Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 139

Θέμα: Σύγκρουση μηχανής με άλογο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER

Επίσης, όλοι εσείς (όποιος το υποστήριξε, τέλος πάντων) μπαίνετε σε μια στροφή, προετοιμασμένοι να βρείτε σταθερό εμπόδιο μπροστά σας? Ρήλη?? Πρέπει να είμαι πολύ κακός οδηγός.
    ρηλη, αν δεν το κανεις.. να προσπαθησεις..
    Κακος οδηγος οχι, απερισκεπτος & χωρις συνεπεια.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Αρχικά δημιουργήθηκε από elli_summers
    .......

PS.Spyro, το φιλαρακι το εβαλα σε ".." γιατι ειμαι κοριτσάκι και δε μου ταιριάζει

γράψε λάθος,

συνήθως όταν μπαινουν κοριτσάκια στο φορουμ ρωτάνε:

"είδα μια μοτοσυκλέτα στο δρόμο και μου άρεσε πολυ. Hayabusa νομιζω έγραφε πάνω. Να την πάρω?"

ο ηλίας (captain) σου έκανε μια σωστή ερώτηση. την τροχαία την κάλεσες? τι γράφτηκε στο συμβάν?

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Ο ΚΟΚ προβλέπει φώτα στην αρχή και στο τέλος του κοπαδιού, ικανούς οδηγούς, δεμένα σκυλιά κλπ όπως πολύ σωστά γράφτηκε, αλλά στην δικιά σου περίπτωση χωρίς τροχαία να καταγράψει το συμβάν είναι ο λόγος σου ενάντια στον λόγο του και πιθανότατα το δικαστήριο θα δώσει συνυπευθυνότητα.

Πράγμα που μεταφράζεται στο ότι ο καθένας από τους εμπλεκόμενους θα αναλάβει ν' αποκαταστήσει τις δικές του ζημιές (είχα παρόμοια περίπτωση με Γαϊδούρα έξω από τη Μεγαλόπολη. Άκουσε η καημένη το κάλεσμα της φύσης - έναν γαϊδουρογάιδαρο στο απέναντι χωράφι - τράβηξε κι έβγαλε το πασαλάκι που ήταν δεμένη και διέσχισε κάθετα τον δρόμο. Εγώ οδηγούσα μεγάλο φορτηγό με 12 τόνους φορτίο και πάσχιζα ν' αναπτύξω την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα (περίπου 50 χλμ / ώρα), πριν αρχίσουν οι ανηφορικές φουρκέτες. Το ζώο δεν έπαθε τπτ αλλά μου έκανε αρκετή ζημιά στη μάσκα του φορτηγού. Κάλεσα τροχαία ήρθε και ο ιδιοκτήτης αφού τον ήξεραν και τον ειδοποίησαν. Τελικά δεν τα βρήκαμε και πήγαμε δικαστικά. Αυτός ζητούσε αποζημίωση γιατί η γαϊδάρα απόριξε (όπως χαρακτηριστικά είπε στο δικαστήριο), εγώ να πληρωθεί η επισκευή και τα σπασμένα φανάρια. Τελικά εμφανίστηκαν και διάφοροι μάρτυρες που δεν ήταν την ώρα του ατυχήματος, το κατάλαβε η πρόεδρος κι έδωσε την καλύτερη λύση που μπορούσε. Αναλάβαμε ο καθένας τις δικές του ζημιές.

Πες περασμένα ξεχασμένα και κοίτα μπροστά.

Υ.Γ.
    Τώρα που με περίσσιο θάρρος αποκαλύφτηκες μπροστά μας, περίμενε το θρεντάκι που άνοιξες να πιάσει τις διακόσε χιλιάδε δίσκοι.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    .....
    .........
    Σε ΚΑΘΕ στροφη πρεπει να εισαι προετοιμασμενος να αντιμετωπισεις ΑΚΙΝΗΤΟ εμποδιο.
    Η αλλη εννοια της αποστασης ασφαλειας δηλαδη
    :wacko:

Για να σε δω στην αυριανή βόλτα θα είσαι προετοιμασμένος για ν' αντιμετωπίσεις σταθερό εμπόδιο σε κάθε στροφή?????

Και υπ' όψιν μέχρι Λάστα υπάρχουν πολλές από δαύτες.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
    Για να σε δω στην αυριανή βόλτα θα είσαι προετοιμασμένος για ν' αντιμετωπίσεις σταθερό εμπόδιο σε κάθε στροφή?????

Οταν εχω αλλον μπροστα δεν χρειαζεται, απλως κραταω μεγαλη αποσταση ασφαλειας....

