Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 22 από 22

Θέμα: Ρυθμιση αναρτησης (πρωτοτυπο...)

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
    2,5 με 3cm θα μετρησω. Σε αυτο θα αφαιρεσω 1,5 cm η θα το μετρησω ως εχει???
    Το λεω αυτο γιατι μου ειπαν οτι εχει -1,5 ποντους στο sag το αμορτισερ...

Επισης με τη ρυθμιση ηψους τι προτεινεις?? το εχω βαλει πανω τερμα χαμηλο και εχω 1.5 ποντους να το σηκωσω απο πισω...
    Αυτο ειναι σαν να αλλαζω τη γεωμετρια οπως οταν κατεβαζεις το μπροστινο???
    Αν αλλαξω τη γεωμετρια ομως δε θα εχει επιδραση και στις ρυθμισεις μου???
    Αρα πρεπει να ξεκινησω πρωτα απο κει ετσι??
    Το να σηκώνεις πίσω το κάνει να στρίβει πιο εύκολα, αλλά και πιο νευρικό γενικά, όπως οταν κατεβάζεις το μπροστινό.
    Ομως το κατέβασμα του μπροστινού, μπορεί να σου μειώσει τα περιθώρια κλίσης ενώ το σήκωμα του πίσω όχι.
    Οτι σου πεί ο Νίκος να κάνεις, είναι γνώστης του θέματος και παει πολύ γρήγορα στην πίστα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Να σας προσέχετε Το avatar του/της nktR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Δεν ξέρω τι οδηγίες έχει ςοτ WP οταν το αγοράζεις, διάβασέ το καλά πάντως.

Μενέλαε όλα εξαρτώνται από το μηχανάκι την χρήση και τον αναβάτη για την ρύθμιση του αμορτισέρ. Αν κατάλαβα καλά, πρόκειται για το GSXR600 που τρέχεις αγώνες, οπότε και οι ρυθμίσεις θα είναι αντίστοιχες. Δεν ξέρω πόσο θα είναι καλό να το ψηλώσεις πίσω η να το χαμηλώσεις μπροστά κλπ, αυτό η θα το βρείς εσύ, η θα ψάξεις data για το συγκεκριμένο σε χρήση πίστας. Πες τι μοντέλο είναι ακριβώς μήπως βρεθούν έτοιμες πληροφορίες. Για το sag ακολούθα τα προτεινόμενα αρχικά settings όπως και για τις αποσβέσεις. Για αποσβέσεις οταν δοκιμάζεις αλλαγές να μηγαίνεις ενα ενα κλίκ κα να σημειώνεις τι βλέπεις.

[/B]
    αυτό ακριβώς
    εάν έχεις μάνιουαλ της ανάρτησης διάβασέ το σαν ευαγγέλιο.
    Ξεκίνα με τη γεωμετρία της μοτό όπως πρέπει να είναι stock.
    Βάλε το μπροστινό εκεί που το έχει ο κατασκευαστής στο σωστό ύψος σε σχέση με τις πλάκες.
    Βγάλε το στοκ αμορτισέρ και πέρασε τις βίδες στις τρύπες του αμορτισέρ και μέτρα το ύψος της εργοστασιακής ανάρτησης πχ 320 mm (32 εκ.) και μέτρα και το WP και ρύθμισέ το και αυτό 32εκ. Ξεκίνα από το stock ύψος και αναλόγως πειράζεις (το νιώθεις αργό και απρόθυμο να στρίψει σηκώνεις την ανάρτηση το βλέπεις καλό το αφήνεις ως έχει). Αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι ότι το ύψος που σηκώνεις ή κατεβάζεις την πίσω ανάρτηση είναι περίπου 3 πλάσιο σε σχέση με το μπροστινό σου. Δηλ. σηκώνεις 3 χιλιοστά πίσω = είναι σα να κατέβασες τα καλάμια 9 χιλ. σε σχέση με την πλάκα του τιμονιού.
    Οπότε το max που μπορείς κατ΄εμέ να σηκώσεις το πίσω είναι παρατραβηγμένα τα 3 χιλ. για 600cc μοτό, στα 1000cc είσαι ακόμα πιο φειδωλός (το tank slapping εμφανίζεται με τη μία)
    Αλλά ας το ξεκινήσω σωστά το θέμα, τι μοτό και μοντέλο έχεις ?

Το αμορτισέρ που έχεις είναι αυτό ? 1508.0347.A / τον κωδικό τον γράφει στην πάνω πλευρά με χαραγμένα γράμματα

ως προς το αρνητικό το συμπεριλαμβάνεις μέσα στη μέτρηση

Παλαιό μέλος
    Το αμορτισερ δε το εχω μπροστα μου....

Την Παρασκευη θα ασχοληθω με sag και αποσβεσεις. Κυριως με sag ομως.

Οι τιμες που βρηκα ειναι 5-15 στατικο 25ως 35 δυναμικο

με το αρνητικο θα εχουμε ενα μπερδεμα καθως θελει εμπειρια στο μετρημα.

Βγάλε το στοκ αμορτισέρ και πέρασε τις βίδες στις τρύπες του αμορτισέρ και μέτρα το ύψος της εργοστασιακής ανάρτησης πχ 320 mm (32 εκ.) και μέτρα και το WP και ρύθμισέ το και αυτό 32εκ. Ξεκίνα από το stock ύψος και αναλόγως πειράζεις (το νιώθεις αργό και απρόθυμο να στρίψει σηκώνεις την ανάρτηση το βλέπεις καλό το αφήνεις ως έχει). Αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψιν είναι ότι το ύψος που σηκώνεις ή κατεβάζεις την πίσω ανάρτηση είναι περίπου 3 πλάσιο σε σχέση με το μπροστινό σου. Δηλ. σηκώνεις 3 χιλιοστά πίσω = είναι σα να κατέβασες τα καλάμια 9 χιλ. σε σχέση με την πλάκα του τιμονιού.
    Το wp ειναι σιγουρα πιο μακρυ 1cm τουλαχιστον και το μηχανακι μου ειναι χαμηλομενο μπροστα 5 χιλιοστα.
    1 χιλιοστο πισω =3 χιλιοστα στη σελα αυτο μου ειπαν κι εμενα αλλα θα το αφησω ως εχει προς το παρον στη στανταρ θεση

Το εχω βαλει πανω ετσι...

nktr gsxr 600 k8 ειναι το μηχανακι αλλα ειναι Σερρες μαζι με το αμορτισερ οποτε δε μπορω να δω κατι αλλο.

Κωστα ευχαριστω φιλε αλλα δε θελω γενικες ρυθμισεις...

Περισσοτερο ψαξιμο απο το ΣΚ και μετα.

Υ.Γ. Οι πληροφοριες αυτες προηλθαν απο ανθρωπο που ασχολειται χρονια με αγωνες και μονο με wp αμορτισερ (ειναι η δουλεια του) οποτε θεωρουνται ορθες απο μενα τουλαχιστον...

Να σας προσέχετε Το avatar του/της nktR
    κοίτα, το αρνητικό sag δεν το μετράγαμε στις ρυθμίσεις.
    Δηλαδή ρυθμίζαμε το δυναμικό sag σύνολο 4 έως 4,5 cm και αφαιρούσαμε το αρνητικό -1,5 και είμασταν μέσα στο εύρος των ρυθμίσεων 2,5 έως 3 για χρήση πίστας.
    Το μόνο που με προβλημάτιζε με αυτό το πλούσιο αρνητικό sag ήταν ότι σε αλλαγές οδοστρώματος με διαφορά στο ύψος της ασφάλτου το αρνητικό sag με αυτές τις τιμές μου δημιουργούσε ταλαντώσεις από το πίσω ενώ μειώνοντας το νούμερο του sag, προφορτίζοντας δηλ. το ελατήριο, σταμάτησαν οι ταλαντώσεις και επανερχόταν σωστά.

Παλαιό μέλος
    Δηλαδή ρυθμίζαμε το δυναμικό sag σύνολο 4 έως 4,5 cm και αφαιρούσαμε το αρνητικό -1,5 και είμασταν μέσα στο εύρος των ρυθμίσεων 2,5 έως 3 για χρήση πίστας. Το μόνο που με προβλημάτιζε με αυτό το πλούσιο αρνητικό sag ήταν ότι σε αλλαγές οδοστρώματος με διαφορά στο ύψος της ασφάλτου το αρνητικό sag με αυτές τις τιμές μου δημιουργούσε ταλαντώσεις από το πίσω ενώ μειώνοντας το νούμερο του sag, προφορτίζοντας δηλ. το ελατήριο, σταμάτησαν οι ταλαντώσεις και επανερχόταν σωστά.
    Μου ειπαν να μη το μετρησω ετσι, να μη το βγαλω δηλαδη 4.5-1.5 αλλα να προσπαθησω εμπειρικα να σηκωνω την ουρα ως εκει που αρχιζει το αρνητικο (εμπειρικα μπορεις να το καταλαβεις αφου κανει ενα "σκαλοπατι"). Ωστοσο δε ξερω αν εχει διαφορα εγω θα το μετρησω και με τους δυο τροπους, και με αυτον που λες εσυ δηλαδη.
    Οσο για της αλλαγες οδοστροματος αυτο ειναι για αργοτερα θα το λαβω υπ'οψην ομως...
    Ευχαριστω!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Χωρίς ίχνος πλάκας..

Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσα μαζεμένα λάθη και λαμακίες σε τόσο μικρό έντυπο ..!!

Δεν κατάλαβα ποια προέρχονται από τον Braxton, ποια από τον μεταφραστή και ποια είναι τυπογραφικά λάθη, αλλά θέλω να δηλώσω υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ...!!!

Υ.Γ.
    Στην διάθεση οποιουδήποτε για περαιτέρω συζήτηση οποιουδήποτε επί μέρους τμήματος του εν λόγω εγχειριδίου ...

respect γέροντα...

δεν ήθελα να το παίξω έξυπνος ,αλλά μάλλον δεν χρειαζόταν να πόσταρω κιόλας αφού τα εχω διαβάσει λάθος ,άθελά μου βέβαια...

Παντος στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις από τον Μπουστα για τις σέρρες...

Μενέλαε δε τρέχει τίποτα ,ποσταρα τη μαλακια μου μήπως και βοηθήσει...

Άντε προχωράτε το θέμα μήπως και ανοίξω λίγο τα στραβά μου...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Χωρίς ίχνος πλάκας..

Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσα μαζεμένα λάθη και λαμακίες σε τόσο μικρό έντυπο ..!!

Δεν κατάλαβα ποια προέρχονται από τον Braxton, ποια από τον μεταφραστή και ποια είναι τυπογραφικά λάθη, αλλά θέλω να δηλώσω υπεύθυνα και ενυπόγραφα ότι το συγκεκριμένο εγχειρίδιο είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ...!!!

Υ.Γ.
    Στην διάθεση οποιουδήποτε για περαιτέρω συζήτηση οποιουδήποτε επί μέρους τμήματος του εν λόγω εγχειριδίου ...

respect γέροντα...

δεν ήθελα να το παίξω έξυπνος ,αλλά μάλλον δεν χρειαζόταν να πόσταρω κιόλας αφού τα εχω διαβάσει λάθος ,άθελά μου βέβαια...

Παντος στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο υπάρχουν και ρυθμίσεις από τον Μπουστα για τις σέρρες...

Μενέλαε δε τρέχει τίποτα ,ποσταρα τη μαλακια μου μήπως και βοηθήσει...

Άντε προχωράτε το θέμα μήπως και ανοίξω λίγο τα στραβά μου...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ρυθμιση αναρτησης...
    από parianmx5 στο forum Yamaha TDM series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2009, 03:03
  2. Ρύθμιση Ανάρτησης Κ3
    από BlaSen στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/06/2009, 11:47
  3. Ρύθμιση ανάρτησης σε Vfr 800
    από agelosmarinis στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2009, 11:52
  4. ρυθμιση αναρτησης ohlins απο το μπουκαλακι (πισινη)
    από 675 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 17:28
  5. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2004, 14:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