Αρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΝΕΝΑΣ
Χρειάζονται πολλά λεφτά, για να φτιάξεις σπίτι με σωστά θεμέλια ( και ανθεκτικά στην διάβρωση), σε βαλτώδες μέρος και η φτηνή- γρηγορη λύση, είναι η παράγκα, το ξύλο και το λυόμενο
Τα θεμέλια στα περισσότερα σπίτια τους είναι κορμοί δένδρων παράλληλα προς το έδαφος (προσφέρουν και υποτυπώδες φυσικό εξαερισμό )
(αν και ασχετο απο το υποληπο ποστ)
δεν μιλαμε για τις παραγκες και τις "φαβελες στιλ" κατοικιες
ακομα και στα πλουσια προαστια ξυλινα τα φτιαχνουν...???
ειναι για αντισησμηκοτητα???? ειναι λογο κουλτουρας?
Στα μέρη που είναι σεισμογενείς, τα φτιάχνουν μια χαρά, από καλιφόρνια μεριά τα σπίτια είναι γερά...
τα υπόλοιπα είναι τα κλασικά πυ βλέπουμε στις ταινίες.......
.H
Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρουμε τα ποσοστά αποχής από τις εκλογές τους. Είναι αδιάφοροι σαν λαός γι΄ αυτό και έχουν τον ηγέτη που τους αξίζει, δυστυχώς την πληρώνει και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης...Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Αλλα μη ξεχνας οτι απο συνειδηση οταν βγαζουνε τετοιους λαμιες οι καθε κακομοιρηδες (οχι μονο οι "αμερικανοι") δε καταλαβαινουν !
Και εχουν παντα ευκαιρια να ζησουν ολοι κατα συνειδηση, που βεβαια μετα θα σε ξεσκισουν οι "δυνατοι" αλλα τουλαχιστον θα πας και με συνειδηση οτι δε προσκυνησες.
Το τροπαρι ειναι γνωστο και ποναει ειδικα οταν τις τρως δεμενος πισθαγκωνα !!
![]()
Παρ’όλα αυτά, επειδή υπάρχει ανθρώπινο δράμα έχουν την συμπόνια μου.
Course captain?
Second star to the right and straight on till morning...
Είναι άλλο πράγμα όμως να ζεις την καταστροφή από κοντά.
Ένας πολύ καλός μου και στενος φίλος είναι παντρεμένος με μια από την Ν. Ορλεάνη.
Πριν δυο εβδομάδες πήγε να δει του γονείς της παίρνοντας μαζί και τα δίδυμα αγοράκια τους 6 χρόνων. Αποτέλεσμα ???αγνοούνται από την μέρα της καταστροφής όλοι τους και το φιλαράκι μου έχει τρελαθεί όπως και εμείς .Ζούμε εδώ και τόσες μέρες με αυτό.
Και το κακό είναι ότι τα νέα που έρχονται από εκεί είναι άσχημα.
Ας τα βοηθήσει ο Θεός τουλάχιστον τα παιδία του κόσμου .
Κουράγιο Γρηγόρη !
![]()
Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ
Αυτά που ρωτάς δεν είναι άσχεταΑρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
(αν και ασχετο απο το υποληπο ποστ)
1ακομα και στα πλουσια προαστια ξυλινα τα φτιαχνουν...???
3ειναι για αντισησμηκοτητα????
2 ειναι λογο κουλτουρας?
