Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 48

Θέμα: Οταν το καζανι βραζει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mariosich
    Η κοινωνική αδικία έχει σημαία, χρώμα και σύνορα? Είναι όπως η εγκυμοσύνη ή είσαι έγκυος ή δεν είσαι...

Η βία φέρνει βία! Πολλές φορές η ψυχολογική βία φέρνει τέτοιου είδους ξεσπάσματα! Από τη Γαλλική επανάσταση κοίτα έως όπου υπάρχει αναφορά για επανάσταση, έχει πάντα τις ίδιες ρίζες και συνήθως ξεκινάνε από "ηλίθιους" λόγους! Το άσχημο είναι πως πάντα υπάρχει τυφλή βία που αυτή είναι πολύ επικίνδυνη γιατί πάντα τη πληρώνουν τύποι που δεν ήξεραν και βρέθηκαν σε λάθος μέρος, λάθος στιγμή...

Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι γνωστός, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που διαφωνεί! Τα καμαρώνουμε και εδώ στην Ελλάδα...
    Η κοινωνική αδικία από ένα σημείο και πέρα είναι υποκειμενική. Γιατί για το μεγαλοστέλεχος του δημοσίου είναι αδικία να του κόβουν απο τον χοντρό μισθό του 200 εβρά τον μήνα....

Κάπως έτσι είναι και στην Αγγλία. Οταν το σύστημα τους πληρώνει ΚΑΛΑ για να είναι άνεργοι, ώστε να γεμίζει την χώρα με ότι εξωτική ράτσα θες, και να δουλεύουν αυτοί, μάλλον δεν είναι ακριβώς κοινωνική αδικία, να σου κοβουν λίγο απο τις πολλές κοινωνικές παροχές σου.

Ειναι όμως μια καλή βάση για να ανεβάσουν τον ρατσισμό εκεί που θέλουν κάποιοι και να υπερασπιστούν την ανωτερότητα της φυλής τους. Το σύστημα άλλωστε δεν θα άντεχε και πολύ με τέτοιες παροχές. Και με δεδομένη την αδυναμία άρνησης χορήγησης άδειας εργασίας σε όλους αυτούς, το παραμυθάκι που παίζουν τα κανάλια τώρα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει λιγότερο ελκυστική η Αγγλία σε κάποιους.

Και για να το χοντρύνουμε και λίγο, η Ελβετία αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα λόγο δυνατού φράγκου. Οι εξαγωγες τους κατρακυλάνε. Σε λίγο θα αρχίσουν και εκεί απολύσεις. Μήπως να συμπαρασταθούμε και στα αδέλφια μας τους ελβετούς? Ε δεν νομίζω.....
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Νυσταγμένο μέλος Το avatar του/της mariosich
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
    Η κοινωνική αδικία από ένα σημείο και πέρα είναι υποκειμενική. Γιατί για το μεγαλοστέλεχος του δημοσίου είναι αδικία να του κόβουν απο τον χοντρό μισθό του 200 εβρά τον μήνα....

Κάπως έτσι είναι και στην Αγγλία. Οταν το σύστημα τους πληρώνει ΚΑΛΑ για να είναι άνεργοι, ώστε να γεμίζει την χώρα με ότι εξωτική ράτσα θες, και να δουλεύουν αυτοί, μάλλον δεν είναι ακριβώς κοινωνική αδικία, να σου κοβουν λίγο απο τις πολλές κοινωνικές παροχές σου.

Ειναι όμως μια καλή βάση για να ανεβάσουν τον ρατσισμό εκεί που θέλουν κάποιοι και να υπερασπιστούν την ανωτερότητα της φυλής τους. Το σύστημα άλλωστε δεν θα άντεχε και πολύ με τέτοιες παροχές. Και με δεδομένη την αδυναμία άρνησης χορήγησης άδειας εργασίας σε όλους αυτούς, το παραμυθάκι που παίζουν τα κανάλια τώρα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει λιγότερο ελκυστική η Αγγλία σε κάποιους.

Και για να το χοντρύνουμε και λίγο, η Ελβετία αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα λόγο δυνατού φράγκου. Οι εξαγωγες τους κατρακυλάνε. Σε λίγο θα αρχίσουν και εκεί απολύσεις. Μήπως να συμπαρασταθούμε και στα αδέλφια μας τους ελβετούς? Ε δεν νομίζω.....
    Νίκο μια που κάνεις συνεχώς στα κείμενά μου παράθεση μάλλον εμένα ρωτάς! Δεν έχω κανένα λόγο να καπελώσω τη συζήτηση, απλά μια που κάνεις παραθέσεις στα κείμενά μου...

Φίλε μου, συγνώμη αλλά μάλλον έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις τί πάει να πει κοινωνική παροχή! Φυσικά και είναι σωστό να ζήσει ο άνεργος χωρίς να γίνει επαίτης ή άστεγος! Φυσικά και το σύστημα της Αγγλίας είναι πολύ πιο κοινωνικό από της Ελλάδας που όσο και αν δουλεύουμε δεν φτάνουν! Πόσο περισσότερο που εδώ πια έκοψαν το επίδομα ανεργίας λες και είναι επιλογή κάποιων η ανεργία στην Ελλάδα, αν έχουν σπίτι! Ακόμα καλύτερο κοινωνικό σύστημα έχουν στις Σκανδιναβικές Χώρες! Αν επειδή εμείς είμαστε στα σκατά, θα πρέπει να γίνουν τα ίδια σκατά και οι υπόλοιποι δεν θα αλλάξουμε καθόλου το βιοτικό μας επίπεδο! Αν όμως δούμε το καλύτερο και προσπαθήσουμε για αυτό κάτι θα κερδίσουμε, όπως σου είπα περί Σκανδιναβικών Χωρών! Αν το παιδί σου φέρει βαθμούς χάλια, θα πεις δεν πειράζει υπάρχουν και χειρότερα? Δεν θα πρέπει να του πεις για τα καλύτερα και να το κάνεις να πιστέψει πως πρέπει να προσπαθήσει?

Το ότι κάποιος είναι άνεργος δεν πάει να πει πως δεν έχει όνειρα, ανάγκες και αυτοσεβασμό! Εδώ στην Ελλάδα κατάφεραν να είμαστε άνεργοι και όσοι δουλεύουν να έχουν χάσει κάθε είδους αυτοσεβασμού για να κρατήσουν τη δουλειά τους! Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική που ασκούν στην Ελλάδα αλλά γενοκτονία! Αν προσέξεις μάλιστα κάθε μέρα κάποιος συνάνθρωπος σου αυτοκτονεί λόγω χρεών...

Μάθε να απαιτείς λοιπόν για τα καλύτερα, να βλέπεις τί γίνεται γύρω σου και να μην εύχεσαι για τους γύρω σου να γίνουν σκατά για να έχεις παρέα στο πάτο του βαρελιού! Κατάλαβε πως δεν έχουμε καθόλου κοινωνική πολιτική σαν χώρα για κανένα! Από τα πρεζάκια, από τους άστεγους, από τους επαίτες, από τους άνεργους! Μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει πολύ έξω να δεις πώς είναι οι χώρες γύρω μας και ενημερωτικά έχω γυρίσει αρκετούς ηπείρους...

Αν αντέχουν ή όχι τα κοινωνικά κράτη, μάλλον είσαι λίγο αδιάβαστος και σίγουρα δεν έτυχε να πας μέχρι τη Νορβηγία! Στο εύχομαι με όλη μου τη καρδιά! Διάβασε λοιπόν για ένα κοινωνικό κράτος πώς επιβιώνει και τί κατάφερε μέχρι τώρα:
    Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του Λαού της.
    Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη «ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.
    Σχεδόν όλα τα κρατικά ομόλογα η πάσης φύσεως κρατικά κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό. Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές , ναι καλά διαβάζετε, 7 φορές του χρέους της Ελλάδας! Από τον περασμένο χρόνο η Νορβηγία έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει με την δυνατότητα που θα της δώσει η χώρα μας της εκμετάλλευσης και κυρίως της άντλησης του υποθαλάσσιου πλούτου μας.

Άρα Νίκο αν θέλεις να μιλάμε με στοιχεία και όχι θεωρίες για να γεμίζουμε σελίδες αναθεώρησε τις απόψεις σου γιατί απλούστατα κάποιοι άλλοι σαν εσένα στην Ελβετία όταν άκουγαν πως η Ελλάδα κινδυνεύει δεν έκαναν τίποτα για εμάς! Και όταν κοιτάς μόνο το τομάρι σου και όχι το γενικό καλό, όταν απομονώνεις τα δεδομένα στα μέτρα σου και μάλιστα χωρίς να έχεις διαβάσει το άρθρο αλλά μόνο το τίτλο, πολύ φοβάμαι πως θα λες ότι και πριν! Λάθος εντυπώσεις, πως βγήκαν έξω στο δρόμο οι Άγγλοι γιατί τους κόβουν τους μισθούς! Μάθε να έχεις υψηλούς στόχους και να βλέπεις τους συνανθρώπους σου σαν ίσους προς εσένα! Μάθε από τα καλά τους και προσπάθησε να τα κάνεις και εσύ! Γιατί εύκολα όλοι μπορούν να σπάσουν ένα βάζο, αλλά θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή και αγάπη για να φτιάξεις ένα βάζο! Για αυτό λίγοι φτιάχνουν βάζα και πολλοί τα κρίνουν...

Πάντα φιλικά
    Μάριος
    Το blog μου...
    http://ligesskepsis.blogspot.com/

Η παρέα μου...
    http://www.motoparea.com/

...καλό μας βράδυ!
    Το blog μου...

Η παρέα μου...

Ξέρετε τι θέλω τώρα; Να πάει κανένα δικό μας γλοιώδες δημοσιοκαφράκι σε κανένα εργοτάξιο κάποιου ολυμπιακού έργου, όταν όλη η αστυνομία τους, φυλάει τους δρόμους και να έρθει εδώ και να αρχίσει να γράφει πανηγυρικούς διθύραμβους για την ανικανότητα των άγγλων να εξασφαλίσουν την τάξη, την παντελή έλλειψη ασφάλειας και εν τέλει την ακαταλληλότητά τους για τη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων!
    Κλώτσα τους όταν είναι κάτω τα μ@υν@πανα, όπως έκαναν κι αυτοί πάντα εναντίον της Ελλάδας!

Πως να διακρίνει πια κανείς το πως και το γιατί; Ποιός είναι τι και τι πιστεύει, ποιόν θα καπηλευτεί και σε ποιόν θα υποταχθεί...
    http://www.newsit.gr/default.php?pna...d=7&show=13415

Το καζάνι βράζει, σίγουρα αλλά ποιός είναι ο μάγειρας και τι έχει μέσα;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Πως να διακρίνει πια κανείς το πως και το γιατί; Ποιός είναι τι και τι πιστεύει, ποιόν θα καπηλευτεί και σε ποιόν θα υποταχθεί...
    http://www.newsit.gr/default.php?pna...d=7&show=13415

Το καζάνι βράζει, σίγουρα αλλά ποιός είναι ο μάγειρας και τι έχει μέσα;

Αυτη η απορια σου δημιουργηθηκε βλεποντας αυτο το αθλιο βιντεακι ?

Ας σοβαρευτειτουμε

...έφαγα γλιστρίδα από προχθές και τώρα πληρώνετε τη νύφη εσείς!
    Το θέμα μοτοσυκλέτας το έχω λύσει από το 2004 και σκέφτηκα να μιλάω για κάτι άλλο...

Πήρες χόντα; :rotflmao: :rotflmao:

...ναι, όλο προσόντα και ηρέμησα από μοτοσυκλέτα!

Το blog μου...

Η παρέα μου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Αυτη η απορια σου δημιουργηθηκε βλεποντας αυτο το αθλιο βιντεακι ?

Ας σοβαρευΤΕΙΤΟΥμε

ΣοβαρέΨΗΣΟΥ εσύ πρώτα λίγο, γιατί ρε φίλΑΙ έχεις επιτεθεί σε όλους. Κόψε κάτι.

Στα αλήθεια, στο λέω φιλικά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    ΣοβαρέΨΗΣΟΥ εσύ πρώτα λίγο, γιατί ρε φίλΑΙ έχεις επιτεθεί σε όλους. Κόψε κάτι.

Στα αλήθεια, στο λέω φιλικά.

Μαλακιες λες, συζητηση κανουμε, οταν επιτεθω θα φανει

Παρεμπιπτοντως, κατι ποιο ουσιαστικο δεν βρηκες να γραψεις παραλληλα με την διορθωση ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Μαλακιες λες, συζητηση κανουμε, οταν επιτεθω θα φανει

Παρεμπιπτοντως, κατι ποιο ουσιαστικο δεν βρηκες να γραψεις παραλληλα με την διορθωση ?
    ΟΚ μπορεί να παρεξήγησα.

(ρε πστμ μου έχει λείψει το πραγματικό αλκοόλ, εδω μέσα όλο μπύρες κερνάμε και το βαρύτερο που πίνω -από επιλογή, έτσι;- είναι φραπέ σκέτο! )

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
    (ρε πστμ μου έχει λείψει το πραγματικό αλκοόλ, εδω μέσα όλο μπύρες κερνάμε και το βαρύτερο που πίνω -από επιλογή, έτσι;- είναι φραπέ σκέτο! )
    Κατέβα μια βόλτα ντε!
    "Qu ils mangent de la brioche"

Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
    Κατέβα μια βόλτα ντε!
    Τρελός είμαι;

Τη τελευταία φορά ...

[ταξιδιωτικό μόουντ ον]

Χικ, χικ, μπουρλούπ, χικ

[ταξιδιωτικό μόουντ οφφ]

Αυτό θυμάμαι! Και δεν είχα και γνωστούς!!!

Ελπίζω του χρόνου...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

... Εδώ στην Ελλάδα κατάφεραν να είμαστε άνεργοι και όσοι δουλεύουν να έχουν χάσει κάθε είδους αυτοσεβασμού για να κρατήσουν τη δουλειά τους! ...
    Πόσο δίκιο έχεις!
    But in the town it was well known when they got home at night their fat psychopathic wives would thrash them within inches of their lives.

Όλο και περισσότεροι άστεγοι στους δρόμους των πόλεων

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των Ελλήνων που για οικονομικούς κυρίως λόγους χάνουν τα σπίτια τους και βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Κλίμακα» ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 25% τον τελευταίο χρόνο. Αριθμός ανησυχητικά μεγάλος αν αναλογισθεί κανείς ότι μέχρι το τέλος του 2010 οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονταν στις 20.000. Δεν είναι λίγοι πια αυτοί που ζουν σε αυτοσχέδια χαρτόκουτα και στεγάζουν τις οικογένειές τους σε πρόχειρα παραπήγματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα συναντά κανείς και ακραία περιστατικά, όπου κάποιοι άστεγοι αναζητώντας έστω και προσωρινές λύσεις στέγασης, καταφεύγουν σε μικρούς αυτοτραυματισμούς για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο!

Το προφίλ των νέων αστέγων της πρωτεύουσας σίγουρα δεν θυμίζει τους περιθωριακούς «κλοσάρ» των προηγούμενων δεκαετιών μιας και δεν έχουμε να κάνουμε πια με άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά ή αλκοόλ αλλά για περιπτώσεις ανθρώπων που μέχρι χθες είχαν ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο που χάθηκε εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Ο αριθμός τους αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, δεδομένης τη δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Δραματική αύξηση παρουσιάζουν οι άστεγοι και στην Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες είναι τα αιτήματα σε καθημερινή βάση από απόρους και αστέγους για παροχή κάθε είδους βοήθειας. Ο αριθμός των αιτήσεων αυξήθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο, ενώ ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός, ότι η λίστα των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου, που διαθέτει ο δήμος έχει κλείσει μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο μέσος όρος ηλικίας στο 70% των ανθρώπων αυτών είναι τα πενήντα έτη, ενώ το 80% είναι άνεργοι και κυρίως, ανύπαντρες μητέρες γύρω στα πενήντα έτη με δύο παιδιά. Από την καταγραφή που έχει γίνει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το 85% των ανθρώπων αυτών πάσχει από κατάθλιψη.

Πηγή: www.protothema.gr

...είναι μέσα στις αναλύσεις που έκανα χθες για τη σημερινή κατάσταση των ανέργων!
    Μάριος
    Το blog μου...

Η παρέα μου...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 24/06/2008, 21:41
  2. Οταν το Σαββατο ολα πανε στραβα...
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 48