Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 51

Θέμα: Κόστος βενζίνης

ελπιζω να μη σοκαριστειτε.....αλλα κατι παρομοιο ισχυει κ στα προποτσιδικα....

Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    απο προσφατο ταξιδι στην Ευρωπη,παρατιρησα οτι οι τιμες αλλαζουν απο χωρα σε χωρα,απο περιοχη σε περιοχη και απο εταιρια σε εταιρια.
    Π.χ
    Ιταλια,στην Μπολονια κοντα εχει 1.61 ,στο Μιλανο πριν 2 εβδομαδες 1.69 και ορισμενα πρατηρια μαρκας που δεν ειχα ξανακουσει 1.58.
    ελβετια 1.51 -ηταν κ το μοναδικο φτηνο πραγμα
    Γαλλια 1.60
    Γερμανια -εχει διαφορες ποιοτητες/οκτανια και με μιξη βιοαιθανολης +1.60 η πιο φτηνη
    Βελγιο 1.82
    Αγγλια 1.58

Απο αυτα που λετε φαινετε οτι η τιμη στην ελλαδα παιζει μεσα στα Ευρωπαικα πλαισια

Οι μισθοί και η ανάγκη χρησιμοποιήσεως μοτό ή ΙΧ με τα χάλια που έχουν τα ΜΜΜ?
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Στέλιο, έχει ακουστεί - και σε καποιες περιπτώσεις αποδειχτεί με τιμολόγια αγοράς - ότι δεν υπάρχει ή ίδια τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείες στα πρατήρια..
    (εννοώ από την ίδια εταιρεία σε διαφορετικά πρατήριά της..)
    Αυτο ακριβως.

Εχω την εντυπωση οτι τελευταια επεσε αρκετα η τιμη, στο πρατηριο που βαζω εδω αθηνα εχει 1.59.

νομπελιστας χημειας!!! Το avatar του/της pilotos_xtreme
    εγω απο την αλλη λησμονω τον παλιο καλο καιρο που ειχε 0.90 ευρο η βενζινη . και απο οτι βλεπω τωρα, δεν ειναι μονο η ελλαδα ετσι αλλα ολη η ευρωπη σχεδον.
    δυστηχως ξεχαστε τις παλιες καλες τιμες αμολυβδης. δε θα ξαναρθουν ποτε.......
    Θέλω να με πας εκεί που όλα είναι ωραία
    και να 'χω πάντοτε παρέα
    σου λέω θέλω να με πας
    Θεσσαλονίκη με φεγγάρι
    όλους τους πόνους μου να΄πάρει
    να ξημερώσεις στο Βαρδάρη
    εκεί για πάντα να με πας

KTHακικό Μέλος Το avatar του/της Emden
    Σε ολες τις χωρες που αναφέρατε πλην της Ιταλιας ο μισθος ειναι 30 με 50 % παραπάνω + ότι το όχημα δε θεωρείται καθημερινός συνεργάτης όπως στη ελλάδα.

Σουηδία για παράδειγμα η 95 Αμόλυβδη κοστίζει περίπου 14 κόρωνες= 1,55 euro και η αιθανόλης κάτω απο 10 κορώνες. Λίγο παράλογο για χώρα με βασικο κοντά στα 2.400 χιλιαρικα και εκτεταταμενο δίκτυο ΜΜΜ.
    Μας έφαγαν οι μαστοράδες εκ πείρας και τα εξ ακοής αποφθέγματα. ...

applied... Το avatar του/της paTman_the
    Τυχαίνει ένας θείος μου να δουλεύει στη MotorOIL και μάλιστα παλιότερα ήταν υπεύθυνος τιμολογήσεων χοντρικής (όχι στα βενζινάδικα αλλά στις εταιρείες, δλδ έβγαζε τιμές για χ τόνους αμόλυβδη στην Shell) και έχουμε μιλήσει αρκετά. Δεν τον έχω ρωτήσει πρόσφατα πόσο πουλάνε οι εταιρείες, αλλά μου έχει πει αυτά:

1) Θεωρητικά οι τιμές που αγοράζουν οι βενζινοπώλες είναι ανάλογα με τον όγκο που πουλάν. Και άρα (με τον ίδιο τρόπο που η κότα κάνει το αυγό και το αυγό την κότα) εξαρτάται και την τοποθεσία του βενζινάδικου ή την πολιτική της εταιρίας. Για παράδειγμα στην Κρήτη το 99% των βενζινάδικων ήταν shell,BP,EKO (αν δεν μου διαφέυγει κανένα). Αν πχ αποφάσιζε η ΕΛΙΝ ότι θέλει να επεκταθεί στο Ηράκλειο θα μπορούσε να κάνει προσφορά σε κάποιο βενζινάδικο πολύ καλύτερη από ότι κάνει σε αθηναϊκά βενζινάδικα. Επίσης είναι λογικό οι εταιρίες να θέλουν να έχουν "δικά" τους βενζινάδικα που είναι σε "καλά" σημεία και άρα να τους πουλάνε σε άλλες τιμές. Ειπα ότι θεωρητικά ισχύουν όλα αυτά γιατί δεν μπορώ να ξέρω πως εφαρμόζονται ΓΙΑ ΚΑΘΕ πρατήριο/εταιρία.

2) Το πλήθος των βενζινάδικων στην Ελλάδα είναι υπερβολικό σε σχέση με τον πληθυσμό και την έκτασή της. Για αυτό οι βενζινάδες εφόσον δεν πουλάνε αρκετό όγκο για να έχουν κέρδος απλά έχουν υπερβολικό κέρδος στις μικρές ποσότητες που πουλάνε.

3) Η μοτοροϊλ δεν έχει λόγο να νοθεύσει την παραγωγή της σε βενζίνη γιατί πολύ απλά από την ίδια "σοδιά" αμόλυβδης μπορεί να πουλήσει και στο εξωτερικό και εκεί αν δεν είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα του το γυρίζουν πίσω (και θα πληρώσει και τα μεταφορικά!)

4) Ειδικά για την Κρήτη εδώ και χρόνια οι βενζινοπώλες είναι καρτέλ και εκτοξεύουν τις τιμές. Είχε γίνει και θέμα σε συμβούλιο στη Μοτοροϊλ, αλλά φυσικά δεν ασχολήθηκαν. Αυτοί πουλάνε στις τιμές που πουλάνε και εμείς τα θύματα αγοράζουμε σε ότι τιμές θέλουν εδώ. Υποθέτω ότι δεν είμαστε οι μόνοι μάγκες αλλά και σε άλλες επαρχίες θα γίνεται το αντίστοιχο.

Και τέλος οι δικοί μου υπολογισμοί λένε τα εξής: Το 2004-2005 που πήρα το μηχανάκι μου στην Κρήτη η βενζίνη είχε κάπου 60 λεπτά και στην αθήνα 45. Στο εξωτερικό τότε είχε 1-1.2. Τον Μάιο του 05 μάλιστα αν θυμάμαι καλά είχα βάλει και με 1.27 και το φυσούσα και δεν κρύωνε. Φέτος εδώ έχει 1.7-1.8 (Χανιά) και στο εξωτερικό από ότι είπε ο φίλος το ίδιο. Τον φεβρουάριο που ήμουν στην Ιταλία εγώ θυμάμαι να πλήρωνα 1.2-1.3 αλλά θα δεχτώ τις τιμές του φίλου και ότι κάνω λάθος. Ο κάθε ένας μας βγάζει τα συμπεράσματά του.
    Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
    Οχι λες οτι εχει αποδειχθει να πουλαει με διαφορετικες τιμες στα πρατηρια.

και αναρωτιεμαι αν ειναι κακο ή οχι αυτο?
    ΝΑΙ

Είναι κακό για τον συνεργάτη της εταιρίας και για τον καταναλωτή (το μλκ)

Για τα άλλα όλα ένα έχω να πω...

http://2.bp.blogspot.com/_s8nm7m_nye...20/scrooge.jpg

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    ΝΑΙ

Είναι κακό για τον συνεργάτη της εταιρίας και για τον καταναλωτή (το μλκ)

Για τα άλλα όλα ένα έχω να πω...

http://2.bp.blogspot.com/_s8nm7m_nye...20/scrooge.jpg

Οταν εσυ εισαι χονδρεμπορος και τροφοδοτεις καταστηματα λιανικης και εγω σου πουλαω 1000 τεμαχια το μηνα και ο Χ σου πουλαει 100 τεμαχια το μηνα, αν δε μου κανεις καλυτερη τιμη μηπως ειναι λογικο να την κανω με ελαφρα?

Δεν είμαι χοντρέμπορος είμαι καταναλωτής και δεν θέλω να πληρώνω άλλη τιμή την ΙΔΙΑ βενζίνη στην εθνική και άλλη στη γειτονιά μου.

(και στη γειτονιά να είναι πιο φτηνή...)

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
    Δεν είμαι χοντρέμπορος είμαι καταναλωτής και δεν θέλω να πληρώνω άλλη τιμή την ΙΔΙΑ βενζίνη στην εθνική και άλλη στη γειτονιά μου.

(και στη γειτονιά να είναι πιο φτηνή...)
    Επειδη ξεφευγουμε

Καταλαβαινεις τι σου λεω καταλαβαινω τι μου λες.

Αν θελουμε πλαφον στη τιμη οπως σε κρατη του εξωτερικου αλλου παπα ευαγγελιο

Νέο μέλος
    Επειδή ξεφεύγουμε, ας ξεφύγουμε λίγο ακόμα...
    Βάζετε βενζίνη όπου τη βρείτε φθηνότερη;
    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πρατήρια στην Αθήνα που πωλούν αμόλυβδη 95RON στα 1.5 - 1.6 ευρώ.
    Τα εμπιστεύεστε;
    Τώρα τελευταια διαπιστώνω ότι το χαμήλό κόστος βενζίνης μου ανεβάζει το κόστος χρήσης της μηχανής...

Αρχικά δημιουργήθηκε από elpo

Τα εμπιστεύεστε;
    Οντως, οταν αγοραζεις φθηνα βενζινη ψιλοφοβασαι, μια καλη λυση ειναι να δινεις μπουρμπουαρ στον υπαλληλο 10 ευρω

Μπορείς να κάνει κάτι απλό
    Παίρνεις ένα μπλοκάκι και σημειώνεις

Βενζινάδικο Χ
    Από ρεζέρβα Ευρώ Ψ
    Χλμ ώσπου να ξαναγυρίσω ρεζέρβα Ζ

Τσεκάρεις λοιπόν τα βενζινάδικα που σε βολεύουν και καταλήγεις
    (θα εκπλαγείς εκ του αποτελέσματος)

Στη γειτονιά μου (Αμφιθέα) ο καλός είναι αυτός
    ΕΚΟ, Κρήτης 32 και Κνωσσού

που είναι και σχετικά φτηνός

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
    Οντως, οταν αγοραζεις φθηνα βενζινη ψιλοφοβασαι, μια καλη λυση ειναι να δινεις μπουρμπουαρ στον υπαλληλο 10 ευρω
    Νταξ', με τόσο "κιμπάρικη" λύση, προφανώς δε μας σκοτιζει κι αν θα πληρώσουμε βουλωμένα φίλτρα/μπέκ/καρμπυρατέρ...

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap

Re: Κόστος βενζίνης

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Εγώ θα ήθελα να μάθω την αληθινή αλήθεια για το κόστος της βενζίνης,
    Αν μάθεις θα κλάψεις...

Και άν μάθεις πόσο έχει το ντίζελ δεν θα σταματάς το κλάμα...

Σημ: προ φόρων αναφέρομαι...

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2014, 13:45
  2. Αντλια βενζινης καθε 20000 χλμ!!!
    από africanos31 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2005, 19:52
  3. Ερωτηση καταναλωση βενζινης.
    από FIRE-ZX-GSXR στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 2