Αλλα κ απο την αλλη..
    Το βλεπω σαν την "διηθηση", να τηρουμε τον ηλιθιο νομο ειναι τουλαχιστον αδυνατον.. Οποτε την κανουμε με δικη μας ευθυνη :wacko:
    Σε περιπτωση στραβης δηλαδη δεν θα ψαχνω τροπο να.. αποζημιωθω.. ε ?

Με το αλογακι εχω μια περιεργεια τελικα τι θα γινει, οτι εχει χαρτι με σωματικες βλαβες ειναι καλο.. αλλα δεν υπαρχει καταγραφη συμβαντος.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER

Το βλεπω σαν την "διηθηση", να τηρουμε τον ηλιθιο νομο ειναι τουλαχιστον αδυνατον.. Οποτε την κανουμε με δικη μας ευθυνη :wacko:
    Σε περιπτωση στραβης δηλαδη δεν θα ψαχνω τροπο να.. αποζημιωθω.. ε ?
    Θες να μου πεις ότι αν, ενώ στρίβεις, βρεθεί ένα κοπάδι στη μέση του δρόμου ή ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ή η μπουγάδα της κυρά Μαρίας, αυτόματα είναι δικό σου λάθος, δική σου ευθύνη, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και δρόμο? Πλάκα κάνεις ε? Δεν έχει καμία σχέση με τη διήθηση και δεν είναι δική σου ευθύνη να μην παρεμποδίζεται ο δρόμος.

Τώρα θα μου πεις "κι αν είναι ένα παιδάκι? Αν έχει μποτιλιάρισμα και η ουρά έχει φτάσει ως την κορυφή της στροφής? Αν έχει γίνει ατύχημα?" και θα πρέπει να συμφωνήσω. Αλλά να ξέρουμε τι λέμε ε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εδώ μιλάμε για ζώο που δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Και μάλιστα σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Δε νομίζω ότι η κοπέλα έμπαινε με 150 ξύνοντας, πριν δει το ζώο.

ΥΓ. Έλα αύριο στη βόλτα να δούμε πόσο απερίσκεπτοι είμαστε :P
    Life begins at 45°.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Αν σας συνέβαινε το ίδιο και βρισκόσασταν μετά από τόση ταλαιπωρία χωρίς μηχανή εξ' αιτίας του συμβάντος θα λέγατε, έλα μωρέ δεν πρόκειται να βγάλω άκρη ας κάτσω στα αυγά μου?

"Φίλε".. Το όριο ταχύτητας σε επαρχιακό χωρίς σήμανση καθορίζεται απ' τον κοκ.

Εγώ προσωπικά θα κατέθετα μήνυση.

Αλήθεια το ζώο τι έπαθε?

Ερωτήσεις προς όποιον γνωρίζει:
    Γίνεται τρακάρισμα και υπάρχει τραυματισμός. Ο ένας απ' τους δύο μεταφέρετε στο νοσοκομείο. Ο άλλος δεν καλεί την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός. Υπάρχουν υλικές ζημιές και τραυματισμός. (σας θυμίζει τίποτα?). Η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να καταγράψει το γεγονός? Αν ο τραυματισμός δεν είναι ένας απλός τραυματισμός, τι γίνεται? Την ιστορία θα την γνωρίζει μόνο ο θεός και ο καβαλάρης?

Όταν αυτός που δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δεν καλεί την αστυνομία για καταγραφή, ενός σοβαρού ατυχήματος, τι λέτε φταίει ή όχι? Ακόμα και αν δεν έχει υλικές (ή άλλες) ζημιές το σωστό δεν είναι να καλέσει την αστυνομία για να μην έχει μετά αξιώσεις ο άλλος? Δλδ αν τώρα κατατεθεί μήνυση εις βάρος του τι θα πει δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλιώς έγιναν, αλλά δεν θέλησα να καταγραφούν γιατί ήμουν καθ' οδόν για τα πανηγύρια?
    Sent from me using a computer.

My life on two wheels :) Το avatar του/της elli_summers
    καλα ξεμπερδεματα αλλα αποζημιωση δεν θα δεις... "φιλε" που λεει κ ο τρουπ

Να μαθεις να κοιτας στον δρομο κ να κρατας την σωστη ταχυτητα.
    είπε κανείς ότι δεν πήγαινα με σωστή ταχύτητα ή δε κοιτούσα το δρόμο?? Εαν έτρεχα...μαλλον η φοράδα θα εσπαγε κάτι. Η φοράδα δεν επαθε σχεδον τιποτα αλλα η μηχανή έπαθε αρκετά!
    Daz εννοείται οτι επιθυμώ την ποινική δίωξη του και σίγουρα δε με καλύπτει η δικαιολογία του πανηγυριού.Υπάρχει καταγεγραμμένο γεγονός ακόμα και στο νοσοκομείο που γράφει μηχανή που ο αναβάτης φορούσε κράνος είχε πτώση επειτα απο συγκρουση πάνω σε αλογο κλπ. Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία κάλεσε τον αναβατη και ψευδώς είπε οτι εχει κανονίσει τη ζημια...Καταλαβαίνεται τωρα ενα ωραίο μπλέξιμο!
    εγω ανεφερα αυτη την εμπειρία μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό που μπορεί να βοηθήσει...
    Εμεινα 2 μηνες χωρίς μηχανή και μου χάλασε τις διακοπές που είχα αναγκη...Ας μην αναφέρω την ταλαιπωρία του τραυματισμού, οπότε νομίζω οτι θα τον κυνηγήσω!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    είπε κανείς ότι δεν πήγαινα με σωστή ταχύτητα ή δε κοιτούσα το δρόμο?? Εαν έτρεχα...μαλλον η φοράδα θα εσπαγε κάτι. Η φοράδα δεν επαθε σχεδον τιποτα αλλα η μηχανή έπαθε αρκετά!
    Daz εννοείται οτι επιθυμώ την ποινική δίωξη του και σίγουρα δε με καλύπτει η δικαιολογία του πανηγυριού.Υπάρχει καταγεγραμμένο γεγονός ακόμα και στο νοσοκομείο που γράφει μηχανή που ο αναβάτης φορούσε κράνος είχε πτώση επειτα απο συγκρουση πάνω σε αλογο κλπ. Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία κάλεσε τον αναβατη και ψευδώς είπε οτι εχει κανονίσει τη ζημια...Καταλαβαίνεται τωρα ενα ωραίο μπλέξιμο!
    εγω ανεφερα αυτη την εμπειρία μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό που μπορεί να βοηθήσει...
    Εμεινα 2 μηνες χωρίς μηχανή και μου χάλασε τις διακοπές που είχα αναγκη...Ας μην αναφέρω την ταλαιπωρία του τραυματισμού, οπότε νομίζω οτι θα τον κυνηγήσω!
    ειναι αναφαιρετο δικαιωμα σου να το κυνηγησεις αλλα αν πατε σε δικαστηρια πιθανοτατα να γινει αυτο που εγραψε ο vaska. δλδ συνυπαιτιοτητα...

δεν υπαρχουν μαρτυρες αρα αυτος μπορει να ισχυριστει το οτιδηποτε. ακομα και οτι τηρουσε ευλαβικα τον ΚΟΚ με φωτα μπρος, πισω, πλαγιως και καθετως του ζωου...

αν δεν καταγραφει απο τροχαια εκεινη την στιγμη το συμβαν μετα ειναι "πιασ'τ'αυγο και κουρευτο και τα μαλλια του δωστα".

κυνηγησε το με εναν καλο δικηγορο αλλα κανονισε να ειναι φιλος σου και να μην σε χρεωσει πολλα γιατι δεν προβλεπω να παιρνεις αποζημιωση...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    νταξ μωρε...φιλη ειναι.

δεν το χα δει.ωχουυυυ

:o
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Περαστικα στο "φιλαρακι".
    Δε νομιζω να καταφερεις τιποτα,χωρις καταγραφη του ατυχηματος,εκτος και αν τρομαξει πριν φτασετε στο δικαστηριο και πληρωσει.
    Οτι και να λες,οτι ειχε νυχτωσει,οτι ο ερμης ηταν αναδρομος,η οτι αλλο, δεν παυεις να φταις εσυ για αυτο που επαθες.
    Προσαρμοζουμε την οδηγηση μας αναλογα με τις συνθηκες.
    Απο την αλλη, οπως ειπε και ο φιλος χιουμοριστικα παραπανω, με τη λογικη της << αποστασης ασφαλειας >> ,
    θα πρεπει να κατεβαινουμε σε καθε στροφη και διασταυρωση απο τη μηχανη για να ελεγξουμε..
    Που τελειωνει το αστειο και που ξεκιναει το σοβαρο,πιστευω το καταλαβαινεις..
    Αν δείτε τον Τσάκ, πείτε του οτι τον ψάχνω.

[...] και δεν είναι δική σου ευθύνη να μην παρεμποδίζεται ο δρόμος.

Οποιαδηποτε στιγμη μπορει να παρεμποδιζεται ο δρομος & ειναι ευθυνη σου να πορευεσαι με σωστη ταχυτητα, δεν μπορω να σου πω οτι το κανουμε στο 100% γιατι θα ηταν ψεμα, ετσι λειτουργει το πραγμα ομως, τι να κανουμε...

[...] Εδώ μιλάμε για ζώο που δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Και μάλιστα σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Δε νομίζω ότι η κοπέλα έμπαινε με 150 ξύνοντας, πριν δει το ζώο.
    Ουτε το παιδακι θα επρεπε να βρισκεται εκει, αν τρακαρεις εξαιτιας του κανεις μηνυση τους γονεις του για "παραμεληση ανηλικου"

Κ εγω δεν νομιζω οτι η κολελα "εξυνε" την στην στροφη, ειναι παντελως ασχετο ομως, το αποτελεσμα μετραει δυστυχως.

