Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 35

Θέμα: Ερώτηση περί προτεραιότητας

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis25
    Είναι περίπτωση η οποία κρίνεται κατά συνθήκη βάσει των παραμέτρων που υποχρέωσαν τον οδηγό να προβεί σε αλλαγή της πορείας του. Αν δεν υπάρχει αιτία και για τους δύο, τότε υπάρχει συνυπαιτιότητα.
    Κατά τη δική μου γνώμη, μεγαλύτερη ευθύνη έχει αυτός που κινείται στην αριστερή λωρίδα καθώς δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί, εφόσον η μεσσαία λωρίδα είναι ελεύθερη και μπορούσε να κινείται σ' αυτή. Δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα! Κινούμαστε στην δεξιά λωρίδα, εκτός αν υπάρχει όχημα το οποίο κινείται με μικρότερη ταχύτητα μπροστά μας, οπότε ανάβουμε φλας, μπαίνουμε στη διπλανή λωρίδα εφόσον προηγουμένως ελέγξουμε στον καθρέφτη ότι δεν έρχεται άλλο όχημα και πραγματοποιούμε την προσπέραση, μετά την οποία επιστρέφουμε στη δεξιά λωρίδα ανάβοντας φλας, εφόσον δεν υπάρχει άλλο όχημα κινούμενο πιο αργά από την ταχύτητά μας σε εύλογη απόσταση, η οποία δεν θα μας εξαναγκάσει να κάνουμε την ίδια διαδικασία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Για την πιθανή πρόσκρουση όμως, εφόσον προβούμε σε ταυτόχρονη αλλαγή λωρίδας, ο κινούμενος στην αριστερή λωρίδα, παρά το γεγονός ότι παρανομεί, δε θα επωμιστεί μεγαλύτερη ευθύνη, διότι η παρανομία του δεν είναι η αιτία του ατυχήματος.

Αν παρακολουθησεις την λογικη του θρεντ θα δεις οτι το βγαλαμε απ'εξω το ενδεχομενο της ασκοπης κινησης στην αριστερη λωριδα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    όντως απο τις συνθήκες και τις παρακάτω οδηγίες του άρθρου του ΚΟΚ προκύπτει η υπαιτιότητα του ενός ή και των δύο.

http://www.drivingschool.gr/kok11.htm
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    όντως απο τις συνθήκες και τις παρακάτω οδηγίες του άρθρου του ΚΟΚ προκύπτει η υπαιτιότητα του ενός ή και των δύο.

http://www.drivingschool.gr/kok11.htm
    Σε αυτό το site λέει: ?....7. Οδηγός που αντιλαμβάνεται ότι άλλος οδηγός προτίθεται να τον προσπεράσει, υποχρεούται να κινείται πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και να μην επιταχύνει την κίνησή του....?

Οπότε αυτός που είναι αριστερά, θεωρητικά προσπερνάει αυτόν που είναι στη δεξιά λωρίδα. Οπότε αυτός που είναι στη δεξιά λωρίδα υποχρεούται να μείνει εκεί και να μην επιταχύνει...ε?
    Yamaha FZS 600

Προτεραιότητα έχει αυτός που ανοίγει το γκάζι...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
    Όπως αναφέρω και πιο πάνω, στην περίπτωση που συναντώ συχνά έχω λόγο να βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα και αυτός είναι ότι στρίβω αριστερά και μπαίνο στην Κατεχάκη από κάθετο δρόμο και την ίδια στιγμή (ανάβουν ταυτόχρονα τα φανάρια) οι απέναντι μου μπαίνουν και αυτοί στο ίδιο ρεύμα. Οπότε εγώ μπαίνω αριστερή λωρίδα και οι άλλοι δεξία (αλλιώς θα υπάρξει σύσγκρουση ). Μετά θέλω να κινηθώ προς τη δεξιά λωρίδα γιατί από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος να βρίσκομαι εκεί.