1Η απάντηση που σου έδωσα πριν, καλύπτει όλες τις περιπτώσεις
Τα εδάφη γύρω από το δέλτα του Μισισιπή, είναι βαλτώδη και όταν λεμε γύρω, μιλάμε για τεράστιες εκτάσεις, πολλαπλάσιες της Ελλάδος
Και να μην είναι βαλτώδη, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι πολύ ψηλά
Η νέα Ορλεάνη είναι τουλάχιστον 3 μέτρα κάτω από την θάλασσα και κάθε φορά που βρέχει βόρεια, τρέμουν για να μην σπάσουν τα συστήματα αντιπλημμυρικών αναχωμάτων( γιατί οι υδραντλίες της πόλης δεν θα έχουν που να πετάξουν το νερό)
Οι ξύλινες κατασκευές στην Αμερική, είναι πολύ διαδομένες, αλλά δεν έχουν σχέση με τα ξύλινα σπίτια του Καναδά η των βόρειων ορεινών πολιτειών η ακόμα με τα σουηδικά
Είναι ευτελείς κατασκευές, με πάμφθηνα υλικά
Στην Αμερική το λυόμενο σπίτι είναι σχεδόν θεσμός, πάμφθηνο, γρήγορο και τυποποιημένο
Οι κατασκευές από σίδηρο η τσιμέντο, προτιμούνται μόνο για μεγάλα κτήρια και είναι σχετικά πανάκριβες και μπορούν να γίνουν μόνο σε στέρεο έδαφος
2Και ναι υπάρχει τεχνοτροπία κατασκευής σπιτιών από τους πιο εύπορους, που λέγεται αποικιοκρατικό στυλ, με πολύ καλύτερα υλικά και αντοχή, από το οποιοδήποτε παρόμοιο σπίτι, ενός μέσου εισοδήματος κατοίκου
Αλλά ούτε αυτό σώζεται Μιλάμε ταχύτητα 257 χιλιόμετρα την ώρα που ανέβασε το ύψος θαλάσσης στα 8.5 μέτρα
(οι ουρανοξύστες πηγαίνουν πέρα δώθε από απλούς ανέμους μέτριας έντασης με αποτέλεσμα οι ένοικοι να νοιώθουν ναυτία φανταστείτε λοιπόν, ότι τέτοιοι άνεμοι μπορούν να τους κατεδαφίσουν)
Οι τυφώνες τέτοιας έντασης, σπάνια μπαίνουν στην ξηρά, για να προκαλέσουν τέτοιου είδους καταστροφές φέρνοντας ταυτόχρονα και τεράστιες ποσότητες νερού, που θα συμπληρώσουν την καταστροφική επίδραση της έντασης του αέρα και αν μπουν, μετά από λίγο εξασθενούν
Και μην νομίζεται ότι αν συνέβαινε αυτό στην Ελλάδα, θα παθαίναμε λίγες ζημίες
Τα σπίτια μας είναι αντισεισμικά, αλλά οι υπερκατασκευές και οι σκεπες θα πήγαιναν στον ουρανό και θα έβρεχε κεραμίδια
3 Οι περιοχές αυτές δεν είναι σεισμικές
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση
Απο τελευταια νεα ειδα οτι η τιμη των πετρελαιοειδων προκειται να αυξηθει κατα 10-15% λογω του σκηνικου στη Ν. Ορλεανη.
Οπως και ναχει . . . . . . . . . . . . .
![]()
Και εντάξει. Εγώ να καταλάβω οτι ο π**στης ο πρόεδρος που έχουν, τους έχει γραμμένους όλους στα @@ του. Οτι δε δίνει μία για δαύτους, και το μόνο που τον νοιάζει είναι σε ποια πετρελαική εταιρεία, και γενικά σε ποιά Αμερικανική πολυεθνική θα κάνει την καλύτερη πίπα, και θα στήσει το πιο τουρλωτό κώλο, ακόμα και αν χρειαστεί να πεθάνουν χιλιάδες Αμερικανοί, και εκατομμύρια ξένοι, είτε άμαχοι, είτε υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, είτε ακόμα και και σε εντελώς άθλιες συνθήκες, με τον πιο "επιστημονικό" τρόπο βασανισμού όπως γίνεται στο Guantanamo....
Άντε να τα καταλάβω όλα αυτά. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ο πρώτος παγκόσμιος δικτάτορας που θα έχει τόσο αίμα στα χέρια του, και σίγουρα δε θα είναι και ο τελευταίος.
Αλλά αυτό που με τρελλαίνει είναι οτι τον ξαναψηφίζουν !!!!!!
Εκεί είναι που βγαίνει κανείς τελείως από τα ρούχα του. Ξέρω οτι υπάρχει φοβερή πλύση εγκεφάλου, και οτι ο μέσος Αμερικανός δεν έχει ιδέα για τον υπόλοιπο κόσμο έξω από την πόλη του. Αλλά όμως πολλά πράγματα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για την περίφημη Bush administration, και δε δικαιολογούνται πια να ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Ένας άνθρωπος που έδωσε δείγματα γραφής του χαρακτήρα του, πρίν ακόμα καλά καλά εκλεγεί (κλέβοντας το προεδριλίκι απο τον Al Gore), και εμποδίζοντας με τα πιο γελοία τερτίπια εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν, και καίγοντας χιλιάδες ψηφοδέλτια υπέρ του Gore, και "μαγειρεύοντας" το εκλογικό αποτέλεσμα επί 1 μήνα, δεν διαννοείται να επανεκλέγεται !!!
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι οτι εφόσον ο λαός που ξέρει τι γίνεται, ξαναψηφίζει τον ίδιο μαλάκα, τότε είναι το ίδιο ένοχος με τον πρόεδρο τους, και του αξίζει ότι και να πάθει. Είτε από τρομοκρατικό χτύπημα, είτε απο φυσική απειλή δε τους λυπάμαι καθόλου. Τους αξίζει οτι και να πάθουν. Το να επανεκλέγεις έναν άνθρωπο που έχει τόσο αίμα στα χέρια του, σημαίνει οτι επιβραβεύεις την πολιτική του. Και ο λαός είναι το ίδιο ένοχος λοιπόν. Όταν ένας λαός επιβραβεύει τη διεθνή καταπίεση, και τα εκατομύρια θανάτους απο δήθεν "χειρουργικά χτυπήματα" εναντίων αμάχων σημαίνει οτι δεν του αξίζει κανένας οίκτος, και οτι πλέον ο λαός αυτός είναι ένας συνειδητός εχθρός της ανθρωπότητας, και των λαών της γης, και είναι πλέον ένας νόμιμος στόχος οποιουδήποτε χτυπήματος, τρομοκρατικού η μη.
Για το μόνο που ελπίζω είναι κάποια μέρα να μπορέσω να δω την αποκαθήλωση αυτής της χώρας από "υπερδύναμη" σε μια απλή γωνιά αυτού του πλανήτη...
για πες μας ορε μητσος1 (obi1) ποιον θες εσυ για προεδρο?
για πλανιταρχη?
για δευτερη υπερδυναμη?
για εχθρο?
αφου τα αποφασισεις λοιπων αξιοκρατικα αυτα ελα και λυσε μου το οικονομικο προβλημα και φροντισε να εχω φτινη βενζινη και εξαγωγες γιατι αλλιος μαβρο φιδη που σε εφαγε...
αθοος δεν ειναι κανεισ συμφωνω (ουτε και εσυ και εγω για την φτωχια και την πεινα πολλων του πλανητη ουτε καν και αυτοι που πεινανε) αγνια σκοπημοτητες και πολυς οχαδελφισμος υπαρχει...
δεν ειναι οι αμερικανοι ο χειροτεροσ λαος στον κοσμο...
μην σου πω οτι καλοπερναμε κιολας με δαυτους και ας μην το παραδεχομαστε...
think...
![]()
![]()
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΣ.Αρχικά δημιουργήθηκε από Μήτσος1
Και εντάξει. Εγώ να καταλάβω οτι ο π**στης ο πρόεδρος που έχουν, τους έχει γραμμένους όλους στα @@ του. Οτι δε δίνει μία για δαύτους, και το μόνο που τον νοιάζει είναι σε ποια πετρελαική εταιρεία, και γενικά σε ποιά Αμερικανική πολυεθνική θα κάνει την καλύτερη πίπα, και θα στήσει το πιο τουρλωτό κώλο, ακόμα και αν χρειαστεί να πεθάνουν χιλιάδες Αμερικανοί, και εκατομμύρια ξένοι, είτε άμαχοι, είτε υπερασπιζόμενοι την πατρίδα τους, είτε ακόμα και και σε εντελώς άθλιες συνθήκες, με τον πιο "επιστημονικό" τρόπο βασανισμού όπως γίνεται στο Guantanamo....
Άντε να τα καταλάβω όλα αυτά. Στο κάτω-κάτω δεν είναι ο πρώτος παγκόσμιος δικτάτορας που θα έχει τόσο αίμα στα χέρια του, και σίγουρα δε θα είναι και ο τελευταίος.
Αλλά αυτό που με τρελλαίνει είναι οτι τον ξαναψηφίζουν !!!!!!
Εκεί είναι που βγαίνει κανείς τελείως από τα ρούχα του. Ξέρω οτι υπάρχει φοβερή πλύση εγκεφάλου, και οτι ο μέσος Αμερικανός δεν έχει ιδέα για τον υπόλοιπο κόσμο έξω από την πόλη του. Αλλά όμως πολλά πράγματα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για την περίφημη Bush administration, και δε δικαιολογούνται πια να ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Ένας άνθρωπος που έδωσε δείγματα γραφής του χαρακτήρα του, πρίν ακόμα καλά καλά εκλεγεί (κλέβοντας το προεδριλίκι απο τον Al Gore), και εμποδίζοντας με τα πιο γελοία τερτίπια εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν, και καίγοντας χιλιάδες ψηφοδέλτια υπέρ του Gore, και "μαγειρεύοντας" το εκλογικό αποτέλεσμα επί 1 μήνα, δεν διαννοείται να επανεκλέγεται !!!
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι οτι εφόσον ο λαός που ξέρει τι γίνεται, ξαναψηφίζει τον ίδιο μαλάκα, τότε είναι το ίδιο ένοχος με τον πρόεδρο τους, και του αξίζει ότι και να πάθει. Είτε από τρομοκρατικό χτύπημα, είτε απο φυσική απειλή δε τους λυπάμαι καθόλου. Τους αξίζει οτι και να πάθουν. Το να επανεκλέγεις έναν άνθρωπο που έχει τόσο αίμα στα χέρια του, σημαίνει οτι επιβραβεύεις την πολιτική του. Και ο λαός είναι το ίδιο ένοχος λοιπόν. Όταν ένας λαός επιβραβεύει τη διεθνή καταπίεση, και τα εκατομύρια θανάτους απο δήθεν "χειρουργικά χτυπήματα" εναντίων αμάχων σημαίνει οτι δεν του αξίζει κανένας οίκτος, και οτι πλέον ο λαός αυτός είναι ένας συνειδητός εχθρός της ανθρωπότητας, και των λαών της γης, και είναι πλέον ένας νόμιμος στόχος οποιουδήποτε χτυπήματος, τρομοκρατικού η μη.
Για το μόνο που ελπίζω είναι κάποια μέρα να μπορέσω να δω την αποκαθήλωση αυτής της χώρας από "υπερδύναμη" σε μια απλή γωνιά αυτού του πλανήτη...
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.
ΕΧΘΕΣ ΣΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΧΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΙ ΝΑ ΄΄ΡΙΞΕΙ΄΄ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ,ΒΛΕΠΕ ΙΡΑΚ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΛΥΜΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑ.
ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΑΣΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΛΕΦΤΑ ´´WE NEED CASH´´.
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΙ ΗΠΑ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ, Η ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.![]()
ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΑΜΗΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΘΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ
100.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΄΄ΚΑΛΟΙ΄΄ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΧΩΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ.
ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ 300.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΤΑ![]()
![]()
Sonic ελπίζω μόνο να μη μιλάς σοβαρά, γιατί αν τα εννοείς όλα αυτά, σε λίγο θα μας πείς οτι χάρη στους Αμερικανούς περνάμε ζωή χαρισάμενη !!! Μήπως δουλεύεις στην Αμερικάνικη πρεσβεία και δε μας το λές???Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
για πες μας ορε μητσος1 (obi1) ποιον θες εσυ για προεδρο?
για πλανιταρχη?
για δευτερη υπερδυναμη?
για εχθρο?
αφου τα αποφασισεις λοιπων αξιοκρατικα αυτα ελα και λυσε μου το οικονομικο προβλημα και φροντισε να εχω φτινη βενζινη και εξαγωγες γιατι αλλιος μαβρο φιδη που σε εφαγε...
αθοος δεν ειναι κανεισ συμφωνω (ουτε και εσυ και εγω για την φτωχια και την πεινα πολλων του πλανητη ουτε καν και αυτοι που πεινανε) αγνια σκοπημοτητες και πολυς οχαδελφισμος υπαρχει...
δεν ειναι οι αμερικανοι ο χειροτεροσ λαος στον κοσμο...
μην σου πω οτι καλοπερναμε κιολας με δαυτους και ας μην το παραδεχομαστε...
think...
![]()
![]()
think...