Αρχικά δημιουργήθηκε από lagman
απ' την βιασυνη μου μην με προλαβεις στο να την ποσταρεις, μου ξεφυγε![]()
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από lagman
απ' την βιασυνη μου μην με προλαβεις στο να την ποσταρεις, μου ξεφυγε![]()
![]()
![]()
![]()
δύσκολη η ιδιότητα του γονιού...
![]()
Να τα χαίρεσαι και να τα δεις όπως τα ονειρεύεσαι τα πιτσιρίκια (πολύ καλή διαφορά ηλικίας).Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Όπως ίσως θυμάστε έχω ένα γιο 3,5 ετών περίπου και μια κόρη 2,5 ετών περίπου.
....
Να έχεις υπόψη σου πως εκτός από τα παραδείγματα προς μίμηση , αυτά τα παίρνουν από εσένα, που στα ματάκια τους είσαι ο απόλυτος γνώστης, υπάρχουν και τα παραδείγματα προς αποφυγή .
Δουλεύοντας κατάλληλα και με τα δύο διδάσκεις τρόπο «βαδίσματος» σε αυτόν τον κόσμο που σιγά σιγά ανακαλύπτουν.
Τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα είχα κι εγώ, φαντάζομαι κι όλοι οι μπαμπάδες, έτσι όταν ο Μιχάλης μου ήταν 7 χρονών τον πήγα σε γνωστό μοτο-μαγαζί για αγορά κράνους.
Φύγαμε με κράνος, γάντια, μπότες και… Ένα μηχανάκι !! Αυτά τα αυτόματα παιδικά εντουράκια της Yamaha .
Τη συνέχεια μπορείς να την φανταστείς, κάθε Κυριακή μπαγκαζιέρα στο αμάξι, σήκωμα , φόρτωμα , δέσιμο το μηχανάκι (ήταν και βαρύ το άτιμο), και βουρ για την Ανάβυσσο , στην πρώην περιοχή των αλυκών όπου μαζί με άλλους χαζομπαμπάδες καμαρώναμε τα βλαστάρια μας μέσα στη σκόνη ή στη λάσπη ανακατεμένη με κάμποση διχρονολαδίλα …
Αυτό κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο ώσπου το μηχανάκι δεν τον χωρούσε και ευτυχώς γιατί η μέση μου είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται ..
Θυμάμαι την πρώτη του τούμπα και τα δάκρυα του γιατί νόμιζε πως θα τον μαλώσω. Τον καθησύχασα βρίσκοντας αφορμή να του εξηγήσω την αναγκαιότητα του εξοπλισμού. Ακολούθησαν πολλές σαβούρες κι εγώ στον ρόλο του μηχανικού ίσιωνα κάθε φορά το μηχανάκι..
Σήμερα ο «κεφάλας» μου είναι 16 χρονών (1,85) και θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρει μηχανή.
Δεν του το έχω αρνηθεί αλλά.. Φοβάμαι ρε γαμώτο…
Είναι απίθανο το πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος κι όλοι εσείς οι «μικρομπαμπάδες» σύντομα θα χρειασθεί να πάρετε παρόμοιες αποφάσεις..
Συγνώμη αν σε κούρασα με τα προσωπικά μου αλλά μόλις διάβασα το θρεντ σου μοιραία θυμήθηκα τα δικά μου.
Να μου τα φιλήσεις τα πιτσιρίκια.
![]()
φιλε τακη εισαι ωραιοςΑρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Σήμερα ο «κεφάλας» μου είναι 16 χρονών (1,85) και θεωρεί δεδομένο ότι θα πάρει μηχανή.
![]()
εμενα η μανα μου εχει τρελη φοβια με τις μηχανες-εχασε τον πατερα της βεβαια απο μηχανη- οποτε καταλαβαινεις τι πολεμο ειχαμε στα 16 για το μηχανακι :rotflmao: :rotflmao:.ευτυχως ο πατερας μου παντα ελεγε πως απ το να ανεβαινω σε αλλους καλυτερα να παρω ενα δικο μου για να οδηγαω εγω,αυτο εγινε στα 16 για το παπακι,στα 18 για το αυτοκινητο και τωρα για την μηχανη.Οσο ο πατερας μου με εμπιστευεται αλλα τοσο και γω προσπαθω να ανταποκρινομαι στην εμπιστοσυνη του με τον καλυτερο δυνατο τροπο
Αυτο που θελω να πω ειναι πως τα παιδια σε αυτη την ηλικια οτι και να γινει θα ανεβουν σε μηχανακι ειτε το θελετε ειτε οχι ..στο χερι σας ειναι ομως το να το κανει με τον σωστο τροπο![]()
![]()
Ευτυχως η δικια μου (5 ετων) απο μονη της , οταν βλεπει ξεκρανωτο , με φωναζει και μου το επισημαινει οτι αυτος θα πεσει , θα χτυπήσει (θα βγαλει μαλιστα και αιμα....μεγαλο κακο) και στο τελος θα τον γραψει και η αστυνομια και θα πληρωσει προστιμο μεγαλο.
