Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 66

Θέμα: Κολλημενη βιδα

Λοιπον μια γνωμη και τελος.

Πιστευω οτι αυτη η υποκατηγορια του φορουμ αναφερεται σε τεχνικα θεματα και συντηρηση μοτο , με εμφαση στα πραγματα που κανει καποιος μονος του , με τις συμβουλες των υπολειπων.

Δυστυχως εχω εδω και καιρο παρατηρησει οτι ολες οι κουβεντες καταληγουν στο συμπερασμα , τι τα κανεις μονος σου πηγαινε στο μαστορα.

Αυτα για προβληματισμο και ευχαριστω για το ενδιαφερον.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vagmakr

Πιστευω οτι αυτη η υποκατηγορια του φορουμ αναφερεται σε τεχνικα θεματα και συντηρηση μοτο , με εμφαση στα πραγματα που κανει καποιος μονος του , με τις συμβουλες των υπολειπων.

Δυστυχως εχω εδω και καιρο παρατηρησει οτι ολες οι κουβεντες καταληγουν στο συμπερασμα , τι τα κανεις μονος σου πηγαινε στο μαστορα.

Φιλαράκι, δεν είναι ανάγκη να μετράς, όλα τα σχόλια.

Κράτα εκείνα που σε αφορούν/ενδιαφέρουν κ απέρριψε/μηνδινεισημασια ό,τι σε ενοχλεί.

Απλά πράμματα για να μην αγχώνεσαι...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Φίλε μου, κάτι που είναι απλό για έναν μάστορα που είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του, για σένα μπορεί να είναι κόλαση ή να σε βάλει σε περιπέτειες.....

Edit : ΠΧ δεν ήξερες τι είναι το ανάποδο κολαούζο. Εϊσαι σιγουρος ότι ξέρεις να το χρησιμοποιείς κι ότι δεν θα σκίσεις τελείως την κλειδαριά σου;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Φιλαράκι, δεν είναι ανάγκη να μετράς, όλα τα σχόλια.

Κράτα εκείνα που σε αφορούν/ενδιαφέρουν κ απέρριψε/μηνδινεισημασια ό,τι σε ενοχλεί.

Απλά πράμματα για να μην αγχώνεσαι...
    Έτσι είναι όπως τα λέει ο Tpap...
    Και εγώ στην αρχή στεναχωριόμουν…τώρα το διασκεδάζω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Φίλε μου, κάτι που είναι απλό για έναν μάστορα που είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του, για σένα μπορεί να είναι κόλαση ή να σε βάλει σε περιπέτειες.....

Edit : ΠΧ δεν ήξερες τι είναι το ανάποδο κολαούζο. Εϊσαι σιγουρος ότι ξέρεις να το χρησιμοποιείς κι ότι δεν θα σκίσεις τελείως την κλειδαριά σου;
    Σωστοοοοοοοοός.

Οκ σορρυ για την παρεξειγηση.

Η κλειδαρια εχει βγει απο την τιμονοπλακα.

Εχει μεινει στην τιμονοπλακα ενα κομματι απο την πρωην βιδα , (ενα "ελευθερο σπειρωμα") που ειναι φρακαρισμενο.

Για τους μαστορες , σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν πολλα και κανουν σωστες δουλειες , αλλα να πω την αληθεια με εκνευριζουν τα ψεματα τους (σου αλλαξα και μπουζι και λαδια και και φιλτρο και ρυθμισα βαλβιδες και στην πραξη εχουν απλα αλαξει λαδι) και οι τιμες τους.

Οταν εχεις ενα παλιο φθηνο μηχανακι το να αποφευγεις τους μαστορες ειναι νομος.

Οκ σορρυ για την παρεξειγηση.

Η κλειδαρια εχει βγει απο την τιμονοπλακα.

Εχει μεινει στην τιμονοπλακα ενα κομματι απο την πρωην βιδα , (ενα "ελευθερο σπειρωμα") που ειναι φρακαρισμενο.

Για τους μαστορες , σιγουρα υπαρχουν ανθρωποι που ξερουν πολλα και κανουν σωστες δουλειες , αλλα να πω την αληθεια με εκνευριζουν τα ψεματα τους (σου αλλαξα και μπουζι και λαδια και και φιλτρο και ρυθμισα βαλβιδες και στην πραξη εχουν απλα αλαξει λαδι) και οι τιμες τους.

Οταν εχεις ενα παλιο φθηνο μηχανακι το να αποφευγεις τους μαστορες ειναι νομος.

Ε πες το ντε.... Στην τιμονόπλακα θες να κάνεις κάτι για πρώτη φορά στη ζωή σου.....

Do you feel lucky today?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Περισσεύει ένα σεβαστό κομμάτι από τη βίδα; Μπορείς να πιάσεις την τιμονόπλακα -προσεκτικά μην την γδάρεις- σε μέγγενη και με μια σκύλα να δοκιμάσεις να γυρίσεις τη βίδα;
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Ποτέ κανείς δεν έμαθε χωρίς να δοκιμάσει. Η προσπάθεια και κυρίως η ζημιά προσθέτει γνώση

Να σας περιγράψω και έναν άλλο τρόπο, με τον οποίο μπορείτε να βγάλετε σπασμένη βίδα…με κόστος -0-.
    Σίγουρος και αποτελεσματικός, μπας και σταματήσουμε να έχουμε τέτοιου είδους απορίες.

Παίρνουμε ένα σπασμένο κολαούζο, το οποίο συνήθως είναι HSS Co8, υλικό που αντέχει στη κρούση, δεν σπάει και συγχρόνως είναι πιο σκληρό υλικό από τις βίδες.
    Τροχίζουμε την άκρη του, μυτερή, σε αρκετό μήκος σαν πυραμίδα.
    Ποντάρουμε με μία πόντα, στο κέντρο της σπασμένης βίδας.
    Κάνουμε μία τρυπούλα σε βάθος 3-4mm.
    Στη συνέχεια παίρνουμε το εργαλείο που τροχίσαμε και αποφασιστικά το καρφώνουμε ΜΙΑ φορά για να μην αποκτήσει τζόγο η τετράπλευρη διατομή που ανοίξαμε.
    Μετά παίρνουμε την μανέλα και ξεβιδώνουμε, πιέζοντας ελαφριά προς τη βίδα.

Καλό είναι να έχουμε μια σειρά από πυραμίδες, διαφορετικών διαστάσεων, που να αντιστοιχεί στη διαφορετική διάμετρο της σπασμένης βίδας που πρόκειται να βγάλουμε.
    Άλλη διάμετρο, άλλη δύναμη, άλλη διατομή.

Good luck!!! μαστόρια.

Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
    Ποτέ κανείς δεν έμαθε χωρίς να δοκιμάσει. Η προσπάθεια και κυρίως η ζημιά προσθέτει γνώση
    Μπορείς να μου δώσεις την τιμονόπλακά σου να δοκιμάσω να το κάνω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τιμονόπλακα από μοτό των 650 ευρώ και μάλιστα για το ένα σπείρωμα της κλειδαριάς. Νομίζω ότι στην χειρότερη περίπτωση κινδυνεύει να γρατζουνιστεί σε σημείο που δεν φαίνεται.
    Εκτός αν ο φίλος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σφυροκάλεμο ή τροχό

Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
    στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τιμονόπλακα από μοτό των 650 ευρώ και μάλιστα για το ένα σπείρωμα της κλειδαριάς. Νομίζω ότι στην χειρότερη περίπτωση κινδυνεύει να γρατζουνιστεί σε σημείο που δεν φαίνεται.
    Εκτός αν ο φίλος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει σφυροκάλεμο ή τροχό
    ο φίλος έσπασε μία απο τις βίδες που κρατάει την κλειδαριά του στην τιμονόπλακα... αν γ@μήσει με το κολαούζο την τιμονόπλακα, είμαι σίγουρος ότι θα βρει εύκολα μία άλλη....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Το χειρότερο είναι να σου σπάσει το κολαούζο μέσα...

Μετά ή ανοίγεις μεγαλύτερη τρύπα και κόβεις πάλι σπείρωμα ή παίρνεις άλλη τιμονόπλακα.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    .... ή παίρνεις άλλη τιμονόπλακα.
    Ετσι έλεγα κι εγώ όταν μου φαγανε τα όργανα απο το cb μου..... όταν εδωσα 800Ε για καινουργια απο Ιαπωνία όμως (γιατί μεταχειρισμένα δεν έβρισκα - γι αυτό μου τα φαγανε άλλωστε) με πόνεσε.

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. κολλημένη βίδα ρεγουλατόρου αλυσίδας...
    από KaTaNaS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 20:14
  2. Εχασα βιδα απο καρπυρατερ....
    από Zbandit750 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2006, 23:34
  3. Βιδα + Παξιμαδι = Love ?
    από sadengr στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 16:13
  4. Σπασμένη βίδα