔΜ,Σερβια) υγραεριο σε αυτικινητο.
Ο τυπος παρακατω εξηγει αναλυτικα.Το κοστος ειναι αναλογα με το αυτοκινητο γυρο στα 500ε
και τα υλικα (Ιταλικα) ειναι ακριβως τα ιδια που χρισημοποιουν εδω στην Ελλαδα.
Γειά σας και απο εμένα. εγώ έχω 2 βδομάδες τώρα που ξεκίνησα σεμινάριο για ελεκτής Ι.ΚΤΕΟ και είχα την ίδια απορία και η απάντηση είναι η εξής: το πρόβλημα δεν είναι η Βουλγαρία αλλά όλες οι χώρες. Δηλαδή η μελέτη που θα δώσεις στο Μηχανολογικό πρέπει να είναι απο Έλληνα Μηχανολόγο για να μπορει να γίνει και ο έλεγχος της μελέτης οπου αλλού γίνει αυτή (είτε Βουλγαρία , είτε Αγγλία , είτε Γερμανία κ.τ.λ) δεν ισχύει γιατί είναι σε ξένη γλώσσα.( για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί κανείς να σου κανει έλεγχο ΚΤΕΟ στο εξωτερικό, γιατί το χαρτί που θα παρουσιάσεις δεν είναι στην μητρική γλώσσα της εκάστοτε χώρας). Αν τώρα θέλεις να κάνεις την εγκατάσταση στην Bουλγαρία βρες και κάποιον Έλληνα Μηχανικό να σου κάνει και μια μελετη για να την παρουσιάσεις. Με την μελέτη και μια βεβαίωση απο τον Μηχανικό αλλάζεις την άδεια του αυτοκινήτου (να γράφει και τα 2 καυσιμά ) και μετά θα περάσεις τον έλεγχο ΚΤΕΟ απο ένα δημόσιο, αυτό μόνο για την πρώτη φορά- μαζί με την βεβαίωση . Τις υπόλοιπές μπορείς να πας και σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ αλλά θα πρεπεί να έχεις μαζι σου μια καινούργια βεβαιωση -η οποία ισχύει μόνο για μια βδομαδα- απο τον Μηχανικό που έκανε την εγκατάσταη οτι έκανε τον απαραίτητο έλεγχο και λειτουργεί σωστά- δηλαδή κάθε φορά που θα περνάς ΚΤΕΟ πρέπει να έχεις αυτήν την βεβαίωση.
Ελπίζω να βοήθησα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?...;pubid=35777147
θέλεις μηχανικό πιστοποιημένο με αυτή την ειδικότητα από ελλάδα, ο οποίος θα σου δώσει την γραπτή έγκριση του ότι το όλο σύστημα είναι ασφαλές και με αυτό θα καταθέσεις ότι δικαιολογιτικό χρειάζεται για για να ανγράφει στην άδεια σου ότι φέρει και υγραεριοκίνηση.
Το όλο σύστημα μου μοιάζει λογικό, όπως και στις τοποθετήσεις κοτσαδόρου περίπου η διαδικασία.
Χωρίς να το έχω ψάξει αλλά έχω την εντύπωση ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα μετά στο υπουργείο μεταφορών.
Θα το ψάξω και θα ενημερώσω πάντως![]()
χοντρικα δηλαδη το κανεις αποσβεση σε 40000 χιλιομετρα
ε δεν νομιζω οτι συμφερει ποια τοσο πολυ
εκτος αν προκειται να παντρευτειτε το αυτοκινητο.
καΛΑ πΛΑκα με κανεις?
Ποια 40,000? στα 40,000 με 0,15 λεπτα το χιλ ειναι 6000ε.
Εγω 25000-30000 τα κανω σε ενα χρονο.
