Εμένα πάντως αυτό το πιο δυνατή απ' όλες δε μου λέει κάτι. Μπορεί μια μηχανή να είναι η πιο δυνατή απ' όλες σε απόλυτα νούμερα, αλλά έχει στ' αλήθεια τόση σημασία αν αυτό συμβαίνει μόνο για 1000-1500 στροφές? Αν δηλαδή σε όλη την κλίμακα είναι ασθενέστερο εκτός από μια μικρή περιοχή εκεί κοντά στα κόκκινα, αυτό είναι καλό?
Θα μου πείτε ναι και θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά υπό προϋποθέσεις. Μια τέτοια απόδοση θα ωφελήσει μόνο αυτόν που ψάχνει τα δεκατάκια μέσα σε μια πίστα. Και μάλιστα όχι τον χομπίστα αλλά κάποιον αγωνιζόμενο.
Και μετά είναι και το άλλο. Ο τρόπος που αποδίδει την δύναμη της η κάθε μηχανή. Αν οδηγήσει κάποιος το kx250 σε άμμο και μετά το ktm 520 στο τέλος θα πιστέψει πως το kx είναι δυνατότερο, και όμως είναι παντού πιο αδύναμο.
Το gs με την καινούρια κεφαλή και τους διπλούς εκκεντροφόρους είναι πιο αδύναμο απ' το προηγούμενο, και όμως, άνετα μπορεί να ξεγελάσει κάποιον ότι είναι δυνατότερο.
Και για να μην ξεφεύγουμε απ' την κατηγορία το ρ1 του 98 είναι πιο αδύναμο απ' αυτό του 08. Ειδικά κάτω απ' τις 7000 δεν υπήρχε τίποτα. Μετά όμως έτρωγες τέτοια κλωτσιά και ανέβαζε τόσο υστερικά που νόμιζες πως θα σου φύγει απ' τα χέρια. Αν ήθελες όμως να πας γρήγορα έπρεπε να κατήσεις τις στροφές ψηλά. Πόσοι μπορούσαν να ανοίξουν το γκάζι υπό κλίση μέσα σε μια πίστα με τέτοια απόδοση?
Και μετά περνάμε στο υπόλοιπο πακέτο. Κιλά ανά ίππο, βάρος, αίσθηση του βάρους, γεωμετρία, αναρτήσεις κτλ κτλ κτλ.
Τώρα πόσοι μπορούν να πουν στο παιδί ποια είναι η πιο γρήγορη μηχανή δρόμου?
Φίλε Ridertdm900 αυτό το δρόμου δεν το κατάλαβα καλά. Παραγωγής εννοούσες φαντάζομαι έτσι? Γιατί η πιο γρήγορη στο δρόμο είναι σίγουρα κάποια με λιγότερα κυβικά.
Έτσι για να ξεφύγουμε απ' την κουβέντα της καφετέριας.![]()