Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 136

Θέμα: Να πάνε όλοι στο αγυριστο με το κολοκράτος που έχουμε,

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    Φταιει ΜΟΝΟ το κρατος και το IQ δεν διαφερει απο καποιο αλλο σημειο της χωρας....

Η Κρητη ειναι σκληρος τοπος στα ορεινα, εχω πιτσιρικαδες γνωστους που ειναι απιστευτα σκληρα παιδια και μεγαλωμενα με οπλα τσαμπουκαδες κτλ... Ειναι πολυ απλο να ριχνουμε το φταιξιμο σε αυτους αλλα καποιοι τους χαϊδευουν τα αυτια τοσα χρονια... Ολοι ξερουμε στη Κρητη οτι με τις καταλληλες γνωριμιες εισαι παντα "εξω" οτι και να κανεις. Φονο, ναρκωτικα, κλοπες.... Τεραστιες οικογενειες που με τους ψηφους τους εχουν χτιστει πολιτικες οικογενειες...

Με τεραστιες επιδοτησεις για ελαιολαδο, χωρις να εχουν ελια να κρεμαστουν, με δικηγορους-βουλευτες πανισχυρους, με μαυρα λεφτα απο ναρκωτικα και παει λεγοντας....

Λυπαμαι ρε Μεγαλογιατρε, αλλα νομιζω οτι το IQ ραδικιου το εχουμε εμεις που δεν ειμαστε αξιοι να αλλαξουμε την κατασταση... Αν νομιζεις οτι αυτοι δεν ξερουν τι κανουν γελιεσαι, οπως και ολοι μας...

Οσο για το Ημιτρελο, τι να πω... Υπομονη ρε φιλε και καλα ξεμπερδεματα....

1) Αμα τα παιδια για τα οποια συζηταμε ηταν 'σκληρα', τοτε δε θα τα ενοιαζαν οι επιπτωσεις του σωφρωνιστικου συστηματος. Κοτες ειναι που εκβιαζουν για να μην βρεθουνε στο δικαστηριο. Στη κρητη εχει χαθει η ουσια της λεξης 'σκληρος'.

2) IQ ραδικιου εχει (πρωτιστως) ο οποιοσδηποτε δεν ειναι σε θεση να τα εχει καλα με τον εαυτο του.

ΥΓ Και μη με λες μεγαλογιατρο ρε συ τετοιες εποχες που ζουμε!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    1)Αμα τα παιδια για τα οποια συζηταμε ηταν 'σκληρα', τοτε δε θα τα ενοιαζαν οι επιπτωσεις του σωφρωνιστικου συστηματος. Κοτες ειναι που εκβιαζουν για να μην βρεθουνε στο δικαστηριο. Στη κρητη εχει χαθει η ουσια της λεξης 'σκληρος'.

2) IQ ραδικιου εχει (πρωτιστως) ο οποιοσδηποτε δεν ειναι σε θεση να τα εχει καλα με τον εαυτο του.

Πραγματικα δεν ξερετε τι συμβαινει εδω...

Το να κανεις φυλακη σε καποιους "κυκλους" εδω θεωρειται "γαλονι".
    Οταν οι πιτσιρικαδες στην Αθηνα και στα αστικα κεντρα παιζουν playstation, εδω απο τα 12 μαθαινουν να σφαζουν ζωα. Μπορει καποιος να αντιληφθει τη διαφορα; Εχω μεγαλωσει σε χωριο της Κρητης και ζω τετοια πραματα ολη μου τη ζωη.

Οταν ομως η σκληροτητα βρει και πλατες, τοτε γινεται αυτη η κατασταση για την οποια μιλαμε τωρα.

Υπαρχουν και υπεροχοι ανθρωποι στο νησι, που ολοι θα τους θελαμε για φιλους, αλλα πιστεψτε δεν θα τους θελατε ΠΟΤΕ για εχθρους.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Πραγματικα δεν ξερετε τι συμβαινει εδω...

Το να κανεις φυλακη σε καποιους "κυκλους" εδω θεωρειται "γαλονι".
    Οταν οι πιτσιρικαδες στην Αθηνα και στα αστικα κεντρα παιζουν playstation, εδω απο τα 12 μαθαινουν να σφαζουν ζωα. Μπορει καποιος να αντιληφθει τη διαφορα; Εχω μεγαλωσει σε χωριο της Κρητης και ζω τετοια πραματα ολη μου τη ζωη.

Οταν ομως η σκληροτητα βρει και πλατες, τοτε γινεται αυτη η κατασταση για την οποια μιλαμε τωρα.

Υπαρχουν και υπεροχοι ανθρωποι στο νησι, που ολοι θα τους θελαμε για φιλους, αλλα πιστεψτε δεν θα τους θελατε ΠΟΤΕ για εχθρους.

Προφανως ξερεις καλλιτερα την κατασταση απο μενα.
    Ισως ομως να σου διαφευγει το οτι σε τετοιες συμπεριφορες, η ηλιθιοτητα προηγειται και η σκληροτητα επεται. Ισως να μου διαφευγει εμενα κατι αλλο. Παντως η ολη κατασταση μου θυμιζει την παροιμια 'Μαγκια κλανια κι εξατμιση, κι ο κωλος φυνιστρινι'.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

οποιος ειναι σκληρος..αμα παιξει τσαμπουκας δεν βγαζει ουτε σπρει πιπεριου ουτε γαζωνει με πιστολι.τις παιζει σαν αντρας και οτι παρει κ οτι δωσει..αυτα τα νταηλικια ειναι απο θρασυδειλους...εχει χαθει η εννοια του αντρισμου...την ειδαμε τωρα οτι σκληρος λεγεσαι αμα τραβας πιστολι...και ειδικα αμα ξερεις οτι δεν θα μπεις και μεσα..σωστοτατος ο προλαλυσαντας

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Προφανως ξερεις καλλιτερα την κατασταση απο μενα.
    Ισως ομως να σου διαφευγει το οτι σε τετοιες συμπεριφορες, η ηλιθιοτητα προηγειται και η σκληροτητα επεται. Ισως να μου διαφευγει εμενα κατι αλλο. Παντως η ολη κατασταση μου θυμιζει την παροιμια 'Μαγκια κλανια κι εξατμιση, κι ο κωλος φυνιστρινι'.

Δεν αναφερομαι στην περιπτωση του Ημιτρελου... Ειναι η κλασσικη περιπτωση αλητηριων τζαμπουκαδων. Εγω μιλαω γενικα για την κατασταση στο νησι. Κρινετε μια κατασταση εχοντας ως κριτηριο το δικο σας τροπο ζωης, αλλα ειναι διαφορετικος. Το οτι η ηλιθιοτητα προηγειται της σκληροτητας ειναι σωστο, αλλα με τα δικα μας κριτηρια και με τα δικα μας βιωματα.
    Στην πραγματικοτητα, αν θελεις να τους αλλαξεις προς το καλυτερο, πρεπει πρωτα να καταλαβεις το πως μεγαλωνει ενα παιδι στα ορη και μετα να του δωσεις τη διαφορετικη επιλογη. Αποδειξη ειναι τα παιδια που κατεβαινουν στα αστικα κεντρα και αλλαζουν ριζικα ως ανθρωποι, οπως και τα παιδια που σπουδαζουν και αποκτουν διαφορετικες εμπειριες απο αυτες που μπορει να τους προσφερει το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν. Δεν θυμιζουν σε τιποτα πια αυτο που ηταν καποτε.

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    "Ο Έξυπνος ξέρει να λύνει τα προβλήματα του, ο Σοφός ξέρει πως να τα αποφεύγει".

Φέρθηκες σοφά, πράξε έξυπνα..

δεν ξέρω ποιος το είπε αυτό αλλά νομίζω το ερμηνεύεις λανθασμένα

ο σοφός τα αποφεύγει, δηλαδή, φροντίζει να μη δημιουργηθούν, δεν την κάνει με ελαφρά άμα τη εμφανίση

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Δεν αναφερομαι στην περιπτωση του Ημιτρελου... Ειναι η κλασσικη περιπτωση αλητηριων τζαμπουκαδων. Εγω μιλαω γενικα για την κατασταση στο νησι. Κρινετε μια κατασταση εχοντας ως κριτηριο το δικο σας τροπο ζωης, αλλα ειναι διαφορετικος. Το οτι η ηλιθιοτητα προηγειται της σκληροτητας ειναι σωστο, αλλα με τα δικα μας κριτηρια και με τα δικα μας βιωματα.
    Στην πραγματικοτητα, αν θελεις να τους αλλαξεις προς το καλυτερο, πρεπει πρωτα να καταλαβεις το πως μεγαλωνει ενα παιδι στα ορη και μετα να του δωσεις τη διαφορετικη επιλογη. Αποδειξη ειναι τα παιδια που κατεβαινουν στα αστικα κεντρα και αλλαζουν ριζικα ως ανθρωποι, οπως και τα παιδια που σπουδαζουν και αποκτουν διαφορετικες εμπειριες απο αυτες που μπορει να τους προσφερει το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουν. Δεν θυμιζουν σε τιποτα πια αυτο που ηταν καποτε.
    Θρασύδειλοι ίσως να είναι...

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν γιατί και φυλακή να πάνε (ΑΝ πάνε) θα είναι σύντομα έξω. Και είναι διατεθειμένοι να "φάνε" κάποιον (ως τιμωρία σε κάποιον που μίλησε) επειδή πολύ απλά και πάλι θα είναι έξω.

Εφόσον κατάλαβα καλά για τι άτομα μιλάει ο "τρελός" τότε μάλλον οι υπόλοιποι δεν ξέρετε για τι άτομα μιλάμε. Αν ο ένας που τον απειλεί είναι από την υπόθεση με το φοιτητή στο Ρέθυμνο, για κάντε τις αναζητήσεις σας ή ρωτήστε να μάθετε τι έγινε και για τι άτομα μιλάμε[*] και γιατί δεν ήταν(είναι) ήδη στη φυλακή. Θυμηθείτε την ιστορία με τα Ζωνιανά (εννοώ τα τελυταία σποτάκια των ειδήσεων πριν από κανένα δυο χρόνια), θυμάστε τι λεφτά είχαν αναφερθεί; Λέτε οι εκπρόσωποί μας να μην έχουν τα ποσοστά τους για να τους αβαντάρουν σε πουτάνες, ναρκωτικά, όπλα, εκβιασμούς και φόνους;

Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

[*] Μην αναζητήσετε τον φοιτητή ή δηλώσεις του, γιατί πολύ απλά ούτε πρόλαβε να κάνει.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    + 650 και εγώ απο χώριο είμαι και μάλιστα απο χώριο που έχει πιο περίεργο
    όνομα απο τα ζωνιανά.........αρκετά θα έλεγα αλλά δέν πίνουν κόκες γιατί όλα αυτά
    γίνονται γιατί η μίξη τρόπου ζωής - ατιμωρισίας και κόκας ( οι βοσκοι γιαυτό έχουν σαλτάροι ανταλάσουν χόρτα με κόκα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να χαζέψουν απο τις μυτιές και να είναι μόνιμα στήν τσίτα για καυγά

το κακό ότι ξεφτιλίζουν όλο τον τόπο αλλό αντριγιά και άλλο σκατό μαγκιά με όπλα και λαδώματα μετα σε δικηγόρους -αστυνομία - κράτος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sfigas
    Με συνχωρεις πολυ φιλε μου για την παρεμβαση αλλα ο φοιτητης στο ρεθυμνο ηταν ο κολητος μου. Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις αν αναφερεσαι ξεκαθαρα στον λαγουδακη? Γιατι αυτος ηταν ο δολοφονος του Μανου στο Ρεθυμνο.
    ziste tin kathe strofi..tin kathe euthia,,,

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sfigas
    Με συνχωρεις πολυ φιλε μου για την παρεμβαση αλλα ο φοιτητης στο ρεθυμνο ηταν ο κολητος μου. Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις αν αναφερεσαι ξεκαθαρα στον λαγουδακη? Γιατι αυτος ηταν ο δολοφονος του Μανου στο Ρεθυμνο.
    Ο λαγουδάκης είναι μέσα απο όσο έμαθα αλλά δέν ήταν μόνος του εκεί ήταν και ο μαρης , ξέρεις λογικά ότι το κοπέλι το φάγαν άδικα και ήταν περίπτωση σαν τήν δική μου δέν τους γνώριζε ΔΕΝ είχε " κασα " μαζί τους απλά ετύχε να είναι άτυχος

και σε λάθος μέρος (ετσι το καταντήσανε να μήν μπορείς να πας εξω γιατί δέν ξέρεις σε τι σκηνικό θα πλέξεις

*συγνώμη απο όλους για τα μπινελίκια που τους ρίχνω αλλά δέν μπορώ να τους χαρακτηρίσω διαφορετικά

Αυτεξούσιο μέλος Το avatar του/της Αμφίσημος

Gamata

Φίλε η ζωή σου επιφύλαξε μια σκληρή ,τουλάχιστον ηθική, δοκιμασία και σε ενα βαθμό συμπάσχω και θλίβομαι.
    Πρακτικά και στη θέση σου σαφώς και δεν θα ρίσκαρα σε καμία περίπτωση, θα κατάπινα την αδικία προχωρώντας στο επόμενο βήμα μιας και δεν αξίζει να σε πάει τίποτα πίσω.
    Όσο αναφορά τους τραμπούκους μια καλή κίνηση θα ήταν να απευθυνθείς στο ειδικό κλιμάκιο 'εκβιαστών' στην Αθήνα έστω να καταγράψουν το περιστατικό για μελλοντική χρήση μιας και το πιθανότερο δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα μιας και η Κρήτη θεωρείται κράτος εν κράτει.
    Έχω δει τα μέρη σας ελαφρώς αλλά δεν έτυχα σε κανένα κουμπουράτο ποτέ. Όλες οι κοινωνίες κουβαλάνε τους κομπλεξισμούς τους όπου και εξελλίσονται παράλληλα προς το καλύτερο και προς το χειρότερο ταυτόχρονως. Τέτοιο είδος τραμπουκισμού ανθεί σε ολάκερη την ελληνική επαρχία απο τόπο σε τόπο. Έχω όπλο, πουλάω ντρόγκια, συμπεριφέρομαι πρωτογενώς, οδηγώ τζίπ μαύρο, σπάω κανα μαγαζί που και που κτλ κτλ. Βράστα.
    Νομίζω πως θα βρεθούμε όλοι μας πολλές φορές ακόμη σε παρόμοια σταυροδρόμια / δοκιμασίες σ'αυτή τη ζωή και να πράττουμε κατ'αρχήν σκεπτόμενοι λογικά πρώτ'απ'όλα. Το οφείλουμε άλλωστε στους οπλισμένους πιθήκους που δίπλα τους φαντάζουμε γίγαντες.
    Λένε πως έχει καλή φούντα η Κρήτη ξεκινήστε ως αντίμετρο με το να την απελευθερώσετε και να πατάξετε εντελώς το μαυρεμπόριο γκρεμίζοντας τους σαν πήλινο άγαλμα.
    Καληνύχτα & καλή δύναμη.

ΥΓ: Αν αφαιρέσεις το -imi απο το nickname σου θα σε δικαιολογήσω απόλυτα.

in standby mode Το avatar του/της liakaros
    Καλιά σου να μην μπλέξεις αδερφέ...

Εδώ είναι ενα ρεπορτάζ τόσων χρόνων και απο τοτε δεν εχει αλλάξει τίποτα...Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α απολύτως...

Πολλά θα μπορούσε να σκεφτεί κιανείς, και άλλα τόσα να γράψει...
    Από τη μια λες "θα κάτσω να πολεμήσω, είναι ο τόπος μου και τον αγαπώ! "
    Από την άλλη, πάλι, λες αυτό που περίτρανα φωνάζει ο τίτλος του thread...
    Εγώ απλά εβαρέθηκα τοσανά χρόνια να μην αλλάζει πράμα προς το καλύτερο.
    Μα πράμα!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό στην Κρήτη κυρίως γιατί όπως είπαν οι περισσότεροι , έχει "εξυπηρετήσει" και "εξυπηρετεί" ακόμα πολιτικά και άλλα συμφέροντα.

Όσο για αστυνομία.. το φαινόμενο της εντοπιότητας το γνωρίζετε;... πως ακριβώς θα πρέπει να δράσει ενας αστυνομικός της περιοχής απέναντι σε οργανωμένες ομάδες εγκλήματος (γιατί αυτό είναι τελικά) όταν ξέρουν που μένει, το παιδί του και γυναίκα του κινούνται στην ίδια περιοχή που κινούνται και οι "ένοχοι";

Ενας απο τους λόγους που έγινε πανικός πριν απο 1-2 χρόνια όταν συζητήθηκε το ΟΛΙΚΟ ΞΗΛΩΜΑ των αξιωματικών απο εκεί και μετάθεση τους ανά την Ελλάδα και φέρνοντας εκεί ανά 6μηνο αστυνομικούς απο άλλες πόλεις ήταν και αυτός. Ανατρέξτε να δείτε αντιδράσεις που υπήρξαν απο τοπικούς αστυνομικούς αλλά και απο πολιτικούς ακόμα σε μια τέτοια κίνηση.

Για την φυλακή τώρα... αν δεν αλλάξει το σοφρωνιστικό σύστημα δεν αλλάζει τίποτα. Εδώ πλέον εφόσον το έγκλημα θυμίζει Σικάγο, θέλει και αντίστοιχο ποινικο-δικαστικό σύστημα τιμωρία. Φυλακές υψίστης ασφαλείας, περιορισμός δικαιωμάτων (οχι αδειούλες και plasma TV), καταναγκαστικά έργα (να φτιάχνουν δρόμους, πινακίδες κτλ )... και τα ισόβια να είναι 30-35 έτη στο ελάχιστο .. και οχι 15 έτη λόγω καλής διαγωγής.

Αλλά τι λέω;;;... εδώ όπως λένε οι ίδιοι , οι πολιτικοί, έχουμε το μνημόνιο... με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    γιατί συμβαίνουν αυτά
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στο παιδί με το gixxer
    από epp1640 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/12/2008, 12:04
  2. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 31/01/2008, 15:08
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2007, 19:29
  4. Τι να πω για τον τύπο με το CBR το πρωί;
    από NLS στο forum Στραβά κι ανάποδα