Σελίδα 2 από 18 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 262

Θέμα: Έφυγε ο Steve Jobs

Αν και υπάρχει κίνδυνος το θέμα να παρεκτραπεί , θα σου πω απλά πως το iphone έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά κινητής .

Και ανάγκασε όλες τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής , να κάνουν στροφή 180 μοιρών , να πετάξουν στα σκουπίδια τα όποια σχέδια τους μέχρι τότε και να επενδύσουν σε κατάσταση πανικού σε smartphones και λογισμικά .

Το ότι σχεδόν όλος ο πλανήτης κυκλοφορεί με ένα smartphone στη τσέπη και στη καφετέρια κάνει search για wifi , για να σερφάρει , είναι δημιούργημα της apple και του iphone .

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    το γεγονός ότι έπεισε εκατομύρια καταναλωτές ότι τους άλλαξε τη ζωή, λέει κάτι απο μόνο του ... το brand loyalty που δημιούργησε με τα προϊόντα που παρουσίαζε κάθε λίγο και λιγάκι είναι εντυπωσιακό, όπως και να το κάνεις ...
    Marketing δηλαδη...

http://www.ted.com/talks/lang/eng/si...re_action.html

Συγκριτικα ο Bill Gates εχει παιξει πολυ σημαντικοτερο ρολο, αφου μας αρεσει δεν μας αρεσει, αυτος εβαλε τα pc στη ζωη μας και ναι, αλλαξε τον κοσμο... ωστοσο το βρισιδι που τρωει ειναι ανευ προηγουμενου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    Marketing δηλαδη...

http://www.ted.com/talks/lang/eng/si...re_action.html

Συγκριτικα ο Bill Gates εχει παιξει πολυ σημαντικοτερο ρολο, αφου μας αρεσει δεν μας αρεσει, αυτος εβαλε τα pc στη ζωη μας και ναι, αλλαξε τον κοσμο... ωστοσο το βρισιδι που τρωει ειναι ανευ προηγουμενου...
    Ο Τζομπς έχει φάει και αυτός τα δικά του, μην ανησυχείς

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Οκ, δεν ειναι θεμα τσακωμου, ας αναπαυθει ο ανθρωπος, αλλα απο το πρωϊ διαβαζω και ακουω ελεγειες και εγκωμια για τον Steve Jobs και πραγματικα δεν το καταλαβαινω...

Soichiro Honda; Ναι αλλαξε τη ζωη εκατομμυριων ανθρωπων προσφεροντας τους ενα φθηνο και αξιοπιστο μεταφορικο μεσο...

Bill Gates; Oπως εγραψα και πιο πανω εβαλε τα pc στη ζωη μας...

Steve Jobs; Σαφως και υπηρξε ενα απο τα μεγαλυτερα γατονια του marketing και φυσικα το αναγνωριζω αυτο, αλλα μεχρι εκει...

Συγνωμη κιολας, αλλα ολα τα i- δεν αποτελεσαν καινοτομιες, ουτε εφευρεσεις της aplle... οταν υπαρχουν στην αγορα δεκαδες mp3 και εσυ πας και αγοραζεις με -τουλαχιστον- διπλασιο κοστος ενα i-Pod που κανει ακριβως τα ιδια με τα πιο φθηνα, εχεις θεμα... το ιδιο ισχυει και για τα i-Phone και τα i-Pad... ο Steve Jobs ειχε ταλεντο στα να δημιουργει πλασματικες αναγκες και να στις πλασαρει με τροπο τετοιο που να νομιζεις οτι ολη σιου η ζωη εξαρταται απο αυτο!

Εκτος και αν ειναι αναγκη το να εχει καποιος i-Phone και να κατεβαζει ολες τις σαχλες εφαρμογες για να παιζει... αν θεωρειτε οτι αυτα αλλαζει τη ζωη καποιου, παω πασο παιδες...

Οκ, δεν ειναι θεμα τσακωμου, ας αναπαυθει ο ανθρωπος, αλλα απο το πρωϊ διαβαζω και ακουω ελεγειες και εγκωμια για τον Steve Jobs και πραγματικα δεν το καταλαβαινω...

Soichiro Honda; Ναι αλλαξε τη ζωη εκατομμυριων ανθρωπων προσφεροντας τους ενα φθηνο και αξιοπιστο μεταφορικο μεσο...

Steve Jobs; Σαφως και υπηρξε ενα απο τα μεγαλυτερα γατονια του marketing και φυσικα το αναγνωριζω αυτο, αλλα μεχρι εκει...

