Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Σβήσιμο κινητήρα - κόβει ρεύμα - ξέρω γω ? KLX250 D-Tracker

Αρχικά δημιουργήθηκε από Πολυμήχανος
    Με τα νεώτερα δεδομένα (που ακυρώνουν τελείως τα προηγούμενα) ΔΕΝ φαίνεται για ηλεκτρικό θέμα.

Θέμα Καρμπ φαίνεται. Το ξεκινάς με τσοκ; Χωρίς;

Υποψιάζομαι βούλωμα σε κάποια γραμμή βενζίνης του τσοκ, μέσα στο Καρμπ ή στραβωμένο φλοτέρ που μειώνει την στάθμη ή κάτι τέτοιο.

Φθαρμένα ελατήρια επιδεινώνουν την κατάσταση αλλά όχι και να την δημιουργούν σαν κύριο αίτιο.

Βγάλε μπουζί και δες κατάσταση, μην είναι πολύ μαύρο (πολύ πλούσιο μίγμα) ή βρεγμένο (υπερβολικά πολύ πλούσιο μίγμα). Αν είναι δυνατόν, βγάλτο αμέσως μετά που σου έσβησε, και πες μας.
    Ξεκινάει με τσοκ για 1-2 λεπτά και μετά κρατάει ρελαντί κανονικά . Η μηχανή δεν παρουσιάζει ούτε μπουκώματα , ούτε περίεργα συμπτώματα όσο είναι ζεστή . Θα τσεκάρω και το λαστιχένιο κολάρο στο κάρμπ μην έχει κανά σκίσιμο αλλά και πάλι περίεργο να το κάνει μόνο όσο είναι κρύο ...
    Θα δω και το μπουζί ..
    Μου φαίνεται περίεργο να ναι από καρμπ ..
    KTM950 Adventure - Tuono 660 Factory

Aφραγκο Μελος Το avatar του/της Gms
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Lamnian
    Ξεκινάει με τσοκ για 1-2 λεπτά και μετά κρατάει ρελαντί κανονικά . Η μηχανή δεν παρουσιάζει ούτε μπουκώματα , ούτε περίεργα συμπτώματα όσο είναι ζεστή . Θα τσεκάρω και το λαστιχένιο κολάρο στο κάρμπ μην έχει κανά σκίσιμο αλλά και πάλι περίεργο να το κάνει μόνο όσο είναι κρύο ...
    Θα δω και το μπουζί ..
    Μου φαίνεται περίεργο να ναι από καρμπ ..

αν ηταν ελατηρια θα ειχες ακριβως το αντιθετο προβλημα δεν θα δουλεβε σωστα οταν ζεστενοταν

Μήπως να το ζέσταινες λίγο περισσότερο πριν ξεκινήσεις, πατώντας και τη μανέτα του συμπλέκτη για να ξεκολλήσουν οι δίσκοι;
    Λέω εγώ τώρα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Μήπως να το ζέσταινες λίγο περισσότερο πριν ξεκινήσεις, πατώντας και τη μανέτα του συμπλέκτη για να ξεκολλήσουν οι δίσκοι;
    Λέω εγώ τώρα...
    Θες να πεις ότι την διακοπή την προκαλούν φθαρμένοι δίσκοι συμπλέκτη ?
    Σχεδόν σβήνει όμως .. και η ανηφόρα είναι μια ράμπα γκαραζ 4 μέτρων και το έχω ζεστάνει 2-3 λεπτά .. λες ?..

Θες να πεις ότι την διακοπή την προκαλούν φθαρμένοι δίσκοι συμπλέκτη ?
    Σχεδόν σβήνει όμως .. και η ανηφόρα είναι μια ράμπα γκαραζ 4 μέτρων και το έχω ζεστάνει 2-3 λεπτά .. λες ?..

Δεν εννοούσα φθαρμένους δίσκους γιατί τότε θα πατίναρε.
    Απλά ζέστανέ το λίγο περισσότερο και δούλεψε λίγο τη μανέτα του συμπλέκτη στο μεταξύ.
    Είμαι σίγουρος πως το μηχανάκι δεν έχει τίποτα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
    Δεν εννοούσα φθαρμένους δίσκους γιατί τότε θα πατίναρε.
    Απλά ζέστανέ το λίγο περισσότερο και δούλεψε λίγο τη μανέτα του συμπλέκτη στο μεταξύ.
    Είμαι σίγουρος πως το μηχανάκι δεν έχει τίποτα.
    Τη μηχανή την έχω 6 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό . Φοβάμαι για μεγαλύτερη ζημιά και γιαυτό πόσταρα . Επίσης η διαδρομή που κάνει ο συμπλέκτης είναι πολύ μικρή και αποσυμπλέκει πολύ γρήγορα αν αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι ..
    Λάδια βάζω Torco 10-40 εδώ και κανά 6 μηνο .. και συμπληρώνω 500 μλ ανά 1500 με 2000 χμλ περίπου ..

Αυριο πρωί θα κάνω το εξής δοκιμαστικό

Θα μαζέψω τον συμπλέκτη να έχει μέγιστη αποσύμπλεξη , θα ζεστάνω 2-3 λεπτά όπως πάντα και όπως είναι στο ρελαντί θα συμπλέ-αποσυμπλέξω λίγο και θα δείξει ..

Αυριο πρωί θα κάνω το εξής δοκιμαστικό

Θα μαζέψω τον συμπλέκτη να έχει μέγιστη αποσύμπλεξη , θα ζεστάνω 2-3 λεπτά όπως πάντα και όπως είναι στο ρελαντί θα συμπλέ-αποσυμπλέξω λίγο και θα δείξει ..
    OK , τις 3 τελευταίες φορές που το πήρα μια χαρά παίζει έτσι ! Αρα παίζουν ρόλο και τα λάδια ..αφού το "πρόβλημα" μάλλον εντοπίζεται στους δίσκους - καμπάνα .
    Εαν άλλαζα , από 10 - 40 τώρα και έβαζα 20 - 50 (μιας και τσιμπάει και λίγο παραπάνω λαδάκι) θα διορθωνόταν μέχρι κάποιο βαθμό ?..

OK , τις 3 τελευταίες φορές που το πήρα μια χαρά παίζει έτσι ! Αρα παίζουν ρόλο και τα λάδια ..αφού το "πρόβλημα" μάλλον εντοπίζεται στους δίσκους - καμπάνα .
    Εαν άλλαζα , από 10 - 40 τώρα και έβαζα 20 - 50 (μιας και τσιμπάει και λίγο παραπάνω λαδάκι) θα διορθωνόταν μέχρι κάποιο βαθμό ?..
    Επιμένω στο ζέσταμα του μοτέρ, υγρόψυκτο είναι.
    Λάδια στο ΧΤ 600 εγώ βάζω 15-50W, αν και δεν πιστεύω πως φταίει αυτό, συμπτώματα κρύου μοτέρ είναι αυτά που αναφέρεις πάντως.
    Τα δισκάκια, αν η ντίζα είναι σωστά ρεγουλαρισμένη, δεν κοστίζουν πολύ.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. σβησιμο κινητηρα...από που????
    από manhunter στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 19/06/2008, 14:33
  2. σβήσιμο κινητήρα
    από australos στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2007, 19:17
  3. Περίεργο σβήσιμο κινητήρα
    από npat στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks