Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 56

Θέμα: Σαββατο 14 Φεβρουαρίου Ημέρα των Ερωτευμένων...

Παλαιό μέλος

Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από bikersonly
    Ούτως ή άλλως και εσύ αρνητική είσαι με αυτή την γιορτή.Σκληρή το παίζεις?Δεν νομίζω...απλά την γνώμη σου είπες.
    Εγω, Μιχαλη μου, είπα οτι δεν πιστευω στην γιορτή μεν αλλα παραδεχτηκα οτι ολο και κατι κανω δε.......... ετσι εγραψα αν το προσεξες....

Mr. Cityfly, δεν ειπα οτι θα το κανεις κατα παραγγελία (αλιμονο) ήθελα απλως να τονισω οτι ΟΛΟΙ οσοι λενε "14 Φεβρουαρίου φτου!!!" ή "Ειναι για τους μικρους/φλουφληδες...κλπ" ολο και καποιο δωρακι θα κανουν στην αγαπημενη τους απο το μικρότερο μεχρι το μεγαλύτερο.

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas

Re: Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από almalibera
    ΟΛΟΙ οσοι λενε "14 Φεβρουαρίου φτου!!!" ή "Ειναι για τους μικρους/φλουφληδες...κλπ" ολο και καποιο δωρακι θα κανουν στην αγαπημενη τους απο το μικρότερο μεχρι το μεγαλύτερο.
    Μην είσαι ποτέ απόλυτη....γιατί εγώ για παράδειγμα δε θα κάνω, και από αντίδραση θα πάω σήμερα λουλούδια στη γυναίκα μου και την συγκεκριμένη μέρα ΤΙΠΟΤΙΣ

Παλαιό μέλος

Re: Re: Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sas
    Μην είσαι ποτέ απόλυτη....γιατί εγώ για παράδειγμα δε θα κάνω, και από αντίδραση θα πάω σήμερα λουλούδια στη γυναίκα μου και την συγκεκριμένη μέρα ΤΙΠΟΤΙΣ

ΟΚ εσυ αποτελεις εξαιρεση...

[font=cenury gothic]Πιτσουνάκια μου....

ο συγκεκριμένος "’γιος" εφευρέθηκε όχι από τη Lacta ούτε από την Interflora (Loudovikos) αλλά από την ....

MITSUKO

έτσι για να μην σηκώνει κεφάλι ο μπιμπίκος!!!!!!|
    [/font]
    "In Groove We Trust" - W.F.P.
    www.wolfyfunkproject.com

Σπυρακοο ετσι ετσι διοτι αφηνει και σημαδια ....ξερεις!!!!!
    Μια απο τα ιδια και εγω.

Υ.Γ:bang bang
    mitsuko shot me down!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nefeli
    Ο Κουέλο λεει κάπου <<……..κάποτε ήταν ένας άντρας και μια γυναίκα και αγαπήθηκαν πολύ. Έκτισαν το σπίτι τους και στην αυλή τους έφτιαξαν ένα πηγάδι. Ζούσαν για χρόνια ευτυχισμένοι (τώρα ο συγγραφέας δεν αναφέρει αν έλεγαν κάθε 14 Φεβρουαρίου το σ’ αγαπώ, κάπως αλλιώς το λεει και εννοεί ότι όσο ήταν μαζί το έλεγαν και το έδειχναν κάθε μέρα). Η ιστορία τελειώνει ότι κάποτε χώρισαν και το μόνο που έμεινε να θυμίζει την αγάπη τους ήταν το πηγάδι………………

Τώρα αν δεν βαριέστε διαβάστε και τα παρακάτω έτσι για απλή πληροφόρηση.

Ο 'Aγιος Βαλεντίνος

Ο 'Aγιος Βαλεντίνος
    Αν και ο Φεβρουάριος θεωρείται γενικά ο μήνας του έρωτα, η γιορτή έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με την 14ην Φεβρουαρίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
    Η παράδοση του συγκεκριμένου εορτασμού χάνεται στα βάθη του χρόνου, φτάνοντας μέχρι την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
    Τότε, την 14η Φεβρουαρίου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις προς τιμήν της Θεάς Juno, η οποία ήταν προστάτιδα της οικογένειας, των γυναικών και της συζυγικής αγάπης (αντίστοιχη της Ήρας).
    Την επόμενη μέρα άρχιζε η γιορτή Lupercalia.
    Σύμφωνα με τις παραδόσεις τις εποχής, τα νεαρά αγόρια και κορίτσια ζούσαν αρκετά διαχωρισμένα. Όμως, υπήρχε μια ξεχωριστή γιορτή, την οποία περνούσαν μαζί.
    Κατά τη διάρκεια της Lupercalia, τα κορίτσια έγραφαν το όνομά τους σε έναν κλήρο και τα τοποθετούσαν σε ένα βάζο. Κάθε αγόρι επέλεγε έναν από τους κλήρους, διαλέγοντας έτσι την κοπέλα που θα συνόδευε καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής.
    Συχνό ήταν το φαινόμενο τα ζευγάρια της Lupercalia να ερωτεύονται και έτσι να καταλήγουν παντρεμένα
    Την εποχή που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος Β', οι εκστρατείες δεν έλειπαν, όμως υπήρχε και μια διαδεδομένη απροθυμία των ανδρών να καταταγούν στις λεγεώνες.
    Σύμφωνα με τη θεωρία του ίδιου του αυτοκράτορα, αυτό συνέβαινε γιατί οι άντρες παντρεύονταν και δεν ήθελαν να αφήσουν τις αγαπημένες τους και τις οικογένειές τους.
    Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσει την κατάσταση, εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν όλοι οι γάμοι και οι αρραβώνες.
    Φαίνεται όμως ότι δεν έλαβε υπόψη του ένα νεαρό, τον Βαλεντίνο που μαζί με τον φίλο του Μάριο (ο οποίος επίσης αγιοποιήθηκε) βοηθούσαν πολλά ζευγάρια να παντρευτούν κρυφά.
    Η δράση τους δεν άργησε να γίνει γνωστή, μέχρι που έφτασε και στα αυτιά του αυτοκράτορα.
    Ο 'Aγιος Βαλεντίνος σύρθηκε στο παλάτι και άκουσε την θανατική καταδίκη. Θα τον χτυπούσαν με ραβδιά μέχρι να ξεψυχήσει και τότε θα αποκεφάλιζαν το σώμα του, την 14η Φεβρουαρίου.
    Η καθολική εκκλησία μετέτρεψε την ειδωλολατρική Lupercalia, την παραμονή της οποίας μαρτύρησε ο 'Aγιος Βαλεντίνος, σε γιορτή για τη μνήμη του.
    Καθώς ο σκοπός της δράσης του ήταν τόσο ρομαντικός, καθιερώθηκε την ημέρα της γιορτής του να γιορτάζουν όλοι οι ερωτευμένοι.

Η γιορτή του Qi Qiao Jie

Η έβδομη ημέρα του έβδομου μήνα στο κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο είναι γνωστή ως Qi Qiao Jie.
    Είναι στην ουσία η ημέρα του ...Κινέζου Βαλεντίνου.
    Όπως στον δυτικό κόσμο, έτσι και οι ερωτευμένοι στην Κίνα έχουν τη δική τους γιορτή της αγάπης.
    Υπάρχουν πολλές εκδοχές για την προέλευση της συγκεκριμένης γιορτής.
    Ένας από τους σχετικούς μύθους αναφέρεται στη θεά του ουρανού και τις επτά κόρες της. Σύμφωνα με αυτόν, οι επτά κόρες της θεάς του ουρανού, σε μια από τις επισκέψεις τους στη γη, μάγεψαν με την ομορφιά τους ένα βοσκό, τον Niu Lang. Ο νεαρός είδε τις κοπέλες να λούζονται σ' ένα ποταμό και αποφάσισε να παίξει, κλέβοντάς τους τα ρούχα. Η πιο όμορφη από τις αδερφές, η Zhi Nu που ήταν και η μικρότερη, πήγε να του ζητήσει τα ρούχα πίσω.
    Όμως επειδή ο Niu Lang είδε την Zhi Nu γυμνή, έπρεπε σύμφωνα με την παράδοση να την παντρευτεί. Παρά την παράδοξη αφετηρία του γάμου τους, το ζεύγος έζησε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια. Η παράδοση αναφέρει δύο εκδοχές για το χωρισμό του ζευγαριού. Είτε επειδή πέθανε ο Niu Lang, είτε επειδή η Θεά του ουρανού απηύδησε με την κόρη της που ζούσε μακριά της. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι η Θεά του ουρανού λυπήθηκε την Zhi Nu τελικά και της επέτρεψε να συναντιέται με το σύζυγό της μια φορά το χρόνο.
    Πρόκειται για την έβδομη νύχτα του έβδομου φεγγαριού, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τις κινέζικες παραδόσεις, οι κίσσες με τα φτερά τους φτιάχνουν μια γέφυρα για την Zhi Nu, η οποία την φέρνει κοντά στον αγαπημένο της. Η μέρα αυτή αποτελεί και γιορτή των κοριτσιών, τα οποία αφού έκαναν προσφορές, προσεύχονταν να βγουν αληθινές οι ευχές τους για έναν ευτυχισμένο γάμο. Σύμφωνα με το δυτικό ημερολόγιο, η συγκεκριμένη γιορτή τοποθετείται το μήνα Αύγουστο.

'Aγιος Υάκινθος

'Aγιος Υάκινθος
    Πριν από πολλούς αιώνες, το 98μ.X., δώδεκα χιλιόμετρα νότια από τα κρητικά Aνώγεια, στην ορεινή περιοχή Φούρνοι, ο εικοσάχρονος Yάκινθος δέχτηκε πρόθυμα να μαρτυρήσει για την κοινή πίστη, για την αγάπη του στο Θεό.
    Ο Υάκινθος καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117), τον οποίο υπηρέτησε ως κουβικουλάριος. Αν και ζούσε στα παλάτια, όλη του η ψυχή ήταν δοσμένη στον Ιησού Χριστό.
    Έτσι, όταν ο Τραϊανός διέταξε διωγμό των χριστιανών, ο Υάκινθος δε δίστασε να ομολογήσει μπροστά στον αυτοκράτορα ότι είναι χριστιανός.
    Ο Τραϊανός, θεωρώντας τη στάση του νεαρού αχάριστη, διέταξε να τον φυλακίσουν χωρίς να του δίνουν φαγητό, παρά μόνο ειδωλόθυτα.
    Ο Υάκινθος κατέληξε μετά από σαράντα μέρες ασιτίας.
    Η σύγχρονη λατρεία του Αγίου Yακίνθου ξεκινάει από τα Aνώγεια της Kρήτης και απλώνεται σιγά-σιγά και στην υπόλοιπη Eλλάδα.
    Θεωρείται πλέον ο 'Αγιος του έρωτα, των αγνών αισθημάτων, της δημιουργίας και της έμπνευσης.
    Εορτασμοί προς τιμήν του Yάκινθου γινόταν και στην αρχαιότητα, στην Tύλισσο, αλλά και στη Mεσσηνία.
    Στην αρχαιότητα, γιόρταζαν το θάνατο και την ανάστασή του, καθώς θεωρούνταν ως μια από τις θεότητες της βλάστησης και της γονιμότητας.
    Πρόκειται για τα Yακίνθεια, τα οποία αναβιώνουν τα τελευταία χρόνια, σε ένα συγκερασμό της αρχαιοελληνικής και της χριστιανικής γιορτής, κάθε καλοκαίρι στον ναό του Αγίου Υακίνθου, με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
    Ο έρωτας έχει τελικά πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Και αν ένα από αυτά γιορτάζει τον Φλεβάρη, υπάρχει κι εκείνο του Υάκινθου που τιμάται το καλοκαίρι.

'Αγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα

Οι 'Aγιοι της Αγάπης
    Οι 'Aγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα καταγόταν από τον Πόντο, ενώ ζούσαν στην Κόρινθο. Ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι σκηνοποιών που συνάντησαν τον Απόστολο Παύλο, όταν εκείνος πήγε στην Κόρινθο. Τον φιλοξένησαν στο σπίτι τους και εργάζονταν μαζί του, ασκώντας την ίδια τέχνη.
    Καθώς ο Απόστολος Παύλος υπήρξε γι' αυτούς πνευματικός πατέρας, δεν δίστασαν να τον ακολουθήσουν σε διάφορες περιοδείες του.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Απόστολος Παύλος μνημονεύει το ζευγάρι των Αποστόλων σε επιστολές του (Α' προς Κορινθίους και στην Β' προς Τιμόθεον).
    «Χαιρετήστε την Πρίσκιλλαν και τον Ακύλαν, τούς συνεργάτας μου εν Χριστώ Ιησού, οι οποίοι χάριν της ζωής μου εκινδύνευσαν να αποκεφαλισθούν και τους οποίους όχι μόνον εγώ ευχαριστώ, αλλά και όλαι αι Εκκλησίαι των εθνών» (Κεφ. ΙΣΤ', 3-4).
    Μελετώντας τις Πράξεις των Αποστόλων, που συνέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, τους βλέπουμε μαζί με τον Απόστολο Παύλο στην Συρία και κατόπιν στην Έφεσο.
    Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου για τους Αγίους Ακύλα και Πρίσκιλλα: «Χάριν της ζωής μου εκινδύνευσαν να αποκεφαλισθούν», φανερώνουν το μεγαλείο της ψυχής των Αγίων, τον τρόπο της ζωής τους και την ποιότητα της αγάπης τους, που δοκιμάστηκε και άντεξε στις πιο αντίξοες συνθήκες και που με το πέρασμα του χρόνου αυξανόταν συνεχώς και δυνάμωνε.

Το θέμα είναι να νοιώθεις και αυτό φαίνεται κάθε μέρα και όχι να δείχνεις τι νοιώθεις κάθε 14 Φεβρουαρίου
    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    πολύ ωραίες ιστορίες

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas

Re: Re: Re: Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

Αρχικά δημιουργήθηκε από almalibera
    ΟΚ εσυ αποτελεις εξαιρεση...
    Πλάκα στην πλάκα διαπίστωσα ότι έχω καιρό να πάω στη γυναίκα μου ένα λουλούδι (ο λακαμάς) βέβαια σοκολατίτσες τις πάω συχνά...αλλά λελουδικό τσου.

Κάτι βγήκε και από αυτή τη κουβεντούλα
    Thks Μιχαλιό

δεν επέστρεψα

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

Πλάκα στην πλάκα διαπίστωσα ότι έχω καιρό να πάω στη γυναίκα μου ένα λουλούδι (ο λακαμάς) βέβαια σοκολατίτσες τις πάω συχνά...αλλά λελουδικό τσου.

Κάτι βγήκε και από αυτή τη κουβεντούλα
    Thks Μιχαλιό
    ομοίως - πρέπει να διορθώσω πάραυτα

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    ego pantos pistevo se afti tin mera ke sigoura 8a paro kati gia tin eromeni mou tora megaliteri zelatina gia to fering kanena tank bag 8a do analogos
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Παλαιό μέλος

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ρε παιδες να ρωτήσω κατι....

και οχι απλα λουλουδικο αλλα Λ Ο Υ Λ Ο Υ Δ Ι Α !!!!!!!!!!!!!!

Πολλά και ακριβά!!!!!!!!

χεχεχεχε!!!!!

δεν επέστρεψα
    έχει νοήμα αυτό;

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από NLS
    έχει νοήμα αυτό;
    ke veva exi alios ine na mara8oun ta akriva louloudia ke alios ta ftina episis otan vgi ston skoupidonteneke na ta petaksi i ales kiratses 8a skasoun apo tin zilia tous.metrane afta gia mia gineka
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

δεν επέστρεψα
    τι να πω, ότι δεν έχεις δίκιο;

δίκιο

Παλαιό μέλος

Έχει δίκιο....

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    ke veva exi alios ine na mara8oun ta akriva louloudia ke alios ta ftina episis otan vgi ston skoupidonteneke na ta petaksi i ales kiratses 8a skasoun apo tin zilia tous.metrane afta gia mia gineka
    ο Afrotwin.Τόσοι πακιστανοί στα φανάρια με λουλούδια.Ε τι να ξοδευτείς κι όλας?Ρε τι ακούμε!

Υ.Γ Εκτός από λουλούδια (αλήθεια ΠΟΟΟΣΟΟΟΟ ακριβά μπορεί να είναι?) μπορείτε να πάρετε φυτό που διαρκεί πολύ περισσότερο με την γλαστρούλα του.Εκτός και αν παίζει περίπτωση να φάτε την γλάστρα στο κεφάλι.χαχα!

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Καλημέρες : Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009 !!!
    από Hell_Rider στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2009, 11:37
  2. 14 Φεβρουαρίου
    από 620 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2006, 13:27
  3. Ημερησια το Σαββατο 14/1/06
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 115
    Τελευταίο μήνυμα: 14/01/2006, 16:01
  4. Σάββατο 14/5 - Αναγγελία πτήσεως