Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: φωτοβολταικα...

Πρόσφατα διερεύνησα το θέμα τόσο για οικιακή χρήση/εκμετάλευση όσο και για φωτοβολταικό πάρκο >120KW. Το ενδιαφέρον μου είχε ξεκινήσει προ 4 ετίας που ξεκίνησαν οι πρώτες άδειες. Από τότε, έχουν γίνει αρκετά καλά και κακά στο θέμα αυτό. Από την μια έγινε πιο προσιτή η επένδυση και απλοποιήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και από την άλλη έχουν μπεί στο χώρο ένα σωρό αλεξιπτωτιστές. Τα σημεία προσοχής είναι τα εξής :

- Με τέτοιο κράτος τί συμβόλαιο θα κάνεις ? Ηδη η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι από 1/1/2012 μειώνει την τιμή αγοράς !!!

- Με τέτοιες τράπεζες τί επένδυση θα κάνεις ? Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τέτοιες επενδύσεις ολοένα και αποσύρονται.

- Με τέτοιους ανάδοχους τί εγκατάσταση θα κάνεις? Νέες εταιρείες και οι μηχανικοί εμφανίζονται ως ειδήμονες όπως οι χρηματιστές/σύμβουλοι προ 10ετίας.

Αποκορύφωμα : Ακούστε τί κάνουν λοιπόν εταιρείες φωτοβολταικών για να κάνουν ελκυστική την επένδυση : Κατασκευή οικίας 82τμ πλήρως αυτόνομο ενεργειακά με σύνδεση παροχής προς την ΔΕΗ και δάνειο τράπεζας με υποθήκη το σπίτι και υπογεγραμμένη σύμβαση με ΔΕΗ και αποπληρωμή δανείου από τα έσοδα πώλησης ρεύματος.. κόστος από 110.000 ευρώ!!!!

Το τυρί το βλέπουμε .. την φάκα όμως την βλέπουμε ?

βουρ για το βουνο Το avatar του/της dond4le
    Για 100kw μπορει ο καθενας να κανει χωρις εταιρεια εκμεταλευσεις αν εχει ενα αρχικο κεφαλαιο.

Ολες οι τραπεζες απαιτουν για 100κw μα υπαρχει ενα κεφαλαιο αρχικο επριπου 30% του ολικου......πραγμα που δεν το εχει ο καθενας που εχει ενα χωραφακι και με το ζορι εβγαζε ενα-δυο τονους σιταρι!!!!

Πλεον ομως δεν δινωνται ευκολα αδειες για μεγαλα παρκα γιατι ειναι ζημιογονο για καθε παραγωγο η δεη να στεινει κολονες μετασχηματιστες καλωδια κλπ κλπ + οτι υπαρχει πλεονασμα ενεργειας και πολλες φορες μενει ανεκμεταλευτο με οτι συνεπαγεται αυτο στο δυκτιο.

Ετσι δεν το προωθουν και φαινετε απο το οτι φορολογητε αλλα και αγοραζεται η κιλοβατορα 0,39 μεχρι 2012 με τασεις καθοδηκες.

Οποτε για να καλυθει η Δεη με τον κανονισμο απο Ε.Ε για της ΑΠΕ ''μοιραζει'' αδειες μεχρι 10kw (ταρατσα-σκεπη-δωμα-περγκολα) που εχει ηδη εγκατεστημενο δικτιο μεταφορας.

Μεχρι 10 kw δεν φορολογησε πουλας μεχρι το 2012 0,55 λεπτα και δεν χρειαζεσαι αρχικο κεφαλαιο για δανειο και το καλυτερο που ειναι δελεαρ και δινει σιγουρεια σε πολλους οτι οι περισσοτερες τραπεζες χορηγουν δανειο ακομα και σε αυτους που ειναι μπλεγμενοι με ''τειρεσια''.

Αρχικά δημιουργήθηκε από costas_versys
    Πρόσφατα διερεύνησα το θέμα τόσο για οικιακή χρήση/εκμετάλευση όσο και για φωτοβολταικό πάρκο >120KW. Το ενδιαφέρον μου είχε ξεκινήσει προ 4 ετίας που ξεκίνησαν οι πρώτες άδειες. Από τότε, έχουν γίνει αρκετά καλά και κακά στο θέμα αυτό. Από την μια έγινε πιο προσιτή η επένδυση και απλοποιήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες και από την άλλη έχουν μπεί στο χώρο ένα σωρό αλεξιπτωτιστές. Τα σημεία προσοχής είναι τα εξής :

- Με τέτοιο κράτος τί συμβόλαιο θα κάνεις ? Ηδη η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι από 1/1/2012 μειώνει την τιμή αγοράς !!!

- Με τέτοιες τράπεζες τί επένδυση θα κάνεις ? Οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τέτοιες επενδύσεις ολοένα και αποσύρονται.

- Με τέτοιους ανάδοχους τί εγκατάσταση θα κάνεις? Νέες εταιρείες και οι μηχανικοί εμφανίζονται ως ειδήμονες όπως οι χρηματιστές/σύμβουλοι προ 10ετίας.

Αποκορύφωμα : Ακούστε τί κάνουν λοιπόν εταιρείες φωτοβολταικών για να κάνουν ελκυστική την επένδυση : Κατασκευή οικίας 82τμ πλήρως αυτόνομο ενεργειακά με σύνδεση παροχής προς την ΔΕΗ και δάνειο τράπεζας με υποθήκη το σπίτι και υπογεγραμμένη σύμβαση με ΔΕΗ και αποπληρωμή δανείου από τα έσοδα πώλησης ρεύματος.. κόστος από 110.000 ευρώ!!!!

Το τυρί το βλέπουμε .. την φάκα όμως την βλέπουμε ?

-Μειωνει την τιμη γιατι εχει καλυψει ενα μεγαλο μερος απο τις αναγκες της οποτε πρεπει να δημιουργει ολο και λιγοτερους παροχους

-Αποσειρονται οι ποιο αδυναμες. Οι δυνατες κανουν ολο και καλυτερες συμφωνιες

-Σε αυτο θα συμφωνισω.Πλεον μπορουν σχεδον ολοι οι μηχανικοι να κανουν μια προμελετη και μια οικονομοτεχνικη ΔΩΡΕΑΝ και πολλες φορες μπακαλιστικη.

Το καλυτερο για μενα και αυτο εκανα και εγω (παρολο που εργαζομαι σε αναδοχη εταιρια) πηρα μελετες απο 3-4 εταιριες και καθομαι και βγαζω τα δικα μου συμπερασματα στο τι με συμφερει.

Και προτυμω να σκασω και 1000ευρο σε μηχανικο της εμπιστοσυνης μου που δεν θα μου πει μπουρδες ουτε θα εχω για μελετη κοπια απο αλλη σκεπη-γηπεδο.

Αν εισαι διατεθημενος να κανεις τετοια επενδυση το ψαχνεις (οπως ψαχνεις και για την καινουργια σου μηχανη).

Οσο αναφορα τα πρασινα σπιτια...........δεν βαζω πανω απο χρονο οτι θα μπει προσθετος φορος για την ενεργειακη κλαση καθε οικοδομηματος και φυσικα θα υπαρχει και μειωση στην αντικειμενικη αξια του.

τα υπολιπα στην κριση σας!

Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le

Πλεον ομως δεν δινωνται ευκολα αδειες για μεγαλα παρκα γιατι ειναι ζημιογονο για καθε παραγωγο η δεη να στεινει κολονες μετασχηματιστες καλωδια κλπ κλπ + οτι υπαρχει πλεονασμα ενεργειας και πολλες φορες μενει ανεκμεταλευτο με οτι συνεπαγεται αυτο στο δυκτιο.
    υποχρεωση σου ειναι να πας το ρευμα στο κοντινοτερο σημειο της ΔΕΗ -με δικο σου κοστος-
    οι κολωνες κ οτι αλλο χρειαστει ειναι δικο σου εξοδο, οχι της δεη
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Πιστευεις οτι αυτα που δινεις καλυπτουν τα εξοδα για την συνδεση?

Δεν ειναι μονο τα καλωδια και οι κολονες.....................ειναι πολλα περισσοτερα πισω απο ολα αυτα.

Οι ενεργεια που δινουν τα φωτοβολταικα δεν ειναι ελεγχομενη και φυσικα πρεπει να καταναλωθει.

Οταν δεν υπαρχει ζητηση αυτη η ενεργεια που θα παει?

Στους ΑΗΣ και ΥΗΣ οσο υπαρχει ζητηση παραγουμε αλλιως σταματαει η παραγωγη.

Η πρόσφατη συμπεριφορά του κράτους μας ήταν ιδιαίτερα επιπόλεη. Πριν μερικά χρόνια ανακοίνωσαν επιδότηση 60% για τα 100KW, μετά έγινε 40% και μετά σταμάτησαν τελείως οι επιδοτήσεις. Οι άδειες δίνονται με 8 μηνες καθυστέρηση και πλέον οι επενδύσεις γίνονται μόνο με κεφάλαια ιδιωτών & τραπεζών.

Εγώ, έχω ένα χωράφι 4 στρέματα με ιδανική θέση και προϋποθέσεις (κολώνα έχω στην πρόσοψη, επίπεδο, περιφραγμένο, επίπεδο, μεγάλη απόδοση λόγω ηλιοφάνειας κλπ κλπ), μπορώ να επενδύσω το 30% της επένδυσης και πάλι έχω μπλέξει με ερασιτέχνες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από costas_versys
    Η πρόσφατη συμπεριφορά του κράτους μας ήταν ιδιαίτερα επιπόλεη. Πριν μερικά χρόνια ανακοίνωσαν επιδότηση 60% για τα 100KW, μετά έγινε 40% και μετά σταμάτησαν τελείως οι επιδοτήσεις. Οι άδειες δίνονται με 8 μηνες καθυστέρηση και πλέον οι επενδύσεις γίνονται μόνο με κεφάλαια ιδιωτών & τραπεζών.
    απορω γιατι???
    αφου λεφτα υπαρχουν.....................!

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    θελει πολυ ψαξιμο το πραμα γιατι ολοι στα παρουσιαζουν ροδινα το θεμα ειναι οτι εγω θα τρεχω μετα:rotflmao: μου φαινετε πως αυτην την κινηση επρεπε να την ειχα κανει πριν 3-4 χρονια τωρα ειναι αργα
    KLE 400-XT 250.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Για μικρου εμβαδου πανελς προς οικιακιη εκμεταλλευση δεν το εχω ψαξει υπαρχουν πλεον ενα καρο εταιρειες που ασχολουνται με αυτα (δεν ειναι απαραιτητα καλο αυτο...) οποτε κανε μια γυρα και ρωτα. Αν εχεις εκταση και θες να τη δεις 100kW+ θα σου ελεγα απλα ξεχνα το... το ειχα ψαξει παρα πολυ ως μια εναλλακτικη, αλλα στο *δελο που ζουμε ειναι τετοια η προχειροτητα και η λαμογια που αν συγκαταλεγεσαι στα μικρα ψαρια θα παρεις τα @@δια σου με πανηγυρικο τροπο. Δεν θα αναφερθω στο με ποιον τροπο γινεται η εξεταση και η εγκριση τον φακελων που εχουν υποβληθει, στο ποσο δυσκολο ειναι να βρεις το -χρηματοδοτουμενο- κεφαλαιο (ιδια συμμετοχη 500.000 και ετσι... ), στο ποσο η ΔΕΗ εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια με αυτη την ιστορια και στο ποσο ειναι στον αερα τα συμβολαια που συναπτεις με αυτην απο καθε αποψη...

Θα σου που το πιο απλο... οταν πριν απο ενα χρονο, οπου υποθετικα ολη φαση ηταν στα σπαργανα, σε μια εκταση διπλα στη δικη μου, ειχε φτιαχτει φωτοβολταικο παρκο super - duper απο ιδιωτη με trackers, το οποιο πουλουσε ηδη ρευμα στη ΔΕΗ... επινοικιαση απο εκταση της εκκλησιας... κατι καποιοι απο τα μεγαλα ψαρια που σου ελεγα πριν...

μονο και μονο αυτο αρκει... αν επιμενεις ωστοσο, καλη τυχη, θα την χρειαστεις...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gregogti
    καταλαβα ευχαριστω φιλαρακι
    KLE 400-XT 250.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. all about φωτοβολταϊκά
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 24/11/2006, 15:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε