μην εισαι τοσο απολυτος... ρωτα τους πιτσιρικαδες με τα ποδηλατα ποιο λαστιχο κανει τρυπες...Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau
η απαντηση ειναι μια,μεγαλυτερη φθορα παντα εχουν οι τροχοι που δινουν την κινηση παιδια
μην εισαι τοσο απολυτος... ρωτα τους πιτσιρικαδες με τα ποδηλατα ποιο λαστιχο κανει τρυπες...Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau
η απαντηση ειναι μια,μεγαλυτερη φθορα παντα εχουν οι τροχοι που δινουν την κινηση παιδια
ουφ....σε ολα τα ραλλυ,φορμουλες και μοτο τζι πι παντα τα πισω λαστιχα που δινουν την κινηση ειναι πιο σκληρα απο τα μπροστα....Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
κ στο οχηματα που εχουν πισω ειναι λογικο, κοιτα στις φορμουλες ποια φαγωνονται πρωτα![]()
Την επιβραδυνση την "τρωνε" οι μπροστα τροχοι.
Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604
και τα μπροστα δινουν την κατευθυνση ομως κ κυριως αποτομες αλλαγες κατευθυνσης... Για να αυτονοητα θα μαλωσουμε ?
Ενα παπακι που εχει δυναμη ενα μουλαρι θα φαγωθει πρωτα ο μπροστα τροχος, δεν καταπονουνται τα λαστιχα απο επιταχυνσεις αλλα απο τα φρενα. :wacko:
ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι απλως μετραμε τις π..ες μας κ οχι να πουμε κατι σωστο![]()
το λογικο ειναι να φαγωνονται τα λαστιχα στους τροχους που εχουν κινηση παιδια και εγω αυτο ξερωΑρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
και τα μπροστα δινουν την κατευθυνση ομως κ κυριως αποτομες αλλαγες κατευθυνσης... Για να αυτονοητα θα μαλωσουμε ?
Ενα παπακι που εχει δυναμη ενα μουλαρι θα φαγωθει πρωτα ο μπροστα τροχος, δεν καταπονουνται τα λαστιχα απο επιταχυνσεις αλλα απο τα φρενα. :wacko:
ωρες ωρες εχω την εντυπωση οτι απλως μετραμε τις π..ες μας κ οχι να πουμε κατι σωστο![]()
οσο για ενα παπακι που λες στο δικο μου οταν το παρελαβα ειχε 20.000 χλμ και τωρα 43.000 εχω αλλαξει μια φορα λαστιχα μπρος πισω αλλα το πισω ειχε λινα οταν το αλλαξα...
ειχε πολυ γελιο το μισο μουλαρι να σπινιαρει στο φαναρι ξεκινωντας γτ δν εχει λαστιχο![]()
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
Αρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau
ουφ....σε ολα τα ραλλυ,φορμουλες και μοτο τζι πι παντα τα πισω λαστιχα που δινουν την κινηση ειναι πιο σκληρα απο τα μπροστα....
Γιατι ολα τα οχηματα εχουν δυνατα φρενα μπροστα κ κλαιν μαιν πισω... (ειτε ειναι 4 κινητα, ειτε πισοκινητα ειτε εμπροσθοκινητα)![]()
Περιμενω τωρα απαντηση στο στιλ "για λαστιχα μιλαμε τωρα, οχι για φρενα"![]()
Στο φρεναρισμα η καταπονιση πηγαινει κυριως στους μπροστα τροχους, στην εππιταχυνση στους κινητηριους... Ολα τα οχηματα εχουν πολυ δυνατο φρεναρισμα απ οτι επιταχυνση :wacko:
Απλως με τις καγκουριες εχουμε στανταρ οτι οι πισω τροχοι θα "δειξουν" τα λινα τους κ μετα θα τα αλλαξουμε![]()
αυτο πηγαινε σε μενα...Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
Απλως με τις καγκουριες εχουμε στανταρ οτι οι πισω τροχοι θα "δειξουν" τα λινα τους κ μετα θα τα αλλαξουμε![]()
![]()
παντως εγω ξερω αυτο που εγραψα και πιο πανω...
οτι πρωτα σημαδια φθορας παρατηρουμε στους κινητηριους τροχους...
δηλαδη σε αυτο που λες εσυ θα ισχυει και στα κλαρκ για παραδειγμα που ουτε τρελες επιταχυνσεις εχουν ουτε τρελα φρεναρισματα?![]()
You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.
κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω τώρα..Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
Στο φρεναρισμα η καταπονιση πηγαινει κυριως στους μπροστα τροχους, στην εππιταχυνση στους κινητηριους... Ολα τα οχηματα εχουν πολυ δυνατο φρεναρισμα απ οτι επιταχυνση :wacko:![]()
"I feel like dining with hitchock every time that we fuck"
θα καταλαβεις γιατι εχουν καλυτερα φρενα μπροστα αν παρεις ενα αμαξι χωρις ABS βαλεις οπισθεν πατησεις τερμα γκαζι και οταν κοφταρει πατησεις φρενο...Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
Γιατι ολα τα οχηματα εχουν δυνατα φρενα μπροστα κ κλαιν μαιν πισω... (ειτε ειναι 4 κινητα, ειτε πισοκινητα ειτε εμπροσθοκινητα)![]()
![]()
Πωλείται Ποδηλατο commencal supernormal 2 29"
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153604
βασικά "έχουν" -δηλαδή δεν έχουν, απλά ασκούνται μεγαλύτερες δυνάμεις στα μπροστινά- γιατί αν το βάρος του οχήματος δεν "πέσει" κάπου, και απλά "τραβιέται", πολύ απλά δε θα σταματήσει τόσο εύκολαΑρχικά δημιουργήθηκε από 7gibernau
θα καταλαβεις γιατι εχουν καλυτερα φρενα μπροστα αν παρεις ενα αμαξι χωρις ABS βαλεις οπισθεν πατησεις τερμα γκαζι και οταν κοφταρει πατησεις φρενο...
αλλά δε νομίζω οτι συγκρίνεται το φρενάρισμα σ'ένα αυτοκίνητο με μιά μηχανή, συνεπώς και η φθορά
"I feel like dining with hitchock every time that we fuck"
Εμένα πάντως ακόμη και στο παπί πρώτα το πίσω τελειώνει και δε κάνω καθόλου καγκουριλίκια...
Τι μαλακίες διαβάζω θεέ μου...!!![]()
![]()
Ακόμα και στα motogp που οι επιβραδύνσεις είναι της τάξης των σχεδόν 2 G,το πίσω λάστιχο είναι αυτό που θα βγει πρώτο off
Και μή συγκρίνετε φθορά ελαστικών μοτο με 4 τροχο..η κατανομή μάζας στο κάθε όχημα είναι τελείως διαφορετική.Το 80-90 % των 4τροχων είναι μπροστομήχανα μπροστόβαρα και με κίνηση στους εμπρός τροχούς.
![]()
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Τι μαλακίες διαβάζω θεέ μου...!!![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Εμένα πάντως, το πίσω φθείρεται γρηγορότερα...![]()
Μαλλον εχεις ψυχολογικα προβληματα και συ και το μηχανακι σου.![]()
:rotflmao:
![]()
Καταρχήν κακώς συγκρίνετε αυτοκίνητο με μοτοσυκλέτα.
Από κει και πέρα παίζουν ρόλο πολλά, όπως κατανομή βάρους, χρήση, ιπποδύναμη.
Σε ένα AWD (συμετρική τετρακίνηση) αυτοκίνητο τα μπροστά θα φθαρούν πιο γρήγορα λόγω φρεναρίσματος και στριψίματος.
Το ίδιο και σε ένα FWD.
Σε RWD όμως, αν η ιπποδύναμη είναι αρκετά μεγάλη τότε τα πίσω θα τα ξεπεράσουν τα μπροστά εκτός αν όλη η ζωή του αυτοκινήτου είναι μια τεράστια κατηφόρα.
Το ίδιο πιστεύω και για μια μηχανή. Η κατανομή βάρους είναι συνήθως κοντά στο 50-50 και επειδή ούτε είμαστε συνέχεια σε κατηφόρα ούτε κατα το στρίψιμο υπάρχει πολύ βάρος πάνω από τον μπροστά τροχό, όπως στα αυτοκίνητα με τον κινητήρα, ο κινητήριος τροχός θα τραβάει το πιο πολύ ζόρι και συνεπώς όλη την φθορά.
caution: personal opinion :rotflmao:
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.