Οκ....απλά το ρώτησα γιατί με περισσότερο βάρος μπροστά θέλει και λιγο πιο ελαφρύ λάδι και άλλη στάθμη. Το δικό σου 5ρια δε θέλει μαμά;
Στο μπουσα έχω βάλει ελατηρια 1.0 από 0.85 και λάδια hyperpro 10ρια αντί για τα μαμά 5ρια και ειναι οριακά σκληρό.
Για τα. Maxima έχω ακούσει καλα σχόλια....
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Σωστα απο την μαμα εχει 5αρια(510ml).
Ειχα βαλει Ohlins (ελατηρια) για να το σκληρυνω καπως περισσοτερο αλλα τελικα δεν με ενθουσιασε κ λεω να αλλαξω τουλαχιστον τα λαδια(μιας κ που απο ελατηριο ειμαι καλα(SAG))
Οντως για maxima κ γω ειχω ακουσει καλα λογια αλλα...
Ελεγα για 7.5 για μεγαλυτερο ευρος ''ρυθμισεων'' απο τα 10αρια.
Ride(s) the wind of change...
Αν θυμαμαι καλα ειμαι 8 κλικ απο τερμα σκληρο σε συμπιεση κ 7 σε επαναφορα αντιστοιχα.
Αλλα αν θελω να γινει πιο ξεκουραστο ριχνω συμπιεση 2-3 κλικ αλλα μετα δημιουργειται θεμα με την επαναφορα(δεν μπορω να το μαλακωσω κ παρα πολυ).
Ειναι κ καμια 20αρια χιλιαδες τα λαδια κ λεω μια αλλαγουλα την θελουνε.
Ride(s) the wind of change...
Το μπροστινο δουλεύει εξαιρετικά καλά (ανελπιστα θα έλεγα) σε καλό οδοστρωμα και γενικα όσο ανεβαινει η ταχύτητα ανταποκρινεται αξιολογοτατα. Το πρόβλημα είναι στις μικρές ταχύτητες πάνω σε αθηναικα οδοστρωματα, όπου είναι σκληρό. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω αν ειναι η ποιότητα του λαδιού, η η ρευστότητα του. Θα πονταρα στο δεύτερο, καθότι οι αποσβεσεις είναι μόλις 3 κλικ από τέρμα ελαφρύ. Στην επόμενη αλλαγή θα βάλω 7.5 κι εγώ.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Παραθέτω το παρακάτω λινκ από διπλανό φόρουμ που μπορείτε να βρείτε κι έναν πίνακα με το "πραγματικό ιξώδες" της κάθε μάρκας. Μπορεί να φανεί χρήσιμο..
http://advride.gr/threads/Λάδι πιρουνιού: Διευκρινήσεις ως προς την σωστή επιλογή του
ΥΓ. Αν ενοχλεί παρακαλώ η διαχείριση να πράξει τα δέοντα.