Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 28 από 28

Θέμα: Πόσο δίκαια είναι τα τέλη κυκλοφορίας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    4Τροχοί Οκτωβρίου, πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών αυτοκινήτων

Hyundai i30
    κυβισμός: 1396
    άλογα: 109/6200
    ροπή: 14,0/5000
    κατανάλωση (μέση): 6,1lt/km
    εκπομπές Co2: 145gr/km

Mini Couper S
    κυβισμός: 1598
    άλογα: 184/5500
    ροπή: 26,5/1600
    κατανάλωση (μέση): 6,4lt/km
    εκπομπές Co2: 139gr/km

Ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού, με σημαντικά περισσότερα άλογα και ροπή έχει ελαφρά μεγαλύτερη κατανάλωση και ελαφρά μικρότερες εκπομπές Co2.

Ναι καλά, κι εγώ άμα θέλω περνάω το Rossi στα φρένα από εξωτερική αλλά λέω να μην τον κάνω ρόμπα, κρίμα είναι το παιδί...
    Με το Bros πάντα ε!

Άσε που άμα δεις μέση κατανάλωση 6,4 στο Couper εγώ θα κάτσω να με πάρει όλο το φόρουμ. Ελάχιστη, και αν θα είναι.

Δε με έπιασες, δεν μιλάω για μετατροπή, στις τιμές που δίνει το ίδιο το εργοστάσιο αναφέρομαι, ρυθμίζει έτσι τον ψεκασμό ώστε όταν μετρηθεί, στις στροφές που θα μετρηθεί να έχει τα ελάχιστα. Σε όλο το υπόλοιπο φάσμα τον στροφών βέβαια γίνονται άλλα πράγματα, για να βγουν και τα άλογα.
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    για το θεμα των τελων κυκλοφοριας εχω να αναφερω-ρωτησω 2 πραγματα (οσον αφορα τα 4τροχα).
    πριν 2 χρονια ειπαν οτι στα αυτοκινητα που ειναι 2005+ μοντελο θα μειωθουν τα τελη λογο μειωμενων ρυπων βαση τεχνολογιας κινητηρων κλπ.δηλαδη ενα 1600 του 2006 βγαζει περισσοτερα καυσαερια απο οτι ενα 1000 του 2003????
    η κυρια απορια μου ειναι ομως αλλη.γιατι χρυσοπληρωνουμε τελη κυκλοφοριας?εμενα νταβατζιλικι μου μοιαζει και χοντρο μαλιστα.τους δρομους με δικα μας φραγκα τους "φτιαχνουν-συντηρουν" μεσο φορων σε λογαριασμους,παρκομετρα κλπ κλπ.και μετα ας πουμε τους δινουμε τοσα και τοσα χρηματα για να μας αφησουν να χρησιμοποιουμε τους δρομους που ουσιαστικα εμεις φτιαξαμε???
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Αρχικά δημιουργήθηκε από akistrevor
    για το θεμα των τελων κυκλοφοριας εχω να αναφερω-ρωτησω 2 πραγματα (οσον αφορα τα 4τροχα).
    πριν 2 χρονια ειπαν οτι στα αυτοκινητα που ειναι 2005+ μοντελο θα μειωθουν τα τελη λογο μειωμενων ρυπων βαση τεχνολογιας κινητηρων κλπ.δηλαδη ενα 1600 του 2006 βγαζει περισσοτερα καυσαερια απο οτι ενα 1000 του 2003????
    η κυρια απορια μου ειναι ομως αλλη.γιατι χρυσοπληρωνουμε τελη κυκλοφοριας?εμενα νταβατζιλικι μου μοιαζει και χοντρο μαλιστα.τους δρομους με δικα μας φραγκα τους "φτιαχνουν-συντηρουν" μεσο φορων σε λογαριασμους,παρκομετρα κλπ κλπ.και μετα ας πουμε τους δινουμε τοσα και τοσα χρηματα για να μας αφησουν να χρησιμοποιουμε τους δρομους που ουσιαστικα εμεις φτιαξαμε???
    Welcome to Greece my friend!
    2 young 2 die,
    2 old 2 rock n' roll

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    i know but this isnt just greece.its called stupidity!!!
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Ίσως , το πιο δίκαιο ( ) θα ήταν να εμπεριέχονταν τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή της βενζίνης..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
    Ίσως , το πιο δίκαιο ( ) θα ήταν να εμπεριέχονταν τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή της βενζίνης..
    Το ότι είναι τρικ ώστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να υπάρξει αύξηση σε αυτά που πληρώνουμε; Γιατί με κάτι νούμερα που είχαν ανακοινωθεί τότε έβγαινε να πληρώνεις περισσότερα από όσα με τα υπάρχοντα τέλη για ένα μέσο όρο χιλιομέτρων το χρόνο.