είπε κανείς ότι δεν πήγαινα με σωστή ταχύτητα ή δε κοιτούσα το δρόμο?? Εαν έτρεχα...μαλλον η φοράδα θα εσπαγε κάτι.
    Σωστη ταχυτητα σημαινει να βλεπεις εμποδιο και να σταματας με ασφαλεια, ειτε μιλαμε για ευθεια, ειτε για στροφη

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Μην βιάζεσαι να παρεξηγηθείς με μια τόσο απλή υπόδειξη για την ταχύτητα .
    Το ότι πήγαινες με την λάθος ταχύτητα είναι αυταπόδεικτο από το γεγονός ότι τελικά έπεσες πάνω στην φοράδα . Το ότι αυτή η ταχύτητα δεν ξεπερνούσε τα όρια που θέτει ο ΚΟΚ ή η όποια πινακίδα ορίου ταχύτητας στον δρόμο , δεν το αμφισβητώ , αλλά αυτό δείχνει ότι τελικά το θέμα "σωστή ταχύτητα" είναι εντελώς αφηρημένο . Όπως έχουμε δίκιο όσοι ισχυριζόμαστε ότι υπάρχουν συνθήκες κατά τις οποίες είναι ασφαλές να υπερβείς κατά πολύ τα όρια ταχύτητας του ΚΟΚ , έτσι άλλες φορές κατά συνθήκη ένα όριο των 50 χιλιομέτρων , ενώ είναι νόμιμο , συνιστά υπερβολική (για τις συνθήκες) ταχύτητα .
    Το ότι η φοράδα δεν έπαθε σχεδόν τίποτα , δεν λέει πολλά για την σφοδρότητα της κρούσης δε , λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ο οργανισμός ενός αλόγου είναι πολύ ανθεκτικότερος αυτού του ανθρώπου .

Το να κυνηγήσεις τον άνθρωπο που πήγαινε στο πανηγύρι είναι νομικό δικαίωμά σου και δεν πάιρνω θέση , αν και ελπίζω όμως να εννοέις ότι επιθυμείς την ΑΣΤΙΚΗ του τιμωρία και όχι την ΠΟΙΝΙΚΗ .

Θα ήθελα όμως να σκεφτείς και το ενδεχόμενο κατά τις ίδιες ακριβώς συνθήκες να μην βρισκόταν ένας αναβάτης ενός αλόγου μπροστά σου , αλλά 4-5 μεγάλες πέτρες από μια μικρή κατολίσθηση της πλαγιάς , κάτι όχι και τόσο σπάνιο στην επαρχία .
    Οι πέτρες δε , είναι αρκετά πιο δυσδιάκριτες από ένα μεγάλο τετράποδο , ενώ είναι αρκετά πιο δύσκολο να αποδείξεις σε ένα δικαστήριο ότι η κατολίσθηση δεν έγινε αρκετά νωρίτερα ώστε να διωχθεί ο έχω την ευθύνη καθαρισμού του δρόμου για αμέλεια .
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    1. Δίχως καταγραφή απο τροχαία.. ο λόγος σου ενάντια στον δικό του. Πιθανότερη κατάληξη ο καθεις να πληρώσει τα δικά του.

2. Δημόσιος δρόμος σημαίνει δημόσιος δρόμος. Αν δεν ήταν άλογο , μπορεί να ήταν κοτρώνι-καφάσι-κοπάδι απο κατσίκια κτλ... Το οτι πρόλαβες να αντιδράσεις μάλλον σημαίνει πως δεν πήγαινες με πολλά.. σίγουρα όμως δεν πήγαινες και στο όριο που πρέπει εκεί. (όντως αν δεν έχει σήμανση αν θυμάμαι καλά το όριο σε κατοικημένη είναι 50-55χλμ/ώρα).

Ειδικά σε νησιά και δη τον Αύγουστο μπορείς να δείς τα μύρια όσα στον δρόμο.. ακόμα και μεθυσμένη παρέα που το είδε αστείο να κάτσει στην μέση.

3. Και φυσικά πηγαίνεις πάντα στον δρόμο, έχοντας στο μυαλο οτι μπορεί να σου πεταχθεί κάτι. Για αυτό λέμε.. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ... απο κεί και πέρα, το αν θα χωθεί κάποιος ή οχι.. είναι δική του επιλογή, δικό του και το λούσιμο ευθυνών.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2014, 16:42
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2008, 15:30
  3. Σύγκρουση μοτο με περιπολικό
    από kaps στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2008, 14:44
  4. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2007, 19:21