Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 99

Θέμα: Παραλίγο μακαρίτης...

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Βλάχος ε;Και δε μού λες...το μικρό του είναι αυτό που γράφεις με κεφαλαία;
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

ανέ-μελος Το avatar του/της KAGOURO
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
    φιλε μου την περιοχη που ζεις την ξερω απ εξω και ανακατωτα και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι παρακινδυνευμενο αυτο που κανεις καθε μερα.απο την αλλη χαρα στο κουραγιο σου και μακαρι να το καναμε περισσοτεροι συμβαλοντας θετικα στην υγεια μας και στο κυκλοφοριακο.
    τωρα απο τη θεση του οδηγου,εχει και αυτος τα δικια του.οδηγαει ενα οχημα τεραστιου ογκου που η κινητικη του ενεργεια αλλαζει δυσκολα και επηρεαζει αμεσα πολλους(επιβατες).βεβαια ακομα και αν δεν εκανες σινιαλο με το χερι σου με τον τροπο που σου μιλησε εχασε το δικιο του.(αν και πρωτος εσυ ειρωνευτηκες).
    η κινηση με ποδηλατο ειναι σε νηπιακο σταδιο στη χωρα μας,απουσια προδιαγραφων(ποδηλατολωριδες,σημανση,παιδεια),μεχρι να αλλαξουν αυτοι οι παραγοντες καλυτερα να αποφευγουμε τοσο μεγαλες διαδρομες.αν ειχες χασει σημερα τη ζωη σου,τι σημασια θα ειχε ποιος ειχε δικιο?
    Έτσι ακριβώς είναι.......

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Συνοψίζουμε;

Είσαι σε δρόμο δύο λωρίδων κυκλοφορίας και κινείσαι στην δεξιά λωρίδα. Μπροστά σου ακινητοποιείται όχημα (καλώς ή κακώς) και εσύ κάνεις αλλαγή λωρίδας χωρίς να προειδοποιήσεις επερχόμενα οχήματα...όπου ήδη

1) Έχεις δεί οτι έρχεται τρόλευ...
    2) Δεν έχεις δεί αν έρχεται μηχανή ή όχημα καθώς άνετα μπορεί να πεταχτεί όπως και εσύ μπροστά απο το τρόλευ και να πατήσει γκάζι προσπαθώντας να το αποφύγει.

Ποιά είναι η συμπεριφορά που θα σε γλύτωνε απο όλα τα παραπάνω;

Να πατήσεις το γαμ... νο το φρένο. Σου έκοψε την φόρα το ΤΑΧΙ; Εφόσον οδηγείς μηχανή θα ξέρεις οτι μερικές φορές έιναι προτιμότερο να σταματήσεις για λίγο ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και να γλυτώσεις το όποιο ατύχημα. Και μην μου πείς πως δεν είχε χώρο/χρόνο καθώς με 20-25ΚΜ/h το σταματάς και με τα πόδια...(ποδήλατο έχω καβαλήσει και ξέρω τι σημαίνει αυτό που λέω). Απλά σου έκοψε την φόρα και προτίμησες να ρισκάρεις αλλάζοντας λωρίδα χωρίς προειδοποίηση ... και σου φταίει ο οδηγός του Τρόλευ.

Που και αυτός με την σειρά του χρειάζεται και τρόπους αλλά και διαπαιδαγώγηση ώς οδηγός (όπως αρκετοί -- οχι όλοι --- στα τιμόνια των βαρέων οχημάτων στην Αθήνα).

Για μένα και οι δύο είστε το χαρακτηριστικό δείγμα του τι γίνεται κάθε μέσα στην Αθήνα.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Μικρή παρέμβαση, αλλά όσο έκανε ελιγμό για προσπέραση ο ποδηλάτης, άλλο τόσο έκανε και ο τρολλευτζής (εκτός αν εμβόλισε το ταξί, αλλά δεν έχω τέτοια στοιχεία). Και εφόσον και οι 2 την έκαναν με τον ίδιο παράνομο (ή νόμιμο) τρόπο, δεν έχει κανένα δίκιο ο τελευταίος. Ειδικά από τη στιγμή που 1. ΔΕΝ ήταν ακριβώς δίπλα του τη στιγμή του ελιγμού του πρώτου και 2. ΗΞΕΡΕ ότι θα συμβεί (εφόσον η λωρίδα ήταν φραγμένη). Εκτός αν έχασα κάτι.

Το ότι άλλαξε λωρίδα (ο τζάροτ) χωρίς να κοιτάξει πίσω/πλάι του δεν το δέχομαι, γιατί θα το έκανε μόνο αν είχε τάσεις αυτοκτονίας. Αν όντως συνέβη όμως, είμαι με τον γκάνταλφ.
    Life begins at 45°.

Νυκτόβιο Μέλος Το avatar του/της Hellspawn
    Νομίζω ότι πιο λογικά μίλησε ο μάγος...γνώμη μου πάντα και χωρίς να είμαι μπροστά στο συμβάν!

Το σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρξε ατύχημα κι ας καθόμαστε εδώ να λέμε όσες ώρες θέλετε κι ας μη συμφωνήσουμε πουθενά....Αφού εσύ είσαι καλά και δεν έγινε η στραβή...γιατί αν γινόταν η στραβή, ό,τι και να λές για εξοπλισμό τρόλεϊ θα σε χτύπαγε, όχι κουνούπι!Στο συρτάρι με τις εμπειρίες λοιπόν και προσοχή!
    Βραδυάζει πάλι σήμερα βραδυάζει
    κι έρχεται η ώρα η δικιά μου....

Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

...

Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    1ον: Μου αρεσει που με διαβάζεις.

2ον:
    Δεν αντιφάσκω κάπου. Ήμουν δεξιά και είχα κάθε δικαίωμα να είμαι δεξιά. Επίσης πήγαινα ήδη πολύ γρήγορα, αν αναλογιστείς ότι μπροστά υπήρχαν ουρές χιλιομέτρων που πήγαιναν με 10-15 μέχρι και την Κηφισιά. Άλλωστε μπορστά το Ταξί ήταν σταματημένο. Προσπέραση έγινε (σχεδόν νομότυπα - με την εξαίρεση του χεριού) και το ΑΡΧΙΔΙ όφειλε να τηρεί αποστάσεις. Άρα δεν τον μπλόκαρα ή δεν νόμιζα ότι ο δρόμος ήταν δικός μου. Πίστεψέ με λοιπόν ότι το ΑΡΧΙΔΙ είτε είχα βγάλει χέρι είτε όχι το ίδιο θα έκανε γιατι έχει 30 τόνους σκατά στο κεφάλι του...

3ον:
    Και πάλι δεν βλέπω την αντίφαση. Δεν μπέδρεψα τίποτα φίλε μου. Είμαι δίτροχος και θα παραμείνω. Χώρο κάνεις όταν δεν κάνεις προσπέραση φιλαράκο μου ή μόλις την ολοκληρώσεις όχι πάνω σε αυτή και εγώ την στιγμή εκείνη, αφού με διαβάζεις, έκανα προσπέραση στο σταματημένο ταξί όπως γράφω.
    Όσο για τον κώδικα που αναφέρεις, για πες μου πιο είναι το βαρύ το χέρι που δεν έβγαλα ή η απόσταση ασφαλείας που δεν τήρησε το ΑΡΧΙΔΙ και ο εν συνεχεία επικίνδυνος ελιγμός σε απόσταση αναπνοής απο τον ποδηλάτη???
    για το 2ον...απο οσο ξερω προσπεραση γινετε ΜΟΝΟ στην αριστερη λωριδα....ας το αφησουμε αυτο...στην αλλαγη λωριδας εισαι υποχρεωμενος να χρησημοποιησεις φλας (αν δεν δουλευουν πρεπει να εχεις σε οριζοντια θεση τον βραχιονα)και αν ο αλλος θελησει σε αφηνει να εισελθεις σε αυτην...αλλωστε εχουμε ξαναπει το φλας ειναι προειδοποιηση και οχι υποχρεωση....
    απο τα γραφομενα σου παλι καταλαβαινουμε οτι το τρολλευ ειναι κιολλας στην λωριδα που θες εσυ να εισελθεις αρα εχει προτερεοτητα και δεν χρειαζετε να τηρησει καμμια αποσταση...εσυ μπαινεις αποτομα μπροστα του....

