Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Τι ξερετε για την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Το καλό με την Αυστραλία είναι ότι όσο είσαι εκεί και σέβεσαι τους νόμους περνάς καλά.
    ΑΛΛΑ δεν μπορείς να φύγεις.
    ΤΟ δολάριο τους είναι ένα αδύναμο νόμισμα σε σχέση με το Ευρώ οπότε όταν το φέρνεις εδώ είναι κοροϊδία να το χαλάσεις.
    Άσε που δεν υπάρχει συμφωνία ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων.
    Πέρα απ αυτά ήθελα να σας πω μερικά πράματα για την ξενιτιά μια και έχω περάσει 11 χρονάκια από τον πολυτάραχο και γεμάτο τούμπες βίο μου.
    Τα πράγματα ακούγονται όμορφα όσο είσαι εδώ.
    Δουλειά, λεφτά, καλή ζωή κλπ κλπ
    Και είναι αλήθεια. Όλα!
    Αυτό όμως που είναι αλήθεια επίσης όμως είναι ότι μιλάς για ξερίζωμα.
    Πάει να πει?
    Δεν έχεις κανένα δικό σου. Συγγενή, φίλο, κολλητό…
    Τίποτα !
    Θα μου πεις οκ ρε θα κάνω άλλους, που πέρα ότι είναι και πουστιά να το λες, σου απαντώ είναι δύσκολο…
    Φιλίες μιας ζωής δεν φτιάχνονται σε 2 μήνες.
    Είναι και η έλλειψη αναμνήσεων.
    Δεν έχεις γειτονιά, δεν έχεις στέκι.
    Οι δρόμοι είναι όλοι ίδιοι αφού δεν συνδέονται με τίποτα…
    Θα πεις οκ άμα δεν έχω δουλειά τα τι να κάτσω να κάνω ν ακούω το κάθε Κωστάκι, ΓΙωργάκι, Αντωνάκι, Παπαράκι να μου λέει μπούρδες.
    Πάσο ρε μάγκα μαζί σου !
    Αλλά να ξέρεις ότι μου είχαν πει κι εμένα πριν φύγω
    Θα σου ψήσουν το ψάρι χείλι…
    Μέχρι που ξέχασα γιατί έφυγα και ξαναγύρισα…)
    Καλή τύχη ειλικρινά ότι κι αν αποφασίσεις τελικά
    (και Ν Ζηλανδία παίζει)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    για ριξε μια ματια κι εδω...

http://www.madata.gr/epikairotita/social/136055.html

:smilea:

Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Το καλό με την Αυστραλία είναι ότι όσο είσαι εκεί και σέβεσαι τους νόμους περνάς καλά.
    ΑΛΛΑ δεν μπορείς να φύγεις.
    ΤΟ δολάριο τους είναι ένα αδύναμο νόμισμα σε σχέση με το Ευρώ οπότε όταν το φέρνεις εδώ είναι κοροϊδία να το χαλάσεις.
    Άσε που δεν υπάρχει συμφωνία ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων.
    Πέρα απ αυτά ήθελα να σας πω μερικά πράματα για την ξενιτιά μια και έχω περάσει 11 χρονάκια από τον πολυτάραχο και γεμάτο τούμπες βίο μου.
    Τα πράγματα ακούγονται όμορφα όσο είσαι εδώ.
    Δουλειά, λεφτά, καλή ζωή κλπ κλπ
    Και είναι αλήθεια. Όλα!
    Αυτό όμως που είναι αλήθεια επίσης όμως είναι ότι μιλάς για ξερίζωμα.
    Πάει να πει?
    Δεν έχεις κανένα δικό σου. Συγγενή, φίλο, κολλητό…
    Τίποτα !
    Θα μου πεις οκ ρε θα κάνω άλλους, που πέρα ότι είναι και πουστιά να το λες, σου απαντώ είναι δύσκολο…
    Φιλίες μιας ζωής δεν φτιάχνονται σε 2 μήνες.
    Είναι και η έλλειψη αναμνήσεων.
    Δεν έχεις γειτονιά, δεν έχεις στέκι.
    Οι δρόμοι είναι όλοι ίδιοι αφού δεν συνδέονται με τίποτα…
    Θα πεις οκ άμα δεν έχω δουλειά τα τι να κάτσω να κάνω ν ακούω το κάθε Κωστάκι, ΓΙωργάκι, Αντωνάκι, Παπαράκι να μου λέει μπούρδες.
    Πάσο ρε μάγκα μαζί σου !
    Αλλά να ξέρεις ότι μου είχαν πει κι εμένα πριν φύγω
    Θα σου ψήσουν το ψάρι χείλι…
    Μέχρι που ξέχασα γιατί έφυγα και ξαναγύρισα…)
    Καλή τύχη ειλικρινά ότι κι αν αποφασίσεις τελικά
    (και Ν Ζηλανδία παίζει)
    Σε όλα όσα λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Σε 2 μονο θα διαφωνήσω. Όχι ότι δεν έχεις δίκιο, απλά είναι κάπως διαφορετικά. Στο ένα που διαφωνώ, είναι για το νόμισμα. Ναι μεν είναι αδύναμο σε σχέση με το Euro, αλλα να θυμίσω ότι εδώ οι μισθοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Αυτό που είναι ακριβό, είναι τα ενοίκια. Αλλα και πάλι, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα. Αρκετά!

Το άλλο είναι για τη N. Ζηλανδία. Φανταστική χωρα, αλλα κάποιοι φίλοι μου που μένουν εκεί, μου είπαν ότι προτιμούν το να μένουν Αυστραλία. Καλύτερη οικονομία λένε.

Γενικότερα για το θέμα της Αυστραλίας, έχεις απόλυτο δίκιο. Θα στα πούνε τέλεια όσο είσαι στην Ελλάδα. Και οι Αυστραλοί και οι Έλληνες που μένουν Αυστραλία. Όταν έρθεις εδώ όμως, (και σας το λέω για να μη βασιστείτε) κανένας Έλληνας δε θα γυρίσει να δει το πρόβλημα σου. Ούτε καν αυτοί που στα λέγανε τέλεια! Αλλα και οι Αυστραλοί, το ίδιο θα κάνουν. Κανεις δεν θα σε βοηθήσει. Όλοι θα γυρίσουν στην καθημερινότητα τους και θα κοιτάξουν την πάρτη τους. Και τα ούζα που πίνατε παρέα και στα λέγανε καλά..... ξεχνα τα!

Έχω ένα χρόνο εδώ. Και πιστέψτε με, ήταν πολύ δύσκολα. Μόλις τελευταία έστρωσαν κάπως τα πράγματα. Μου υποσχέθηκαν πολλά, αλλα ήταν όλα λόγια. Πάλι καλά (άκου τι λέω τώρα) που είχα φάει ένα σωρό "πατάτες" στην Ελλάδα και ήξερα ότι δεν πρέπει να βασιστώ σε κανέναν όταν ήρθα εδώ. Και έτσι δε μου κακοφάνηκε.

Αν, ωστόσο, έρθει κανεις εδώ με sponsoring, (να του κάνει κάποιος πρόσκληση να έρθει να δουλέψει εδώ), τότε ναι. Θα έχεις δουλειά. Αλλα αν περιμένεις από φίλους, πατριώτες και γνωστούς, αστο.
    http://www.youtube.com/watch?v=EJtQd_SXXfw

Το κόστος του κράνους σου, εξαρτάται από το πόσο ακριβό πιστεύεις ότι είναι το κεφάλι σου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
    Αλλα αν περιμένεις από φίλους, πατριώτες και γνωστούς, αστο.
    Λυπαμαι που το ακουω αυτο..

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    Χριστοδουλε νομιζα οτι ηταν διαφορετικα εκει και οτι θα ειχες βοηθεια επειδη ειναι πολυ οι Ελληνες.

Αλλα μαλλον ισχυει παντου αυτο οποτε παντα η αρχη ειναι δυσκολη παιδια
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Επειδή το βασικό για να πάς σε μια ξένη χώρα είναι να έχεις εργασία εκεί νομίζω οτι αυτό το site θα σε κατατοπίσει πλήρως. Σημαντικό επίσης όπως γνωρίζετε είναι να ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, διαφορετικά μην διαννοηθείς να το κουνήσεις καθώς τα προβλήματα που θα αντιμετωπισεις εκεί θα είναι αρκετά. Πλέον και στην Αυστραλία , η επιλογή μεταναστών είναι αυστηρότατη.. βλέπεις δεν έχουν Έλληνες πολιτικούς εκεί που περνάνε εργάτες απλά για μειώσεις μισθών και ψηφοθηρικούς σκοπούς..

http://www.immi.gov.au/skilled/
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ares_tz

ταξιδι στην Αυστραλία

Βρηκα το patriotaki.com και βλεπω πολλους που να εχουν το ονειρο της μεταναστευσης αλλά αυτο δεν ειναι καθολου απλη υπόθεση...μια ιστορια με χαρτουρα που μπορει να παρει και 1.5 χρονο και φυσικα χρήματα...και επισης κανεις δεν εγγυαται οτι θα βρεις δουλεια ακομα και με βιζα εργασίας αν και το ποσοστο ανεργιας ειναι μολις 5% εκει κατω..

Για αρχη υπαρχει η ημεριδα 8-9 Οκτωβριου αλλά με πρόσκληση χωρις ομως να εγγυαται οτι ακομα και οι συμμετεχοντες θα παρουν την βιζα απαραίτητη για δουλεια εκεί κατω..

Τώρα υπαρχουν και οι migration agents που μπορουν να βοηθησουν αρκει να ειναι MARA certified..δηλαδη πιστοποιημενοι απο τον οργανισμο μεταναστευσης της Αυστραλίας..

το ταξιδι ειναι μακρύυυυυυυυυ...

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: ταξιδι στην Αυστραλία

Αρχικά δημιουργήθηκε από ares_tz
    Βρηκα το patriotaki.com και βλεπω πολλους που να εχουν το ονειρο της μεταναστευσης αλλά αυτο δεν ειναι καθολου απλη υπόθεση...μια ιστορια με χαρτουρα που μπορει να παρει και 1.5 χρονο και φυσικα χρήματα...και επισης κανεις δεν εγγυαται οτι θα βρεις δουλεια ακομα και με βιζα εργασίας αν και το ποσοστο ανεργιας ειναι μολις 5% εκει κατω..

Για αρχη υπαρχει η ημεριδα 8-9 Οκτωβριου αλλά με πρόσκληση χωρις ομως να εγγυαται οτι ακομα και οι συμμετεχοντες θα παρουν την βιζα απαραίτητη για δουλεια εκεί κατω..

Τώρα υπαρχουν και οι migration agents που μπορουν να βοηθησουν αρκει να ειναι MARA certified..δηλαδη πιστοποιημενοι απο τον οργανισμο μεταναστευσης της Αυστραλίας..

το ταξιδι ειναι μακρύυυυυυυυυ...

αυτο που παρατηρησα σε οσους σκεφτονται να την κανουν για εξωτερικο, ειναι οτι τα βροντανε ολα με την μια και χωρις να εχουν μια γευση για τις συνθηκες εργασιας και ζωης , αποφασιζουν το δρομο χωρις επιστροφη (και αλλα δραματικα )

προτιμοτερο ειναι να ξοδεψετε 10 μερες απο τη ζωη σας ( και καποια λεφτα ) για να δειτε τι παιζει σε πιο ρεαλιστικο επιπεδο... ( μην προσπαθησετε να ρωτησετε τους "παλιους" Ελληνες που ειναι στην χωρα που θελετε να πατε γιατι θα ακουσετε οτι θελετε εκτος απο την αληθεια)

και το λυπηρο ειναι οτι ΠΟΛΛΟΙ "καλοθελητες" πρακτορες "μεσολαβητες" θα φανε τα λεφτα ανυποψιαστων νεων

Re: Re: ταξιδι στην Αυστραλία

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    ( μην προσπαθησετε να ρωτησετε τους "παλιους" Ελληνες που ειναι στην χωρα που θελετε να πατε γιατι θα ακουσετε οτι θελετε εκτος απο την αληθεια)
    ΠΟΛΛΟΙ "καλοθελητες" πρακτορες "μεσολαβητες" θα φανε τα λεφτα ανυποψιαστων νεων
    Poly sosta
    http://www.youtube.com/watch?v=EJtQd_SXXfw

Το κόστος του κράνους σου, εξαρτάται από το πόσο ακριβό πιστεύεις ότι είναι το κεφάλι σου.

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αυτό που ξέρω για την Αυστραλία είναι ότι έχει τα περισσότερα δηλητηριώδη πλάσματα στον πλανήτη ! Σε γενικές γραμμές ότι έχει λιγότερα ή περισσότερα από δύο πόδια ,μπορεί να σε σκοτώσει !!!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Τι γνωρίζετε για την Yamaha Rieju rs2
    από AgelosEXP στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2012, 08:39
  2. Τι ξερετε για την Tm Racing ???
    από tmracing.siros στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/06/2009, 17:51
  3. Τι ξερετε για αυτο το site?
    από Corvo στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2008, 16:24
  4. Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/10/2006, 18:56
  5. Μηπως ξερετε πως πανε για την πλατεια Φιλελληνων!
    από hornet στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2004, 16:49

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF