Αλλαξε την ζελατινα του.
Δεν υπαρχει λογος για τρομολαγνειες.
Αν σου επεφτε απο την μηχανη ενω οδηγαγες θα μιλαγαμε διαφορετικα.
Αλλαξε την ζελατινα του.
Δεν υπαρχει λογος για τρομολαγνειες.
Αν σου επεφτε απο την μηχανη ενω οδηγαγες θα μιλαγαμε διαφορετικα.
"Sir, we are surrounded!"
"Excellent, so we can attack in every direction!"
Δεν ξέρω για ποιες λες πάντως η δικιά μου είναι ταλέντο στις ζημιέςΑρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Αν σε ακούσουν/διαβάσουν ορισμένες δεν σε ξεπλένει ούτε όλος ο Θερμαϊκός!![]()
![]()
Ευτυχώς δεν διαβάζει![]()
φυσικα και δεν ειναι εγκυρο, το εβαλα απλως για να δει οτι δεν ειναι τσοφλι απο αυγο.
Πάντα υπάρχει ένας καλός και τίμιος ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ!Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Δεν ξέρω για ποιες λες πάντως η δικιά μου είναι ταλέντο στις ζημιές![]()
Ευτυχώς δεν διαβάζει![]()
:rotflmao:
ΥΓ Φυσικά στο πρώτο ποστ αναφερόμουν στις γρήγορες του φόρουμ!
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αν γυρισει το τιμονι(ξεκλειδωτο) αποτομα, πεφτει ...![]()
![]()
Sent from me using a computer.
παλικαρια αλλο τι λεμε για πλακα και για κουβεντουλα να περναει η ωρα κι αλλο να παει καποιος να σκασει μια τρακοσαρου επειδη του πεσε απ το ρεζερβουαρ.
φυσικα και δεν ειμαι κανας ειδικος ουτε μπορω να εγγυηθω τιποτα...οτι σε φωτισει ο θεος κανε, αλλα αν σε τετοια εποχη αλλαξεις κρανος γι αυτο το λογο , ε τοτε τι να πω ...μαγκια σου.
![]()
Το επομενο τοτε ποιο θα ειναι? Αλλαζω κρανος γιατι πανω στα φρενα τσουγκρισα με το κρανος του συνεπιβατη?? :wacko:
Mιας και βλέπω ότι υπάρχει μια τάση εκφυλισμού της συζήτησης να προλάβω να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας παιδιά.![]()
Με μπερδέψατε λίγο βέβαια, αλλά κι εμένα μου φαίνεται υπερβολικό να αγοράσω άλλο.Δυστυχώς για 10sec. το άφησα στη σέλα να κουμπώσω το μπουφάν μου και έφυγε...
Οι κρίκοι αναρριχήσεως αντέχουν 30 και 35 ΚΝ (οι ασφαλείας). Αυτό σημαίνει πως μπορούν να σηκώσουν μερικούς τόνους. Είδατε πόσο γεροί είναι? Αν όμως πέσει ένας και χτυπήσει στο τσιμέντο, απ' το 1.5 μέτρο δεν τον ξαναχρησιμοποιούμε για να ασφαλιστούμε. Σημαδεύετε με κόκκινη ταινία και χρησιμοποιείται σε πιο lite καταστάσεις όπως πχ να τον βάλουμε μέσα σε ένα 8άρι ώστε να μην σφίξει πολύ και δεν λύνεται κτλ. Ο λόγος είναι πως το υλικό μπορεί να έχει υποστεί εσωτερική ζημιά μη ορατή. Και δεν υπάρχει και τρόπος να το μάθουμε.Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Το επομενο τοτε ποιο θα ειναι? Αλλαζω κρανος γιατι πανω στα φρενα τσουγκρισα με το κρανος του συνεπιβατη?? :wacko:
Υπερβολικό?
Όσο τα πόδια σου πατάνε στη γη, ναι φαίνεται υπερβολικό.
Όταν όμως είσαι με τα δυο δάχτυλα στη σχισμή και κάτω απ' τα πόδια σου το κενό, όταν ζυγίζεις 80 κιλά και η τελευταία ασφάλεια που πέρασες είναι 3 μέτρα κάτω από σένα τότε δεν θα σου φανεί υπερβολικό που κρέμονται τα κλειδιά σου από καραμπίνερ ασφαλείας και όχι εσύ.
http://www.youtube.com/watch?v=qJEop...eature=related
Μάθημα αναρρίχησης τέλος.![]()
Το ίδιο νόμιζα πως ισχύει και για το κράνος. Κάπου ανέφερα εδώ μέσα πως αν σου πέσει απ' τα χέρια και χτυπήσει...
Και τέλος πάντως έφαγα άκυρο απ' όλους.![]()
Είμαι σίγουρος πως κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι πόσο αξιόπιστη ήταν η πηγή.
Και μένα υπερβολικό μου φαινόταν πάντως αυτό που ισχυριζόμουν. Και ίσως να είναι. Δεν μπορείς όμως να κατηγορήσεις κάποιον που σκέφτεται έτσι!
![]()
![]()
![]()
Πολύ σωστός daz. Και για την αναρρίχηση (ασχολείσαι; ) και για το κράνος ισχύουν. Το κράνος άμα το φοράς και πέσεις- χτυπήσεις μια φορά έστω και λίγο πάει για αλλαγή. Η πχ έχεις κάποιο βαρύ αντικείμενο μέσα και σου πέσει κάτω. Το αφρώδες υλικό το οποίο προστατεύει το κεφάλι παραμορφώνεται πλαστικά απορροφώντας μέρος της ενέργειας της κρούσης. Τώρα, το κέλυφος μπορεί να είναι τζι τζί αλλά το μέσα να έχει παραμορφωθεί και να σε προστατεύει το ίδιο όσο αν φοράς μια κατσαρόλα. Για να παραμορφωθεί το αφρώδες χρειάζεται πίεση και από τις δύο μεριές- μέσα έξω, εκτός και αν το ρίξεις από πολύ μεγάλο ύψος. Όποτε προσέχετε τα κράνη σας, γιατί 1 φορά θα σε σώσει.Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Οι κρίκοι αναρριχήσεως αντέχουν 30 και 35 ΚΝ (οι ασφαλείας). Αυτό σημαίνει πως μπορούν να σηκώσουν μερικούς τόνους. Είδατε πόσο γεροί είναι? Αν όμως πέσει ένας και χτυπήσει στο τσιμέντο..
Υπερβολικό?
Υ.Γ η κραυγή στο βίνδεο όλα τα λεφτά
Υ.Γ2 μην αλλάξεις κράνος δεν έχει πρόβλημα!
![]()
πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...
εγω ελπιζω να μην ισχυει το ιδιο για αν πεσω τον ηπια....Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Οι κρίκοι αναρριχήσεως αντέχουν 30 και 35 ΚΝ (οι ασφαλείας). Αυτό σημαίνει πως μπορούν να σηκώσουν μερικούς τόνους. Είδατε πόσο γεροί είναι? Αν όμως πέσει ένας και χτυπήσει στο τσιμέντο, απ' το 1.5 μέτρο δεν τον ξαναχρησιμοποιούμε για να ασφαλιστούμε. Σημαδεύετε με κόκκινη ταινία και χρησιμοποιείται σε πιο lite καταστάσεις όπως πχ να τον βάλουμε μέσα σε ένα 8άρι ώστε να μην σφίξει πολύ και δεν λύνεται κτλ. Ο λόγος είναι πως το υλικό μπορεί να έχει υποστεί εσωτερική ζημιά μη ορατή. Και δεν υπάρχει και τρόπος να το μάθουμε.
Υπερβολικό?
