Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Πρόβλημα με αδιάβροχο παντελόνι

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Ε τοτε μονο μια λύση υπαρχει ........

300% αδιαβροχο
    έχεις link για άμεση αγορά?

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Στο θεμα του ρουχου παντος καιρου καλως η κακως η λυση ειναι μια:Goretex
    Ακριβη αλλα αποτελεσματικη λυση
    Στα περιπου 300? κυκλοφορουν αντιστοιχα παντελονια
    Αλλιως η λυση ειναι ενα καλυτερης ποιοτητας αδιαβροχο παντελονι overpant
    Γενικα παντως τα απλα αδιαβροχα εχουν ενα θεμα μπαζοντας απο κατω απο τον καβαλο(ειδικα για μας τους large σωματικα λεβεντες)
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
    Ε τοτε μονο μια λύση υπαρχει ........

300% αδιαβροχο
    Αλλα αν λιιιιιγο τσιμπησει η θερμοκρασια
    100% αδιαβροχο απ'οξω,μουσκεμα απο μεσα!:rotflmao:
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    αν δεν πειραζει να το φορας ολη μερα ή αν μπορεις να αλλαζεις με κατι αλλο στη δουλεια εφοσον ενοχλει κοιτας σε κανονικο παντελονι προστασιας τυπου goretex.

αρχιζουν απο χαμηλα και φτανουν στο θεο οι τιμες.

http://www.revit.eu/en/#/products/FPT038

τσεκαρε να δεις για τι περιπου μιλαω να μου πεις αν σου κανει

αυτο μεσα απο το κυριως παντελονι που προστατευει απο πεσιμο εχει ενα δευτερο το οποιο ειναι μια μεμβρανη η οποια ειναι αδιαβροχη και αφηνει τον ιδρωτα να φευγει.

υπαρχει και με τη μεμβρανη αυτη πακεταρισμενη με το υφασμα του παντελονιου.

+1 και απο μένα σε εξοπλισμό με μεμβράνη goretex, είναι πολύ απλά ότι καλύτερο υπάρχει και με διαφορά ... αλλά είναι ακριβά. Σε παντελόνι έχω το alpinestars jet-road gtx... το καλοκαίρι στο ταξίδι στο νορντκαπ, με ολους τους τόνους βροχής που φάγαμε, δε φόρεσα ποτέ το έξτρα αδιάβροχο παντελόνι που είχα μαζί μου. E, γύρω απο τη μέση, καβάλο, μηροί, γάμπες, τα πόδια μου ήταν πάντα στεγνά... ούτε σταγόνα.

Και όταν επιστρέψαμε 15αύγουστο ελλάδα, απο τους 5-6 βαθμούς της νορβηγίας στους 40+, έκανα το Πάτρα -Αθήνα, έφτασα σπίτι και άλλαξα, στα πόδια είχα ιδρώσει ελάχιστα.... Goretex rulez!!

νομίζω όμως πως ότι και αν πάρεις, αν το φοράς επι καθημερινής βάσης αργά ή γρήγορα θα τα φτύσει ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza
    Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

νομίζω όμως πως ότι και αν πάρεις, αν το φοράς επι καθημερινής βάσης αργά ή γρήγορα θα τα φτύσει ...
    αναγκαστικα..
    επισης δεν χρειαζεται να πληρωνουμε πια το goretex αναγκαστικα. οι υπολοιπες μεμβρανες εχουν φτασει σε παρα πολυ καλα επιπεδα-ενω αν παμε σε πολυ ειδικο εξοπλισμο (βουνο-σκι κτλ) θα βρουμε μεμβρανες με τραγικα καλυτερες ιδιοτητες

ψαξτε για δυο νουμερα αναφορας των μεμβρανων.
    το ενα μιλαει για αδιαβροχοποιηση και ειναι χ mm. το αλλα μιλαει για την ικανοτητα μεταδοσης του ιδρωτα προς τα εξω σε x gr/mm^2/24hr. Οσο μεγαλυτερα και τα δυο τοσο το καλυτερο.

επισης να ξαναπω οτι για να δουλεψουν σωστα αυτες οι μεμβρανες πρεπει να αποφευγουμε να φοραμε βαμβακερα ρουχα απο μεσα. τουλαχιστον οχι οταν εχει πολυ βροχη-κρυο ή ξερουμε οτι θα ιδρωσουμε εστω και λιγο.

το βαμβακερο αποροφαει ολη την υγρασια και γινεται αγωγος της θερμοτητας του σωματος μας προς τα εξω σε αντιθεση με τα στεγνα ρουχα τα οποια με τον εγκλωβισμενο αερα στην πλεξη τους δρουν ως μονωτες.

με 2 λογια παρτε κανα ζευγαρι ισοθερμικα (base leyers ορθοτερα)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Μήπως το λάθος που κάνεις είναι το μεγαλύτερο νούμερο? Όταν το παντελόνι είναι μεγαλύτερο ο κάβαλος είναι πιο χαμηλά με αποτέλεσμα να πιέζεται περισσότερο όταν ανεβαίνεις, κατεβαίνεις απ' την μηχανή.

Έχω αυτό και δεν μου έχει πάθει τίποτα. Το έχω μαζί μου όποτε φοράω τζιν ή όταν δεν έχω την θερμική επένδυση στην κορντούρα μου (θερμική και αδιάβροχη είναι μαζί). Δεν το χρησιμοποιώ συχνά αλλά μετά από 3 περίπου χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Την προηγούμενη εβδομάδα το έβρεχα επί 70χλμ και δεν έμπασε (δεν το περίμενα). Εσωτερικά δεν είναι μόνο πλαστικό αλλά είναι δικτυωτό (δεν ξέρω γιατί).

Υπάρχουν και πολύ καλύτερα φυσικά από γκόρντεξ.

Αν πάρεις κορντούρα πρόσεξε η αδιάβροχη επένδυση να μην είναι μαζί με την θερμική για τις καλοκαιρινές μπόρες και για να μπορείς να την αφαιρείς όταν δεν βρέχει ώστε να μην καταπονείται. Πρόσεξε επίσης, να φτάνει αρκετά χαμηλά ώστε να μην ανεβαίνει πάνω από την μπότα όταν κάθεσαι. Αν είσαι ψηλός επέλεξε κάτι σε long για να μην έχεις θέμα.

Να ξέρεις πάντως πως όσο καλό και ακριβό να είναι το παντελόνι που θα πάρεις αν το χρησιμοποιείς κάθε μέρα στα σημεία που η αδιάβροχη επένδυση (όποια και αν είναι αυτή) τσακίζει, κάποια στιγμή θα μπάσει. Στο λέω για να μην δώσεις άδικα λεφτά.
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Μικρό πρόβλημα! με varadero 2003
    από agriniopk στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2015, 13:50
  2. Πρόβλημα με immobilizer
    από parji στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/07/2004, 17:18
  3. Πρόβλημα με Transalp