Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 52

Θέμα: Για ενημερώστε ενα άσχετο περί αναρτήσεων...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    Βασικά η τσιμούχα δεν είναι αυτή που βλέπεις. Η τσιμούχα η οποία σφραγίζει και εμποδίζει το λάδι να βγει είναι κάτω από αυτή που βλέπεις. Αυτή που βλέπεις εξωτερικά είναι αυτή που εννοεί μάλλον "ξύστρα" ο sapila racing, στα αγγλικά αναφέρεται ως wiper ή dust seal. Το τι κάνει φαντάζομαι το καταλαβαίνεις.

Υπάρχει μια πιθανότητα να εννοεί και κάτι άλλο βέβαια, το οποίο ταιριάζει περισσότερο με τα +50 ευρώ που λέει ότι θέλει.
    .
    Οι ξυστρες δεν φαίνονται απ έξω, είναι μεταλλικά δαχτυλίδια συνήθως μπρούτζινα που περνάνε στο καλάμι. Αναφέρονται σαν bushes στα αγγλικά.
    Πόσο κάνουν δεν ξέρω για το Paioli που εχει το XTX, μπορεί να κανουν 10 Ευρω μπορεί και 50.
    Αν εχουν φθορές ειναι ευκαιρία να αλλαχτούν.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    georgio... reinmeister... ευχαριστώ... Οπότε δεν ανήκει και πολύ στην σφαίρα του εξωπραγματικού το 200αρι όπως πίστευα να φανταστώ για το συγκεκριμένο μηχανάκι , σωστά;

Ρε πστ μου ... που και να φόραγε δηλαδή τίποτα περίεργα upside-down δηλαδή!!
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    georgio... reinmeister... ευχαριστώ... Οπότε δεν ανήκει και πολύ στην σφαίρα του εξωπραγματικού το 200αρι όπως πίστευα να φανταστώ για το συγκεκριμένο μηχανάκι , σωστά;

Ρε πστ μου ... που και να φόραγε δηλαδή τίποτα περίεργα upside-down δηλαδή!!
    δεν ανηκει εφ οσον γινουν τα προβλεπομενα...το θεμα μας ειναι αν θα γινουν...

edit...στο συγκεκριμενο μηχανακι συμπεριλαμβανομενου και του βαλε βγαλε...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Κοίτα... την τιμή μου την έδωσε ενα παλικάρι που πάω το μηχανάκι τελευταία. Για να είμαι ειλικρινής, κάνει πολύ καλή δουλειά.

Το τσέκαρα ειδικά μετά απο εκείνο το πρόβλημα με την αλυσίδα και το γρανάζι καθώς έκανε εκείνο που είχες βάλει σε ενα θέμα... το κράτησε μέσα παραπάνω και έκατσε και μάζεψε ακόμα και μαλακίες που είχε στον πίσω τροχό απο γρατζουνιές και γδαρσίματα που έκανε η κομμένη αλυσίδα.

Ψείρας γενικά απο όσο τον έκοψα και πολύ εντάξει σε αυτά που μου έχει πεί ώς τώρα.

Απλά όταν άκουσα το 200αρι ήθελα να είμαι σίγουρος οτι δεν ήταν μια ακόμα πεπατημένη που κάνουν πολλοί όταν βλέπουν νέο πελάτη... δλδ κάνουν 2-3 φορές καλή δουλειά και μετά... παραλία και τσεκούρωμα.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Οι ξυστρες δεν φαίνονται απ έξω, είναι μεταλλικά δαχτυλίδια συνήθως μπρούτζινα που περνάνε στο καλάμι. Αναφέρονται σαν bushes στα αγγλικά.
    Πόσο κάνουν δεν ξέρω για το Paioli που εχει το XTX, μπορεί να κανουν 10 Ευρω μπορεί και 50.
    Αν εχουν φθορές ειναι ευκαιρία να αλλαχτούν.
    Ε μα, ξύστρες ρε συ;; Το φαντάστηκα ότι μπορεί να εννοείς αυτό αλλά λέω δε μπορεί... πες κουζινέτα, ξύστρες λέμε τα άλλα!

@ Gandalf dr685sm: Μπορεί να θέλουν και αυτά και έχουν ένα κόστος, αλλά αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Μόνο με visual inspection που λέει και το manual.

Υ.Γ.: bushings, bushes είναι οι θάμνοι
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    Ε μα, ξύστρες ρε συ;; Το φαντάστηκα ότι μπορεί να εννοείς αυτό αλλά λέω δε μπορεί... πες κουζινέτα, ξύστρες λέμε τα άλλα!

@ Gandalf dr685sm: Μπορεί να θέλουν και αυτά και έχουν ένα κόστος, αλλά αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Μόνο με visual inspection που λέει και το manual.

Υ.Γ.: bushings, bushes είναι οι θάμνοι
    Τα εχεις μπερδέψει λίγο.
    Αν πας σε συνεργείο και πείς κουζινέτα πηρουνιού θα σε παρουν για χαζό, ξύστρες λέγονται.
    Και bushes η bushings επίσης στα Αγγλικά, κοίτα σε ενα parts list.

Eπίσης αυτό που λες εσυ ξύστρα είναι η τσιμούχα για τις σκόνες, dust seal.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Τα εχεις μπερδέψει λίγο.
    Αν πας σε συνεργείο και πείς κουζινέτα πηρουνιού θα σε παρουν για χαζό, ξύστρες λέγονται.
    Και bushes η bushings επίσης στα Αγγλικά, κοίτα σε ενα parts list.

Eπίσης αυτό που λες εσυ ξύστρα είναι η τσιμούχα για τις σκόνες, dust seal.
    Μωρέ το τι είναι τι και τι κάνει το ξέρω. Στην ονοματολογία το χάνουμε.

Το ότι οι Έλληνες μάστορες λένε ξύστρες τα bushings δε μου λέει κάτι. Εδώ λένε τους σιγαστήρες των εξατμίσεων καζανάκια, το φιλτροκούτι παπά, την κάτω τιμονόπλακα σταυρό, τα super four τα λέγανε φουράκια επειδή δεν ήξεραν αγγλικά κλπ.

Οι αγγλικές ονομασίες είναι πολύ πιο εύστοχες.

Τεσπα, μην χαλάμε το ποστ του Gandalf dr685sm.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

μπα... ελεύθερα... μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω.

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Bush (συνηθως πλαστικα κουζινετα στα Yamaha) η metal slide (μεταλλικα κουζινετα στα Yamaha) = κουζινετα
    dust seal = ξυστρες
    oil seal = τσιμουχες

Τουλαχιστων ετσι τα εμαθα εγω..
    "Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Παλαιό μέλος
    αντι να δωσετε τα 200 στον μαστορα-θα γλιτωνατε καποια λεφτα αν μονοι σας αποσυναρμολογουσατε τα αμορτεσερ κ τα πηγαινατε...

και κατι αλλο....-μηπως ειναι πολυ νωρις για αλλαγη λαδιων στα καλαμια στα 20 και 25.000 χιλιομετρα..?εχω φιλαρακι που εχει κανει 45 κ ειναι μια χαρα το μπροστινο του....

Παλαιό μέλος
    Κατι ασχετο....κ οχι διαφημιση

χτες περασα απο ενα συνεργειο στα ΣΕΠΟΛΙΑ- εξηδικευμενο της YAMAHA και τον ρωτησα ποσο στοιχηζει αν του φερω τις 2 εμπρος μπουκαλες για αλ.λαδιων κ τσιμουχες γνησιες...

με ρωταει γιατι δεν φερνω ολη την μηχανη -μια ωριτσα θα κανει...

-του απανταω επειδη εχω καποιες γνωσεις θα το ξηλωσω μονος μου κ θα στο φερω...

κ οτυπας μου λεει θα σου παρω 75 ευρω ....τελικη τιμη -με εργασια...-λαδια...κ τσιμουχες γνησιες..-

οποτε λεω δεν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω-θα στο φερω μεχρι της γιορτες--

Συμπερασμα...-καλες τιμες εχει ο τυπος κ οχι κατι για 200 ευρα που ειπωθηκε παραπανω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    η καλυτερη τιμη που εχω βρει μεχρι στιγμης ειναι
    70 εργασια
    20+20 οι τσιμουχες
    10+10 τα λαδια
    συνολο 130.*
    Στο ATS moto στο Ν.Ηρακλειο

Ακους Gandalf? Γιατι κι εμενα ενας παπατζης μαστορας μου ζητησε 200? (!) οταν τον ρωτησα ποσο θελει για σερβις μπροστινου.

*Εχω USD

Ότι θέλει ζητάει ο καθένας ανάλογα με το πόσο μεγάλη ιδέα έχει για τη μαστοριά του .

200 ? για να αλλάξει λάδια και τσιμούχα δεν τα δίνω , προτιμώ να το κάνω μόνος μου και ας το χαλάσω ....τουλάχιστον θα μάθω .

μίλησα με το παληκάρι και τελικά αυτά που μου είπε είναι τα ακόλουθα...

180-200 ευρώ περιπου πάει το μαλί και θα περιέχει..

αυτό που είπε ο reinmaister...

θα αφαιρεθουν οι τρομπες λυνοντας απο κατω ,ετσι ωστε να πλυθουν τελεια αυτες και τα εσωτερικα καλαμιων η απλως θα ξεχωριστει μποτα απο καλαμι και θα γινει αδειασμα?θα στραγγιξουν καλα?

θα ελεχθουν πανω κατω τα bushings?

θα μετρηθουν ποσοτητες και υψη σταθμης σωστα?
    Συν τα ανταλλακτικά όπου θα αλλαχτούν και οι δύο τσιμούχες αφου θα λυθεί το πηρούνι έτσι και αλλιώς, .. θα αλλάξει και τα δαχτυλίδια/ξύστρες , συν τα λάδια που θα μπούν. Νομίζω πάντως οτι είναι καλή τιμή αν όντως γίνουν όλα αυτά. Ήταν μάλιστα να το πήγαινα τέλος του μήνα μιας και έχει αρχίσει και ψιλο-ψαρεύει τελευταία, αλλά επειδή έσκασε σήμα, ασφάλεια Ι.Χ. και μοτό μαζεμένα... πάμε για να φτιαχτεί με το δώρο μισθού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dmf
    για το ats λες;

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2010, 10:58
  2. Για τσεκαρετε ενα site
    από gcrook στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/09/2005, 06:29
  3. Ερωτηση περι αναρτησεων σε σκουτερακι
    από Rezeguet στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks