Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 52

Θέμα: ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ Ktm

Να εξηγήσω κάτι..ΔΕΝ είναι ότι δεν μ αρέσει πολυ η ΚΤΜ απλά λόγο οικονομικού προβλήματος και πολύ μεγάλης στενότητας στα οικονομικά μου αυτήν την εποχή ρωτάω γιατί αν είμαι καθε εβδομάδ συνεργείο σίγουρα δεν θα βγαίνω και για τα ενοίκια και τους λογαριασμούσ κ.λ.π. Μόνο ως προσ αυτότο θέμα είμαι διστακτικός. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους φίλοι μου για τις απαντήσεις σας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Αν όντως το θες, κοίτα για μοντέλα αν σε παίρνει οικονομικά από 2005 και μετά. Αλλά κάθε 3000 με 4000 χλμ θα κάνεις τα λαδάκια τους και θα τσεκάρεις βαλβίδες ανά 6000
    σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου MikeG για την παραπάνω βοηθεια σου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Το ξαναέχω πει αλλά δεν πειράζει ...

Άνθρωπος που σκέφτεται και ρωτάει αν θα πάρει ΚΤΜ, ΔΕΝ πρέπει να πάρει ΚΤΜ...!!
    Αν έχει οδηγήσει συμφωνώ. Αν δεν έχει οδηγήσει, ΠΡΕΠΕΙ να οδηγήσει..:rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Υπολόγισε ότι τα ΚΤΜ είναι μηχανάκια περίπου ρέντι του ρέις.
    Ως εκ τούτου θέλουν φροντίδα και λεφτά.
    Αν δεν έχεις λεφτά ξέχασε το.
    Υπολόγισε ότι χρήσιμη είναι και η εμπειρία.
    (να προλαβαίνεις ας πούμε κάποιες μικρές βλάβες μόνος σου ΠΡΙΝ γίνουν ζημιές)

Να σου δώσω ένα παράδειγμα 4 ΤΔΜ και ένα ΑDV πήγαν βόλτα στη Βουλγαρία.
    Για κάθε 2 στάσεις για βενζίνη των ΤΔΜ το ADV ήθελε άλλη μία.
    Όταν όμως μπήκαν στο χωματόδρομο το ΚΤΜ έβγαλε φτερά ενώ οι άλλοι έκλαψαν.
    Στο γυρισμό εθνική το ΚΤΜ εξαφανίστηκε έτσι απλά.
    Την άλλη μέρα όμως μπήκε συνεργείο για μια φλάτζα που δάκρυσε και κατέβηκε μοτέρ.
    Έγιναν και κάτι πειράματα με εξόδους σε στροφές.
    Είναι ανάξια λόγου (τσάι με λεμόνι και δυο μπισκότα)

Συμπέρασμα αν έχεις χρήμα, τρέλα, και σκοπεύεις να ασχοληθείς πάρτο και θα σου μείνει αξέχαστο.
    Αν πονάς για το κάθε ευράκι που πληρώνεις και δεν ξέρεις από μηχανές ξέχασε το.
    Πες απλά δεν είναι για μένα ΤΩΡΑ και πήγαινε παρακάτω.
    Σε μερικά χρόνια ποιος ξέρει μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

ειλικρινά νομίζεις πως με αυτή την γενική ερώτηση θέλεις κάποια τουλάχιστον αντικειμενική απάντηση;

γνώμη μου είναι πως πλέον δεν υπάρχει μηχανή που να μην παρουσιάσει κάποια "παιδική ασθένεια" ή κάποια που σου εγγυάται κανείς πως θα σου κρατήσει για μια ζωή ή δεν θα σου βγάλει προβλήματα

προσωπικά μάρεσαν πάρα πολύ τα sm της ktm και έτσι δεν άργησα να πάρω ένα 690.
    Η τιμή των σέρβις του είναι σε κανονικά επίπεδα (άκουγα πάρα πολλά περί του θέματος) και ακόμα πιο χαμηλά αν επιλέξεις κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο και όχι εξουσιοδοτημένο. Τιμές ανταλλακτικών σε κανονικές τιμές με τον ανταγωνισμό και αν δεν ξεχνάς τα σέρβις και το προσέχεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
    Θυμίσου πως με την αγορά ενος ktm πληρώνεις και τα πολύ καλά της περιφερειακά(white power αναρτήσεις - brembo φρένα)

Στην τελική αποφάσισε τι μοντέλο θες και δες σε σχέση με τον ανταγωνισμό τι προβλήματα μπορεί να σου βγάλει. Μέσα στο φόρουμ υπάρχουν πολλές απόψεις από κατόχους και για μηχανάκια κτμ και για μηχανάκια άλλων εταιρειών.
    Αν όμως το μόνο κριτήριο σου είναι αυτό, μόνο και μόνο από πλευράς ψυχολογίας ακόμα και τίποτα να μην σου βγάλει (που αν το προσέχεις πιστεύω πως είναι σίγουρο) πάρε καλύτερα κάτι άλλο.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    οι τιμές ανταλλακτικών της ktm είναι λίγο τσίμπημενες θα έλεγα...

Πρόσεξε ,όχι αναλώσιμων αλλά ανταλλακτικών...

Τουλάχιστον για τα μεγάλα κυβικά...

Παλαιό μέλος
    Ας πω και γω την γνωμη μου, μιας και ειχα ενα KTM 950Adv (του 2003 μαλιστα) και τωρα εχω ενα ΚΤΜ 950Super Enduro, μοντελο 2007.Πριν απ αυτα ειχα ενα BMW R1200GS του 2004.

Και τα δυο ΚΤΜ ηταν (και ειναι) μεταχειρισμενα
    Στο Adventure με το που το πηρα εμεινα απο δευτερευον συμπλεκτη. Το αλλαξα με το evolutione και ησυχασα. (180ευρω με τα μεταφορικα απο Αμερικη).
    Μετα ειχα προβλημα με το κομπλερ της μιζας.700ευρω για καινουργιο ανταλλακτικο!!!! Το εφτιαξα στου Χελιωτη με 150ευρω.

Με το Super Enduro μεχρι στιγμης δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.

Φυσικα ολα αυτα με το Adv συνεβηκαν γιατι τα μοντελα 2003 και πριν (καποια μετα αλλα και καποια 990), ειχαν εργοστασιακες ασθενειες. Με τον καιρο και ειδικα απο τα μοντελα 2008 και μετα τα περισσοτερα προβληματα διορθωθηκαν.

Σε σχεση με το BMW που ειχα και δεν ασχολιομουν με τιποτα εκτος απο το να εχει λαδια η μηχανη, στα ΚΤΜ εχω παντα την εννοια αν εχει λαδια, αν εχει παραφλου, αν ειναι οκ το ενα, αν ειναι οκ το αλλο. Οχι οτι συμβαινει κατι, απλα νοιωθω οτι πρεπει να εχω το νου συνεχεια. Αυτο καποιους τους πειραζει καποιους αλλους οχι. Εμενα μ αρεσει, γιατι μπορω να εχω γνωση της μηχανης μου και οχι να οδηγω ενα μαυρο κουτι. Αλλωστε εχω την ικανοτητα να μπορω να το "πειραζω" αρκετα. Οποτε μ αρεσει.

Το bmw που ειχα, αν και ηταν μοντελο του 2004 με σερβο, 4,5 χρονια δεν μου εβγαλε απολυτως τιποτα, παρ ολο που μ αυτο εχω κανει και τα δυσκολοτερα χωματα και παρα πολλα ταξιδια. Προς το τελος ομως της σχεσης μου μαζι του (τους τελευταιους 6 μηνες απο τα 5 συνολικα χρονια που το ειχα), επηδηχθη η Διας!

Ρελες αντλιας (150ευρω κοστος), σερβο/abs μοναδα( 2200ευρω κοστος, ασχετα αν πληρωσα στο τελος 1100ευρω), δισκος συμπλεκτη (400ευρω).
    Παντως σε φυσιολογικο σερβις της bmw, πανω απο 180ευρω δεν ειχα δωσει ποτε.
    Σε ΚΤΜ ομως σιγουρα το 250 το εχεις στην τσεπη οταν το πας για σερβις.

Μ ολα αυτα που γραφω θελω να πω στον φιλο μας οτι ολα ειναι σχετικα. Σιγουρα ενα ΚΤΜ δεν ειναι και οτι πιο φθηνο να το εχεις, αλλα αν το εχεις και προπαντων ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ειναι μια μηχανη που θα την αγαπησεις πραγματικα και δυσκολα θα σκεφτεις να παρεις κατι αλλο.

Προχωρα λοιπον και παρε το ΚΤΜ που θες και αν ζοριζεσαι οικονομικα προσπαθησε να το χρησιμοποιεις με συνεση και μονο εκει που πρεπει. Εγω πλεον το εχω μονο για βολτες και καμια φορα δουλειες αλλα εκτος Αθηνας. Πολυ σπανια ομως. Πιο πολυ μονο για βολτα γιατι ετσι το επελεξα.

Καλη αγορα...!

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Αν ειναι προσεγμενο (εφοσον μιλαμε για μεταχειρισμενο) θα εισαι μια χαρα αν το σεβεσαι και το συντηρεις σωστα.Ολα τα αλλα που λεγονται ειναι ΜΑΛ****Σ να περναει η ωρα.Εφοσον τωρα πας για καινουργιο τοτε προχρωρα με τα 1000,μια χαρα αξιοπιστια εχουν και οσον αφορα τις αλλες χαρες (γκαζια,στριψιμο,φρενα,εμφανιση) ειναι απο αλλο πλανητη (εκτος εμφανισης που ειναι υποκειμενικο).

Σου ευχομαι να ευχαριστηθεις οτι κι αν παρεις.

sotris like motoris Το avatar του/της taxydromos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24
    Ας πω και γω την γνωμη μου, μιας και ειχα ενα KTM 950Adv (του 2003 μαλιστα) και τωρα εχω ενα ΚΤΜ 950Super Enduro, μοντελο 2007.Πριν απ αυτα ειχα ενα BMW R1200GS του 2004.

Σε σχεση με το BMW που ειχα και δεν ασχολιομουν με τιποτα εκτος απο το να εχει λαδια η μηχανη, στα ΚΤΜ εχω παντα την εννοια αν εχει λαδια, αν εχει παραφλου, αν ειναι οκ το ενα, αν ειναι οκ το αλλο. Οχι οτι συμβαινει κατι, απλα νοιωθω οτι πρεπει να εχω το νου συνεχεια.
    Σε ΚΤΜ ομως σιγουρα το 250 το εχεις στην τσεπη οταν το πας για σερβις.
    ????εχω δυο κτμ 250 κ 950....το 250 τοχω 5 χρονια κ το 950 7 χρονια..
    και τις δυο μοτοσυκλετες τις οδηγω κυριως στο χωμα και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τσεκαρα τα λαδια
    η το παραφλου η οτιδηποτε αλλο....κ δεν ειχα κανενα προβλημα!
    τωρα αυτο με τα σερβις να το κοιταξεις γιατι κατι κανεις λαθος..
    [font=courier]"Its going to be a hell of a ride.!"[/font]

My Dirty Blog!!
    ^-^-^-^-^-^-^ جسارة أن يركب

Athenians Enduro Lovers

Γιούπι!!...ο δικός μας 6ήρεμος..

Η 5ήμερη στη Πίνδο!!!!!

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ!μπρρρρ
    [color=light blue][font=courier]Jolly Rider[/color][/font]

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
    ????εχω δυο κτμ 250 κ 950....το 250 τοχω 5 χρονια κ το 950 7 χρονια..
    και τις δυο μοτοσυκλετες τις οδηγω κυριως στο χωμα και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν τσεκαρα τα λαδια
    η το παραφλου η οτιδηποτε αλλο....κ δεν ειχα κανενα προβλημα!
    τωρα αυτο με τα σερβις να το κοιταξεις γιατι κατι κανεις λαθος..
    Κοιτα, δεν ειπα οτι χανει λαδια,χανει παραφλου ή οτιδηποτε αλλο. Απλα εχω στο νου μου οτι καπου καπου πρεπει να τα κοιταω. Δεν ξερω, ισως ειναι και η ιδεα μου. Ομως εχω την αισθηση οτι πρεπει να τα κοιταω.

Στο 950Adv καποια στιγμη "εφτυνε" το παραφλου. Κοιταξα και αλλαξα ταπα στο ψυγειο και ευτυχως διορθωθηκε. Στο SE μια φορα στο βουνο ανεβασε θερμακρασια στο "θεο". Τελικα αποδειχθηκε οτι και εκει η ταπα ειχε θεμα και ειχε χασει παραφλου. Γενικα και αοριστα οπως ειπα ισως θελω να εχω το νου μου. Δεν ειπα οτι συμβαινει συνεχεια κατι.

Τωρα για το σερβις, να σου πω την αληθεια δεν προλαβα στο 950Adv να κανω μεγαλο σερβις γιατι το πουλησα και στο SE ακομα δεν εχω κανει. Απο αλλους γνωστους και φιλους που εχω, οποτε εχουν παει για μεγαλο σερβις καπου εκει δινουν. 200-250ευρω.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Κι εγω καλα το πηγα,απο Vstrom ξεκινησα και σε 690 enduro κατεληξα
    Οι εντυπωσεις ειναι αυτες ακριβως που περιμενα
    Το μηχανακι ειναι πραγματικα σε αλλο κοσμο απο τα αντιστοιχα σε μοτερ-αναρτησεις-φρενα-οδικη συμπεριφορα παντου,ειναι πραγματικα 60% ασφαλτο και 80% χωμα
    Ως ευρωπαικο μηχανακι ομως εχει μικροκουσουρια με τα περιφερειακα κυριως.Πχ σπανε απο τους κραδασμους οι καθρεφτες,η εξατμιση ΚΑΙΕΙ του θανατου,τα πισω φλας γεμιζουν λασπη(!) και η κορνα ειναι για παπι
    Μετα απο 36000χλμ χωρις σοβαρα προβληματα μπορω να πω οτι το μοτερ τουλαχιστον δειχνει ακμαιο και ικανο να βγαλει τα διπλασια και βαλε χλμ
    Οι τιμες αναλωσιμων ειναι λογικες,των ανταλλακτικων λιγο πιο ακριβες(αλλα πολυ φτηνοτερες απο πολλα Γιαπωνεζικα) και το σερβις παροτι τα αναλωσιμα δεν ειναι απλησιαστα εντουτοις ειναι ακριβη υποθεση γιατι ειναι συχνα τα διαστηματα(5000μικρο-10000μεγαλο)
    Αλλα αν βγει αλλο μηχανακι με το στησιμο,τα γκαζια,το μικρο βαρος και την ποιοτητα των πραγματων που κουβαλει το ΚΤΜακι και την ιδια ωρα θελει service καθε 50000χλμ να μου πειτε να το παρω!
    Οποτε ενσυνειδητα κατεληξα στο μηχανακι αυτο και μεχρι ωρας εχει βγει απλα τελειο
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

οσα ΚΤΜ οδηγησα ηταν αστερια και ερωτευσιμα.μικροθεματα εχουν,αλλα δεν ειναι τα μονα με παιδικες ασθενειες.το θεμα ειναι αν το ειδες και το καψουρευτηκες παρτο γιατι αν συμβιβαστεις με σχιστοματικο θα ξενερωσεις μετα.η καψουρα και η τσιπουρα πληρωνονται παντως

Αρχικά δημιουργήθηκε από tommy dakar
    οσα ΚΤΜ οδηγησα ηταν αστερια και ερωτευσιμα.μικροθεματα εχουν,αλλα δεν ειναι τα μονα με παιδικες ασθενειες.το θεμα ειναι αν το ειδες και το καψουρευτηκες παρτο γιατι αν συμβιβαστεις με σχιστοματικο θα ξενερωσεις μετα.η καψουρα και η τσιπουρα πληρωνονται παντως
    +640 +690 +950 +990
    Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    O oldman μίλησε σωστά.

Βουνό και θάλασσα... Το avatar του/της Greg_950 S
    Αν τα οδηγήσεις μια φορά, κολλάς "πορτοκαλί" σύνδρομο στέρησης....

640 ADV + 640 Six Days + 450 EXC + 950 ADV S + 690 END.+...............+..........+.............

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟ
    από Konti στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2006, 09:27
  2. λαστιχα για KTM LC4 SM
    από dez στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 25/05/2004, 15:26
  3. εξατμιση για KTM LC4 SM
    από dez στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket