ΡΕ άσε τα πηνία ήσυχα, λύσσαξες πια...![]()
Για σπάστο και ξαναρίξτο αυτό με το βραχυκύκλωμα της μίζας...
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγω τα πηνια τα αφηνω γιατι αλλαξα και λαδακια πριν 500χλμ.Για να παρει μπροστα λεμε βραχυκυκλωνω το μπουτον.Μονο τοτε μιζαρει.Μετα απο 5 λεπτα σβηνω και ξαναπαιρνει κανονικα.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Το μπουτον το αλλαξα με ενα μεταχειρισμενο που ειχα.Εχω αλλο ενα,μηπως να δοκιμασω κι εκεινο?
Γεραματα ρπμ,οταν λεω μπουτον εννοω το ρελε της μιζας.![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)
http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related
Θα σε βαρέσω λέμεεεεεεεε...Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
,οταν λεω μπουτον εννοω το ρελε της μιζας.![]()
![]()
Όταν μιζάρεις και κολλάει κάνει κανένα "τρρριιιττττ" ή δεν ακούγεται τίποτε ..???
ΤΙΠΟΤΑ λεμε.Αν εκανε σαν τριζονι θα καταλαβαινα οτι ταχει παιξει.Λες να ειναι ο διακοπτης και να γ@μιεται το συμπαν?Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Θα σε βαρέσω λέμεεεεεεεε...![]()
Όταν μιζάρεις και κολλάει κάνει κανένα "τρρριιιττττ" ή δεν ακούγεται τίποτε ..???![]()
«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»
Μην ορκίζεσαι γιατί σαν τριζόνι κάνει συνήθως όταν δεν περνάει αρκετό ρεύμα από τους οπλισμούς (aka πεσμένη μπαταρία..).Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Αν εκανε σαν τριζονι θα καταλαβαινα οτι ταχει παιξει.
Στην περίπτωσή σου μάλλον τάχει παίξει το έλασμα του ρελέ, οπότε πας για αλλαγή (εκτός αν το ανοίξεις και το καθαρίσεις - αν το κάνεις πρόσεξε μήπως η βάση του ελάσματος είναι βιδωτή στο σώμα γιατί παίζει να έχει λασκάρει..)
Αν μιλούσαμε για μηχανάκι με κραδασμούς, ίσως..Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
.Λες να ειναι ο διακοπτης και να γ@μιεται το συμπαν?![]()
(αλλά στο βελούδο το δικό σου, δεν νομίζω..):rotflmao:
![]()
Το λοιπον.Το μηχανακι ΔΕΝ φορτιζει την μπαταρια η οποια ειναι καινουρια.Πηρε μπρος μονο με καλωδια.Εβαλα την μπαταρια για φορτιση και πηρε με την μια.Τι κανω?Αλλαζω τον ανορθωτη?Τα πηνια?Και τα δυο?Να το στειλω στη θαλασσα?(ειναι και μακρυα ργτ,δεν ξερω αν θα με παει μεχρι εκει).
Για πες ω πανσοφε και χαρισματικε νεανια.(σιγα μην τον πω γεροντα πριν βρω λυση).
Αφού ρε δεν πιανεις με τα κρινοδάχτυλά σου ένα κωλοπολύμετρο, τι θέλεις..??![]()
Του διαολου πραματα ειναι αυτα.Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αφού ρε δεν πιανεις με τα κρινοδάχτυλά σου ένα κωλοπολύμετρο, τι θέλεις..??![]()
Μολις εβαλα την μπαταρια στη φορτιση εδειξε οτι ειναι αδεια.Τωρα που φορτισε θα μετρησω στο ρελαντι και με στροφες και θα σε πω.![]()
χοντρα-χοντρά............
αφου λες οτι η μπαταρια δεν φορτιζει αν και καινουρια,
στη φισα του ανορθωτή έχει δυο καλωδια που ερχονται απο τα πηνια
εκει οταν δουλευει πρεπει να εχει κοντα 50V εναλασσομενο αλλιως κατι παιζει με τα πηνια
αν εχεις εκει ταση αλλα η μπαταρια δεν φορτιζει φταιει ο ανορθωτης
ολα αυτα με δεδομενο οτι είσαι ενταξει απο καλωδιωση και φισες
Οκ ρε μαν.Αλλα υπαρχει κι αλλο θεμα και το ανακαλυψα σημερα.Μολις μιζαρω βλεπω σπιθηρισμο σε ενα σημειο της πλεξουδας.Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
χοντρα-χοντρά............
αφου λες οτι η μπαταρια δεν φορτιζει αν και καινουρια,
στη φισα του ανορθωτή έχει δυο καλωδια που ερχονται απο τα πηνια
εκει οταν δουλευει πρεπει να εχει κοντα 50V εναλασσομενο αλλιως κατι παιζει με τα πηνια
αν εχεις εκει ταση αλλα η μπαταρια δεν φορτιζει φταιει ο ανορθωτης
ολα αυτα με δεδομενο οτι είσαι ενταξει απο καλωδιωση και φισεςΚι αυτο με ανησυχει πιο πολυ απ τα αλλα.
στην εισοδο του ανορθωτη που μπαινει η υψηλη ταση αποτα πηνια πολλες φορες δημιουργειται βραχυκυκλωμα και λειωνει η φισα
13,2-13,6 στο ρελαντι.Το ανωτερο ηταν 14,1 σε ανεβασμενες στροφες.Το μηχανακι πηρε με τη μια σημερα.Ο σπινθηρας που ειδα δεν ηταν σε καμμια φισα.Ηταν στην πλεξουδα και μαλιστα πολυ κοντα στα καρμπςκαι απο την αλλη μερια των πηνιων και του ανορθωτη.
![]()
Για πρόσεξέ το αυτό. Μήπως έχεις τίποτα φαγωμένα καλώδια ?? Πάντως αν έχεις σπινθήρα κοντά στα καρμπς πρόσεξέ το πολύ μην έχεις τίποτα αναποδιέςΑρχικά δημιουργήθηκε από the who
13,2-13,6 στο ρελαντι.Το ανωτερο ηταν 14,1 σε ανεβασμενες στροφες.Το μηχανακι πηρε με τη μια σημερα.Ο σπινθηρας που ειδα δεν ηταν σε καμμια φισα.Ηταν στην πλεξουδα και μαλιστα πολυ κοντα στα καρμπςκαι απο την αλλη μερια των πηνιων και του ανορθωτη.
![]()
![]()
![]()
Yamaha FZS 600
Το προβλημα τελικα ηταν το εξης.Η μια απο τις δυο αλλενοβιδες που κρατανε τη μιζα πανω στον κορμο της μηχανης ειχε φαγωμενες βολτες.Ηταν δε αυτη που κραταγε το καλωδιο της γειωσης.Με τους κραδασμους που εχει ο βελουδινος κινητηρας μου(κατα πως λεει κι ο παληογερας) η βιδα χαλαρωνε και η γειωση πηγαινε περιπατο.Ο σπινθηρας που εβλεπα τελικα ηταν απο τη γειωση.
Τελος καλο ολα καλα.Μας εμεινε αμανατι κι ενας ανορθωτης της sun (αχρειαστος ναναι).