Όσο τα πόδια σου πατάνε στη γη, ναι φαίνεται υπερβολικό.
Όταν όμως είσαι με τα δυο δάχτυλα στη σχισμή και κάτω απ' τα πόδια σου το κενό, όταν ζυγίζεις 80 κιλά και η τελευταία ασφάλεια που πέρασες είναι 3 μέτρα κάτω από σένα τότε δεν θα σου φανεί υπερβολικό που κρέμονται τα κλειδιά σου από καραμπίνερ ασφαλείας και όχι εσύ.
http://www.youtube.com/watch?v=qJEop...eature=related
Μάθημα αναρρίχησης τέλος.![]()
Το ίδιο νόμιζα πως ισχύει και για το κράνος. Κάπου ανέφερα εδώ μέσα πως αν σου πέσει απ' τα χέρια και χτυπήσει...
Και τέλος πάντως έφαγα άκυρο απ' όλους.![]()
Είμαι σίγουρος πως κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι πόσο αξιόπιστη ήταν η πηγή.
Και μένα υπερβολικό μου φαινόταν πάντως αυτό που ισχυριζόμουν. Και ίσως να είναι. Δεν μπορείς όμως να κατηγορήσεις κάποιον που σκέφτεται έτσι!
![]()
![]()
![]()
και παρεπιπτοντως ενδιαφερουσες οι πληροφοριες για τους κρικους και λογικοτατη η αναγωγη στο κρανος, ωστοσο θες απο αγνοια θες απο αναγκη , δεν αισθανομαι καμια ανασφαλεια με το γρατζουνισμενο μου κρανος... :wacko:
κανονιστε αυριο να ειμαι χεσμενος στο δρομο...![]()
Οι κρίκοι με το κράνος δεν είναι το ίδιο. Δεν λέω πως επειδή ισχύει το ένα ισχύει και το άλλο. Το θέμα του κράνους μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό. Εξ' άλλου άλλα είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται και άλλη η χρήση του.Αρχικά δημιουργήθηκε από benny
εγω ελπιζω να μην ισχυει το ιδιο για αν πεσω τον ηπια....
και παρεπιπτοντως ενδιαφερουσες οι πληροφοριες για τους κρικους και λογικοτατη η αναγωγη στο κρανος, ωστοσο θες απο αγνοια θες απο αναγκη , δεν αισθανομαι καμια ανασφαλεια με το γρατζουνισμενο μου κρανος... :wacko:
κανονιστε αυριο να ειμαι χεσμενος στο δρομο...![]()
Το παράδειγμα το χρησιμοποίησα για να δείξω πως ο προβληματισμός του παιδιού δεν είναι παράλογος και δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε θέματα ασφαλείας.
Οι γρατσουνιές στο κράνος μόνο αισθητικά να σε απασχολούν.![]()
![]()
Οχι δεν ειναι.Αρχικά δημιουργήθηκε από benny
..και λογικοτατη η αναγωγη στο κρανος..
Οι κρικοι που αναφερει εχουν φτιαχτει για να αντεχουν βαρος. Δηλ αυτο που αγγλικα λεγεται strain resistance (αντοχη στο τεντωμα). Πεφτοντας στο τσιμεντο δεχεται δυναμεις αλλους ειδους (impact) που δεν εχει μαθει να διαχειριζεται (εξαρταται απο υλικο, γεωμετρια, βαφη μεταλου κλπ). Ειναι ακριβως το ιδιο οπως με τις υνες kevlar. Αυτες οι υνες λοιπον εχουν πολυ μεγαλη αντοχη στο τεντωμα. Αν προσπαθησεις με γυμνα χερια να κοψεις μια κλωστη θα σου ματωσουν τα χερια. Αλλα κοβεται με την μια αν χρησιμοποιησεις ψαλιδι. Γιατι; Γιατι του ασκεις δυναμη που δεν μπορει να διαχειριστει (stress).
Το κρανος απο την αλλη εχει impact resistance (αντοχη στις κρουσεις) και abrasion resistance (αντοχη στη τριβη, αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει στο θεμα μας).
Οταν λοιπον το κρανακι σου πεφτει απο το χερι δεχεται ακριβως αυτες τις δυναμεις που το εργοστασιο το εχει "μαθει" να αντιμετωπιζει. Και επειδη το υψος ηταν πολυ μικρο, αρα και η ενεργεια που δεχτηκε ηταν πολυ μικρη, επομενως οι πιθανοτητες ειναι υπερ στο να μην επαθε κατι. Εκτος βεβαια αν η πτωση ηταν ειδικη, π.χ επεσε πανω σε καμια προκα, η χημικα, η καποια γωνια μεταλλικη κοκ. Αλλα κατι τετοιο δεν πρεπει να συνεβει, γιατι τοτε ο HxC τοτε θα ηξερε τί πρεπει να κανει και δεν θα ειχε ανοιξει το θρεντ. :smilea:
ναι το διευκρινισε και ο daz οτι δεν προκυπτει το ενα απ το αλλο. δικη μου π@π@ρια ηταν το "αναγωγη"Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Οχι δεν ειναι.
Οι κρικοι που αναφερει εχουν φτιαχτει για να αντεχουν βαρος. Δηλ αυτο που αγγλικα λεγεται strain resistance (αντοχη στο τεντωμα). Πεφτοντας στο τσιμεντο δεχεται δυναμεις αλλους ειδους (impact) που δεν εχει μαθει να διαχειριζεται (εξαρταται απο υλικο, γεωμετρια, βαφη μεταλου κλπ). Ειναι ακριβως το ιδιο οπως με τις υνες kevlar. Αυτες οι υνες λοιπον εχουν πολυ μεγαλη αντοχη στο τεντωμα. Αν προσπαθησεις με γυμνα χερια να κοψεις μια κλωστη θα σου ματωσουν τα χερια. Αλλα κοβεται με την μια αν χρησιμοποιησεις ψαλιδι. Γιατι; Γιατι του ασκεις δυναμη που δεν μπορει να διαχειριστει (stress).
Το κρανος απο την αλλη εχει impact resistance (αντοχη στις κρουσεις) και abrasion resistance (αντοχη στη τριβη, αλλα αυτο δεν μας ενδιαφερει στο θεμα μας).
Οταν λοιπον το κρανακι σου πεφτει απο το χερι δεχεται ακριβως αυτες τις δυναμεις που το εργοστασιο το εχει "μαθει" να αντιμετωπιζει. Και επειδη το υψος ηταν πολυ μικρο, αρα και η ενεργεια που δεχτηκε ηταν πολυ μικρη, επομενως οι πιθανοτητες ειναι υπερ στο να μην επαθε κατι. Εκτος βεβαια αν η πτωση ηταν ειδικη, π.χ επεσε πανω σε καμια προκα, η χημικα, η καποια γωνια μεταλλικη κοκ. Αλλα κατι τετοιο δεν πρεπει να συνεβει, γιατι τοτε ο HxC τοτε θα ηξερε τί πρεπει να κανει και δεν θα ειχε ανοιξει το θρεντ. :smilea:![]()
παντως ενδιαφεροντα ολα αυτα αν και μπερδευτηκα λιγο...
τωρα που προσπαθησα με το ψαλιδι να κοψω το κρανος δεν κοβεται με τιποτα...
:hypnotize
Καλά γαλαντόμοι αν ποτέ σας πέσει το κράνος από τη σέλα κάτω να τρέχετε να το αλλάζετε , ειδικότερα αν πρόκειται και για κανένα Arai/Shoei των 700+ ? .
Με την άνεση που διακρίνω εδώ μέσα να αλλάζετε και την μηχανή αν σας ακουμπήσει ποτέ κάτω το γκριπ ... /joke![]()