φιλε μου αν θελησεις ηλεκτρολογο για περιελιξη και φθηνα στειλε μου ενα πμ να σου πω....
με την προυποθεση οτι εισαι αθηνα βεβαια...
φιλε μου αν θελησεις ηλεκτρολογο για περιελιξη και φθηνα στειλε μου ενα πμ να σου πω....
με την προυποθεση οτι εισαι αθηνα βεβαια...
"ΜΙΑ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ..........ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΟΘΟ"
" Σωστε το μνημείο Φλωρέττα-Φλωρέττα..."
Μακάρι να γινόταν ετσι Αντώνη! Καλά θα ηταν.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πολύ σωστά τα λες ρε Άρη αλλά είναι σαν να λες στον άνθρωπο: "Βγάλε τα πηνία, κρύωσέ τα όσο γίνεται, πάρε βερνίκι, αραιωτικό και πιστόλι βαφής και ρίξτους ένα καλό χεράκι μπας και γίνει τίποτις .." ...![]()
![]()
Φιλε Βαγγέλη η περιέλιξη δεν εχει ποτέ εγγυημένο αποτέλεσμα, θα σου έλεγα να κοιτάξεις για μεταχειρισμένο πρώτα.
Να ξέρεις οτι τα πηνία μετριούνται και μαλιστα μπορείς να το μετρήσεις και ζεστό και κρύο και να ξέρεις τι γίνεται! Αν παρεις μεταχειρισμένο και δεν κατσεις να μετρήσεις να συμφωνήσει να το γυρίσεις πίσω αν εχει πρόβλημα.
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αρη ξερω οτι τα πηνια μετριουνται οταν βρισκονται μεσα στην μηχανη οχι εκτος πεδιου...και η ενδειξη που πρεπει να εχεις πρεπει να ειναι ιδια και στις τρεις ακιδες της φυσας,συνηθως απο 0,7-0,9 ωμ...
Μπορουν να μετρηθουν και λυμμενα ??? αν αναι πως ??
Ευχαριστω
Την ίδια ένδειξη θα έχεις και εκτός μοτέρ, γιατί ουσιαστικά μετράς την αντίσταση του τυλίγματος...
Αν δεν έχεις ΚΑΛΟ πολύμετρο (4 1/2 digits τουλάχιστον) μη παιδευτείς άδικα γιατί (ακόμη και να μηδενίσεις το εσωτερικό σφάλμα με Relative) η πτώση τάσης που αναφέρεις πριν έχει να κάνει με 10% που σημαίνει ότι η αντίσταση του βραχυκυλωμένου τυλίγματος θα είναι π.χ. 800 milliohms αντί για 900 (πράγμα που ξεπερνάει την ακρίβεια του όργανου μέτρησης) ...
Υ.Γ.
Αν επιμένεις να μετρήσεις, να σου στείλω ένα κυκλωματάκι που "ανεβάζει" την αντίσταση που διαβάζει το όργανο ..![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Ετσι όπως τα λέει ο Αντώνης είναι Βαγγέλη.
Θεωρητικά μπορείς να τα μετρήσεις αλλά θέλει αλλά όργανα απο τα συνηθισμένα, αλλου επιπέδου.
Στο ίδιο θεωρητικό επίπεδο, μόρείς να βάλεις τα πηνία σε φούρνο και να τα μετρήσεις και ζεστά.
Στην πράξη παίρνεις ενα σετ μεταχείρω και κανονίζεις με τον εμπορο οτι αν εχουν πρόβλημα θα τα πας πίσω και θα παρεις άλλα, γι αυτό καλό θα είναι να παρεις απο καπου που να μην εχει μόνο ενα σετ.
Περιέλιξη κανουν πολλοί, λίγοι όμως γνωρίζουν πραματικά τι κάνουν και την εχει πατήσει κόσμος.
Καλά ξεμπερδέματα κι ευχομαι να το φτιάξεις σύντομα.
Επίσης αξίζει να ψάξεις κι απο αλλο μηχανάκι που να εχει τα ίδια!![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
γεια χαρα παιδια,ειχα σχεδον τα ιδια συμπτωματα,συγκεκριμενα το πολυμετρο εδειχνε να φορτιζει
μονο με τα φωτα σβηστα ενω με φωτα ανοιχτα η μπαταρια δεν φορτιζε.επειδη δε κυκλοφορουσα κ πολυ βραδυ δε με ενοιαζε κ πολυ κ δεν ανοιγα φωτα τη μερα.επειτα αποφασησα να τη δωσω σε ηλεκτρολογειο να μου βγαλουν διαγνωση.ο μαστορας αποφανθηκε κατευθειαν "ανορθωτης κλασικο χοντα".ευτυχως το πηρα aftermarket apo ebay.com κ στοιχησε κανα 120ε.με το που τον βαζουμε κανει παλι τα ιδια!!ο μαστορας μου τη λεει πως δε πηρα το γνησιο κτλ...αποφασηζω να το ψαξω με το service manual με κατι φιλαρακια.μεσα σε εικοσι λεπτα με απλα τεστακια με το πολυμετρο κ με τη διαδικασια με τη σειρα οπως προβλεπει η μαμα χοντα το πορισμα ηταν δυναμος!! ανοιγουμε πλα'ι'νο καπακι δυναμου επιτοπου κ τα δυο απ'τα 18 πηνια ηταν ψιλοκαρβουνο!!παραγγελνεται κατευθειαν δυναμος aftermAKET apo ebay.com...μεχρι ν'αρχοταν ομως εγω κυκλοφορουσα κανονηκα με σβηστα φωτα,ηταν κ η δουλεια μου κοντα οποτε...τοση σιγουρια που εφυγα κ ταξιδι απο κερκυρα για κερπενησι μεσω αρτας κ μετα καρπενησι,λιμνη πλαστηρα,ανεβασμα γρεβενα κτλ.καπου μετα τη καλαμπακα το cbrακι επαθε γενικο black out!!! ευτυχως που υπηρξε η ιδεα για μεταμοσχευση μπαταριας απο tdm φιλου κ καταφερα με τα πολλα να φτασω ηγουμενιτσα... αναμενω το δυναμο...
live 2 ride ride 2 live