Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 44

Θέμα: Βουδαπεστη ή Βιεννη???

Βουδαπέστη, πόλη ζωντανή μέρα-νύχτα!
    Η Βιέννη είναι σχετικά ψόφια το βράδυ...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Ξενιτεμέλος Το avatar του/της menos
    Κώστα, εχω παει και στις 2 χωρες απο 3 φορες... Βρίσκομαι ανάμεσα τους στην Σλοβακία και γνωρίζω πολλές πληροφορίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να περάσεις ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΑ και να γλυτώσεις πολλά χρήματα που όλοι μας δώσαμε επειδή δεν γνωρίζαμε!
    Στείλε μου ενα π.μ με σταθερό νούμερο να στα πώ αναλυτικότερα, καθώς οι πληροφορίες είναι πολλές για αυτά τα 2 υπέροχα Κράτη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rockobok
    Επειδή έχω κάνει χριστούγεννα στη βουδαπέστη αυτό που σου είπε ο φίλος
    σου ισχύει 100%. Είναι λίγο νέκρα παραμονή κ ανήμερα σκέψου ότι με το ζόρι
    είχα βρει ενα εστιατόριο για να φάω και τα σουπερ μαρκετ όλα κλειστά
    .Αν έκανα πάντως μια επιλογή απο αυτές τις 2 πόλεις θα ήταν σίγουρα η βουδαπέστη.
    Πανέμορφη πόλη και μπορείς να περάσεις τέλεια με τιμές μισές απο ότι στην αυστρία

Αρχικά δημιουργήθηκε από rockobok
    Αν έκανα πάντως μια επιλογή απο αυτές τις 2 πόλεις θα ήταν σίγουρα η βουδαπέστη.
    Πανέμορφη πόλη και μπορείς να περάσεις τέλεια με τιμές μισές απο ότι στην αυστρία
    Μετά την 2η πτωχευση της Ουγγαρίας πρίν 2-3 μήνες οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!!
    Πρόσθεσε επίσης και τα χρήματα του συναλλάγματος καθώς έχουν δικό τους νόμισμα...
    Για το παράδειγμα... http://cbrxx.darkbb.com/forum-f11/topic-t1715.htm

Υπέροχες πόλεις & οι 2. Μάλλον Βουδαπέστη γιατί Βιέννη Χριστούγεννα θυμίζει λίγο συνδιασμό νεοελληνικής βλαχοσυμπεριφοράς, σε ευρωπαικό στούντιο, με λίγη εσανς από αψβούργους!
    Τσέκαρε λίγο τι γίνεται στο Δούναβη με την μόλυνση!
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

απέχουν μεταξύ τους 1ωρα με το τρενο.

οπου και να πας, εαν δεν σου αρέσει, παρε το τρενο και πήγαινε στην αλλη:wacko:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της rockobok
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Μετά την 2η πτωχευση της Ουγγαρίας πρίν 2-3 μήνες οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!!
    Πρόσθεσε επίσης και τα χρήματα του συναλλάγματος καθώς έχουν δικό τους νόμισμα...
    Για το παράδειγμα... http://cbrxx.darkbb.com/forum-f11/topic-t1715.htm
    Είχα μείνει ένα εξάμηνο ουγγαρία το
    2008 και η τιμή του συναλάγματος είναι σχεδόν η ίδια απο ότι βλέπω (1Ε=275Forints). Σκέψου ότι έτρωγα κάθε μέρα σε αξιοπρεπέστατο εστιατόριο στη βούδα το οποίο είχε επιλογή ανάμεσα σε 2 πιάτα +σούπα για πρώτο
    με 690 φιορίνια δλδ κάτι λιγότερο απο 2,5 ευρώ!!!
    Για να μη πώ για τα κινέζικα που είναι γεμάτος ο τόπος... Σε μπαράκι η μπίρα είχε γύρω στα 500 φιορίνια.
    Τώρα αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ η τιμές δε ξέρω.
    Επιμένω όμως ότι είναι καλύτερη επιλογή απο την βιέννη.

Υ.Γ πανέμορφη και η μπρατισλάβα και ακόμα πιο φτηνη αλλά νομίζω δε συγκρίνονται.

Πολύ όμορφες πόλεις και οι δυο αλλά η Βουδαπέστη είναι:a07:

O καλύτερος συνδιασμός....

...Βουδαπέστη ...Χωρίς γυναίκα .

Αρχικά δημιουργήθηκε από rockobok
    Υ.Γ πανέμορφη και η μπρατισλάβα και ακόμα πιο φτηνη αλλά νομίζω δε συγκρίνονται.
    Το μόνο καλό στην μπρατισλάβα είναι τα φτηνά γεύματα και το φτηνό πιώμα... πέραν αυτού είναι μια (αγροτική) χώρα αναπτυσσόμενη που το μόνο τουριστικό της εισόδημα είναι τα χιονοδρομικά της κέντρα... που και αυτά σχεδόν μπατίρησαν λόγω του λιγοστού χιονιού τον περασμένο χρόνο.
    Να συγκρίνεις την Μπρατισλάβα με Βουδαπέστη και Βιέννη είναι μόνο για ανέκδοτο...
    Η Βιέννη για μένα είναι το καταλληλότερο μέρος για πάρα πολλούς λόγους που θα μπορούσα να γράφω για 2 ημέρες.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Βιέννη πήγα πρόπερσι παραμονές Πρωτοχρονιάς. Πολύς τουρισμός, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πιούμε ούτε καφέ σε 1-2 "διάσημα" μέρη, αλλά περάσαμε εξαιρετικά χωρίς να μας ενοχλεί πραγματικά η παρουσία των άλλων. Μόνο πρόβλημα ότι στην ουσία βλέπαμε ελάχιστους "ιθαγενέις" στο δρόμο (κέντρο) οπότε έχανε λίγο η ατμόσφαιρα.

Πολύ όμορφη πόλη, τα περασμένα μεγαλεία φαίνονται ακόμα και έχει πολλά να δεις. Οι τιμές τσιμπημένες αλλά όχι παράλογες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς την ποιότητα των υπηρεσιών. Ακόμα και οι τουριστοπαγίδες είναι αξιοπρεπείς. Εξαιρετικό φαγητό και καφές που ντροπιάζει τους Ιταλούς κατά τη γνώμη μου.

ευχαριστω ολους αρχικα για το ενδιαφερον

Απο Ορεστιαδα που ειμαι η Βουδαπεστη ειναι 1000 κ κατι χλμ, οποτε ειναι ευκολο σε 12-15 ωρες το πολυ να ειμαι εκει μεσω Βουλγαριας.

Ξημερωμα 23-24 θα φυγω κ 28-29 πισω, αλλα αν ειναι καλα καθομαι, η Βιεννη οπως κ η Μπρατισλαβα ειναι διπλα αλλα μαλλον θα μεινω στην αρχικη μου σκεψη επειδη ειναι η πρωτη φορα κ δεν ξερω το δρομο καθως επισης κ τις καιρικες συνθηκες που θα συναντησω.Στο γυρισμο αφου περασουν τα Χριστουγεννα θα μεινω Νις αν βρω δωματιο η Σοφια-Φιλιππουπολη αναλογως.

Βιεννη μου ειπαν μονο στα χιονοδρομικα λεει εκεινες τις μερες κ δεν εχω διαθεση,μετα απο 3χρονιες σερι σε διαφορα κεντρα, αλλα θελω ξεγνιασια κ ξεκουραση, γιαυτο αποφευγω επιπλεον χλμ, θα ειναι καλη επιλογη σε συνδυασμο με Μπρατισλαβα στο επομενο ταξιδι με παρεα!

Οσοι εχουν παει κ ξερουν (αν ειναι ευκολο) ας μου πουνε τι αξιζει να επισκεφτω, σε ποιο μερος ειναι καλα να μεινω κ γιατι οχι για ξενοδοχειο σε νορμαλ τιμες κ οτιδηποτε αλλο απο συναλλαγμα η καποια ιδιαιτεροτητα σε σχεση με αυτα που ξερουμε!

Ελπίζω φοράς χειμερινά λάστιχα... σε περιμένουν παγωμένοι δρόμοι και αστυνομία που γράφει αν σε πετύχει με καλοκαιρινό λάστιχο...
    Επίσης καλή υπομονή στα σύνορα της Σερβίας (πρόσθεσε +4 ώρες για τα σύνορα τους στο ταξίδι σου). Για οποιαδήποτε άλλη πιο λεπτομερή πληροφόρηση στείλε π.μ.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ξενοδοχειο στη NIS
    http://www.panoramalux.co.rs/

(με δικο του υπογειο παρκιγνκ δωρεαν)
    (Ψαξτο και απο το booking.com σε εμενα εβγαινε φθηνοτερο ετσι)

Ξενοδοχειο Βουδαπεστη
    http://www.hotelbara.hu/english_bara/ar.htm

(με δικο του υπογειο 3οροφο παρκιγκ)
    (Ψαξτο και αυτο απο το booking γιατι ετσι μου βγηκε και αυτο φθηνοτερο)

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Ελπίζω φοράς χειμερινά λάστιχα... σε περιμένουν παγωμένοι δρόμοι και αστυνομία που γράφει αν σε πετύχει με καλοκαιρινό λάστιχο...
    Επίσης καλή υπομονή στα σύνορα της Σερβίας (πρόσθεσε +4 ώρες για τα σύνορα τους στο ταξίδι σου). Για οποιαδήποτε άλλη πιο λεπτομερή πληροφόρηση στείλε π.μ.
    με 4*4 θα γινει το ταξιδι το οποιο ειναι ετοιμο για τετοιες καταστασεις, γιατι εχουμε κ εδω ακραια φαινομενα.Το μονο που πρεπει να κανω ειναι να παρω αντιπαγωτικα για πετρελαιο κ τζαμια...
    στο τελωνειο περιμενω καποια αναμονη λογω των ημερων οποτε δεν με ανυσηχει γιατι θα ξεκουραζομαι μιας κ θα ειμαι μονος οδηγος σε ολο το ταξιδι

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 22/07/2013, 09:51
  2. κανα καλο ξενοδοχειο στην Βουδαπεστη?
    από gianhs8 στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2011, 08:56
  3. πληροφοριες για ουγγαρια - Βουδαπεστη
    από fz6man στο forum Προορισμοί
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2010, 11:13
  4. ΒΙΕΝΝΗ 8/12/2006-12/12/2006
    από TROOPER στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 76
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2007, 00:37

Κανόνες δημοσιεύσεων