Συγνωμη κιολας, αλλα ολα τα i- δεν αποτελεσαν καινοτομιες, ουτε εφευρεσεις της aplle... οταν υπαρχουν στην αγορα δεκαδες mp3 και εσυ πας και αγοραζεις με -τουλαχιστον- διπλασιο κοστος ενα i-Pod που κανει ακριβως τα ιδια με τα πιο φθηνα, εχεις θεμα... το ιδιο ισχυει και για τα i-Phone και τα i-Pad... ο Steve Jobs ειχε ταλεντο στα να δημιουργει πλασματικες αναγκες και να στις πλασαρει με τροπο τετοιο που να νομιζεις οτι ολη σιου η ζωη εξαρταται απο αυτο!

Εκτος και αν ειναι αναγκη το να εχει καποιος i-Phone και να κατεβαζει ολες τις σαχλες εφαρμογες για να παιζει... αν θεωρειτε οτι αυτα αλλαζει τη ζωη καποιου, παω πασο παιδες...
    (καλά, εκ του ασφαλούς μιλάω, δεν αγοράζω ακριβώς στις τιμές που παίζουν ε; )

Πάντως, όταν χρειαστεί (κούφια η ώρα, τοκ τοκ τοκ) να αγοράσω νέο υπολογιστή, αφού πια έχω
    δουλέψει και καταλάβει τα ρημάδια, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά αντί να δώσω ένα σκασμό λεφτά για
    να φτιάξω ένα αξιόπιστο pc, να τα σκάσω για να πάρω ένα mac pro.

Όσο για τον Μπίλαρο, άμα βρω θα ποστάρω ένα γ@μ@το ντοκυμαντέρ για όλη την ιστορία των δυο τους
    και πως στη πραγματικότητα δεν είναι (ήταν) ακριβώς εχθροί.

Και οι δύο τους, είναι καινοτόμοι σε απίστευτο βαθμό, άσε τι "έκλεψε" ο ένας από τον άλλο.

Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα, σε λάθος νήμα, ας αναπαυθεί ο Στηβ, δεν είναι και λίγο αυτό
    που έζησε με το καρκίνο.

applied... Το avatar του/της paTman_the

Σαφέστατα και δεν είναι θέμα τσακωμού, αλλά έχεις πολύ μικρή ιδέα για τι μιλάς.

Ο Honda προσέφερε στους ανθρώπους ένα φτηνό μεταφορικό μέσο, δλδ κάτι που ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ, αυτός απλά έφτιαξε ένα από τα πρώτα (ή το πρώτο τόσο πετυχημένο αν θέλεις)

Ο Gates δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να κλέβει και να πουλάει. Τα pc θα έμπαιναν στην ζωή μας και χωρίς τον μπάσταρδο βασίλη. Αν με κάποιο τρόπο άλλαζε η ιστορία ώστε να μην υπήρχε ο βασιλάκης, τότε κατά 99% και πάλι θα καθόμασταν όλοι εμείς πάνω από ένα πληκτρολόγιο σε ένα intel/amd μηχάνημα. Το ότι αντί για windows μπορεί να έτρεχες κάτι που να λεγόταν Solaris 2012, OS2 Warp 2012, *nix ή ακόμα και apple μόνο για καλό θα ήταν... Με λίγα λόγια, ο Gates πούλησε στον κόσμο κάτι που θα χρειάζονταν (αφού το έκλεψε από άλλους)

Για να καταλήξω στον Jobs. Υπήρχαν MP3 players από το 2001? ίσως και νωρίτερα, δεν θυμάμαι καλά. Το ipod όμως πούλησε εκατομμύρια ακόμα και αν βγήκε χρόνια μετά από τα πρώτα. Χρειαζόταν να έχει και οθόνη ή/και να παίζει βίντεο όπως έκαναν επόμενες/ακριβότερες εκδόσεις; Οχι, αλλά παρόλα αυτά πούλησε και πουλάει τρελά. Το I-phone ομοίως δεν ήταν το πρώτο smartphone ούτε καν βγήκε χρονικά κοντά με το πρώτο. Το αγόρασε όμως ακόμα και η θεία από το Μέτσοβο γιατί ήθελε να μπαίνει στο fb και να βλέπει mail από το κινητό της! Πότε το αποφάσισε ότι το θέλει; Αφού είδε το iphone. Πάμε στο ipad, μια ΜΑΛΑΚΙΑ που όταν την πρωτοείδα (φωτό εννοείται...) έλεγα ΟΚ, καλή γκατζετιά, αλλά που πάει με τόσα λεφτά. Και όμως το έχει ακόμα και η Παπαρήγα. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά τελικά σε τρομακτικό βαθμό καταλήγουν στο συχωρεμένο. με λίγα λόγια είχε την ικανότητα να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ στους ανθρώπους το τι θέλουν και να τους το προσφέρει σε εξαιρετική μορφή!

Αν και μ αρέσουν τα apple δεν έχω κανένα ούτε θα αγόραζα καθώς διαφωνώ με τα proprietary hardware/software. Για την ακρίβεια είμαι φανατικά κατά αλλά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω αυτά που πρέπει.

Τέλος για όσους δεν την έχουν δει, πιστεύω ότι θα άξιζε να δείτε τηνε εξής ομιλία του:

http://www.youtube.com/watch?v=UF8uR6Z6KLc

είναι μόνο 15 λεπτά και αξίζουν όλα.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Θεος 'σχωρεστον, αλλα μηπως υπερβαλλουμε λιγο;

Με εξαιρεση τα desktop τα οποια προσφερουν σταθεροτητα και δεν κρασαρουν (κατι το οποιο το πληρωνεις πολυ ακριβα βεβαια...) τα i-Pod, i- Pad & i-Phone, αλλαξανε τη ζωη σας;

+Πολλά,πάρα πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω αποθεωνω τον Jobs γιατι κυνηγησε το ονειρο του και δεν ακουσε κανεναν απο οσους του ελεγαν να παει προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση...ο ανθρωπος ποτε δεν εβαλε ορια στην σκεψη του και παντα εκανε αυτο που νομιζε.Για αυτο,τον θαυμαζω!

Αλλα να με συγχωρειτε,τα προιντα της Apple επαψαν να ειναι καινοτομα πριν πολυ καιρο.Ναι,ηταν καινοτομα ως (περιπου) το 2000.Απο εκει και περα ανελαβε δραση το marketing,κατι στο οποιο επισης ηταν πολυ καλος ο Jobs.Λεω ναι στο οτι η Apple μεχρι το 2000 εκανε τους υπολογιστες πιο χρηστικους και επιτελους ασχοληθηκε και με τον ιδιο το χρηστη περα απο το μηχανημα αυτο καθ'αυτο.Αλλα αυτη την τρομαχτικη υπερκαταναλασω των διαφορων iPad,iPod,iPhone την μισω.Οπως επισης και το οτι η εταιρια αυτη τεινει να γινει συμβολο του τρισαθλιου lifestyle(Γαμω το lifestyle σας παρεπιπτοντως)

Και επειδη καποιοι κατηγορουν εμμεσως πλην σαφως τον Bill Gates ως κλεφτη και αδιστακτο,θα σας θυμισω το φιλανθρωπικο εργο του Gates.Αντιθετα,ο Jobs δεν εκανε ποτε καμια φιλανθρωπια απ'ο,τι ξερω.

Οπως και να εχει ομως,δεν εχει καμια σημμασια τωρα.Καλο ταξιδι στον ανθρωπο και μακαρι να λειτουργουν περισσοτεροι σαν και αυτον,απελευθερωμενοι απο καθε εννοια του "αθραυστου" κατεστημενου!

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    Και επειδη καποιοι κατηγορουν εμμεσως πλην σαφως τον Bill Gates ως κλεφτη και αδιστακτο,θα σας θυμισω το φιλανθρωπικο εργο του Gates.Αντιθετα,ο Jobs δεν εκανε ποτε καμια φιλανθρωπια απ'ο,τι ξερω.

Δεν τον κατηγορώ. Αν ψάξεις τις συνεργασίες και τις πρακτικές της M$ από όταν έβγαλε το MSDOS 1 μέχρι και σήμερα θα δεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επειδή βαριέμαι να βρίσκω παραπομπές για το ΚΑΘΕ ένα που θυμάμαι, θα αναφέρω μόνο το αντιμονοπωλιακό πρόστιμο από την ΕΕ ένωση.

Οσο για τη "φιλανθρωπία":
    1) εγώ ξέρω ότι άμα έχω λεφτά και θέλω να σε βοηθήσω που δεν έχεις δεν το μαθαίνει κανείς, όχι να το συζητάνε 2 τύποι που δεν τους έχω πλησιάσει ούτε στα 10χλμ σε όλη τη ζωή μου.
    2) Αναρωτήθηκες ποτέ αν έχει φοροαπαλλαγές; Αν με τη φιλανθρωπία προωθεί το μονοπώλιό του; Αν τάζει λεφτά σε υπανάπτυκτες χώρες με την προϋπόθεση αυτές να αγοράζουν windows;

Το thread είναι για έναν άνθρωπο που ξεχώρισε, επιρέασε και πέθανε νωρίτερα από ότι συνηθίζεται. Ας μην το λερώνουμε με άλλα.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
    Δεν τον κατηγορώ. Αν ψάξεις τις συνεργασίες και τις πρακτικές της M$ από όταν έβγαλε το MSDOS 1 μέχρι και σήμερα θα δεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επειδή βαριέμαι να βρίσκω παραπομπές για το ΚΑΘΕ ένα που θυμάμαι, θα αναφέρω μόνο το αντιμονοπωλιακό πρόστιμο από την ΕΕ ένωση.

Οσο για τη "φιλανθρωπία":
    1) εγώ ξέρω ότι άμα έχω λεφτά και θέλω να σε βοηθήσω που δεν έχεις δεν το μαθαίνει κανείς, όχι να το συζητάνε 2 τύποι που δεν τους έχω πλησιάσει ούτε στα 10χλμ σε όλη τη ζωή μου.
    2) Αναρωτήθηκες ποτέ αν έχει φοροαπαλλαγές; Αν με τη φιλανθρωπία προωθεί το μονοπώλιό του; Αν τάζει λεφτά σε υπανάπτυκτες χώρες με την προϋπόθεση αυτές να αγοράζουν windows;

Το thread είναι για έναν άνθρωπο που ξεχώρισε, επιρέασε και πέθανε νωρίτερα από ότι συνηθίζεται. Ας μην το λερώνουμε με άλλα.
    Κατ'αρχην δεν ειμαι αυτος που ξεκινησε να "λερωνει" το thread,αλλα σταματαω εδω και μενω σε αυτα που ειπα

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Προσωπικά στα @@ μου τα ipad/pod/phone

Η όλη του στάση ζωής απέναντι στις σφαλιάρες που έφαγε, η επιμονή του για πραγματοποίηση στόχων είναι αυτά για τα οποία τον θαυμάζω.

Αποκορύφωμα, η θριαμβευτική επιστροφή του στην Apple μετά από την "παραίτησή" του στα 80's ,όπως και ίδρυση της PIXAR (που μπαϊ δε γουέι έφτυσε αίμα μέχρι να μεγαλουργήσει).

"Don't settle down"

Καλή του ώρα...
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Απόδειξη πως ο jobs είναι σπουδαίος ακόμα και μετα θάνατο .

"Το θέμα αναστήθηκε από το κουβά που είχε βρεθεί"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Ο άνθρωπος πήρε μια γκρεμισμένη apple και την πήγε εκεί που είναι τώρα. Το γεγονός ότι ήταν γκρεμισμένη εν μέρη από τις επιλογές του, είναι ένα άλλο θέμα.

Αυτό που δεν είναι άλλο θέμα, είναι τι πουλάει η apple, και που είναι καθαρά επιλογή του Jobs. Πουλάει ποιότητα που οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους. Και όταν λύσεις ένα οποιοδήποτε apple το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή.

Ο τύπος ήταν ένα genious ανάμεσα σε κρετίνους με μεγάλες βάρκες και πολλα κόμπλεξ. Και το απέδειξαν όλοι τους εκτός απο τον Jobs. Δεν νομίζω όταν ψοφήσει ο μπιλάκος ή ο larry να γίνει τέτοιος πανικός.

Παίζουν 3-4 βιβλία για την ιστορία της apple. Εχουν αρκετό ενδιαφέρον, και πλέον μπορείς να τα διαβάσεις ώς ιστορία. Υπάρχει και ένα coffee table book με τα σχέδια των προιόντων της apple και των πρωτύπων. Ο άνθρωπος, μέσα από όλα αυτά, δείχνει πόσο μπροστά ήταν.

Και επειδή κάποιος είπε για τον φιλάνθρωπο μπιλάκο: υπάρχουν και πιό συντομα ανέκδοτα? Γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτός ήταν απο τους κύριους εχθρούς του λαπτοπ των 100 δολαρίων (και πολλών άλλων που βαριέμε να γράφω - αντε άλλο ένα: Το φωτογραφικό αρχείο Bettmann)

Και τέλος, επειδή κάποιοι είπαν για τα προιόντα της apple και πόσο δεν τους έχουν επηρεάσει: ο μπιλακος δεν θεωρούσε παλιά, στα τέλη των 80s αρχές 90s ότι το internet είναι κάτι σοβαρό και με μέλλον. Εξου και η καταπληκτική ασφάλεια των πρώτων εκδόσεων του explorer που τον έγραψαν σε μερικους - λίγους - μήνες. Τοτε οι σέρβερ του νετ έτρεχαν προιόντα της apple..... Και με αυτούς μεγάλωσε το νετ....

