Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Μπαταρία Gs-gtz 10s;;;;; Βρε ουστ απο δω...

Απο μια αποψη μπορει και να εχεις δικιο. Δε βαζεις μπαταρια καθε βδομαδα στη μηχανη, οποτε πας και τα σκας και καθαριζεις...

Απ'την αλλη ομως... οταν τα σκασεις εχεις πραγματι το κεφαλι σου ησυχο;;;;;;;

Τωρα πλεον που τα παντα κατασκευαζονται παντου και φτηνα, η απαντηση ειναι ΟΧΙ.

Γιατι πλεον παψαμε να πληρωνουμε παραπανω κερατιατικα μονο και μονο για τη φιρμα ή γιατι ο αντιπροσωπος απλα ετσι γουσταρει.

Δεν το εκανα λοιπον απο τσιγγουνια, αλλα για να μην πληρωσω το ναταβατζιλικι του καθε αντιπροσωπου, εμπορα, κερατα κλπ σ'αυτη τη χωρα...

Μακαρι σε ΟΛΑ τα πραγματα, να αγοραζες ο,τι πληρωνες... πραγμα που κατα τη γνωμη μου δεν ισχυει σε ΟΛΑ παρα μονο σε καποια...
    Τhanos

Φιλε faraway η μηχανη ειναι στο συνεργειο προς εξακριβωση ολων των πιθανων αιτιων.

Η μαμα μπαταρια νομιζω οτι κρατησε και με το παραπανω (2,5 χρονια) για μοτοσυκλετα που δεν κυκλοφορουσε και πολυ αλλα ηταν παρκαρισμενη. Ετσι δεν ειναι;

Οσον αφορα το θεμα ανορθωτη ἠ δεν ξερω και γω τι, ο μηχανικος μου ειπε, πριν αγορασω καινουργια μπαταρια, να παω απο εκει για να ελεγξει το προβλημα, οποτε ο,τι νεοτερο θα το αναφερω προς πληροφορηση για ολους τους μοτο-συναδελφους.
    Τhanos

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από atzimpourdakas
    Πηγα στο μηχανικο και μου λεει πως φαινεται να φορτιζει απο τη λειτουργια της μηχανης, αλλα στο ρελαντι ειχε 8 Volt και με πολλες στροφες 10 Volt... δηλαδη ψοφια.

Φίλε μου δε γνωρίζω και πολλά από τέτοια θέματα, ούτε θέλω να το παίξω μηχανικός απλά απαντάω γιατί είχα και γω παρόμοιο πρόβλημα. Με τη μόνη διαφορά βέβαια ότι εγώ δεν άλλαξα μπαταρία.
    Θα στα πω σύντομα για να συγκρίνεις.
    Μια μέρα πάω να βάλω μπροστά και...τπτ.
    Σκέφτηκα μπαταρία αλλά την είχα αλλάξει κανα μήνα πριν.Οπότε πάω στο μηχανικό, μετράει τι ρεύμα πάει στην μπαταρία.Και μου είπε ότι πάει πολύ λιγότερο από τι πρέπει(δε θυμάμαι ακριβώς τα volt αλλά νομίζω περίπου 8).
    Μου λέει ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες, ή ανορθωτής ή πηνία(για τα πηνία δεν ήθελα να ξέρω το ποσό που θα πλήρωνα).Μου αλλάζει τον ανορθωτή χωρίς να αλλάξω μπαταρία και όλα έφτιαξαν(τώρα είναι ένας χρόνος περίπου)
    .Αυτά!
    Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
    Πώς είσαι σίγουρος πως φταίει η μπαταρία και όχι το σύστημα φόρτισης της μοτοσυκλέτας σου ??

Εγώ πάντως συνδυάζοντας στο μυαλό μου αυτά που είπες , δλδ πως η εργοστασιακή μπαταρία ψόφησε + πως και η καινούργια ψόφησε σε σύντομο χρονικό διάστημα , κατευθείαν θα κοίταζα τον ανορθωτή σε πρώτη φάση και σε δεύτερη τα πηνία .

+ ότι οι μετρήσεις που αναφέρεις είναι όχι ύποπτες αλλά φωνάζουν !!!

Φωνάζουν ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio

Re: Re: Μπαταρία Gs-gtz 10s;;;;; Βρε ουστ απο δω...

Με ένα πρόχειρο search στο google βρίσκω μεγάλη διακύμανση στις τιμές για τον τύπο της μπαταρίας σου (για yuasa πάντα):
    http://www.kiriazisbatteries.gr/full..._id=1296047755
    http://www.automoto-eshop.gr/yuasa-m...ytz10s-bs.html
    http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=553

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, μήπως οι φθηνές είναι Yuasa made in Taiwan ενώ η ακριβή είναι made in Japan;

Αρχικά δημιουργήθηκε από atzimpourdakas
    Πηγα στο μηχανικο και μου λεει πως φαινεται να φορτιζει απο τη λειτουργια της μηχανης, αλλα στο ρελαντι ειχε 8 Volt και με πολλες στροφες 10 Volt... δηλαδη ψοφια.
    [...]
    Από αυτά τα νούμερα ο μηχανικός σου είπε ότι το κύκλωμα φόρτισης δουλεύει καλά; Μάλλον πρέπει να ανοίξεις και άλλο ένα θέμα, αν ξέρουμε καλό μηχανικό για Honda στην περιοχή σου...

Υ.Γ.: επίσης τα εργοστάσια μοτοσυκλετών δεν φτιάχνουν μπαταρίες, ρουλεμάν κλπ τα παίρνουν από τρίτους προμηθευτές. Οπότε δεν έχει κανένα νόημα το "μαμά μπαταρία". Πας σε μαγαζί που πουλάει μπαταρίες και παίρνεις την Yuasa που έχει το μηχανάκι σου. Και είναι ίδια ακριβώς. Όπως δεν πας στη Honda για να πάρεις λάδι αλλά βάζεις Motul, Castrol ό,τι γουστάρει ο καθένας τελοσπάντων.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DrIoannis
    Αν δεν έχει πρόβλημα η μηχανή σου και είχε η μπαταρία καλύπτεσαι αυτομάτως από εγγύηση 2 ετών.Αν σου κάνει τσιριμόνιες απευθύνσου στην Προστασία Καταναλωτών.Οτιδήποτε πουλιέται στην EU καλύπτεται από εγγύηση...

Εκδικητικό μέλος Το avatar του/της John Steed

Ανορθωτής! :o

"Qu ils mangent de la brioche"

ΜΕΛΛΩΝ ΤΖΕΝΤΑΪ... Το avatar του/της tifoso4ever
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
    Αν δεν έχει πρόβλημα η μηχανή σου και είχε η μπαταρία καλύπτεσαι αυτομάτως από εγγύηση 2 ετών.Αν σου κάνει τσιριμόνιες απευθύνσου στην Προστασία Καταναλωτών.Οτιδήποτε πουλιέται στην EU καλύπτεται από εγγύηση...
    +1100...

Παραπανω απο 10 μερες θα κραταγε ακομα κι αν ηταν αλκαλικη ucar απο το περιπτερο...ΑΡΑ, ή ειναι ελαττωματικη απο κατασκευης, πραγμα που ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ απο εγγυηση 100%, ή θελεις ανορθωτη...Πραγμα πολυ πιθανο αφου εχεις χοντα...

Μια διευκρινιση περι χωρας κατασκευης, ΕΙΔΙΚΑ για τις μπαταριες...
    ΟΛΕΣ οσες δινει η αντιπροσωπεια ειναι συνηθως made in Japan ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ υφισταται εκει εργοστασιο...YUASA υπαρχει ακομα, αρα οσες μπαταριες αγοραστουν απο την επισημη αντιπροσωπεια, ειναι γιαπωνεζικες, ειτε το πιστευετε ειτε οχι...Το εχω τσεκαρει πολλες φορες...
    KAI TAIWAN να ειναι, ειναι παρα πολυ καλη, αρα μην τα βαφουμε μαυρα...Υπαρχει ακομα Yuasa Ταϋλανδης, Βιετναμ, Μακαο, Σιγγαπουρης και Κινας (CHINA) που ειναι και οι χειροτερες, αλλα και οι φτηνοτερες...Σιγουρα θα υπαρχουν κι αλλες απο αλλες χωρες, αλλα δεν εχω δει μεχρι τωρα...Για τις YUASA μιλαω παντα...
    Eπισης υπαρχουν ΜΑΪΜΟΥ YUASA, που δεν εχουν καμμια σχεση με τις αυθεντικες, ακομα κι αν ειναι απο αυτες που γραφουν "made in china"!!!Δυστυχως ειναι αδυνατον να τις ξεχωρισεις με μια προχειρη / γρηγορη ματια, οποτε πολλοι την εχουν πατησει...

Προβιβαστηκα σε ειδικο μπαταριολογο????? :rotflmao: :rotflmao:

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    ..απο τα λιγα φορουμ που μπαινεις να μιλησεις για ακριβη μπαταρια και σε στελνουν για πλεξουδα, ανορθωτη και μισο κιλο ασφαλειες...
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Πιθανώς όχι.. αλλά κυκλοφορούν YUASA made in Japan.. Στα ίδια περίπου €
    Ισχύει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Antonisss
    Η ίδια YUASA από YAMAHA πρέπει να κάνει 105€ θαρρώ
    Ισχύει, έχει κόκκινη γραμματοσειρά (για να ξεχωρίζει?) και έρχεται ενεργοποιημένη από το εργοστάσιο. Την έχει βάλει ο αδελφός μου και είναι αστέρι μπαταρία.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. απο δω ή απο "κει"?
    από adam_tsouk στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2006, 22:09
  2. 13/10/05 καλημερες απο Ταριφα
    από sotpag στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 19:55
  3. Γειά κ απο δώ
    από Ksames στο forum Off topic