Ασε που δεν φοραει μποτες και γαντια.
![]()
Επιτέλους!
Ας αλλάξουμε την γενιά που έρχεται, είναι στο χέρι μας και κυρίως είναι υποχρέωσή μας!
![]()
"Qu ils mangent de la brioche"
δεν διαβασα ολο το θρεντ
παραδειγματα δινουμε ολοι μας.
παρκαρουμε στις γωνιες,στιςδιαβασεις, κλπ επειδη καποιος αλλος το εκανε κ ετσι "συνηθιζεται "
( νομιζω οτι υπαρχει κ αναλογο πειραμα με πιθηκους..θα το βρω)
νομιζω οτι το πιο σημαντικο που μπορει να "διδαξεις " σε ενα παιδι
ειναι οτι "εμεις" κανουμε το σωστο κ καποια μερα,θα το κανουν κ εκεινοι ετσι.
ασχετο
3,5 ο υιος ΚΑΙ κορη?![]()
πως περνανε τα ρημαδια γμτ..σας ειχα δει λιγο αφου ειχε γεννηθει ο "μεγαλος" !
να τα χαιρεσαι τα μωρουλια !!![]()
![]()
![]()
Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..
Έτσι ακριβώς είναι .Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Είναι απίθανο το πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος κι όλοι εσείς οι «μικρομπαμπάδες» σύντομα θα χρειασθεί να πάρετε παρόμοιες αποφάσεις..
Και γω φοβάμαι ( αν και τα δικά μου είναι πολύ μικρά ) και σκέφτομαι από τώρα αν τους κάνω καλό που τους μαθαίνω όλη τη φιλοσοφία της μοτοσυκλέτας και της ασφαλούς οδήγησης και του εξοπλισμού ή στο μέλλον θα τραβάω τα μαλλιά μου .
Στο τέλος όμως πιστεύω πως είναι καλό . Και όπως ειπώθηκε παραπάνω δεν εκπαιδεύετε απλά , σωστά μια νεά γενιά μοτοσυκλετιστών αλλά πιστεύω πως εν τέλει εκπαιδεύετε σωστά μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων που ίσως αλλάξει πολλά γύρω μας όταν θα είμαστε γεροντάκια με scooter τρίκυκλα , τραγιάσκες , γυαλάκια ....κτλ![]()
Οι γονείς που γράφουν εδώ χαίρομαι που είναι συνειδητοποιημένοι. Η δικιά μου κόρη (12 ετών σήμερα πλέον.. δεσποινίδα) δεν τα έχει καλά με τις μηχανές. Ενώ απο μικρή την είχα ανεβάσει και σε ποδήλατα αλλά και στην μηχανή (μέσα στο γκαράζ μια βολτούλα ίσα ίσα με πρώτη και τα πόδια μου κάτω..) Απλά δεν...
Αυτό όμως που έμαθε απο πρώτη στιγμή ήταν η ζώνη στο Ι.Χ. σε σημείο σήμερα που να μην θέλει να ξεκινήσουμε πριν την βάλει... και το κράνος πάνω στην μηχανή ακόμα και σήμερα που δεν της αρέσει/θέλει να ανέβει.
Μάλιστα όταν βλέπει τους άλλους πάνω στις μηχανές χωρίς κράνος... τους δείχνει με το δάχτυλο και τους επονομάζει με το Ελληνικότατο "μ@λ@κες"...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το παιδί μαθαίνει απο τους γονείς. Ούτε απο σχολεία, ούτε απο σχολές οδηγών ούτε τίποτα... ενα διάστημα μάλιστα με είχε πιάσει μία δύο φορές που έτρεχα με το Ι.Χ. ασυναίσθητα και με το κλασσικό "μπαμπά".. γυρνάω .... την κοιτάω .. και την βλέπω που πραγματικά είχε φοβηθεί και αμέσως μου κόπηκαν τα πόδια..
Μπορούν βλέπεις να γίνουν και δάσκαλοι μας.
Απο την στιγμή που είμαστε γονείς , το πρώτο και καίριο μέλημα μας είναι να γίνουμε όσο το καλύτερον , σωστοί ώς πρότυπα για να το μεταδώσουμε και στο παιδί μας.
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Δεν με κούρασες καθόλουΑρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
... Συγνώμη αν σε κούρασα με τα προσωπικά μου αλλά μόλις διάβασα το θρεντ σου μοιραία θυμήθηκα τα δικά μου.
Να μου τα φιλήσεις τα πιτσιρίκια.
![]()
Εξάλλου ως γνωστός ... ΧΑΖΟμπαμπάς η καλυτερή μου είναι να μιλάω για τα μωρά μου, αλλά και να ακούω ανάλογες ιστορίες από άλλους.
Να τον χαίρεσαι τον ... "κεφάλα" σου και να σαι σίγουρος ότι θα την πάρει μεν την μηχανή, αλλά θα ξέρει τι θα κάνει για να προστατεύει
Όσο για τον φόβο που ανέφερες αυτόν δεν μπορείς (μπορούμε) να τον αποφύγεις (αποφύγουμε).
Όπως το βλέπω εγώ πρέπει να τα προστατεύουμε αλλά χωρίς να τα πνίγουμε.
![]()
![]()
Αυτό εννοείς;Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
δεν διαβασα ολο το θρεντ
παραδειγματα δινουμε ολοι μας.
παρκαρουμε στις γωνιες,στιςδιαβασεις, κλπ επειδη καποιος αλλος το εκανε κ ετσι "συνηθιζεται "
( νομιζω οτι υπαρχει κ αναλογο πειραμα με πιθηκους..θα το βρω)
νομιζω οτι το πιο σημαντικο που μπορει να "διδαξεις " σε ενα παιδι
ειναι οτι "εμεις" κανουμε το σωστο κ καποια μερα,θα το κανουν κ εκεινοι ετσι.
http://www.youtube.com/watch?v=yFwWY24QFlQ
έλα μου ντε;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
ασχετο
3,5 ο υιος ΚΑΙ κορη?![]()
πως περνανε τα ρημαδια γμτ..σας ειχα δει λιγο αφου ειχε γεννηθει ο "μεγαλος" !
να τα χαιρεσαι τα μωρουλια !!![]()
![]()
![]()
σαν χθες μου φαίνεται.
Είδες όμως για να μην με ... διαβάζεις;
http://www.moto.gr/forums/showthread...E1%F4%E1%EA%E9
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μάλιστα όταν βλέπει τους άλλους πάνω στις μηχανές χωρίς κράνος... τους δείχνει με το δάχτυλο και τους επονομάζει με το Ελληνικότατο "μ@λ@κες"...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
+ 1000....Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Απο την στιγμή που είμαστε γονείς , το πρώτο και καίριο μέλημα μας είναι να γίνουμε όσο το καλύτερον , σωστοί ώς πρότυπα για να το μεταδώσουμε και στο παιδί μας.
ναι !! αυτο το βιντεο !Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Αυτό εννοείς;
http://www.youtube.com/watch?v=yFwWY24QFlQ
έλα μου ντε;;;
σαν χθες μου φαίνεται.
Είδες όμως για να μην με ... διαβάζεις;
http://www.moto.gr/forums/showthread...E1%F4%E1%EA%E9
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
εμεινα για αλλη μια φορα!!!
![]()
δεν διαβαζα γενικοτερα μοτο για αρκετο διαστημα ( ασε που το περισσοτερο διαστημα της αποχης μου το μοτο ηταν off :rotflmao: -sorry guys)
ετσι εχω χασει πολλα επεισοδια !!
πολυ χαρηκα παντως με τις εξελιξεις ! φιλια στα μωρουλια!
![]()
![]()
![]()
![]()
ελπιζω να ειναι καλα και ο ξενιτεμενος !![]()
Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
επιστρέφει οσωνούπωΑρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
ελπιζω να ειναι καλα και ο ξενιτεμενος !![]()
Το απαισιοδοξο της υπόθεσης ειναι οτι οσο "ενταξει" και να ειμαστε εμεις και να τα γαλουχίσουμε σωστα , παντα θα υπερτερουν τα "αλλα" παιδια που δεν ασχοληθηκαν οι δικοι τους , και θα παραβιαζουν κοκκινα φαναρια , θα παιρνουν βολτες με το παπι ξεκρανωτη την κορη μας κ.ο.κ.
Μακαρι να μπορεσω να πεισω τα παιδια μου να μην ασχοληθουν ποτε με μοτοσυκλετες.
Τουλαχιστον αν θα αποφασισουν να ζουν εδω στην Ελλαδα.
![]()