Πάντως εγώ για να είμαι σίγουρος αν βλέπω τέτοια περίπτωση, αφήνω πάντα τον άλλο να κάνει την κίνησή του και μένω στη γραμμή μέχρι να τελειώσει...μετά κινούμαι κ εγώ.
    Σε αυτήν την περίπτωση, όταν υπάρχει εύλογη αιτία για την αλλαγή λωρίδας που επιχειρεί ο κινούμενος στην αριστερή πλευρά του δρόμου, τότε εφόσον ο κινούμενος δεξιά δεν έχει λόγο για την ενέργειά του θα επωμισθεί και την ευθύνη. Αυτός είναι ο κατά συνθήκην επιμερισμός των ευθυνών.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Αν παρακολουθησεις την λογικη του θρεντ θα δεις οτι το βγαλαμε απ'εξω το ενδεχομενο της ασκοπης κινησης στην αριστερη λωριδα.
    Η λογική του θρεντ ποια είναι; Τι λέει ο νόμος, τι εφαρμόζεται στην πράξη ή τι θεωρούμε εμείς με την δική μας προσωπική λογική τι θα έπρεπε να ισχύει;

Η λογική του θρεντ ποια είναι; Τι λέει ο νόμος, τι εφαρμόζεται στην πράξη ή τι θεωρούμε εμείς με την δική μας προσωπική λογική τι θα έπρεπε να ισχύει;
    Όλα αυτά. Το βασικό ερώτημα είναι τι λέει ο Νόμος.

Το τι εφαρμόζεται στην πράξη....εγώ όπως είπα πιο πάνω, σε όποια από τις 2 θέσεις και να είμαι , αφήνω τον άλλο να κάνει την κινησή του και μετά κάνω και εγώ τη δική μου.

Τώρα το τι θα έπρεπε να ισχύει, ας δούμε πρώτα τι προτείνει ο νόμος και μετά βλέπουμε πως θα θέλαμε να είναι.

btw. Αυτός που είναι στη δεξιά λωρίδα είναι πιο έυκολο να ελέγξει τη νεκρή γωνία του από αυτόν που είναι αριστερά. Όχι ότι αυτό απαλλάσει τον αριστερά.
    Yamaha FZS 600

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Αυτοι που μπαινουν στην Κανελοπουλου απο Παπαγου οφειλουν να κινηθουν στη δεξια λωριδα και με μεγαλη προσοχη καθως βγαινουν στο δρομο με παλλομενο πορτοκαλι.Το να αλλαξουν τρεις λωριδες για να στριψουν αριστερα απαγορευεται δια ροπαλου.
    Το αυτο ισχυει και για σενα που εισαι στην αριστερη στριβοντας απο Κοκκινοπουλου.Πρεπει να αλλαξεις λωριδες σταδιακα κι οχι κατευθειαν απο αριστερα δεξια.
    Επειδη ομως οι πιο πολλοι απο δαυτους (απο Παπαγου εννοω) θελουν να πανε Ζωγραφου η περιφερειακο Καρεα προσεχε πολυ.Την να την κανεις την προτεραιοτητα αν κινδυνευεις σωματικα?
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

Canibalise Legallis Το avatar του/της the who
    Επισης οταν προσπερναμε στην εθνικη οδο και μετα θελουμε να μπουμε στην μεσαια εχουμε σαφως προτεραιοτητα εναντι του κανιβαλου που πηγαινει με 120 δεξια κι αποφασιζει να παει στη μεσαια ταυτοχρονα με εμας που προσπερναμε κανονικα.
    Η δεξια λωριδα ειναι γι αυτον που θελει να παει αργα η εχει καποιο προβλημα με το οχημα του και ψαχνει παρκιν για να μπει.
    Ψιλα γραμματα αλλα ετσι ειναι.
    «Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον πούτσο!»

Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827)

http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8&feature=related

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Τιποτα απο τα παραπανω.
    Αναφερομαι απλως στο οτι εχουμε ενα οδηγο που αφου καλως (για τον οποιοδηποτε λογο) βρισκεται στην αριστερη λωριδα, κοβει στην μεσαια. Δεν εχει νοημα να εξεταζουμε το 'καλως΄, διοτι αυτο θα ηταν μια διαφορετικη συζητηση.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
    Αυτοι που μπαινουν στην Κανελοπουλου απο Παπαγου οφειλουν να κινηθουν στη δεξια λωριδα και με μεγαλη προσοχη καθως βγαινουν στο δρομο με παλλομενο πορτοκαλι.Το να αλλαξουν τρεις λωριδες για να στριψουν αριστερα απαγορευεται δια ροπαλου.
    Το αυτο ισχυει και για σενα που εισαι στην αριστερη στριβοντας απο Κοκκινοπουλου.Πρεπει να αλλαξεις λωριδες σταδιακα κι οχι κατευθειαν απο αριστερα δεξια.
    Επειδη ομως οι πιο πολλοι απο δαυτους (απο Παπαγου εννοω) θελουν να πανε Ζωγραφου η περιφερειακο Καρεα προσεχε πολυ.Την να την κανεις την προτεραιοτητα αν κινδυνευεις σωματικα?
    Ε ναι εννοείται ότι θα αλλάξω λωρίδες σταδιακά. Το θέμα είναι η μετάβαση στη μεσαία λωρίδα. Για τη δεξιά εννοείται ότι δε θα πάω να πέσω πάνω στον άλλο . Γιατί αυτοί που βγαίνουν από Παπάγου κάνουν κάτι τρελά και φεύγουν για τέρμα αριστερά.