Το θεμα ειναι ποιος θα δωσει την μελετη εγκαταστασης για κατι τετοιο και ποσα θα ζητηση.
http://www.teiser.gr/diasyndesi/file...9D.1575_85.pdf
...δεν πληρωνω διοδια
στο ξαναειπα....τα λεφτα που θα "γλυτωσεις" στη Βουλγαρια ...θα τα δωσεις σ'αυτον...Αρχικά δημιουργήθηκε από libali10
Το θεμα ειναι ποιος θα δωσει την μελετη εγκαταστασης για κατι τετοιο και ποσα θα ζητηση.![]()
Accipere quam facere praestat injuriam
μα γυρω στα 40.000 ειναιΑρχικά δημιουργήθηκε από libali10
Ποια 40,000? στα 40,000 με 0,15 λεπτα το χιλ ειναι 6000ε.
Εγω 25000-30000 τα κανω σε ενα χρονο.
Το θεμα ειναι ποιος θα δωσει την μελετη εγκαταστασης για κατι τετοιο και ποσα θα ζητηση.
αν στα 40000 κανεις 50 γεμισματα περιπου
κερδιζεις ενα 2000ε
καΛΑ πΛΑκα με κανεις?
ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΙ....εγω τον εχω ηδη στο σπιτι...τι τον σπουδασα τοσο καιρο.Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
στο ξαναειπα....τα λεφτα που θα "γλυτωσεις" στη Βουλγαρια ...θα τα δωσεις σ'αυτον...![]()
Φιλε 40.000 χλμ ειναι 6000 ευρο.
Με της σημερινες τιμες πωλησης υγραεριου γλητωνεις περιπου τα μισα.Μην τα βαζεις με τα γεμισματα και μπερδευεσε.
***Aδεια εξασκήσεως επαγγέλματος μπορούν να βγάλουν οι διπλ. μηχανικοί και μηχανικοί Τ.Ε. χωρίς προϋπηρεσία και εξετάσεις.
Όσον αφορά την διαδικασία ώστε να είσαι νόμιμος με την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο είναι η εξής:
Ο τεχνίτης συστημάτων υγραερίου τοποθετεί τον ειδικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητο.
Ο ίδιος υπογράφει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 προς το ΚΤΕΟ, αναφέροντας ότι η διαδικασία πληροί τα προβλεπόμενα από τον νόμο.
Η διαδικασία επιβεβαιώνεται ως προς τη νομιμότητά της από το ΚΤΕΟ μέσω διενέργειας τεχνικού ελέγχου.
Η Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας συμπληρώνει στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τη χρήση και του υγραερίου ως καυσίμου.
Tελος προσφατα εχουν καθοριστει και νέα προσθετα προσόντα, για τον τεχνίτη υγραερίοκίνησης.
...δεν πληρωνω διοδια
ρε παιδια ειναι απλα τα πραγματα !!
αποσβεση κανεις αναλογα με την καταναλωση που εχει το αυτοκινητο σου !!
πολυ απλα !!
ξαναβαζω το δικο μου παραδειγμα και ο καθενας ας βαλει τα δικα του νουμερα.....
αυτοκινητο : Grand Cherokee ( http://www.ygraeriostinkinisi.gr/?page_id=204 , ειμαι το 3ο σετ φωτογραφιων )
Μεση καταναλωση : 15 λιτρα καυσιμο ανα 100 κμ
κοστος εγκαταστασης κιτ υγραεριου €1800
εχουμε λοιπον και λεμε λοιπον :
με μεση καταναλωση 15λιτρα ανα 100 κμ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ πληρωνω €22.5/100κμ ( τιμη αμολυβδης €1.5 το λιτρο )
με μεση καταναλωση 15λιτρα ανα 100 κμ ΜΕ ΥΓΡΑΕΡΙΟ πληρωνω €10.5/100κμ ( τιμη υγρεριου €0,7 το λιτρο )
Διαφορα ανα 100 κμ λοιπον : €22.5 - €10.5 = €12 στα 100 κμ.....
οποτε : στα 1000κμ το κερδος μου ειναι €120...
στα 10.000κμ το κερδος μου ειναι €1200 ....
Δηλαδη ΕΓΩ περιπου στα 15.000 εχω κανει αποσβεση την επενδυση μου, και απο εκει και περα ξεκιναω να εχω κερδος ............
και παει λεγοντας .....
Το παραπανω παραδειγμα ΙΣΧΥΕΙ για εμενα με την δικη μου καταναλωση......
αμα ειναι αυτοκινητο καιει 8 λιτρα ανα 100 κμ οπως καταλαβαινετε, θα χρειαστει ΠΑΡΑΠΑΝΩ χρονο να κανει αποσβεση την επενδυση.....
απλα μαθηματικα ειναι .....
τωρα.....ψαξτε, πηγαινετε σε εναν εγκαταστατη ( ενδεικτικα ανφερω μερικους που ξερω εγω απο φιλους μου : Μπριρμπος, Logothetis gas, αλεξανδρος Ντουγκας - ygraeriostinkinisi.gr , κτλ ), παρτε τιμες.......
κλειστε ραντεβου γιατι θα σας πουνε μετα απο 3-4 μηνες.....
και μετα ψαξτε οτι αλλο θελετε.....
τι καθεστε και κοιτατε ποιος θα σας υπογραψε την πιστοποιηση και τα σχετικα.....ο εγκαταστατης θα τα αναλαβει ολα.....
τι περιμενετε δηλαδη? να πατε σε καποιον να σας κανει εγκατασταση το συστημα και να σας το υπογραψει ο αδελφος σας? ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ....
οπως ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ και σε καμια περιπτωση να το βαλετε στην Βουλγαρια και να σας το δεχτουνε εδω ΑΝ δεν εχετε τα χαρτια απο τον Ελληνα εγκαταστατη και την πιστοποιηση του .....
και οπως σας ειπα και παραπανω....το ολο συστημα του υγραεριου ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΔΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ..........
«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»
Φιλε μου κανουμε πολυ ποιο δυσκολες εγκαταστασεις και με πολυ πιο ασφαλη αποτελεσματα.
Εγω δεν εμπιστευομαι κανεναν περισσοτερο απο τον εαυτο μου να βαλη χερι στο μοτερ μου.
Εκτος οτι ειμαι κατα του αισχοκερδιας μεροκαματα ανω των 700 ευρο και αναμονη 3-4 μηνες.
Εχουμε σπουδασει εχουμε την τεχνογνωσια για πολλη πιο πολυπλοκες κατασκευες.
Τον κιτ κοστιζει 400 ευρω το ανωτερο σε ενα ατμοσφαιρικο διλιτρο μοτερ.
Εγω δεν τους τα δινω τα χρηματα διοτι δεν γουσταρω νταβατσιλικι.
Και ενα πιο σημαντικο
Μην λες μ@λακιες αν δεν ξερεις με ποιους μιλας...καταλαβες?(αυτο εχει να κανει για τα σχολιακια σου περι.." αδερφους").
Ο αδερφος μου ειναι τεχνίτης συστημάτων υγραερίου ΤΕΕ αλλα δεν κανει αυτοι την δουλεια.
Για πες μου τωρα ξερεις κανεναν που να μην γδερνει ζωντανους?
...δεν πληρωνω διοδια
Αρχικά δημιουργήθηκε από libali10
Μην λες μ@λακιες αν δεν ξερεις με ποιους μιλας...καταλαβες?(αυτο εχει να κανει για τα σχολιακια σου περι.." αδερφους").
Ο αδερφος μου ειναι τεχνίτης συστημάτων υγραερίου ΤΕΕ αλλα δεν κανει αυτοι την δουλεια.
Μήπως να χαλάρωνες λιγάκι;
safety doesn't happen by accident
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Μήπως να χαλάρωνες λιγάκι;
Ένα ρίγος διαπέρασε την σπονδυλική μας στήλη....
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ...πλακωσανε οι καρχαριες π.χ. VANDA
Μονο για υγραεριο δεν θα μαθουμε.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!
...δεν πληρωνω διοδια