Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 29 από 29

Θέμα: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Παλαιό μέλος
    οι μπροστινες ειναι μαμισιες ομως?

Όταν μιλάμε για ανακατασκευή κινητήρα, εννοούμε ότι ανοίγουμε τον κινητήρα και αλλάζουμε, ελατήρια πιστονιών (Πιστόνια λίγο σπάνιο να θέλουν αλλαγή). Πρέπει να είναι πολύ χαλια η συμπεριφορά του κινητήρα σου. Επίσης αλλάζουμε μέταλλα μπιελών και βάσεως στροφάλου. Αλλάζουμε τσιμούχες στις βαλβίδες (αλλα και ότι άλλες τσιμούχες έχει ο κινητήρας). Τσεκάρουμε τη στεγανότητα των βαλβίδων και τις περισσότερες φορες η δε θέλουν τίποτα η απλά θέλουν ένα τρίψιμο. Τσεκάρουμε την κατάσταση των εκκεντροφόρων (πολύ σπανια χρήζουν αλλαγής). Ότι φλάντζες υπάρχουν στον κινητήρα, φεύγουν και μπαίνουν καινούριες. Ελέγχουμε για φθορές στα γρανάζια του κιβωτίου ταχυτήτων. Τσεκάρουμε για την κατάσταση της αλυσίδας εκκεντροφόρου στροφαλοφόρου, καθώς και τα γρανάζια τους. Τέλος ρυθμίζουμε τις βαλβίδες στο σωστό διάκενο. Δε συζητάμε για το γεγονός ότι ο κινητήρας λαμβάνει νέα λάδια φίλτρα μπουζί κλπ.
    Κάποτε θέλησα να κάνω κάτι ανάλογο στο fzr 400 που έχω. Όταν ρώτησα για τιμές φλαντζών μετάλλων ελατηρίων κλπ κλπ, μου είπαν ένα ποσο γύρω στα 1000E!!!!!!! Και εδώ δε βάζουμε το κόστος συνεργείου γιατί θα την έκανα μονος τη δουλειά. Αμέσως άλλαξα γνώμη και το μονο που άλλαξα ήταν τα ελατήρια πιστονιών και η φλάντζα κεφαλής και καπακιού βαλβίδων. Εξαρτάται πάντα από το ποσο θες να χώσεις το χέρι βαθιά στη τσέπη. Για να είμαι ειλικρινής, θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά που σου λένε ότι το μοτέρ σου είναι αστέρι ακόμα!
    http://www.youtube.com/watch?v=EJtQd_SXXfw

Το κόστος του κράνους σου, εξαρτάται από το πόσο ακριβό πιστεύεις ότι είναι το κεφάλι σου.

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
    Όταν μιλάμε για ανακατασκευή κινητήρα, εννοούμε ότι ανοίγουμε τον κινητήρα και αλλάζουμε, ελατήρια πιστονιών (Πιστόνια λίγο σπάνιο να θέλουν αλλαγή). Πρέπει να είναι πολύ χαλια η συμπεριφορά του κινητήρα σου. Επίσης αλλάζουμε μέταλλα μπιελών και βάσεως στροφάλου. Αλλάζουμε τσιμούχες στις βαλβίδες (αλλα και ότι άλλες τσιμούχες έχει ο κινητήρας). Τσεκάρουμε τη στεγανότητα των βαλβίδων και τις περισσότερες φορες η δε θέλουν τίποτα η απλά θέλουν ένα τρίψιμο. Τσεκάρουμε την κατάσταση των εκκεντροφόρων (πολύ σπανια χρήζουν αλλαγής). Ότι φλάντζες υπάρχουν στον κινητήρα, φεύγουν και μπαίνουν καινούριες. Ελέγχουμε για φθορές στα γρανάζια του κιβωτίου ταχυτήτων. Τσεκάρουμε για την κατάσταση της αλυσίδας εκκεντροφόρου στροφαλοφόρου, καθώς και τα γρανάζια τους. Τέλος ρυθμίζουμε τις βαλβίδες στο σωστό διάκενο. Δε συζητάμε για το γεγονός ότι ο κινητήρας λαμβάνει νέα λάδια φίλτρα μπουζί κλπ.
    Κάποτε θέλησα να κάνω κάτι ανάλογο στο fzr 400 που έχω. Όταν ρώτησα για τιμές φλαντζών μετάλλων ελατηρίων κλπ κλπ, μου είπαν ένα ποσο γύρω στα 1000E!!!!!!! Και εδώ δε βάζουμε το κόστος συνεργείου γιατί θα την έκανα μονος τη δουλειά. Αμέσως άλλαξα γνώμη και το μονο που άλλαξα ήταν τα ελατήρια πιστονιών και η φλάντζα κεφαλής και καπακιού βαλβίδων. Εξαρτάται πάνα από το ποσο θες να χώσεις το χέρι βαθιά στη τσέπη. Για να είμαι ειλικρινής, θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα παιδιά που σου λένε ότι το μοτέρ σου είναι αστέρι ακόμα!
    και πες οτι εχεις τα φραγκα να κανεις ολα αυτα.αντε βρες μηχανικο να τα δεσει σωστα

Παλαιό μέλος
    Και να κανει μλκια ο μηχανικος σιγα μην το παραδεχτει...

Ασε που στο R1 και μονο ελατηρια στα εμβολα να θες να αλλαξεις πρεπει να γινει ολο το μοτερ βιδες γτ οι κυλινδροι πανε μαζι με το καρτερ...

Ελεύθερος Το avatar του/της Polaris
    H δικια μου περιπτωση ειναι ενα Kawasaki ZX-4, 92', 62ps με 57000 χλμ στην καμπουρα του που επεσε στα χερια μου στη τρομακτικη τιμη των 200 Ευρω.Δε με ενοιαζε....Ηθελα να μαθω..και ας με προσπερναγε το ΚΥΜCO 125.

Θα μεινω μονο στον κινητηρα που τον εκανα επισκευη σε συνεργειο.

Λυσιμο,πλανιαρισμα καπακιου,καθαρισμα τρελο απο μακες,παραπλευρες απωλειες(κομμενες βιδες),κυκλοφοριτης,τσιμουχες ,φλαντζες,καπελοτα,ελλατηρια βαλβ,ελλατηρια εμβολων,καδενα,γλυστρα ανω κ κατω.....(βγαινουν διαφορα σιγα -σιγα)

Ηθελε εκκεντροφορο αλλα δε με επαιρνε...ηθελε ο μαστορας και τελειες δουλειες.

Ερχεται η ωρα να πληρωσω...................................................................................... ...........................
    .................................................................................................... ..............................
    .......................................................................

2100 μαγκες πηγε το μαλλι...μου βουρκωσαν τα ματια....

Δεν εβλεπα μπροστα μου....παρα μονο την μηχανη..

Εγινε καινουργια δε λεω.....

Αλλα μολις καβαλησα το τρακτερι και το ακουγα (να τις μετραει) τα ξεχασα ολα λεμε.....
    (αλλα αχνα πολυ αχνα μεχρι τωρα οταν την βλεπω με πιανει κατιτις..)

Μεχρι τωρα οταν την περνω βολτα τα Σ/Κ, η καψα του μοτερ να σου τσουρουφλαει τα ποδια σαν να σου λεει......Σκισε με ειμαι δικια σου τωρα...Δεν περιγραφεται αυτο το πραγμα...

Μιλαμε για δεσμο βενζινης και καυσαεριων.Αυτη με εμαθε, γι αυτο και τα εσκασα...

Ηταν ετοιμοθανατη και τωρα οργωνει..

Μου φαινεται οτι σε καλυψα τουλαχιστον για το διλλημα.

Εγω παντως στη θεση σου...ουτε που θα το σκεφτομουν....απλα θα την εφτυνα να μην την πιασει το ματι......................................!

:rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Με 2100 επαιρνες 5 ολόκληρες μηχανές zx-4 γιατί είναι '88 και όχι '92. Το μοτέρ είναι ίδιο με το zxr 400 με την Μονή διάφορα ότι δεν έχει ψυγείο λαδιού, και είναι το μοτέρ που σε 19 χρόνια έχει βγάλει 250.000χλμ στην δική μου μηχανή, με ελάχιστες βλάβες (στο μοτερ) και χωρις ιδιαιτερη συντηρηση.

Αλλαγη λαδιών καθε 7 εως και 20.000χλμ, και ρύθμισμα βαλβίδων κάθε 50-80.000χλμ...

Παλαιό μέλος
    χιχι μαλλον '86 ειναι το zx-4. Tο zxr-400 H1 βγηκε το '88 λολ

http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_ZXR400

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
    Με 2100 επαιρνες 5 ολόκληρες μηχανές zx-4 γιατί είναι '88 και όχι '92. Το μοτέρ είναι ίδιο με το zxr 400 με την Μονή διάφορα ότι δεν έχει ψυγείο λαδιού, και είναι το μοτέρ που σε 19 χρόνια έχει βγάλει 250.000χλμ στην δική μου μηχανή, με ελάχιστες βλάβες (στο μοτερ) και χωρις ιδιαιτερη συντηρηση.

Αλλαγη λαδιών καθε 7 εως και 20.000χλμ, και ρύθμισμα βαλβίδων κάθε 50-80.000χλμ...

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΟΥΜΠΟ'Ι΄ΛΙΚΙ ΜΟΥ....

Eπειδη λες κιολας οτι επαιρνα ανετα 5....

Ψαχνω ενα <ολοκληρο> για ανταλακτικα. Αμα βρεις σφυρα μου κλεφτικα.

Εγω δεν ηθελα απλα να πηγαινει...αλλα να γινει οπως ηταν τοτε και να ειμαι 100% σιγουρος.

Οτι ζητα ο καθενας ΠΛΕΡΩΝΕΙ.

Να φανταστεις ακομα δουλευω επανω του για τα περιφεριακα και θα το εχω για την κ@υλ@ μου τα Σ/Κ. Στυλ εκθεσιακο.

Εξαλλου αγορα και επισκευή μου πηγε οσο ενα παπι Ιnnova...και εχω ΜΗΧΑΝΗ.

Δεν ξενιτευομαι και με δαφτο. Εχω και το Fazer απεναντι.

Για ημ/νια εχεις δικιο.Λαθος δικο μου.

Παλαιό μέλος
    Τι αντα/κα χρειαζεσαι? Εκκεντροφορους πχ εχω να σου δωσω τζαμπα απο Η1. Παλια ειχα παρει ενα κολλημενο zxr που ειχε κανει 100χλμ μετα απο 1000 ευρω ανακατασκευή (ο θεος να την κανει ) και βρηκα και ενα τρακαρισμενο με 200 ευρω ολη η μηχανη, για να το φτιαξω, και μου εχουν μεινει ανταλλακτικα...

Εγω παντως που ανοιξα μοτερ οταν μου χτυπησε το γραναζι της 3ης στο dr 650rs που εχω πηγε γυρω στο 2000ρο. Ο μηχανικος φιλαρακι και πηρε εργασια νορμαλ (200 ευρω). Βεβαια πηγε τοσο γιατι μια και ανοιχτηκε το μοτερ αλλαξα προληπτικα πιστονι,ελατηρια,μεταλλα και ρουλεμαν στροφαλου, καδενα εκκεντροφορου και τεντωτηρα, καδενα αντιβαρων και φυσικα ολα τα γραναζια και τις φουρκετες στο κιβωτιο. Με λιγα λογια το μοτερ εγινε καινουριο. Τα πολλα τα φραγκα δεν ηταν το πιστονι κλπ αλλα τα γραναζια και οι φουρκετες του κιβωτιου... Μιλαμε το καθε γραναζι να παιζει γυρω στα 200ευρω και η καθε φουρκετα γυρω στο 100ευρω αν θυμαμαι καλα Πληροφοριακα αυτο για μονοκυλινδρο... Για τετρακυλινδρο αστα να πανε...

Παλαιό μέλος
    Ενταξει να κανεις ανακατασκευη! Αλλα οχι και στα 50.000χλμ. Εκτος αν εχεις παπι ή διχρονο μοτέρ, η 250 κυβικά και κάτω ή αν εχεις αεροψυκτο μοτερ (πχ. μονστερ αχχαχα)

Αρχικά δημιουργήθηκε από FZR1000
    Τι αντα/κα χρειαζεσαι? Εκκεντροφορους πχ εχω να σου δωσω τζαμπα απο Η1. Παλια ειχα παρει ενα κολλημενο zxr που ειχε κανει 100χλμ μετα απο 1000 ευρω ανακατασκευή (ο θεος να την κανει ) και βρηκα και ενα τρακαρισμενο με 200 ευρω ολη η μηχανη, για να το φτιαξω, και μου εχουν μεινει ανταλλακτικα...
    O Κινητηρας ειναι ολοκληρομενος εκτος απο:

Τα κολλαρα τα δικα του(εχει επανω αφτερμαρκετ)

Περιφεριακα:

πλαστικα (τα βρησκω στο e-bay αλλα θελω γνησια)

μαρσπιεδες(οι δικοι μου ειναι κομμενοι και ξανακολλημενοι)

Φρενα & δισκοπλακες (με τρομπα,σωληνακια...)Χωρις τακακια :rotflmao: :rotflmao:

Δοχειο παραφλου (το δικο μου ειναι πολυεστερομενο και δε βλεπω τιποτα)

Βεντιλατερ (το δικο μου ειναι επισκευασμενο αλλα με πατεντες)

Ολα αυτα τα ψαχνω γνησια...

Το μοντελο ειναι παραεισαγωγης και δυσκολευομαι.

Ενα ολοκληρο θα με βολευε περισσοτερο αν εβρησκα για ανταλλακτικα.

Οσο για εκκεντροφορο,οταν λυθηκε ειχε κατι σκιες στην πατουρα του.Νταξ!!
    :rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος
    Οι δισκόπλακες του Η1 ειναι μεγαλυτερες δεν κανουν. Το βεντιλατερ το εχω και στο δινω τζαμπα αν θες... Μαυρο ειναι? Αν ναι ισως εχω κατι φερινγκ της ουρας...

ρε Juohmar1 r1 με 42000 χλμ ειναι ακομα σαν καινουργιο
    αυτο ξαναρωτατω μετα απο καμια 100000 χλμ και αν

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ανακατασκευή κινητήρα Honda Bros 650 (non PGM)
    από The_bandit στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 02/03/2013, 11:01
  2. Απαντήσεις: 51
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2012, 16:01
  3. Βελτιωση 4Τ κινητηρα
    από anco στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2004, 00:02
  4. Πως να φτιάξετε αεροπλανάκι με κινητήρα απο μύγες
    από stratospr στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11