για το 3ον...προβλεψη με επιθετικη οδηγηση δεν κολλανε...οπως και οτι δεν γινετε να οδηγας επιθετικα χωρις να εισαι εγωιστης...τα μονα κοινα ποδηλατου με μηχανη ειναι οτι εχουν 2 ροδες...αντε και φρενα...
    για τον ΚΟΚ σου εγραψα τι υσχιει αρα δεν χρειαζετε να απαντησω....

απορω με το μυαλο σου...σοβαρα...βλεπεις ενα θηριο να σε πλησιαζει και αντι να πατησεις φρενο πας και κανεις τσαμπουκα...οχι στον οδηγο...στο οτι βαζεις την μαγκια σου πανω απο την σωματικη σου ακαιρεοτητα...εδω ξερουμε οτι δεν υπαρχουν πρασινα και στοπ υπερ μας και εσυ πας ετσι στην Κηφησιας???ημαρτον...φανταζομαι αν παραβιασει καποιος κανα στοπ εσυ δεν πατας φρενο...αλλωστε εχεις τον ΚΟΚ μαζι σου...

αυτα απο εμενα....και +1299 στον Μαγο...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
    για το 2ον...απο οσο ξερω προσπεραση γινετε ΜΟΝΟ στην αριστερη λωριδα
    Εμ.. όχι δεν ισχύει αυτό. Απλά γίνεται μόνο από αριστερά.
    Life begins at 45°.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Εμ.. όχι δεν ισχύει αυτό. Απλά γίνεται μόνο από αριστερά.
    αυτη ειναι οντως σωστο...βασικα ειναι αναλογα τον δρομο...και την πορεια του μπροστινου...εγω αναφερομουνα για την Κηφησιας που εχει 3 λωριδες(μαζι με την λεωφοριολωριδα) και για το συγκεκριμενο περιστατικο...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

αυτη ειναι οντως σωστο...βασικα ειναι αναλογα τον δρομο...και την πορεια του μπροστινου...εγω αναφερομουνα για την Κηφησιας που εχει 3 λωριδες(μαζι με την λεωφοριολωριδα) και για το συγκεκριμενο περιστατικο...

Βασικά, επειδή η Κηφισίας δεν είναι αυτοκινητόδρομος και η κίνηση γίνεται σε στοίχους, η αλλαγή λωρίδας δε θεωρείται καν προσπέραση :P

Και οι 2 ήταν στην ίδια λωρίδα. Και οι 2 άλλαξαν λωρίδα. ΑΛΛΑ ο ποδηλάτης προπορευόταν. Εγώ δίνω άδικο στον ποδηλάτη ΜΟΝΟ αν έκανε τον ελιγμό ΧΩΡΙΣ να ελέγξει. Κατά τ'άλλα, ακόμα κι αν ο νόμος έδινε 75% υπαιτιότητα στον ποδηλάτη, ο τρολλευτζής είναι μαλάκας. Τους ζούμε καθημερινά στους δρόμους και γνωρίζουμε. Ήξερε τι θα συμβεί 30 μέτρα μπροστά του, θα μπορούσε να αφήσει ελαφρά το γκάζι για 2 δευτερόλεπτα.
    Life begins at 45°.

Ρε παίδες θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε: Το κουτί σου προσφέρει παθητική+ενεργητική ασφάλεια. Η μηχανή πολλές φορές μας έχει σώσει επειδή μπόρεσε και "ανοιξε" γρήγορα αλλά από παθητική ασφάλεια, μηδέν-κουλούρι. Το ποδήλατο που δεν σου προσφέρει τίποτε εφόσον το γουστάρεις και το κυκλοφορείς, δεν θα οδηγείς όσο πιο αμυντικά γίνεται? Προσωπικά όχι μόνο κότα λυράτη θα είμουνα, μέχρι και αυγουλάκια θα κλώσαγα!
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Παλαιό μέλος Το avatar του/της bentouza

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Βασικά, επειδή η Κηφισίας δεν είναι αυτοκινητόδρομος και η κίνηση γίνεται σε στοίχους, η αλλαγή λωρίδας δε θεωρείται καν προσπέραση :P

Και οι 2 ήταν στην ίδια λωρίδα. Και οι 2 άλλαξαν λωρίδα. ΑΛΛΑ ο ποδηλάτης προπορευόταν. Εγώ δίνω άδικο στον ποδηλάτη ΜΟΝΟ αν έκανε τον ελιγμό ΧΩΡΙΣ να ελέγξει. Κατά τ'άλλα, ακόμα κι αν ο νόμος έδινε 75% υπαιτιότητα στον ποδηλάτη, ο τρολλευτζής είναι μαλάκας. Τους ζούμε καθημερινά στους δρόμους και γνωρίζουμε. Ήξερε τι θα συμβεί 30 μέτρα μπροστά του, θα μπορούσε να αφήσει ελαφρά το γκάζι για 2 δευτερόλεπτα.
    κ εγω αυτο καταλαβα απο την περιγραφη.
    κ εφοσον ειναι σωστο προφανως το τρολευ εγραψε στα παπαρια του το ποδηλατο επειδη μπορουσε..

δεν καταλαβα γιατι επρεπε να σταματησει το ποδηλατο. εμποδιο μπροστα. προσπερναει ο πρωτος και μετα ο δευτερος.
    με τις ταχυτητες που ειχαν το τρολευ βγηκε απο τη λωριδα ενω το ποδηλατο ηταν κοντα στο ταξι και προσπερασε το ποδηλατο χωρις να κοψει ποτε και πουθενα οπως και το ποδηλατο επειδη κανεις δεν ερχοταν απο πισω. επειδη το τρολευ ειχε μεγαλυτερη ταχυτητα προσπερασε ξυστα το ποδηλατο γραφοντας το στα τετοια του.αν ηταν φορτηγο δεν θα το εκανε.

Για όσους απλά γράφουν χωρίς να διαβάζουν...

Το τρόλευ ήταν στην δική μου λωρίδα στα 30 μέτρα πίσω μου πλησιάζοντας με ταχύτητα και όχι σε άλλη λωρίδα αριστερότερα της δικής μου.

Δεν βγήκα σε άλλη λωρίδα απο την δική μου απλά τοποθετήθηκα οριακά αριστερά στην δική μου περνώντας το ταξί. Και προφανώς έλεγξα το γράφω άλλωστε. Βλέπω τον ηλίθιο να έρχεται αλλά δεν υποπτεύομαι ότι θα περάσει τόσο ξυστά και κατ' αρχήν ούτε καν ότι θα τολμήσει να περάσει...

Το τρόλευ έκανε προσπέραση βγαίνοντας στην αμέσως απο την δική μου αριστερή λωρίδα και φτάνοντας στο σημείο της προσπέρασης σχεδόν με "έξυσε"

Πόσο πιο απλά να το γράψω...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ιμαγε.jpg 
Προβολές:	215 
Μέγεθος:	25,7 KB 
ID:	222774
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mparmpanik
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot

Πόσο πιο απλά να το γράψω...

το πιο απλο που μπορεις να γραψεις ειναι : "ευτυχως που δεν ειμαι μακαριτης"

εγω θα πω οτι εχεις δικιο κι οτι ο οδηγος του λεωφορειου ειναι παπαρας.
    ποσο θα σε βοηθουσε το δικιο σου αν σε επαιρνε απο κατω?
    θα πονουσαν λιγοτερο τα σπασμενα κοκκαλα?
    ποσο καλοφαγωτα θα ηταν τα φραγκα της αποζημιωσης που θα επαιρνες αν σε καθηλωνε για παντα σε ενα αναπηρικο καροτσακι?

εχεις δεν εχεις δικιο, εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα
    η μεγαλητερη παπαρια που εκανες ειναι οτι αφησες τον εαυτο σου να εκτεθει σε κινδυνο.

απαιτωντας την προτεραιοτητα που ειχες εκεινη την στιγμη εβαλες το κεφαλι σου στον τρουβα
    γιατι απλα δεν ηξερες την κατασταση του οδηγου που οδηγουσε το τρολει.
    μπορει να ειχε πιει κανα ποτηρακι παραπανω, μπορει να ειχε χωρισει με την γυναικα του
    μπορει να χαλβαδιαζε με το γκομενακι που ηταν διπλα του μπορει να εστελνε μηνυμα απο το κινητο, χιλια μπορει.
    και χρειαζεται ενα "μπορει" για να σε στειλει αδιαβαστο.

θα μου πεις τωρα οτι αυτο που περιγραφω ειναι μια ζουγκλα, αλλα δεν νομιζω οτι καποιος σωφρων νομιζει οτι οδηγει δα και στον παραδεισο..

και νομιζω οτι εκεινο που θα πρεπει να εχεις στο μυαλο σου οταν καβαλας
    ειναι πως οι μισοι που ειναι στα νεκροταφεια, ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Παραλίγο μακαρίτης...

δεν ξερω τι λεει ο κωδικας στην ελλαδα, ξερω ομως οτι στην ευρωπη που εχω ζησει με ποδηλατο ,β.ιταλια βελγιο ολλανδια , στα κομματια οπου αναγκαστικα το ποδηλατο χρησιμοποιει τον κοινο δρομο μαζι με τα υπολοιπα οχηματα , το ποδηλατο φαινεται να εχει απολυτη προτεραιοτητα (και λεω φαινεται γιατι επισης δεν εχω ιδεα τι λεει ο κωδικας ωστοσο ευκολα καταλαβαινεις οτι ο ποδηλατης ειναι ο αρχηγος του δρομου). απ την αλλη σε δρομο τυπου κηφισιας δεν υπηρχε περιπτωση να μην εχουν ποδηλατοδρομο . μ αυτο θελω να πω οτι δεν φτανει μονο ο κωδικας . χρειαζονται και οι προδιαγραφες για να γινει η ζωη των οδηγων ευκολοτερη και η χρηση του ποδηλατου εφικτη.

επειδη εισαι στην ελλαδα και μαλλον κατι εχεις καταλαβει λαθος αν θες να χρησιμοποιεις ποδηλατο καντο με δικη σου ευθυνη και μη ζητας τα ρεστα απο πουθενα. ειδικα διαδρομες τοσο επικινδυνες καλυτερα ξεχνα τες. εγω σου λεω οτι παντα θα εχεις δικιο και θα τα κανεις ολα νομιμα , τι σημασια εχει?

επισης καλα θα κανεις να λαβεις σοβαρα υποψην σου αυτο

για το 3ον...προβλεψη με επιθετικη οδηγηση δεν κολλανε...

γιατι κι εγω νομιζω οτι αντιφασκεις.

τωρα αν συνεχισεις να κυκλοφορεις με ποδηλατο ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παραλίγο να την πατήσω...και να με πατήσει!
    από jtoros στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2004, 13:03
  2. Πτώση...παραλίγο
    από THEOD στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/07/2004, 12:49
  3. Παραλίγο αυτόφωρο...
    από parji στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2004, 19:30
  4. Παραλιγο ΑτυΧημα!!!!