Το ότι είναι καλύτερο είναι, γλιτώνεις την εκτύπωση των σημάτων, όλη τη μανούρα για την αποστολή ειδοποιητηρίων, την αποστολή των σημάτων στις τράπεζες, εμάς που δεν θα πρέπει να πάμε να πάρουμε το σήμα κλπ. Stupid simple. Αλλά πώς και μας ήρθε τώρα αυτή η ιδέα και δεν το είχε σκεφτεί κανένας τόσον καιρό;

Επίσης, ποια περιβαλλοντικά τέλη; Δηλαδή τα έσοδα από την αύξηση των τελών πάνε σε τίποτα εργαστήρια και ερευνητικά προγράμματα για υβριδικά/ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ή βελτίωση της απόδοσης του βενζινοκινητήρα;
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δίκαιο είναι θεωρητικά.
    Φαντάζομαι όμως ότι αν κάτσουν να εφαρμόσουν ένα τέτοιο καινούργιο σύστημα, "επί την ευκαιρία" θα τσιμπήσουν και κανένα "συμβολικό" + 50% στο συνολικό ποσό...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
    ετσι ειναι η Πατρων Αθηνων εχει γινει αεροδιαδρομος :rotflmao:

και η Αθηνων Πατρων ακομα επισκευαζεται :rotflmao: :rotflmao:

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    '

ne odos i timi tis benzinis sto 1.70 ine kseftila prepi na anebi ligo

Παλαιό μέλος
    ολα τα αυτοκινητα τον ιδιο χωρο πιανουν και δεν εχει σχεση ο κυβισμος σε τιποτε με τα ποσα χιλιομετρα κανουν ...γιατι στα τελη να υπαρχει διαχωρησμος των κυβικων?
    ας υπαρχει μια διαφορα αναλογα με τους ρυπους που εκπεμπουν,διχνει λογικο!
    εγω γιατι να πληρωνω 700 ευρω με το δυλιτρο και ο αλλος που εχει χιλιαρι να πληρωνει 100 ευρω λεω υποθετικα νουμερα.γιατι και που δικαιολογητε αυτο?
    οικονομικα με πιανει στην εφορια,δεν καταλαβα για ποιο λογο να υπαρχει διαφορα στα τελη!!!!!!
    το ιδιο θεωρω και με το ιδιο σκεπτικο για τις ασφαλειες!!!
    καλαματιανος

Δεν υπάρχει υστέρηση εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας...

ε

λινκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
    Δεν υπάρχει υστέρηση εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας...

ε

λινκ
    Όλα εξαρτώνται από το τρόπο που υπολογίζεις

http://en.wikipedia.org/wiki/Algebra

Να σε φτιάξω εγώ πράξεις που θα στα βγάζω όπως εσύ θες

Παλαιό μέλος
    Προσπαθώ πολύ καιρό τώρα να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι οικολογικότερο από ένα παλιό.

Μην σκεφτόμαστε όλοι μόνο αυτά που μας εμφανίζουν οι άνθρωποι του μάρκετινγκ.

Όταν μιλάμε για οικολογία καλό είναι να συνυπολογίζουμε στο όλο πακέτο και τους ρύπους που παράχθηκαν για να κατασκευαστεί κάτι.

Καθώς και τους ρύπους που θα πράξουμε κατά την ανακύκλωση του ( αν το ανακυκλώσουμε ) η το πέταμα του.

Τα διοξείδια του άνθρακα και η κατανάλωση σαν μέτρο υπολογισμού τελών είναι απαράδεκτο γι εμένα.

Δίνει απλά ένα κίνητρο στον κόσμο να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο βοηθώντας την αυτοκίνητο βιομηχανία.

Το πιο οικονομικό και οικολογικό είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο χωρίς να αποκλίνει σημαντικά από της αρχικές προδιαγραφές του.

Οπότε αν είμαστε λίγο τσιγκούνηδες και θέλουμε να αισθανόμαστε και πραγματικοί οικολόγοι καλό είναι να κρατήσουμε το σαραβαλάκι μας και να μην κοιτάμε της διαφημίσεις.

Ασε που στο τέλος θα έχει γίνει αντίκα οπότε το μοσχοπουλάμε και αγοράζουμε επιτέλους ένα καινούριο οικονομικό και οικολογικό αυτοκίνητο που τόσο καιρό ονειρευόμασταν.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ποσο ασφαλες ειναι τα carbon?
    από intruder στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2010, 17:32
  2. Άραγε τα τέλη κυκλοφορίας...
    από Ichigo στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2009, 09:11
  3. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2009, 13:32