Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 60

Θέμα: Λαστιχο για χώμα//για Africa (και όχι μονο)

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Φώτη, κατσε στ' αυγά σου (=ασφαλτος)

Για χώμα υπαρχουν πιο κατάλληλα μηχανακια
    Φωτη μην τον ακους τον αποπανω,μην καθεσαι στ'αυγα σου:rotflmao:
    Τα ομορφα μερη στην Ελλαδα ειναι Οξω απο την παλιοασφαλτο!
    Βαλε ενα λαστιχακι με λιγο τακουνακι και θα μπορεις-με λιγες παραχωρησεις στην ταχυτητα ταξιδιου στην ασφαλτο-να πας παντου
    Δεν θα κανεις και μονοπατια με το Africa οποτε μην ανησυχεις.Με λιγο ζορι πας παντου.θα κουραστεις λιγο παραπανω αλλα αξιζει!

@sotris
    Eννοειται οτι 4000 χλμ θα βγαλουν με πολλη προσοχη
    Αμα το πας φυτιλια,ενα ταξιδακι και μετα πας για λαστιχα
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

πραγματικά συγνώμη που πετάγομαι, μιας και δεν γνωρίζω ... αλλά έχω τη περιέργεια :

έχω διαβάσει και σε άλλα θρεντ στο φλώρουμ εδω, ότι αυτά τα λάστιχα (karoo, tkc) σε μεγάλα ον-οφφ βγάζουν περί τα 4-5000 χλμ ... και αναρωτιέμαι, στο advrider έχω διαβάσει για 7 και για 8 και για 10.000 χλμ ...

προφανώς και παίζει ρόλο το βάρος του δεξιού καρπού, αλλά μιλάμε για διαφορά που αγγίζει το 100% ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    πραγματικά συγνώμη που πετάγομαι, μιας και δεν γνωρίζω ... αλλά έχω τη περιέργεια :

έχω διαβάσει και σε άλλα θρεντ στο φλώρουμ εδω, ότι αυτά τα λάστιχα (karoo, tkc) σε μεγάλα ον-οφφ βγάζουν περί τα 4-5000 χλμ ... και αναρωτιέμαι, στο advrider έχω διαβάσει για 7 και για 8 και για 10.000 χλμ ...

προφανώς και παίζει ρόλο το βάρος του δεξιού καρπού, αλλά μιλάμε για διαφορά που αγγίζει το 100% ...

Στην δικη μου περιπτωση παντως κανενα ''τακουνατο'' λαστιχο(πισω λαστιχο μιλαμε!) δεν εβγαλε πανω απο 6000χλμ και με πολλη προσοχη στο δεξι χερι
    Το πλεον ανθεκτικο μου βγηκε το Sahara που με αντιστοιχη χρηση εβγαλε σχεδον 10000χλμ
    Ειδικα στα μεγαλα μηχανακια θελει διπλη προσοχη το γκαζι γιατι φτυνουν τα τακουνια ακομα και μετα απο 500χλμ μπορει να μην εχεις λαστιχο(για Karoo-TKC μιλαμε)
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

Ισως να παιζει ρολο και το οτι το ελληνικο έδαφος ειναι πολύ ξερο και με πολλες κροκάλες
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Σε HP2, Metzeler Karoo T, με μικτή χρήση, απαλό καρπό, κοντά στα 10000 χιλμ.

Όλα τα τακουνάτα με ταχυτητες ανω των 70-80 χλμ ζεσταινονται ιδιαίτερα πολύ και τα τακούνια φθείρονται πλέον εκθετικά!

Φώτη πόσο συχνα θα μπαινεις χώμα;

απο την μικρή μου εμπειρία, αν κινείται κανείς με το μηχανακι στην πόλη καθημερινά και με το ίδιο μηχανακι θέλει αραια και πού να πατησει χωματακι (2-3 φορες το μηνα) , ειδικά τους χειμερινούς μήνες προτιμότερο ειναι να φοράει κάτι σε Σαχαρα ωστε να εχει ασφαλή χιλιομετρα στην βρεγμένη άσφαλτο και λιγότερο πονοκεφαλο απο το βουητό των τακουνάτων.

ετσι ή συμβιβάζεται στο χωμα και προσεχει να μην πατησει σε ιδιαιτερα λασπερα χωματα (στα σκληρά και στεγνά το σαχαρα και κάθε άλλο αντιστοιχο κραταει αρκετα καλα)

ή έχεις ενα δευτερο ζευγαρι τακουνάτο σε Τ63 ή ΜΤ21 ή οποιοδηποτε οικολογικό εντουράδικο και αφιερωνεις χρονο τις παρασκευες και δευτερες για την τραμπα και 10 ευρω κοστος την φορα (5 ευρω η τραμπα αν πας τους τροχους στο χερι... )

κάπως πρεπει να διαλεξει κανεις να συμβιβαστεί... εγώ οταν πλεον εκανα χωμα με το 640 καθε σκ, φορουσα συνεχως τακουνάτα και πρόσεχα ιδιαίτερα στις καθημερινες μετακινησεις όπου έβλεπα νερά, όταν έβρεχε χρησιμοποιούσα άλλο μεταφορικό ή κοκο με 20χλμ/ωρα.

Υ.Γ. Ροαντ σπιριτακο το λαστιχακι που σου ειπα (πισινό 17αρι) το βρήκα ...αλλα ειναι σκληρό απο τον καιρό σαν παξιμάδι... μαααλλον δεν αξιζει....

Aυτό ακριβώς Σταύρο!
    Επειδή κιόλας ειναι σε απόσταση αναπνοής το βουλκανιζατέρ, μπορώ να κάνω αυτή τη τράμπα.
    Οπότε θέλω ενα λαστιχάκι μονο για αυτή τη χρήση.
    Εν τω μεταξύ, 130 στο αφρικανάκι, μπορώ να βάλω;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    ....
    Τα ομορφα μερη στην Ελλαδα ειναι Οξω απο την παλιοασφαλτο!
    ...
    Εν-νοείται μαν!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater

nai leme

ψιτ φίλος, θέλεις ενα ζευγάρι μεταχειρισμένα χωματολάστιχα; Πίσω οικολογικό (εντουραδικο 140αρι, μπροστά μοτοκρος)

θα σε βγαλουν 2-3 βολτες και τσαμπέ!

Γνώμη μου, τα έξοδα που δεν πρεπει να αμελησεις είναι ενα ζευγαρι heavy duty χοντρέλες Bridgestone (χοντρές μοτοκροσσάδικες σαμπρέλες) , έτσι σου επιτρέπεται να χαμηλωσεις λιγο περισσοτερο την πίεση για καλυτερο γκρίπ!

κόστος: 17 η πίσω, 23 η μπροστά περίπου

μπορείς να τις πάρεις απο τον Ποντίκη (rider shop) πιο κάτω απο το Pulp στην Δημητρακοπούλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
    nai leme
    ζουπερ! μαλλον στο T31 γερνει η πλάστιγγα... λόγω και οικονομικου λαστιχακίου

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν κάνεις ταξίδια δεν σε συμφέρει να έχεις πολύ χωμάτινο ελαστικό. Απ' την άλλη πάλι είναι κρίμα όταν βρεθείς στο χώμα να σε αγχώνει αν θα κατεβάσεις τα 200 τόσα κιλά σε σαθρό κατηφορικό κομμάτι χωρίς να αγκαλιαστείς με τα παρακείμενα θαμνάκια.

Η λύση με τα δύο ελαστικά είναι καλή αλλά άχρηστη αν ταξιδεύεις συχνά και εκεί που πας θέλεις να μπαίνεις και σε χωμάτινα κομμάτια.

