παθων κ γω παλαιοτερα ανορθωτης.στα χαμηλα ηταν οκ αλλα στα γκαζια ειχε προβλημα.εαν δεν το δεις εγκαιρως σε λιγο εκτος απο τις λαμπες θα αλλαξεις κ την μπαταρια![]()
(εαν ειναι απο αυτο)
παθων κ γω παλαιοτερα ανορθωτης.στα χαμηλα ηταν οκ αλλα στα γκαζια ειχε προβλημα.εαν δεν το δεις εγκαιρως σε λιγο εκτος απο τις λαμπες θα αλλαξεις κ την μπαταρια![]()
(εαν ειναι απο αυτο)
....και το στηλιαρι απο το τσεκουρι του ξυλοκοπου, απο το λογγο βγαινει...
Το ρεύμα που παράγεται από την γεννήτρια της μοτοσικλέτας είναι εναλλασσόμενο AC , πρέπει να μετατραπεί σε συνεχές DC για να χρησιμοποιηθεί στη μοτοσικλέτα και να φορτίζει και τη μπαταρία.
Ο ανορθωτής μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές και μετα το ρυθμίζει ώστε να βρίσκεται εντός ορίων τάσεως και να μην υπερβαίνει τα 14,5 V.
Συνηθισμένη βλάβη του ανορθωτή είναι η καταστροφή μιας ή περισσοτέρων διόδων του (χρησιμοποιούνται για την ανόρθωση του ρεύματος) οπότε σταματάει η φόρτιση της μπαταρίας
Επίσης μπορεί να πάθει βλάβη το σύστημα ρύθμισης της τάσης με αποτέλεσμα να έχουμε υπέρταση στο κύκλωμα, (18-20 V ) με συνέπεια την καταστροφή της μπαταρίας και άλλων κυκλωμάτων (φωτισμού κλπ).
Αυτά μάθαινα παλιά στο σχολείο κι αν δεν έχουν αλλάξει, θα ισχύουν και σήμερα.
Με κάθε επιφύλαξη γιατί ειδικός δεν είμαι!![]()
κάπου στο κυκλωμα υπάρχει βραχυκύκλωμαμπορεί να μην είναι και τοσο τραγικά τα πράγματα
![]()
Την Παρασκευή θα ξέρω παιδιά.. προς το παρόν και για να μην έχω δράματα, σήμερα και αύριο με το Ι.Χ.... ειδικά αύριο δεν με χαλάει κιόλας μιας και προβλέπει νερό και κουβάδες πάλι.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Ξανα-ματα-λέω Μάγε.....πριν σου ψυρίσουν κάνα 200άρι κάνε το παρακάτω.......
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Βγάλε την σέλα, βάλε μπρος την μηχανή, και μέτρα την τάση στους πόλους της μπαταρίας στις 3000-4000-5000 στροφές....και ξαναπές μας λίγο...
Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
..... και στη σιωπή των χρονομέτρων
Την έχω μετρήσει φίλε και δεν δείχνει κάτι περίεργο... ούτε διαρροές, ούτε τίποτα τρελές τάσεις και Αmp...
Αλλά επειδή θα σπεύσει ο "παλιάνθρωπας" oldman να μου την πεί πάλι , θα το αφήσω και στα χέρια ειδικών στο εξουσιοδοτημένο (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ) να μετρήσουν να μου πουν και αυτοί.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αφού τα ξέρεις ομορφούλη, γιατί έρχεσαι και μας κακαλιάζεις τα κάκαλα ..???Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Επίσης μπορεί να πάθει βλάβη το σύστημα ρύθμισης της τάσης με αποτέλεσμα να έχουμε υπέρταση στο κύκλωμα, (18-20 V ) με συνέπεια την καταστροφή της μπαταρίας και άλλων κυκλωμάτων (φωτισμού κλπ).![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αφού τα ξέρεις ομορφούλη, γιατί έρχεσαι και μας κακαλιάζεις τα κάκαλα ..???![]()
Ομορφούλης?!!!![]()
Μην άγχεσαι δεν βλέπει και πολύ καλά........Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Ομορφούλης?!!!![]()
![]()
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Τα παράδοξα και τα παράξενα που λένε..
Τελικά σωστά την μετρούσα την μπαταρία του ΧΤΧ... 14V μέγιστο , άρα ανορθωτής δεν ήταν η αιτία. Η αιτία ήταν οι δύο βίδες της μπροστινής ζελατίνας (εκείνες που στηρίζονται απο μέσα στις βάσεις πάνω στον προβολέα) όπου είχαν φύγει:hypnotize
![]()
.... και σε μεγάλες ταχύτητες στο ελάχιστο κενό που δημιουργούταν, η ζελατίνα , "κοπάναγε" ελαφρά μεν, ρυθμικά δε πάνω στον προβολέα , ειδικότερα στις μεγάλες ταχύτητες όπου και έκανε ζημιά στις λάμπες!!!
Μπήκε καινούρια λάμπα και βιδούλες μπροστά (πως στο διάολο έφυγαν ρε πστ μου!! ) και τώρα είναι μια χαρά καθώς το δοκίμασα και με μια βολτούλα στην Ε.Ο.
Είπαμε.. αυτόν τον πούστη τον Μέρφυ έτσι και τον πετύχω πουθενά ...
![]()
.....
![]()
ο,τι να ναι τελικα το θεμα με την λαμπα!
![]()
![]()
The sickness
A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.
Πολύ απλό τελικά αλλά που να πάει το μυαλό! ,
Καλές βόλτες!![]()
"Qu ils mangent de la brioche"
Μαγε αυτη ειναι βλαβη!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μου χε τυχει με ενα uno turbo κατι αναλογο στα πολλα να σκαει και να βηχει και χαμηλα ολα καλα
10 μηχανικοι επεσαν πανω και δεν εβρισκαν το ........ καλωδιακι που δεν ειχαν στερεωσει και επεφτε πανω στην πολαπλη απο τον αερα οταν ετρεχα και ελιωνε σιγα σιγα μεχρι που εκανε σωμα και τσαφ!
Μερφυ τον περνεις!!!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Την έχω μετρήσει φίλε...![]()
...cause the place seems still alive...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
...Τελικά σωστά την μετρούσα...![]()
![]()
![]()
...cause the place seems still alive...