(το έγραψα και στο "σε είδα". Βγήκε κοπέλα με corsa από Παπάγου και μπήκε σχεδόν κάθετα τέρμα αριστερή λωρίδα έτσι ήθελε. Είμασταν καμια 5αρια μηχανάκια που είχαμε βγεί από Ζωγράφου. Ευτυχώς ο τύπος μπροστά μου ,με varadero αν θυμάμαι καλά ,την πήρε χαμπάρι και πλακώθηκε στα φρένα, ομοίως και εμείς από πίσω).
    Yamaha FZS 600

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    αυτός που ξεκίνησε να κάνει πρώτος και νόμιμα την αλλαγή της λωρίδας

προτεραιότητα εχεις αυτο που προσπεαναει
    η που κανεις πρωτος κινηση να αλλαξει λωριδα
    βαλε και οτι ο πισω παντα φταιει
    οποτε..........

Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
    Σε αυτό το site λέει: ?....7. Οδηγός που αντιλαμβάνεται ότι άλλος οδηγός προτίθεται να τον προσπεράσει, υποχρεούται να κινείται πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και να μην επιταχύνει την κίνησή του....?

Οπότε αυτός που είναι αριστερά, θεωρητικά προσπερνάει αυτόν που είναι στη δεξιά λωρίδα. Οπότε αυτός που είναι στη δεξιά λωρίδα υποχρεούται να μείνει εκεί και να μην επιταχύνει...ε?
    οταν η κινηση γινεται σε στοιχους ( δρομος με 2 η 3 λωριδες ) δε θεωρειται προσπεραση τιποτα,αν αυτος που κινεται στη δεξια λωριδα,χωρις να αλλαξει πορεια, αυξησει την ταχυτητα του μπορει να περασει απο δεξια αυτον που κινεται στη μεσαια λωριδα.
    Το ιδιο ισχυει και για τη μεσαια φυσικα.
    Αρα βασει νομου,οταν κινεισαι σε δρομο με 3 λωριδες, προτεραιοτητα εχει οποιος δεν αλλαζει πορεια.
    Αν θελεις να αλλαξεις εσυ,οφειλεις να περιμενεις..
    Ρωτησαμε δικηγορο σε αλλο thread για αυτο το θεμα με την προσπεραση απο δεξια σε δρομο με πανω απο 2 λωριδες..
    Αν θυμαμαι καλα ηταν ενα ατυχημα με καποιο βυτιο που εκλεισε καποιο παπι,αλλα δεν ειμαι και σιγουρος..
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
    οταν η κινηση γινεται σε στοιχους ( δρομος με 2 η 3 λωριδες ) δε θεωρειται προσπεραση τιποτα,αν αυτος που κινεται στη δεξια λωριδα,χωρις να αλλαξει πορεια, αυξησει την ταχυτητα του μπορει να περασει απο δεξια αυτον που κινεται στη μεσαια λωριδα.
    Το ιδιο ισχυει και για τη μεσαια φυσικα.
    Αρα βασει νομου,οταν κινεισαι σε δρομο με 3 λωριδες, προτεραιοτητα εχει οποιος δεν αλλαζει πορεια.
    Αν θελεις να αλλαξεις εσυ,οφειλεις να περιμενεις..
    Ρωτησαμε δικηγορο σε αλλο thread για αυτο το θεμα με την προσπεραση απο δεξια σε δρομο με πανω απο 2 λωριδες..
    Αν θυμαμαι καλα ηταν ενα ατυχημα με καποιο βυτιο που εκλεισε καποιο παπι,αλλα δεν ειμαι και σιγουρος..
    Πολύ σωστά.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ερωτηση Περι Κλησεωσ
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2005, 10:22
  2. Ερώτηση περί AutoRoute
    από da_z_bro στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2005, 01:52
  3. Ερωτηση περι αναρτησεων σε σκουτερακι