Τα tkc 80 υποτίθεται πως δημιουργηθήκαν για αυτή την δουλειά. Όταν τα έβαλα και τα δοκίμασα στο στεγνό και στο χώμα είπα πως δύσκολα θα ξανά αλλάξω λάστιχο. Παρ' όλα αυτά αν ταξιδεύεις με ταχύτητες κοντά στα 130 με την μηχανή φορτωμένη δεν θα κρατήσουν παραπάνω από 4,000 χλμ. (το πίσω σίγουρα όχι) Για χαμηλότερες ταχύτητες σε εθνική ούτε λόγος, από μέρους μου τουλάχιστον και τα 4,000χλμ για μένα είναι πολύ λίγα για να αλλάζω λάστιχα. Γι' αυτόν τον λόγο τα tkc βγήκαν και την θέση τους πήραν τα BRIDGESTONE TW42 και tw41.

Ζεσταίνονται αργά, ειδικά σε γυαλισμένη άσφαλτο, αλλά όταν φτάσουν σε θερμοκρασία κρατάνε πολύ καλά. Από διάρκεια θα έχεις τουλάχιστον τα διπλάσια χλμ απ' ότι με τα tkc 80 ακόμα και αν κάνεις μεγάλα ταξίδια με φορτίο, συνεπιβάτη κτλ. Εγώ τα πήγαινα με 150χλμ σε Εγνατία και γενικά δεν τα πρόσεχα καθόλου αλλά αυτά κρατούσαν αρκετά καλά μέχρι που παρέδωσαν πνεύμα.
    Στο χώμα δεν με προβληματίζουν ιδιαίτερα για την κατηγορία τους. Εντάξει δεν είναι κατάλληλα για trail ride και πολύ λάσπη αλλά στέκονται αξιοπρεπώς σε όλες τις συνθήκες. Εγώ και εσύ, με τις τόσο δυνατές μηχανές, μπορούμε να ανοίγουμε και το γκάζι χωρίς να αγχωνόμαστε για τα τακουνάκια τους.
    Φασαριόζικα δεν είναι και μια ασάφεια στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα εξαφανίζεται μόλις στρωθούν.
    Στο βρεγμένο δεν τα πίεσα για να σου πω εντυπώσεις.

Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
    Aυτό ακριβώς Σταύρο!
    Επειδή κιόλας ειναι σε απόσταση αναπνοής το βουλκανιζατέρ, μπορώ να κάνω αυτή τη τράμπα.
    Οπότε θέλω ενα λαστιχάκι μονο για αυτή τη χρήση.
    Ουπς τώρα το είδα αυτό. Άκυρο το από πάνω.
    Sent from me using a computer.

Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS

Γνώμη μου, τα έξοδα που δεν πρεπει να αμελησεις είναι ενα ζευγαρι heavy duty χοντρέλες Bridgestone (χοντρές μοτοκροσσάδικες σαμπρέλες) , έτσι σου επιτρέπεται να χαμηλωσεις λιγο περισσοτερο την πίεση για καλυτερο γκρίπ!

κόστος: 17 η πίσω, 23 η μπροστά περίπου

Σταυρο εγω τις Michelin εχω τις χοντρες(5mm) νομιζω(και με τιμες καπου στα εικοσικατι ευρω)
    Περιττο να σου πω οτι τοσα χλμ που εχω κανει στα χωματα με το DRZ και τωρα με το 690 δεν ειχα ΠΟΤΕ σκασμενο λαστιχο
    Μεγαλη εφευρεση οι μοτοκροσαδικες σαμπρελες
    Καλη ιδεα βεβαια και καμμια κοντρα στην ζαντα,μην το ξεχναμε
    Με κοντρες επανω και χοντρη σαμπρελα ακομα και σκασμενο το λαστιχο σχεδον σιγουρα θα σε βγαλει σπιτι

μια φθηνη λύση για τις ελεφαντινες σας!

http://enduro.gr/index.cfm?Action=De...1=16&CPiD=5057

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2008, 14:58
  2. Λύση για On-board camera και όχι μόνο
    από Nik0s στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 58
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2007, 10:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα