Αν έχουν φύγει τα σινεμπλόκ, αφρολεξένια τακούνια, σαν αυτά που βάζουν στα πόδια των επίπλων... Τρομερή δουλειά.
Αν έχουν φύγει τα σινεμπλόκ, αφρολεξένια τακούνια, σαν αυτά που βάζουν στα πόδια των επίπλων... Τρομερή δουλειά.
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
Λοιπόν.Αρχικά δημιουργήθηκε από sakiskoz
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Έλεγξα τα σινεμπλόκ, είναι στη θέση τους με μικρά σημάδια φθοράς, θα αλλαχτούν άμεσα. Θα βάλω και λίγο WD40 η κάτι ανάλογο κι ελπίζω όλα καλά. Θα το αναφέρω και στην αντιπροσωπεία μπας κι έχουν κι αυτοί καμιά λύση.
Powerphot δεν πολυκατάλαβα που να κολλήσω το λάστιχο, σκεφτόμουν μήπως τα μικρά στρογγυλά αυτοκόλλητα - που βάζουν κάτω από καρέκλες για να μη φθείρουν το πάτωμα - βοηθούσαν προς αυτή την κατεύθυνση...
Φωτο1
Η βάση givi με τα σινεμπλοκ μου που λείπουν γιατί δεν τα αφήνω επάνω για να μην τα βλέπει ο ήλιος και...το κακό μάτι.
Φωτό 2
Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να είναι το κούμπωμα της βάσης.
Φωτο 3
Πήρα ένα κομμάτι σαμπρέλα ποδηλάτου, την κόλλησα κοντά στο "κλικ" της μπαγκαζιέρας και
μέσα έβαλα ένα κομμάτι λάστιχο.
Το μέσα λάστιχο δεν χρειάζεται κόλλημα μπαίνει βγαίνει συρταρωτά και από κει και
πέρα κανονίζεις εσύ πόσο πάχος πρέπει να έχει το κομμάτι που θα βάλεις μέσα,
ώστε να μην έχει μπόσικα στους κραδασμούς.
Ελπίζω να βοήθησα.
![]()
παιδια τα σινεμπλοκ που εχει η βαση είναι για να μην τριζει η μπαγαζιερα αλλου είναι το πρόβλημα
το καλυτερο ταξιδι ειναι αυτο που δεν καναμε ακόμα!
Έξυπνο, κατατοπιστικότατος, ευχαριστώ!Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
Λοιπόν.
Φωτο1
...
Φωτό 2
...
Φωτο 3
...
Ελπίζω να βοήθησα.![]()
suzuki bandit K8 650s ABS
Δανειζόμενος ιδέες από Εχετλαίο, Powerphot και όχι μόνο, κατέληξα στην παρακάτω λύση (τρύπησα στο κέντρο της στρογγυλής περιοχής στη μπαγκαζιέρα που φαίνεται στη φωτό 3 του powerphot και στην αντίστοιχη που έχει η βάση - μήπως γι αυτό το σκοπό τις έχει τελικά;;; ) :
Αριστερά : η στρογγυλή περιοχή στη μπαγκαζιέρα (από κάτω)
Δεξιά κάτω : η στρογγυλή περιοχή στη μπαγκαζιέρα (από μέσα με τη βίδα)
Δεξιά πάνω : η "πεταλούδα" κάτω από τη -σκονισμένη- βάση (χρειάστηκε να "φάω" λίγο τα πλαστικά για να περιστρέφεται ελεύθερα)
![]()
Είναι κι αυτό μια λύση αλλά μόνο εφοσον δεν σε απασχολεί να καταστραφει η μπαγκαζιέρα.Αρχικά δημιουργήθηκε από sakiskoz
Δανειζόμενος ιδέες από Εχετλαίο, Powerphot και όχι μόνο, κατέληξα στην παρακάτω λύση (τρύπησα στο κέντρο της στρογγυλής περιοχής στη μπαγκαζιέρα που φαίνεται στη φωτό 3 του powerphot και στην αντίστοιχη που έχει η βάση - μήπως γι αυτό το σκοπό τις έχει τελικά;;; ) :
Αριστερά : η στρογγυλή περιοχή στη μπαγκαζιέρα (από κάτω)
Δεξιά κάτω : η στρογγυλή περιοχή στη μπαγκαζιέρα (από μέσα με τη βίδα)
Δεξιά πάνω : η "πεταλούδα" κάτω από τη -σκονισμένη- βάση (χρειάστηκε να "φάω" λίγο τα πλαστικά για να περιστρέφεται ελεύθερα)
Κατα τη γνωμη μου δεν πρέπει να γινονται τρυπες σε μια μπαγκαζιέρα που την εχουμε για ταξίδια στα οποία ειναι πολύ πιθανο να βρεθούμε σε βροχες και μπορες.
Γενικά πιστευω οτι καθε πατεντα θα πρέπει να γινεται με τη μικρότερη δυνατον "καταστροφή".![]()
Το σκέφτηκα αυτό με τη βροχή και τοποθέτησα λαστιχένια ροδέλα κάτω απ τη βίδα στο εσωτερικό της μπαγκαζιέρας. Ελπίζω να μηδενίσει την μικρή - φαντάζομαι - πιθανότητα να περάσει νερό από τόσο στενό πέρασμα και τέτοια θέση εκεί κάτω. Η "νεκροψία" θα δείξει...Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
Είναι κι αυτό μια λύση αλλά μόνο εφοσον δεν σε απασχολεί να καταστραφει η μπαγκαζιέρα.
Κατα τη γνωμη μου δεν πρέπει να γινονται τρυπες σε μια μπαγκαζιέρα που την εχουμε για ταξίδια στα οποία ειναι πολύ πιθανο να βρεθούμε σε βροχες και μπορες.
Γενικά πιστευω οτι καθε πατεντα θα πρέπει να γινεται με τη μικρότερη δυνατον "καταστροφή".![]()
Πιο πολύ πάντως φοβάμαι σε περίπτωση πτώσης με ταχύτητα, όχι τόσο από στάση - μακριά από μας - μήπως δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα(;;; )
τελικα τι εγινε με τη μπαγκαζιερα?αξιζει να την τρυπησεις κ να την βιδωσεις?οχι οτι μου εχει βγει αλλα πολλα εχω ακουσει![]()
....και το στηλιαρι απο το τσεκουρι του ξυλοκοπου, απο το λογγο βγαινει...
Για μένα πάντως ήταν μονόδρομος (μου είχε πέσει ήδη 2 φορές, η μία μέσα στην πόλη)! Από τότε που έβαλα τη βίδα έφυγε ένα βάρος από πάνω μου, συνέχεια είχα το νου μην την ξαναπάθω. Ταξίδεψα και με βροχή και δε φάνηκε να περνά σταγόνα, ενώ σε 1 λεπτό αφαιρείται η βίδα και η βαλίτσα αποσπάται κανονικά.
Παρεμπιπτόντως intruder, άπαιχτη περιγραφή, συγχαρητήρια!!!
Ταξιδιωτικά : Ο γυρος της ιστοριας ,του κασμεριου (κ της βροχης) (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=127398)
Μάλιστα.....δέν μας λέει όμως πώς ξεχωρίζουμε τις ολόιδιες μαίμου μπαγκαζιέρες από τις γνήσιες?
Keep spamming!!!:a13:
Η τρυπα που ανοιξες ειναι λογικα για καλωδιο για να συνδεσεις στοπ μεσα στην βαλιτσα. Ενας λογος που απερριψα την Kappa και πηγα στην Nonfango ειναι οτι εχει μεταλλικη γλωσσα και πλαστικη βαση. Οσο για το προβλημα σου, ενα πιθανο σεναριο ειναι να σπασει στο σημειο της βιδας και να μεινεις με μια ροδελα πλαστικο και τη βαλιτσα παλι στο δρομο. Αυτο ισως σε πολλα χλμ και κουνηματα. Προτεινω να βαλεις οσο πιο μεγαλη ροδελα χωραει εκει για να διανεμει λιγο το ζορι. Η λυση του Εχετλαιου ειναι πιο στιβαρη αλλα νομιζω πολλες τρυπες. Για το κατω μερος που μπορει να εχεις τζογο πηγαινε πρακτικερ και παρε αυτοκολλητα καμπυλωτα για διαφορες χρησεις και φροντισε να ειναι σε υψος πιο μεγαλα απο τα δικα σου. Υπολογισε οτι θα καθονται με το βαρος. Η δικια μου ειναι τωρα 11 χρονων και περυσι αρχισε τα τριξιματα. Μολις εβαλα τα αυτοκολλητα τελος. Και δοκιμασμενα σε ταξιδι. Με τοσο βαρος που εχει η βαλιτσα δεν πανε πουθενα. Κανονικα ειχε 4, αλλα εβαλα και ενα στην περιοχη κοντα στο κουμπωμα και εγινε αθορυβη. Κατεβαινω να βγαλω φωτο να το δεις...
Thanks, λογικό αυτό με τη ροδέλα θα ψάξω για μεγαλύτερη...
Το μονο προβλημα που ειχα ειναι οτι χτυπησα ενα απο αυτα και ξεκολλησε. Οποτε εβαλα σε ολα μια κολλα, γιατι η δικια τους αρχισε να μαλακωνει και να μετακινουνται ελαφρα(1-2 χιλιοστα). Χωρις προβλημα στη βαλιτσα βεβαια. Στη μια φωτο το μαυρο ειναι της εταιριας, τα αλλα ειναι 1 χιλιοστο πιο ψηλα και λιγο πιο σκληρα θα ελεγα. Οποτε η βαλιτσα "κλειδωνει". Αυτα τα 3 τα εχω στη βαλιτσα σε περιπτωση που φυγει καποιο.