Και εγώ για τέτοια ταξιδάκια το θέλω, όχι για να πηγαίνω κάθε εβδομάδα. Δύο φορές το χρόνο. Από την άλλη όμως θέλω να είναι συμαζεμένο γιατί κινούμαι στην Αθήνα και δεν θέλω κανένα θηρίο. Η καλύτερη λύση ήταν κανένα Superfour 400 η CB-1 αλλά μεταχειρισμένο δεν παίρνω. Αυτό όμως που διάβασα ότι και καλά το var δεν πάει πάνω από 95 με κούφανε
![]()
Ένα innnova να πάρεις τα 100 τα έχει για τη πλάκα του.
Αυτό που λένε ότι τα 2κίλυνδρα είναι πιο αξιόπιστα από τα μονοκίλυνδρα στα ίδια περίπου κυβικά, ισχύει ;
Επίσης να αναφέρω από την εμπειρία που είχα για ένα χρόνο με NX 250dominator. Το πρόβλημα για να βάλεις νεκρά λύνεται εαν στο φανάρι που σταματήσεις αφήσεις λίγο το συμπλέκτη, σαν να θέλεις να ξεκινήσεις και μετά ξαναπομόνωσε και βάλε νεκρά. Αν εξασκηθείς θα το κάνεις πολύ γρήγορα. Ελπίζω μόνο να μην επηρρεάζει κάποιο τμήμα της μηχανής αυτό που εγώ έκανα(καμπάνα συμπλέκτη κτλ...)
Κοιτα, ενα παπακι εχει πλατος απο 64 - 70 cm.
To CBF250 exei 74cm
Τo Veraderaki, ειναι 85 cm πλατος. Σκεψου ενα DL V strom 650cc, εχει, 84 cm ποντους!
Σπεπσου τα νουμερα και αποφασησε εσυ με μιο περνας καλυτερα μεσα απο τα αμαξια. Φυσικα το Yamaha Crypto R, με 64 cm πλατος ειναι ο απολυτος θεος για την τρελη την κινηση της Αθηνας
Το ιδιο κανω κανω και εγω. Εχω κανει 5000 χλμ, και ακομα εξασκηση κανω... Ειναι λιγο δυσκολη η νεκρα του!Αν εξασκηθείς θα το κάνεις πολύ γρήγορα. Ελπίζω μόνο να μην επηρρεάζει κάποιο τμήμα της μηχανής αυτό που εγώ έκανα(καμπάνα συμπλέκτη κτλ...)
Γενικά πρέπει οι αλλαγές να γίνονται χωρίς να βιάζεσαι. Εκεί είναι που υπερτερούν τα παπιά(στην Αθήνα). Την πατάς όπως να ναι και δεν σε νοιάζει για τίποτα. Δεν χρειάζεται να πολυσκεφτείς τι βρίσκεται μπροστά σου και αν προλαβαίνεις να αλλάξεις.
Πάντως αν η τελική του var δεν ξεπερνά τα 100, δεν αξίζει να το αγοράσεις για τόσα χρήματα.
Ασε που θα σε περνενανε και τα παπακια ακομα...![]()
Αν εξερεσεις τον πολυ φτοχω κινητηρα του σε επιδοσεις, κατα τα αλλα το μηχανακι ειναι souper!
Και κάτι άλλο, όταν λέτε ότι ο κινητήρα του CBF είναι παλαιότερος, τι εννοείτε ; Υπήρχε σε παλαιότερο μοντέλο CB250; Αν θυμάμαι καλά εκείνος ήταν μεν αερόψυκτος αλλά δικίλυνδρος
Εκτός και αν είναι ο ίδιος κινητήρας του CBF με αυτόν που είχα εγώ στο NX 250. Γιατί εξωτερικά είναι αλήθεια ότι μοιάζουν. Η κύρια διαφορά τους μάλλον είναι ότι τα NX & AX ήταν υδρόψυκτα με κανονικό ψηγειάκι(μισο).
Βρε τα περνάει τα 100.Άμα δεν φυσάει πολύ θα δεις και 120+ πριν μπει ο κόφτης.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Πάντως αν η τελική του var δεν ξεπερνά τα 100, δεν αξίζει να το αγοράσεις για τόσα χρήματα.
Εγώ στις Εθνικές ταξίδευα με 100-110χλμ/ώρα και 10.000-10.800στροφές ξεκούραστος γιατί έχει σελάρα και θέση οδήγησης ιδανική.
Το θέμα είναι ότι πολλές νταλίκες ταξιδεύουν με 100-120 και είναι γάμησέ τα να σε προσπερνάνε...γενικά η ενεργητική ασφάλεια όσον αφορά το γκάζι είναι μηδενική..πολύ επικίνδυνο.Απο φρένα πολύ ευχαριστημένος,εντάξει οι ταχύτητες δεν είναι δα και μεγάλες αλλά όσο να ναι είναι βαρύ,ο κινητήρας δεν κόβει καθόλου στο κλείσιμο του γκαζιού οπότε χρειάζεται καλά φρένα και τα έχει.
Αυτονομία το βαραντεράκι χτύπαγε 400-410 χιλιόμετρα στην πόλη,λιγότερα στην Εθνική γιατί ζορίζεται.
Εγώ πάντως φίλε αν μου έλεγες διάλεξε ανάμεσα στα δυο θα έπαιρνα CBF250 κι ας έχω μες την καρδιά μου το varaderaki.Το να ξεκινάς απο το φανάρι πρώτος και μετά απο λίγα μέτρα να σε περικυκλώνουν τ'αμάξια και να μην έχεις λίγο γκάζι να ξεφύγεις...να είσαι σε επαρχιακό,να βγαίνεις αντίθετο ρεύμα να προσπεράσεις ξαφνικά να φυσάει κόντρα άνεμος και να αναρωτιέσαι..''τώρα να επιμείνω μπας και τον περάσω ή να πατήσω φρένο και να μπω πάλι απο πίσω του;''...στην Εθνική με τις νταλίκες που είπα απο πάνω...Πολύ σημαντικά θέματα που το CBF τα καταφέρνει καλύτερα.
Κατάλαβα. Πάντως είναι λίγο περίεργο που φτιάξανε τόσο καλή μηχανή συνολικα (varadero) και της βάλανε μικρό μοτέρ![]()
Αφού είναι χονδα τι καλύτερο περιμένατε?Παντως εγώ είμαι υπέρ των μεταχειρισμένων και τώρα ψάχνω μάλιστα..
go big or go home!!!
Κοιτάξτε εδώ εργαλείο που βγάζει η Honda στο αυστραλία. Είναι και αυτό στα 250 κυβικά. Κοιτάξτε κατασκευή, επιδόσεις και δείτε και ψυγείο που του βάλανε.
http://www.hondamotorcycles.com.au/m...try/vtr250.htm