RIP σε κάποιον που μας έκανε όλους να δούμε τον κόσμο αλλιώς και δεν μάθαμε ποτέ αν έχει μεγάλο σκάφος. Και RIP σε κάποιον που τα έβαλε με την IBM και την Microsoft και ΔΕΝ έχασε. Ισως να μην κέρδισε, αλλά σίγουρα δεν έχασε....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
    .....Και επειδη καποιοι κατηγορουν εμμεσως πλην σαφως τον Bill Gates ως κλεφτη και αδιστακτο,θα σας θυμισω το φιλανθρωπικο εργο του Gates.Αντιθετα,ο Jobs δεν εκανε ποτε καμια φιλανθρωπια απ'ο,τι ξερω.....
    Καμιά φορά να ψάχνουμε και λίγο στο νετ δεν είναι κακό. Ψάξε λοιπον γιατί ο φιλάνθρωπος μπιλ ήταν στα δικαστήρια με την apple, που ήταν και εργοδότης του.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
    Ο άνθρωπος πήρε μια γκρεμισμένη apple και την πήγε εκεί που είναι τώρα. Το γεγονός ότι ήταν γκρεμισμένη εν μέρη από τις επιλογές του, είναι ένα άλλο θέμα.

Αυτό που δεν είναι άλλο θέμα, είναι τι πουλάει η apple, και που είναι καθαρά επιλογή του Jobs. Πουλάει ποιότητα που οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους. Και όταν λύσεις ένα οποιοδήποτε apple το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή.

Ο τύπος ήταν ένα genious ανάμεσα σε κρετίνους με μεγάλες βάρκες και πολλα κόμπλεξ. Και το απέδειξαν όλοι τους εκτός απο τον Jobs. Δεν νομίζω όταν ψοφήσει ο μπιλάκος ή ο larry να γίνει τέτοιος πανικός.

Παίζουν 3-4 βιβλία για την ιστορία της apple. Εχουν αρκετό ενδιαφέρον, και πλέον μπορείς να τα διαβάσεις ώς ιστορία. Υπάρχει και ένα coffee table book με τα σχέδια των προιόντων της apple και των πρωτύπων. Ο άνθρωπος, μέσα από όλα αυτά, δείχνει πόσο μπροστά ήταν.

Και επειδή κάποιος είπε για τον φιλάνθρωπο μπιλάκο: υπάρχουν και πιό συντομα ανέκδοτα? Γιατί αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτός ήταν απο τους κύριους εχθρούς του λαπτοπ των 100 δολαρίων (και πολλών άλλων που βαριέμε να γράφω - αντε άλλο ένα: Το φωτογραφικό αρχείο Bettmann)

Και τέλος, επειδή κάποιοι είπαν για τα προιόντα της apple και πόσο δεν τους έχουν επηρεάσει: ο μπιλακος δεν θεωρούσε παλιά, στα τέλη των 80s αρχές 90s ότι το internet είναι κάτι σοβαρό και με μέλλον. Εξου και η καταπληκτική ασφάλεια των πρώτων εκδόσεων του explorer που τον έγραψαν σε μερικους - λίγους - μήνες. Τοτε οι σέρβερ του νετ έτρεχαν προιόντα της apple..... Και με αυτούς μεγάλωσε το νετ....

RIP σε κάποιον που μας έκανε όλους να δούμε τον κόσμο αλλιώς και δεν μάθαμε ποτέ αν έχει μεγάλο σκάφος. Και RIP σε κάποιον που τα έβαλε με την IBM και την Microsoft και ΔΕΝ έχασε. Ισως να μην κέρδισε, αλλά σίγουρα δεν έχασε....

Καμιά φορά να ψάχνουμε και λίγο στο νετ δεν είναι κακό. Ψάξε λοιπον γιατί ο φιλάνθρωπος μπιλ ήταν στα δικαστήρια με την apple, που ήταν και εργοδότης του.
    Εισαι καθαρα αντι-Microsoft και ειμαι καθαρα αντι-Apple.Δεν θα συμφωνησουμε ποτε!
    Για την φιλανθρωπια,θες να μου πεις δηλαδη οτι στο Bill&Melinda Gates foundation δεν εχει μπει ουτε ενα δολλαρια απο τον Gates ε?

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    ....στα φρύδια μου κι άν πέθανε, στα φρύδια μου και όσο ζούσε...

Σελίδα 2 από 18 ΠρώτοΠρώτο 123456712 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Bill Gates & Steve Jobs chat ...
    από Vegeta στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2010, 04:03
  2. Hayabusa paint job
    από SF στο forum Suzuki Hayabusa
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2005, 18:30
  3. Έφυγε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης
    από tai στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί